Şimdi Ara

Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
10
Favori
21.869
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yeni laptop geldi herhangi bir ölüpixel durumu vs bunda mevcut değil içim rahat şekilde kullanabilirim :). Alan arkadaşlar Acer sitesi destek kısmına girip seri numarasını yazdıktan sonra sürücüler kısmındaki en son bios güncellemesini yapmayı unutmasın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • lorem4434 L kullanıcısına yanıt
    Seri numaranızı girdikten sonra çıkanlardan en üstteki tarihi en güncel olan en son sürüm olandır indirin direk setup diyin o kendi halledecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • stok bitmiş. Almayanlar büyük kaçırdı bence.

  • Bios güncellemek isteyenler için link aşağıdadır. Arama yerine seri noyu yazın çıkan en son sürümü indirip güncelleme yapabilirsiniz. Kurulum kolay direk indirilen klasör içindeki uygulamayı açın ilerleyin kendisi halledecek.

    https://www.acer.com/tr-tr/support/drivers-and-manuals

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu laptopa ram alan var mı ? İçindeki ram nedir aynısından alsak

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İçinden çıkan ramler 2x4gb samsung ddr4 3200 mhz. Ben 2 tane 4gb rami çıkartıp mevcutta elimde olan 2 tane 8gb ram taktım 16 gb lık yaptım. Kasayı sökerken dikkat edin şimdiye kadar kullandığım laptoplarda en zor söküleni. Alt kasa o kadar sıkı sıkıya oturtulmuş ki sabırla ve nazik davranmak gerekiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Klavyeye veya arka kapağa kulağınızı dayadığınızda cızırtı sesi duyuyor musunuz?

  • fewitz F kullanıcısına yanıt

    Evet hocam kulağı dayayınca duyuluyor. Coil whine tarzı değil de daha çok fandan gelen bir cızırtı gibi.

  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    Benim laptopta coil whine tarzı ses geliyor. Acer müşteri hizmetleri ile görüştüm ''Bu ses A515-47 ve A515-57 serilerinde gelir. Bobin sesidir, donanımsal bir sorun değildir sorun oluşturmaz.'' diye cevap verdi. Ses bazen duyuluyor bazen duyulmuyor anlamadım ben de tam olarak. Ama günlük kullanıma pek etki etmediği için kullanmaya devam edeceğim. Yaklaşık bir haftadır kullanıyorum durum bu.

  • fewitz F kullanıcısına yanıt

    Şuan en alta kulağımı dayayınca duyabildim hocam. Kesik kesik cızırtılar gibi bir ses. Eğer günlük kullanımda duymuyorsanız ve coil whine ise hiç problem yok. Daha önce coil whine'lı psu, gpu kullandım ses dışında bir sıkıntısı olmadı.

  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    Biraz önce CrystalDiskMark testi yaptım ilk 1-2 dakika yoğun bir tiz sesi geldi,başınıza böyle bir şey geldi mi. Dell'in sitesinde böyle bir açıklama var, ''Katı Hal Sürücüsü (SSD) bulunan bazı taşınabilir sistemlerde, sistem boştayken veya hafif yük altındayken duyulabilir bir cızırtı sesi oluşabilir. Bu normal bir davranıştır.'' . Acaba SSD de mi sorun yarın servise sormayı düşünüyorum.

  • fewitz F kullanıcısına yanıt

    Hocam bende de aynı şekilde normalden bir tık daha yoğun tiz bir ses geliyor. SSD kullanım yoğunluğuna göre değişiyor.


    Bu normal bir davranış mıdır? Normaldir. Kullanılan komponentlerin kalitesi bunu etkiler mi? Etkilemez. Kullanılan komponent tercihleri bunu etkiler mi? Etkiler.


    Şöyle söyleyeyim, ben bir ara bu coil whine mevzusuna takmıştım. Al sat yaparak aynı model ürünleri birbiriyle kıyasladım.


    Şöyle bir örnek vereyim, aynı model iki farklı Asus Dual RX 6600 XT ekran kartı aynı karakteristik coil whine sesine sahip. İnce ve tiz, sürekli bir ses. XFX Merc RX 6600 XT ise dual modeline göre daha kalın fakat üç modelde de aynı karakterde ses üretiyordu. Yani ilgili ekran kartında kullanılan komponentler coil whine'a sebep oluyorsa üretilen partilerde revizyona gidilmedikten sonra her model aynı sesi üretecek demek oluyor bu da.


    Psu'larda durum daha farklı, kimi ürün baştan cw'li çıkıyor kimisi baştan coil whine sorunu olmasa da zamanla coil whine'a sebep verebiliyor. Kimisi hiç sorunsuz. Tamamen kullanılan komponent seçimi ile alakalı bir tercih.


    Şimdi SSD gibi bir bileşende ses üretecek ne var diye düşünüyor olabilirsiniz, belki SSD'nin bindirdiği yük anakarttaki bir parçanın coil whine çıkarmasına sebep oluyor olabilir. Bu konuda yeterli teknik bilgim olmasa da durumu kabullendim. Her elektronik üründe bu ihtimal var. Ben ürünün performansına ve ömrüne etki ettiğini düşünmüyorum, sadece ses rahatsızlık verebilir.


