Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
7
Favori
390.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar vm 2000 kullanan arkadaşlar bu sorunu atlamtmış bulunuyor bende dahil daha başka kesin çözümü olan arkadaşlar var ise buraya yazabilir şuanan kadar en iyi çözüm budur şu gargara bu gargara vs demeyin çıktıktan sonra değil önemli olan çıkmaması için kullanılan ilaçtır
  • yakko_22 kullanıcısına yanıt
    Herkese Merhaba,
    Yıllarca süren acılı dönemlerin sonundan yazıyorum.
    2017 yılının başlarında, tamamen tesadüf eseri harika bir Dr. ile karşılaştım.
    yaşadığım tüm acı tecrübeleri yazmak istemiyorum artık. sonuca varıcam. umarım faydası olur sizler içinde.
    Hepimizin bildiği üzere bağışıklığımızın düştüğü zamanlar, ağız içinde yaşadığımız her türlü ısırma, diş operasyonu vs. olduğu zamanlar, bazı gıdaları tükettiğimiz zamanlar (bende;ceviz, turşu, domates, portakal gibi asitliler, salça, ketçap, SÜT!!, suda eriyen bazı vitaminler, asitli içecekler çok tüketilince vb. ), stres üzüntü vs. zamanlarda bu aftlar hortluyor.
    Şİmdi öncelikle bağışıklığı kuvvetlendirmek için düzenli beta glukan alıyorum. kışın kesinlikle kaçışı yok. yazında dönem dönem.
    bu ara hap olarak 500mg lık c vitamini alıyorum sadece 2 ay için. bu önlem.
    ağızda problemli diş varsa hemen tedavi ettirin, kurtulun dişer dolgular çok önemli.
    DİŞ MACUNU: Curaprox Enzycal Zero Florürsüz Diş Macunu 75ml
    SLS Sodium Lauryl Sulpathe içermez. Alkol, mentol, deterjan güçlü tatlar içermez.
    Yine eczaneden özel bir diş fırçası hassas olacak.
    çok beyazlatmadığı için arada karbonat ile tahriş etmeden fırçalayabilrsiniz.
    EN ÖNEMLİ İLACIMIZ KESİN ÇÖZÜM: Aft çıkacağı zaman kesinlikle hissediyoruz! bundan eminiz oldu da hissetmedik yine de VALTREX 500MG Sabah akşam tok karnına en az 4 gün (Başlangıç için) içiyoruz. 5 günde olabilir benim 5 gün içtiğimde oldu.
    örneğin 10 gün sonra yine çıkıyor gibi oldu yine aynen içiyoruz.
    tekrar mı oldu yine başlıyoruz. ben sürekli 45 tabletlik olan kutudan hiç ayırmadım hep yanımda taşıdım. şu an yanıma 4adet alıyorum sadece. ama ayda bir kullanmaya kadar düştüm. ve çıkacağını hissettiğinizde çıkmaz belki demeyin muhakkak için. 4 gün değil artık 2 gün içmekle bile geri gidiyor.
    umarım faydasını görürsünüz. sabredin inanın geçecek. şuan aklıma gelenler bunlar.
    ayrıca şunu belirteyim. SüT ten uzak durun. yoğurtta sıkıntı yok. ama süt ve kefir bana hiç yaramıyor.




  • benimde boğazımın sağ şeridinde çıkmış bu aft denen şey ağrı yok ama rahatsız ediyor çok hafif yakıyor bekleyince geçer mi
  • Arkadaşlar aftın çözümü b vitamini benexol b12 kullanın bittiğini göreceksiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵⤵

    ✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔

    Ya hayyu ya gayyum ya ğani ya muğni
    esmalarını sayısız zikredin
    sonuçlarına sizde şaşıracaksınız
    yaralarınızdan eser kalmayacak...

    denenmiştir.

    ✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔✔

    ⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴⤴



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frrhklz -- 24 Kasım 2018; 17:21:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçüklüğümden beri zaman zaman ya bir tane ya birkaç tane çıkar ağzımda çok da sinir bozucudur geçene kadar zindan eder gündelik yaşamı. Ilaç falan da pek işe yaramıyor o yüzden geçmesini bekliyorum her seferinde , öğrendim aftlara karşı sabretmeyi.

