Şimdi Ara

acill cevap kapıma polis geldiii

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar.
    ilk önce durumumu anlatayım. 86 doğumluyum yani 28 yaşım. 2006 yılında 2 senelik myo ndan mezun oldum. hemen peşine aöf işletmeye yazıldım 4 seneye tamamlamak için. geçen seneye kadarda hala okuyordum (ayıptır söylemesi 7 yıldır 2 yılı bitiremedim) bu arada evlendim 1 oğlum var. ve çalışıyorum. askerliği okul tecil ettiriyordu. geçen dönem açıköğretim harcını yatırmayı unuttum yani öğrenci değilim.

    salıdan beri iş için sehir dışındayım. otelde kalmam gerekti. tabi kimlik falan verdik. sabah saat beşte polis geldi kapıma tabi acayip tırstım. asker yoklama kaçağı görünüyormuşum 15 gün içinde askerlik şubesine gitmem gerekiyormuş.

    şimdi sorum şu işlerimi yoluna koymak için en azından 1 yıl askere gidemem. bu şartlarda tecil yaptırabilirmiyim? poliste 29 yaşına kadar tecil yaptırabilirsin dedi. doğrumu acaba? bilen birisi acil cevap versin lütfen.

    birde tecil ettirebilirsem bu yıl açıköğretim harcını yatırsam (zaten 4. sınıftayım) okulu bitirsem kısa dönem yapabilirmiyim?







  • erkn46 E kullanıcısına yanıt
    29 yaş olayı şu. 29 yaşına kadar üniversitede okuyabilirsin. Yani buna aöf te dahil. 29 yaşına kadar okuma hakkı veriliyor. Ben tecilimi yapmaya gittiğimde açıköğretim tecil için evrak göndermediğinden bakaya kalmış bir kaç kişi vardı gidin konuşun elden yapın demişlerdi ama sen harcı yatırmamışsın. Herhalde harcı yatırdığında yapacaklardır tecilini ama yinede sormanı tavsiye ederim hem aöf bi şubesi mi ne varsa işte ona birde telefonla askerlik şubesine.
    Lisans mezunu olacaksın aöfden mezun olunca ve kısa dönem askerlik yapabilme hakkın olacak ya da uzun dönem yedek subay olacaksın. İki şansın var yani mezun olduğunda.
  • teşekkür ederim arkadaşım. ama şimdi öğrenci değilim. 29 yaşına kadar okuma hakkı demişsiniz şuan benim okulla bir ilişkim yok yani öğrenci değilim yine de tecil yaptırabilirmiyim?
  • erkn46 E kullanıcısına yanıt
    Yok yaptıramazsın. Mezun olman gerekyor. Mezun olduğun zaman 2 senelik tecil hakkın olacak. Şu anda tek yapacağın yeniden harcını yatırmak ve aöfye askerlik şubesine sorman. Şu anda herhalde lise mezunu olarak görülürsün ve askerlik şubesine götürdüklerinde dönem kaybı olarak işlem yapıp 3 gün içinde birliğe teslimin olur. Ama tabi yinede en güzeli askerlik şubesine sor.
  • erkn46 E kullanıcısına yanıt
    bilgisi olan kimse yok galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkn46

    bilgisi olan kimse yok galiba

    sevecen_86 detayı ile yazmış daha ne yazsın
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    erteleme imkanım varmış ama 1 sene yani 29 yaşına kadar. kısa dönem yapamıyormuşum ama. 7 sene içinde okulu bitirmediğim için. yani her halükarda 12 ay yapıyorum. bunun hakkında bilgisi olan varmı diyee sormuştum.

    bilmiyosan da zorla yaz diye silah dayamadık ya

    sevecen_86 teşekkür ederim arkadaşım.
  • birader sen aof lisans diplomanı eline almadığın süre kısa yapma şansın yok. şuanda da tecil için tek çaren aof ye devam edebilmek aksi taktirde her türlü askere alırlar seni. gelecek döneme kadar kaçak gezip okula kayıt yaptırırsan idari ceza vs ödeyerek belki tekrar tecil hakkın olabilir
  • AÖF den mezun olduğunda lisans mezunu olacaksın ve kısa dönem er ya da 12 ay yedek subay yapacaksın. İki seçim seni bekliyor olacak onlarda biraz şans bağlı ne çıkacağı. 7 senede bitiremedin sen er olacan diye bir şey yok. Asalın sitesine bakarsan orada da görürsün. Onlar büyük olasılık sen şu anda gidersen askere kısa dönem yapamayacağını söylemişlerdir. Sen bir an önce kaydını yapıp okul için tecilini yaptırman. Onuda aöf mi yapıyor yoksa elden gidip kendin mi yapıyorsun bilmiyorum. AÖF tecil konusunda çok sıkıntı çıkarıyor. Askerlik şubesinde 2 kişi okuduğu halde bakaya kalmıştı. İyi araştır adamlara sor derim. Mezun olduktan sonrada bakaya ya da yoklama kaçağı olsan bile 2 sene tecil hakkın oluyor onu rahatça kullanabilirsin. Sonrasında da istersen yüksek lisansa başvurup üniversite 3 sene 4 ay tecilini yapar ama 34 yaşına geldiğinde istersen doktora yapıyor ol tecil hakkın elinden alınıyor. Sen bu aralar gün içinde mesai saatleri içinde yakalanmamaya bak yoksa şubeye götürüp işlemlerini yaparlar ve dönem kaybından dolayı sülüsünü eline verip 3 gün içinde birliğine teslim olursun.




  • cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. tanıdık bulup kimlik no dan sorgulattım. son dönem kayıt yenilemediğim için okul direk kaçağa düşürmüş beni. çözümde şöyle olacak inşallah öğrenci durum belgesi alıcam aöf bürodan (ek1c2 belgesiymiş sanırım) onunla şubeye gidip kayıt yenileme tarihine kadar tecil edecekler yenileme zamanı harç yatırıp kaydımı yenileticem. zaten ondan sonra okul tecil edecekmiş. yani kayıt yenileme tarihine kadar izin verecekler yine yenilemezsem postalayacaklar

    ben zaten 30 dan sonraya uzatmak istemiyorum ama işlerimi yoluna koymam lazım. küçük bebeğim var. en azından eşimin çocuğumun ben yokken zorluk çekmemelerini sağlamam lazım.
    hepinizden allah razı olsun
  • erkn46 E kullanıcısına yanıt
    çoçuk varken kısa dönem bile çekilmezken uzun döneme hiç bulaşma bitir okulu bence
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.