Şimdi Ara

ACİL!! focus alıyorum yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 2004 focus 1.6 collection hb otomatik alıyorum.
    arabayı istanbul avrupada nereye gösterebilirim expertiz için. güvenilir ve ayrıntılı sizce yoksa bir ustaya mı göstermeliyim.
    ayrıca otomatik vites kullanıcılarının yorumlarına cok ihtiyacım var avantaj ve dezavantaj konusunda çünkü herkes farklı şeyler söylüyor.
    YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER



  • AYRICA otomatik araç alırken en çok neye dikkat etmeliyim !
  • otomatik cok yakar
  • quote:

    otomatik cok yakar


    Bizde 2001 HB ghia otomatik var. Manuele göre 100 kmde 0.5lt fazla yakmakta; yani çokda ciddiye alınacak bir fark değil.Hele şahirler arasında hemen hemen hiç fark yok. Bu farkı rahatlığı amorti ediyor zaten..

    Ayrıca 55 bin kmdeyken almıştık, şuan 110 binde ve herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Özellikle şehiriçi kullanılacaksa otomatik buyuk avantaj. Performans olarak beklentilerimizi karşılıyor. Ancak otomatik araç alınırken çok detaylı incelemden geçirin aracı derim. Otomatik şanzımanlarda olabilecek sorunlar ciddi masraflar açabiliyormuş. Başımıza gelmedi ama böyle diyolarlar.
  • Fordların otomatik şanzımanları çok uzun süredir üretilen ve bilinen ciddi sorunları olmayan klasik tipte şanzımanlardır. Bozulsa da tamirleri çok pahalı değildir. Diğer yandan düz vitesli araçlara göre yakıtta ve performansda %10-15 kayıp yaşanır. Önlemek mümkün değildir.

    Araç alırken en iyisi varsa kendi yetkili servisine sormaktır. Yoksa ya da ulaşamıyorsanız başka bir yetkili servis deneyin. Ancak randevu ile çalışıyorlar. İstinye Otokoç'da ekspertiz 100 TLdir. Bunların haricindeki seçenek varsa kendi tanıdığınız özel servisinize göstermektir.
  • motor ve şanzıman testini servis yapar zaten. motorun kompresyon testine tabi tutun. şanzımanda da geçişlerde aşırı sallantı vuruntu tekmeleme var mı ona bakın. şanzıman bakımı hiç yapılmış mı yağı filitresi hiç değişmi bakın. normalde ağır şartlarda 45 binde bir değişimi önerilir ama 100bini geçipde değişmediyse değişim pek sağlıklı olmaz yüksek kmde ilk defa değişirse vuruntu yapabilir deniliyor. yetkili serviste detaylı kontrol isteyin her şeyine baskınlar. ve değişmesi gerekenleri söylesinler. servis aslında en iyi kendisi aracı alacaksa bakıyor. sırf fiyat kırmak için arızalı yada aşınmış tüm parçaları söylüyor
  • avantajı konforu ve otobanda 90 sabit hızda daha sessiz motor dez avantajı şanzımanın motordan biraz güç çalmsı ve nisbeten tüketim fazlalığı ama bu max 1 litreyi geçmez tavsiyem güzel bir lpg kiti takıp konforun keyfini çıkarın.
  • çok teşekkür ederim arkadaşylar peki nereye gösterebilirim avrupa yakasında ayrıntılı olarak ben kocaelinden geleceğim için kimseyi tanımıyorum varsa teli falan bulurum herhal internetten.
    perşembe bu işler ile ilgileneceğim nasipse aynı gün halletmek istiyorum tüm işlemleri.
  • ikisini de kullunanlar için soruyorum ben 2001 ambiante sürmüştüm manual 130000 çok beğenmiştim sizce alacağım araç otomatik performansı çok farkedilecek kadar fark var mıdır. seri midir otomtk .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnyt -- 13 Ekim 2009; 12:04:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mnyt

    ikisini de kullunanlar için soruyorum ben 2001 ambiante sürmüştüm manual 130000 çok beğenmiştim sizce alacağım araç otomatik performansı çok farkedilecek kadar fark var mıdır. seri midir otomtk .

    kesinlikle otomatik focus öneririm, özellikle şehir içinde çok faydasını görürsün, yakıt ve performans farkı çok değildir. zaten 1.6 100hp araba alıp kendini yolların kralı sanan ve ömrü boyunca 1-2 saniye hesabı yapan tiplerden değilsen, sorun olacağını sanmam. yakıtı da manuele göre çok farklı değildir. sağladığı konfor 0-100'deki 1 saniyeye ve 100 km'deki 1litre yakıt farkına değer. avrupa yakasını bilmem ama madem kocaelilisin gebze nazer otoya gösterebilirsin. anadolu yakasında da ataşehir'de (yanılmıyorsam) otokoç var yardımcı olurlar.




