Şimdi Ara

Adobe, Edius vb. Programları Kullanamıyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, hp 15- ac002nt model pcnin sahibiyim. Başlıkta dediğim gibi sürekli donma yaşıyorum. Bilgisayarın geneliyle sıkıntım vardı zaten.. Alındığı günden bu yana pek sevemedim arıza bir şey. :) Format attırdım Win7 yüklediler. Eh işte biraz daha iyi gibi. Fakat programları bırakın kullanmayı, kuramıyorum. :) Desteklemiyormuş bazılarını..
    Harika bir lenovo ya da msı almak isterdim bütçem yok. Sınırlı yanı 1000 tl ayırabilirim. İşlemci ve hdd yi ssd ile değiştirmek istiyorum. Bunları bir hafta içinde öğrendim haha.. Az çok bilgim var gibi ama sizin kadar değilim. En azından bu parça değiştirme işlemlerini her bilgisayar destekler mi? Bence sorun çıkabilir sormak istedim. Ekran kartı vs.. Ne bileyim bu hanımefendiye yardımcı olursanız sevinirim..



  • Adobe vs. kullanacaksanız Win 7 kötü bir seçim, video/3D vs. yeni bir çok yazılım Win 10 ile çalışır ya Win 10 yükletirsiniz ya da eski versiyon yazılımları kullanmaya razı olursunuz. SATA HDD desteği olan her bilgisayar SATA SSD destekler fakat laptop/notebook kullanıyorsanız kasa içinde disk için boş yer var mı öğrenmeniz gerekir. Her mobil* ekran kartı her anakartla çalışmaz ekran kartı alacaksanız anakart ile uyumlu olmalıdır. Video kurgu yapacaksanız ve ekran kartı almayı düşünüyorsanız CUDA desteği olan GTX veya RTX tipi kartlar video ve görsel efekt hızlandırma desteği verirler yani Premiere gibi yazılımlar bu kartlarla daha hızlı çalışırlar fakat pahalıdırlar.

    *: Laptop için olan ekran kartlarına mobil ekran kartı denir.
  • Merhaba.

    2 yıl önce Teknosa' dan HP 15-AF102NT model bir laptop aldık, fiyatı da çok ucuzdu. Aldıktan sonra birkaç program yükler yüklemez pc kullanılamaz hale geldi nerdeyse. O kadar dandik ve yavaş harddisk koymuşlar ki, internet tarayıcısı bile açtığımda garç gurç ses yapıyordu disk ve çok geç açıyordu sayfaları. 1 yıl kullandık zar zor ve sonrasında anakartı arıza verdi, mavi ekrana düşmeye başladı bilgisayar. Hemen servise götürdüm, garantiden bir üst modeli ile sıfır olarak değiştirdik. Yeni gelen laptop bir öncekine göre biraz daha iyi ancak disk 5400 RPM olduğu için yine yavaş kalıyor.

    Bu yüzden o serilerde maalesef donma, kasma, takılma çok olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.