    Şu an yaklaşık 96. Saatindeyim 4 tam günü dolduruyorum hayatımın en korkunç tecrübesinin. Her zaman ağzımda çıkan aft ağzımla yemek borumun birlestiği yerde , boğazımda her iki tarafta olmak üzere çıktı. Hayattan koptum. Yemek yiyemiyorum su içemiyorum. 12 saate yakındır konuşmayı da bıraktım , el kol hareketleriyle idare ediyorum. Uyku uyutmuyor uyuyunca otomatik yutkunduğum için 2 dakika geçmeden uyaniyorum inanılmaz şiddetli acıyla. Uyumaya calismiyoken mecbur kalmadikca yutmuyorum bile biriktikce tukurugumu bardaga tukuruyorum cunku yutkunmanin tarifsiz bi acısı var. Beslenememek de çok kötü. Bi tavsiyeniz varsa şu an en ihtiyacım olan andır berbat haldeyim yardımlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben kendi deneyip onayladığım doğal bir ilaçtan bahsetmek isterim. Arkadaşlar tane kekik bu iş için biçilmiş kaftan! Şöyle ki 6-7 tane tane kekiği ağzınızın içine atın. Bir süre bekleyin belli bir süre sonra ağzınızın içi tükrükle dolacak yutmayın o tükrüğü 10 dakika kadar sabretin. Daha sonra hepsini tükürün ve ağzınızı bir güzel yıkayın. Bu işlemden sonra ağzınızın içine 3-4 tane karanfil koyun. Bir süre de karanfille bekleyin ağzınız yanmaya hafiften uyuşmaya başlayacaktır. Sonrasında karanfilleri çıkartın. Bu işlemi günde birkaç kez tekrar edin. 48 saat olmadan önce ağrının tamamen geçtiğini sonra bir anda iyileşme başladığını göreceksiniz. Tavsiye ederim.
  • Konu çok uzun baştan sona okumadım belki yazılmıştır yani;

    Benimde çok dandik bir yerimde AFT veya benzeri bir oluşum olmuştu. Yemek yemek, su içmek ve hatta yutkunmak bile işkenceydi. Kenacort diye bir ilaç verdi doktor. Bu ilaç hem iyileştirici hem de, aftın üstünü bir tabaka ile kapladığından, acıyı alıyor. yemek yiyebiliyor, su içebiliyorsunuz. Geçene kadar birkaç gün kullandım, çok işe yaradı.
  • Edit: Aynı mesajı iki sefer göndermişim, şimdi fark ettim. Bir de konusu açılmışken sormak isterim. Şu mürekkepleri kullanıp faydasını gören oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palankeda -- 1 Şubat 2019; 18:38:37 >
  • yeniden bir cildiyeciye gittim. 1 ay boyunca aft oldu, en uzun süreyi yaşadım. Colchicum Dispert verdi. Akdeniz Ateşi içinmiş bu, bir haftadır kullanıyorum, aft yok. şöyle bir hissiyat oluyor bende, sanki içeriden bir ateş vuruyor, hasta olmuyorum, grip nezle olmuyorum, ama aft oluyorum. bir ay kullan dedi doktor. bakalım ne olacak. sigara yok, alkol yok, kötü gıda yok, düzenli koşuyorum. büyük bir bela bu, covid gibi ciddi araştırmalar yapıp tedavisi bulunmalı.

  • arkadaşlar 40 yaşındayım ilkokuldan beri çekmekteyim bu aft illetini yaşadığım tecrübeler çok efor sarfedilirse artabilior düzensiz yemek abur cubur ve çerez özellikle arttırıyor yara çıkacağı zaman yada çıkınca ağız suyu yapış yapış oluyor ve dilin üstü kahverengileşiyor bu sebepten mideyle alakalı olduğunu düşünüyorum. bu yazılan önerileri herşeyi denedim çare olmuyor hafifletmek için en iyi çözümler dişleri düzenli fırçalamak ama kesinlikle dilinizin üstünüde hafif biçimde sürtün ayrıca bi gargara önericem bakın kesinlikle öteki gargaralardan çok daha iyi geliyor çoğu eczane bulundurmuyor getirtebilirsiniz gargaranın adı FARDOBEN Allah herkese şifa versin.

  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.