Şimdi Ara

adsl modem alacaklar dikkat.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
8.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gladden yeter milletin aklını karıstırma.APacahe dialup modem super ama adsl de berbat.resmen muhendislik hatası.Türkiyeye uygun degil en azından.Yapılan yaarları kaybediyor bunu voltaj dalgalanmasına baglamak sadece tuketiciyi yanıltmaktır sende yemissin sanırım.Türkiyed o kadar marka olacak kaliteli&dandik bir suru ama sadece voltaj dalgalanmasından apachee unutacak ayarları ah be bunu yiyenler utansın.Ben aldım apachee senin yazdıklarınla bekledim duzelir firm update olur diye 3 kere degiştiler en son eksen bilgisayar tum apache leri iade etti.Bazı borosurlerde hala satıldıgnı gordukce tuylerim diken diken oluyor gunde 3 defa ayar yaptıgım modeme.Su an zoom x4 var 4 aydır babalar gibi.Bİrde Hızlı sistemin sattgı e-con marka var 4 ethernetli olanı. aynı urun kadıkoyde geek markası altınd acok daha ucuz musteime aldım 62$ a 4 ethernetli adsl modemi oldu babaalr gibi.Apachee sakın diyorum arkadaslar.Tavsiyem geek modem dir fiyat performans olarakSplitter,friewall hersey var.İyi gunler.Gladden sende lutfen apache meseleasini kapat artık.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    bu zyxel nası okunuyo yahu?
    hep merak etmisimdir...


    iyi marka olduğu bariz. En kötü ürününün 1000 nat kapasitesi var. Diğerlerinden pahalı görünüyor ama değil Fiyatı değeri kadar.
    ingiliz ingilizcesi kullananlar ziksel şeklinde telaffuz ediyor. Amerikan ağzı ile konuşuyorsan zayiksel. Türkiye dışında özelikle avrupa ve amerikada kalitesi kabul edilmiş bir firma. Asus gibi. Bilirsiniz asus da türkiyede son bir kaç yıldır parladı.

    edit :

    Bu arada adsl modem alacak arkadaşlar için küçük bir not. Modem almayın. Biraz fazla verin router alın. Kesinlikle luzunsuz ödeme yapmış olmazsınız. Değer kaybetmez, problem çıkarmaz, güvenli ve yönetilebilirdir. Özelikle 2 pc için olsa dahi bir lan kurulması ihtimali varsa mutlaka router alın. Enkötü ihtimalle 100 m etrafınızdaki komşularınızla paylaşırsınız. İşin aslı bu konuda yazılacak çok şey var ama acilen çıkmam lazım. dhcp, firewall, ip filterig, wireless connextion .... bir sürü özellik ekstraları olan modeller var.

    Saygılar

    edit bidaha :) :
    bence doğru telafuz zayiksel. Ha bu arada yanlış bilmiyorsam firma taivan'lı olacak. Ve taivanlılar ziksel diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eleman -- 23 Eylül 2004, 22:28:00 >




  • bende de AZTECH var,hiç problem yaşamadım.herşeyi kendisi ayarladi zaten.taş gibi çalisiyo.no problem.
  • Appachenin adslsini bilemem ama 56k sının eline hic bir modem su dökemez

    bu arada bende adsl modem arıyorum ankara ici... duyurulur ;)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkerinanç

    bu zyxel nası okunuyo yahu?
    hep merak etmisimdir...


    sırf adı hoşuma gitmediği için x4 aldım
    ne öle ziksel miksel
  • Bende de asus marka var ve iki gündür kullanıyorum.downloadlarım 7-12 arasında gidip geliyor.
    memnunum..
  • bir kere download bölge yoğunluğu ile çok ilgili bir olay ve ayrıca bende zoom X5 var min 13K- 17K arası indiriorum bilginize
  • Eski şirketimde Zoom X4 kullanıyordum, ona dayanarak Zoom X4 aldım. Şirkette 512/128'i gayet iyi götürüyordu. Ancak şuan ev kullanıcısı olarak 128/32 bağlantım ve problem yok değil. Zoom X4'ün 3.30 firmware'ini kullanıyorum. Zoom X4 şuan için bulunduğum yerde stabil çalışmıyor, enerji dağıtımında gerilim düşümleri çok oluyor bu da SNR değerlerini sıfırlıyor gibi, bunun dışında 128/32 için nominal 15/4 olması gereken Line Attenuation değerleri 40/18, yani harmoniklere boğulmuş. Buna rağmen alet internete bağlanma konusunda ısrarcı davranıyor, bağlantı koptuğu anda reconnect'i etkin çalışıyor. Zoom da elle çok fazla ayar yapmanıza gerek yok. Bu arada distrübitörü olusum zannedersem ve her konuda yardımcı oluyorlar diye duydum. Zoom'u aldığınızda içinden türk telekomun en güncel ayarları ve nasıl yapacağınızı anlatan bir broşür çıkıyor ki zaten yapılmış. Bunun dışında adsl modemin firmware'inde yapabileceğiniz tüm ayarları anlatan birde Türkçe kitapçık. Türkiye şartlarında iyi bir modem ancak alcatel daha iyi gibi görünüyor, henüz kullanmadım ama kullanan çok arkadaşım var ve hiçbirinde bir problem yok özellikle online oyunlarda hiçbir problem çıkartmıyor. Zoom da ise dnz'den firewall'u devre dışı bırakmak gerekiyor. Virtual server ile olacak iş değil çünkü.

