Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
7
Favori
391.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @bahadir258
    Ne kadar ilgisiz alakasız bilgisiz birisi olduğunuz, bu dert ile muzdarip olmadığınız, lütfedip bu kadar yazılan hiçbir yazıyı ADAM gibi okumadığınız ortada. Bu kadar dert tasa içerisindeyken millete yardımcı olalım, acı tecrübelerimizi anlatalım ki birileri bunlardan ders çıkarsın, en azından acımızı hafifletecek şeyleri anlatalım ki bu acı tecrübeleri başkaları yaşamasın diye uğraşırken sizin bu kadar hoyratça ve aptalca bir cümle kurmanız beni ve benim gibi bu dertten muzdarip olan herkesi üzmüş hatta benden birde beddua almış durumdasınız. Ya yorumunuzu derhal silin -ki bende sileyim- yada bu mesajı herkes okumaya devam etsin. Bir iki ilaç önerdik diye bizleri sahtekarlıkla dolandırıcılıkla herşeyden öte milletin sağlığı ile oynayan kara cahil kimseler gibi gösteremezsiniz.
  • Arkadaşlar bu meret ağız içinde çıktıktan sonra hırsını almadan ne yaparsanız yapın geçmiyor. Ancak çıkacağını anladığınızda çıkacağı yere bebe aspirini koyup bir süre bekletirseniz aftın çıkmasını engelliyebiliyorsunuz ben denedim faydasını gördüm ancak çıktıktan sonra fayda etmiyor. saygılar. herkese çok geçmiş olsun.
  • Oralmedic alin bir sn de kurtulun. Kulak pamugu gibi sürünce biraz yakıyor ama sonra hiç bir zaman yarayı hissetmiyorsun. Super hayat kurtarır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmed23

    ağız yarası için yaklasık 40 bitkiden oluşan merhem var ...yeni aldım yalnız kendim kullanmadım veya ağız yarası olan bi arkadaş iyi geldiğini söyledi...kargo ile gönderebilirim isteyene...


    Ben burdaki arkadaşın yazıları için söylemiştim. Reçeteyle satılıyorsa bir ilaç ve sağlık bakanlığı onayı varsa sıkıntı yok asıl, sıkıntı alternatif tıp diye millete satılan bitkisel olduğu söylenen ilaçlarda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    bahadir258,

    Burada tavsiye edilen ilaçların çoğu - ki başlarında Oral Medic, Kenacort-A, Arter Remesense geliyor- Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı, eczanelerde reçeteli-reçetesiz satılan ilaçlardır. Ayrıca kimsenin kimseye ilaç sattığı yok, zahmet edip konuyu baştan sona okursanız burada yıllardır ileri derecede aft derdinden muzdarip olmuş, doktorların "yapacak birşey yok" dediği hastaların birbirlerine verdiği tavsiyeleri ve bilgi paylaşımlarını göreceksiniz. Eğer sizin konuyla alakalı yardımcı olabileceğiniz bir husus varsa dinleyelim, tavsiye alalım sizden de. Ama buradaki insanları belli bir sektöre hizmet eden kalpazanlar gibi göstermeniz, aft illetinin en az kendisi kadar çirkin olmuş.

    Yazıları daha dikkatli okursanız neyi kastettiğimi daha net anlayacaksınız sayın errgin.




  • yaban mersini diye satılan bişi var asıl adı ayı üzümü sanırım. yani çakma yaban mersini aslında ondan ye. çok kuvvetli antibakteriyel özellik gösteriyor. kısa sürede iyileştiriyor. avuç avuç yersen 1 günde rahatlıyor. 2-3 günde geçiyor. en hızlı geçireni bu. bende de devamlı oluyor. yanlız ben yaban mersini yemiyorum çünkü kabızlık da yapıyor az biraz. oda alt tarafa dokunuyor
  • yillardir cektigim bu cileli gunleri bitirmek icin bende suan oral medic ialmis bulunuyorum.suan 2 adet yaram var hemen deneyecegim. eger istenirse ilactan once ilactan sonra fotolarimi buraya koyarim.(amac pis goruntu degil,yardimci olmak)
  • Pekmez
  • kenacort kardeşime fayda sağlarken bende önce işe yaradı sonra ise yaramaz oldu . bu pislik adeta bağışıklık kazanıyor. şu ana kadar işe yarayan tek şey oral medic oldu.

    önceleri şu dünyada sadece kardeşimle bende çıktığını düşünürken meğer yalnız değilmişiz .yukarıda bahsedilmiş askerde çıkmadı diye. aynı durum benim de başıma geldi . acemilikte hiç çıkmadı tek bir tahriş bile olmadı ağzımda. ustalık birliği olan incirlikte ise ilk 1-1.5 ay çıkmazken sonra çıkmaya başlamıştı. çünkü acemi birliğinde yemeklerimiz her öğün tam zamanında tüketiliyordu fakat incirlikte bölükten farklı bir yerde görevli olduğumdan 1 gün öğlen yemeği 13te yiyorsam öbür gün öğleden sonra 3e kayıyor hatta yoğunluktan hiç öğlen yemeyi yiyemediğim oluyordu. demek ki bu illetin dostu düzensiz beslenme (en azından benim için).