  • Merhaba,

    Arkadaşların belirttiği hususlara ek olarak, Avrupa yakasında aracı Liderler Ford Özel Servisi'ne gösterebilirsiniz.

    İlgili Kişi : Osman Usta

    http://liderleroto.com/index.html

    Not : Kendim gitmedim ama bu servis hakkında birçok olumlu yorum dinledim.

    Umarım Faydası Olur.

    Şimdiden hayırlı olsun...
  • evet osman usta fordların piri :D oraya götürün derim bende

    bu arada 0-100 de 2 sn :D tüketimde 1 litre fark var
  • teşekkürler arkadaşlar liderotodan randevu alacağım
    bu arada eminim yukarıda arkadaşın dediği gibi 1.6 100 bygr focus araçın otomatik de olsa beni tatmin edecektir daha önceki aracımdan bile memnundum hyundai 99 1.5 gls vardı lpg li 2 sene sorunsuz binmiştim
    umarım yeni focusumda uzun süre başımı ağrıtmaz
    forumdan bahsedeceğim gidince
    1ltreyi kaliteli bir lpg ile
    kapatmaya çalışacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnyt -- 13 Ekim 2009; 20:03:16 >
  • sorması ayıp kaça alıyorsun arkadaşım acaba bende ford focus almayı düşünüyorumda?
    bu arada haırlı olsun
  • arkadaşlar araç sahibi ile konuştuğumda araç 80000 de şanzıman yağının değişmediğini söyledi bu da galiba pahalı bi bakımmış ama bazı yerlerde okuduğuma göre bunun sabit bi zamanıyok bu konuda bilgisiolan var mı ne kadar tutar benim ne zaman değiştirmem gerekir.
    bir de filtre yi değiştirmem gerekir mi filtre işin içine girince şanzıman iniyomuş ve tuzlu oluyomuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnyt -- 14 Ekim 2009; 15:33:02 >
  • şanzıman inmesi yalan. değişim periyodu için ise kitapçıkta ağır şartlar altında 45binde bir değişin diyor. filitresi 120+kdv ve orjinal yağının litresi 40 lira ve yaklaşık 7 litre yağ alıyor fakat bu yağ bir çok yetkili serviste bile yok. sakın ha sıradn bir atf koydurmayasın eğer değiştireceksen. mobil atf 320 fordun orjinal yağının kriterlerini sağlıyor. ama ben 1 yada 3 litelik bulamamıştım varille bazı servislerde oluyor. servisin kullanması gereken malzeme lsitesinin linklerini koyuyorum yağ olarak mobil atf 320 yada atf 220 yi uygulayabilirsin demişlerdi bana.

    http://www.yeniservisim.com/FOCUS-1998-2005-OTOMATIK-SANZUMAN-YAGI-1-LT,PR-445.html
    http://www.yeniservisim.com/FOCUS-1998-2005-SANZUMAN-YAGI-FILTRESI,PR-446.html
    http://www.yeniservisim.com/FOCUS-1998-2005-SIVI-CONTA,PR-447.html

    + işcilik ödüyeceksin.

    liderlerde sorarsan sana iyi bir fiyat verirler. benim tahminim toplam max 350-400 tutuyordu. serviste ise 450-500 felan tutuyor ama kullanılan yağ çok önemli bana fordun şartnamesine uygun olmayan bir yağı gösterdiler ben de değişmedim ha bu arada esoto dan uzak durmanızı tavsiye ederim




  • teşekkürler dostum cok açıklayıcı oldu yani değiştirmeliyim ben de şanzıman yağını peki acele mi etmeliyim malum biraz maddi yönden rahatlayınca yaptırsam mı yoksa bi şekilde hemen değiştireyim mi sence .....
  • mobilk atf 320 alırsam o zaman bayaa ucuza geliyo doğru mu onu kullanayaım
    her yerden bulabilir miyim yoksa internetten mi alayım :D
    çok mu soru soruyorum bilemedim...
  • mobilin yağına bak mobil yağ satan yerlerde. ben buldum litresi 7 liraya geliyodu ama varildi :D servis o yağı bana 20 lira gibi bir fiyata verecekti.

    bence liderlere git baktır onlar değiş yada değişme yada hemen değiş der sana
  • tamam teşekkürler arkadaşım çok yardımın oldu teşekkür ederim umarım yarın araçta birşey çıkmazsa ben de f ord ailesine katılıyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.