Şimdi Ara

Acil yardım lütfen veteriner kedimin Fip olduğundan şüpheleniyor !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar yaklaşık 2.5-3 aylık dişi tekir kedim var. Yaklaşık 3 haftadır benimle. Geçen gün 2. Aşımızı olduk (lösemi aşısı). Daha sonra 1 gün mamasını yedi suyunu içti uyudu. Ama dün akşamüstü beyaz bi sıvı kustu ve gün boyu hiç mama yemedi. Ertesi gün yaş mama yedirdim onu baya yedi sonra kustu gene. Ben de bugün veterinere götürdüm. Yürüyüşüne baktı biraz topallıyor yürüyüsü çok garip nörolojik bir rahatsızlık gibi duruyor dedi. Muhtemelen fip olduğunu düşünüyor. Ölümcülmüş bi çaresi yokmuş maalesef. Ne diyeceğimi bilemedim o an. Antibiyotik yaptı, 2 gün gözlemle olmadı beni ara dedi. arkadaşlar başka bi rahatsızlık olabilir mi hemen böyle tanı koyması hekimin normal mi sizce. Ne yapmalıyım benim gibi bi durum yaşayan var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Fip teşhisi ancak otopside belli olur. Diğer türlü teşhis yolları sadece tahmine dayalı olacağından Fip olup olmadığını anlamak zor. Hareketlerini gözlemleyin. Karında sıvı toplanması, gözlerde akıntı veya salya akıntısı varsa Fip olma ihtimali yüksektir maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kusuruma bakmayın ama bu konuya 13,5 yaşında bir kedi sahibi (Ya da o benim sahibim) olarak ara sıra baktığımda şaşırtıcı başlıklar görüyorum:

    Şimdi, konuda 3 aylık kedisine lösemi iğnesi yaptırdığını söylüyor kedi sahibi.

    Bu tür iğneler, para kazancıdır kimi Vet'ler için.

    Mesela kedoşumu ilk götürdüğüm vet'ten sadece parazit ve gerekmese de kuduz aşısı yaptırıp bir sene sonra tekrar traş ve aynı 2 iğne için götürdüğümde kedimden fazla para kazananamıyacağını anladığında surat asınca ben de ona surat asıp terkettim.

    Arkadaşlar, kediler kolay hasta olmazlar, eğer evde yaşıyorlar ise.

    Lütfen kendinize dürüst bir vet bulun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.