    diğer bir tespitim ise bazı dönemlerde ağız yarası çıktığında onu umursamadığım yada onu unutturacak bir şeylerle uğraştığım anlarda adeta ağız yarası acıyı bana yansıt(a)mıyor olması . buradan da aftın kafayı dağıttığımızda , bizi sevindiren mutlu eden olaylar olduğu dönemlerde etkisinin azaldığı gibi bir sonuç çıkarabiliriz.

    başka bir tespit ise bir şey yerken çokça ağzımı ıssırırım. çok salakça bir istem dışı harekettir. lezzetli birşey yerken aptalca dişinizi var gücünüzle harrtt diye alt dudağa saplarsınız yada dilinizi ıssırırsınız. ardından çok geçmez 10 dakika içinde dilinizi ıssırılan yere getirin çukurluğun üstünde hafiften aft oluştuğunu hissedersiniz . yani mikroskop kadar zoom yapabilen bir kamera olsa alın koyun o ıssırılan yerin üzerine aftın oluşunu dakika dakika izlersiniz o derece çabuk ortaya çıkıyor. Buradan da şunu çıkarıyorum . bu kadar kısa sürede aft ısırıktan oluşuyorsa ağızda demek ki bakteri var.


    *ağız ve dili çok temiz tutucaz
    *yediğimize içtiğimize dikkat edicez
    *bir şey yerken dili yada dudağı ıssırmamaya özen göstericez
    *mutlu edecek şeylerle oyalanıcaz özellikle aftın çıktığı dönemde.


    bu arada uzun bir zamandır yara çıkmadı (2 ay kadar) en son ramazan bayramında geçirmiştim. hiçbir ilaç da kullanmıyorum son 6-7 aydır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::LOSTPLANET::: -- 13 Kasım 2011; 2:41:28 >




  • merhaba arkadaslar ayni sorun bendede var yasim 22 kendimi bildim bileli bu illet ile yasiyorum gecenlerde bi arkadasin tavsiyesi ile Prof Dr Ahmet Aydın kendi sitesine derdimi yazdim ve bana boyle bir cvp la dondu


    - Taş devri diyeti yapın
    - Gunde 2000mg C vitamini
    - Gunde 2 gram balık yağı
    -2 ayda bir, ağızdan 1 ampul D vitamini alın.

    Ağız yaralarının üzerine %1'lik gümüş nitrat solüsyonu sürün.

    denemeye basliyacagim ins faydasini gorursem burdan yazarim
  • Arkadaşlar bağışıklığımın düşmesi nedeni ile belki sizden daha fazla bu sorunu yaşıyorum. Bende bir çok ilacı denedim. kullandığınız ilaçlar genelde eczanelerde satılan ilaçlar. Ben en son çare olarak civanpercemi ni denedim ve faydasını ertesi günü gördüm. Bir cezvenin içine bir tutam atarak demliyorsunuz ve soğuyunce ağzınızda gargara yapıyorsunuz. Bu yöntemin birazda olsa faydasını gördüm. Sizde deneyebilirsiniz.
  • arkadaşlar bu hastalık ciddi bir hastalığın belirtilerinden biri, uzun süre geçmez ise doktora gidin. Dermatoloji bölümününe/ otoimmün hastalıklar
  • sonu ''ex'' li biten ilaçlardan birini alın gitsin.
  • Tuzlu suyla bol bol gargara yapın... Biraz yakar ama geçmesinde fayda sağlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exchange

    Tuzlu suyla bol bol gargara yapın... Biraz yakar ama geçmesinde fayda sağlar.

    kesinlikle fayda saglıyorr birde cep (yemek) sodasını tozunu yaranın ustuıne basarsak yaranın geçtigini gorursunuz bizzat yapıyrum faydası var
  • yaklaşık 5 yıldır çekiyorum bende bu sorunu.en son olarak yurt dışında bulunan bir akrabam orada bir doktora sormuş.bunun bir bağışıklık sistemi hastalı olduğunu en büyük nedeninin stres olduğunu söyledi,çözüm için marketlerde bulunan nar eksisi sosunu önerdi.denedim gerçekten bu yaraya en iyi gelen madde bu ,artık ağzımda çıkacağıni fark ettiğim an hemen gargara yapıyorum ertesi gün geçiyor.benim çözüm böyle.bu arada yukarı da bulunan herseyi de denedim.en iyi etki nar,nar suyu ve nar ekşisinde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bkz: pemfigus
  • YA O KDR ÇOK SNİR OLUYOM Kİ ŞU YARAMA MAKASLA KESESİM GLİYOOO BAZENDE ALIYOM OKDR ACIO Kİİİ
    AMA EN İİİSİ GARGARA YAPIIINN[




  • OFFFF




  • Bizim ailemizde genetik bir hastalıktır ağız yarası yılın belli bölümlerinde genelde mevsim değişikliği zamanında tüm aile fertlerinde ağızda dudak kenarlarında dil altında beyaz bir aft çıkar.Tatlı birşey yediğimizde dayanılmaz bir acı veriyor kavunu yiyemez oldum mevsiminde ya.Ama geçen sene yengem bana kara dut şurubunu önerdi gittim lokman hekim aktarından aldım kullandım agzımda 3 dk beklettim ve sonra yuttum.1 hafta sabah akşam uygulayın görüceksiniz git gide git gide azalıyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.