    İçinize sinmediyse veya sese çok duyarlıysanız iade etmenizi tavsiye ederim. Eğer takıntı haline gelirse huzur kaçırır.





  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    Yabancı forumlarda da araştırma yaptım, bazı laptoplarda oluyormuş bilgisayara hiç bir etkisi yokmuş. Bugün Acer ile görüştüğümde son bir kaç günde bu modelde böyle bildirimlerde bulunulmuş dedi amazon'dan alınan seri komple böyle galiba. İade etmeyeceğim. Bilgindirme için sağolun.

  • Cihazın ekranı ips değil sanırım ancak kutunun yan tarafında ips yazmakta panel kodundan incelediğimde Oxide TFT-LCD olarak geçiyor konu hakkında bilginiz var mı? Ekran biraz sarımsı aşağıda eklemiş olduğum cihaza geçiş yapsam mı bunda mı kalsam kararsız kaldım açıkçası uzun ömürlülük ve kalite açısından ekranın ips olması öncelikli tercihim.




    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL
    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TLhttps://www.hpstore.com.tr/
    HP Laptop 15 - FG5012NT Intel Core i5 - 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe Graphics 15.6 inç FHD FreeDos Gümüş 6G0C1EA - HP Store Türkiye
    https://www.hpstore.com.tr/hp-laptop-15-fg5012nt-intel-core-i5-1235u-8gb-ram-256gb-ssd-intel-iris-xe-graphics-156-inc-fhd-freedos-gumus-6g0c1ea



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgystyle -- 26 Mayıs 2023; 17:57:58 >




  • dgystyle D kullanıcısına yanıt

    Hocam TFT bir ekrana sahip olsa üstten hafif açı vererek baksanız bile renklerde büyük sapmalar olur. Bu cihazın ekranı IPS ve kaliteli de bir ekranı var yani uyduruk 30 dolarlık IPS panel gibi hissettirmiyor hiç. Üstüne bir de çözünürlük avantajı var. Renk olayına gelince "Intel Grafikleri Kontrol Merkezi" üzerinden renk ayarı yapabilirsiniz. Ben kendime göre bir ayar yaptım aşağıya ekliyorum, aynen kullanabilir veya kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Ekran açısından bu fiyata muadili yok gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.



    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL




  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt
    Bahsetmiş olduğunuz ayarları uyguladım sarımsı görüntüden uzaklaştı teşekkürler. Alışılagelmiş IPS panel hissiyatını alamadığım için araştırmalara başladım ancak panelinin ips olduğuna dair bir kaynak bulamadım siz bulabildiniz mi? Ekran donanım kimliği : BOE0AFE şeklinde ilgili kod ile yapmış olduğum araştırmalar sonucu Oksit TFT Lcd olduğu gözüküyor.

    Kaynak :https://www.panelook.com/NE156QHM-N61_BOE__LCM_overview_56591.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgystyle -- 26 Mayıs 2023; 21:4:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam bende HP X27Q model bir monitör var. 1440p IPS bir monitör. Onun panelinin sayfasını aşağıya bırakıyorum. Panel tipi olarak "a-Si TFT-LCD, LCM" yazılmış ancak fiyatına göre oldukça kaliteli bir IPS monitördür kendisi.



    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TLwww.panelook.com
    Please enter the below verifcation code to continue!
    https://www.panelook.com/LM270WQ1-SDDA_LG%20Display_27.0_LCM_overview_17513.html



    Ufak bir araştırma yaptım, yanlış anlamadıysam IPS panellerin iki farklı türü var.


    Bir tanesi "a-Si" olarak geçen standart IPS, diğeri IGZO olarak geçen ve güç tüketimi için optimize edilmiş IPS. IGZO'nun açılımı da "Indium Gallium Zinc Oxide" yani panelook.com sitesinde belirtilen Oxide bunu belirtmek için yazılmış olabilir.


    Aşağıya bıraktığım diğer bir linkte IGZO panel ile Standart IPS'in farkları ele alınmış.



    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL
    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TLdisplayninja
    IGZO vs IPS - What's The Difference? [Simple Guide]
    https://www.displayninja.com/igzo-vs-ips/


    Muhtemelen teknik terimlere hakim olmadığımız için TFT kavramını TN panel ile karıştırıyoruz. Merak etmeyin bu cihaz benim hayatımda gördüğüm en IPS ekrana sahip. Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL 


    Azsonra sizler için TN panel vs IPS bir karşılaştırma yapabilirim.





  • MoonShine07 kullanıcısına yanıt

    Hocam ssd sağlığı testi yapayım dedim, böyle bir sonuç çıktı. Çalıştırma sayısı, okunan toplam ve yazılan toplam veri fazla gibi geldi. 3 günlük cihaz fazla mı normal midir sizce?


    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL
  • dgystyle D kullanıcısına yanıt

    Ekran ile ilgili içinizde şüphe olmasın çoğu laptopun ekranından daha iyidir. Acer'in destek sayfasından aşağıda paylaştığım verilere ulaşabilirsiniz. Laptoun ekran IPS.

    Acer Aspire 5 A515-57-59VS 1235U 9599 TL
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.