    Bu arada 128/32 için teorik dl değeri maksimum 13.8 olabilir arkadaşlar, üstünü gören varsa ya 128 üstüdür ya da dl için kullanılan program önce cache'te tutuyor sonra gösteriyordur.

    Eski dial-up modem'im aztech'ti çok iyi idi. Ancak ozamanlar apache daha iyi idi çünkü donanımsal sıkıştırma yapabiliyordu. Şuan için ise forumda okuduklarıma bakacak olursam apache çok problem çıkartıyormuş. Bence problem ayarlardan ya da firmware'in Türkiye için uygun olmayışından kaynaklanabilir, bir arkadaşımız ethernetten apache'yi konuşturamamış, problemin apache'de olma olasılığı çok düşük gerçekten. Apache tekrar gözden geçirilebilir.

    Arkadaşlar herkes modemleri tartışıyor, kimse verilen hizmeti tartışmıyor. Net'e bağlanamıyoruz bazen ya da hiç hemen suçu modem'e atıyoruz. Linkte problem var çeviriyoruz 4440375'i işi bilmeyen, adsl'nin sadece okunuşunu bilen her defasında ey-di-es-el ya da link ışığı diyen bayan memurları oturtmuşlar kayıt aldırmaya çalışıyorlar; verilen hizmet buysa daha adsl'den çok çekeceğimiz var. Superonline ve E-Kolay'ı beklemek bu konuda en iyisi olacak herhalde belki verilen hizmet ve ücretlendirmelerde müşteri tarafına yansımalar olumlu olur.

    Uzun bir yazı oldu....
    Teşekkürler....




  • abi bende apche adsl aldım sabah açılmıştı 1 saat girdim şi,mdi yine giremiyorum adsl ışığı yanıp sönüyor
  • Zyxel 660R. Bu modemden önce Dlink DSL-500G kullaniyordum , o aletin uploadı iyi değil webcam kullanıyorum görüntü karşıdakine bayağı yavaş gidiyodu. Ondan Sonra USR 9105 aldım onda webcam harika oluyordu ancak webcam açıkken web sayfası açamıyordum. Sonunda forumdaki arkadaslarında yazılarını göz önünde bulundurarak ZYXEL 660R aldım. Acıkcası en akıllı modem bu. Webcam oldukca hızlı (USR KADAR DEĞİL) ama internet sayfalarıda oldukça hızlı. Zaten 3 kişi kullanıyoruz diğer arkadaşlar şikayet ediyordu benim webcamimden artık herkes memnun:) Bununla birlikte ZOOM X3 ve E-CON S4 de kullandım onlarda webcam testi yapamadım ama arkadaşlar gördüğüm şu ki modemler arasında en azından benim test edebildiklerimde download hızları arasında öyle abartılacak bir fark yok en fazla 1Kb oynar herhalde. Mantıklı düşününce 1Kb için öyle kasmayada gerek yok. Ama bence en iyi fiyat performans ve tabiiki fonksiyonellik açısından en iyi modem ZYXEL 660R (ek olarak ADSL2 falan olması en azından geleceğe yönelik bir hazırlık) yaklaşık 65 dolar +kdvye alabilirsiniz. 660H ise gereksiz pahalı 4 port swich icin ek 40 dolar daha verilkmez -bence 19 dolara 8 port swich var :) Saygılarımla




  • Apache kullanıyorum şimdiye kadar usb, ethernet sorunum olmadı..

    Ethernet görmemesi eğer xp'de ise o problem xp'den kaynaklanıyor bazı modemleri tanımıyor ama realtekvss kullanılırsa hiç bir sorun cıkmayacaktır.

    Ayrıca bi ara telekomdan sorun cıkmıstı aradım modemi sordu bende dedim apache sonra ben sordum nedir bu apache herkes kotuluyor yani hepmi sorunlu modemler dedim evet dedi zaman zaman herkeste problem cıkıyor ama dedi apacheler iade oluyor dedi..ne yani kötümü şimdi dedim, aslında tam tersi dedi bu modem kullanılamıyor dedi nasıl yani dedim, çok özellikli bir modem dedi hatta dedi bi arkadaşım hepsini çözmeye çalışıyor dedi bu modemde kendi kendine kapatma limitli adsl için ayrı özellikler yani çok özelliği var ve millet karıştırıyor onun içinde çok problem cıkıyor dedi..aslında iyi dedi..

    Lafın kısası herkes kendi modeminin iyi oldugunu soyler onu önerir..bi markayada eğer bi önyargı kaptıysa tamam artık kimse o markanın iyi olduguna inandıramaz onu..

    Şimdiye kadar çözülmeyen sorunum ise router ayarlarını çözemedim çünkü çok ayrıntılı router ayarı derken makinama ftp server,radyo vss bişiler kurmak istiyorum ve normal olarakta buna router engel..




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.