Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
7
Favori
391.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jollynalan

    Merhaba, kucuk dilimde ilk defa aft cikti ve bir arastirma yapayim dedim. Tabi uzun yillar olmus bu forumdaki yazilanlar. Bilemiyorumm gorurmusunuz. Bende yillardir cekiyorum bu iskenceyi. Uc ay evvel bademciklerimi aldirmaya kadar vardi olay. Bazi trspitlerimi yazmak istedim. Tum tahliller yapildi. Behcet taramasi dahil. Hoca ilaclari ve dr. Ilaclarinin hepsi denendi. En son cildiyeciye gittigimde bana beta glukan verdi. Bence bagisiklik sistemini guclendirmek icin cok iyi bir takviye. Tavsiye ediyorum. Onun oncesinde bademcikleride aldirmadan once, gumus suyu denedim. Epey zamanda ictim. Iyi geldigini dusundum ama olmadi. Bademcijlerimin uzerinde aft cikiyodu. Sonra bir kbb uzmanina gittim ve agzimdaki yaraya bisey degdirdi. Agrisini alicak dedi. O nedir dedim, gumus nitrat cubuk oldugunj soyledi. Bende almak istedigimi soyledim medikalcilerde vardir dedi. Buldum ve drnedim. Verdigi agridansa bir kac saniyelik aci ile afti bir gunde iyilestiriyor. Eger dildeyse iki gun de ancak. Ben tabi cubuklarinda en iyisini buldum. Bray marka. Ankarada bi medikalciden siparis ettim gonderdiler. Fakat suan kucuk dilimde var yakmaya cesaretim yok. Velhasil, bademcikler gitti. Ameliyatin ertrsi gunu dilim dudagim aft. Zaten agrim inanilmaz beslenmem imkansiz uzerine birde aft. Bazi seyleri zamanla kesfettim. Oncelikle ceviz yemiyorum. Yersem de ancak kavuruyorum kabuklarini soyuyorum tamamen. Kabuklu tuzlu fistik, domates,portakal, kivi, tursu. Bunlardan uzak durmakta fayda var. Aci yememeye caliaiyorum. Birde anladim ki, ameliyattan sonra sanirim ameliyat esnasinda agiza taktiklari metal seyler var. Onlarda aft yapiyor. Disciye gittikten hemen sonrada cikiyor cunku. Bunuda biriyle sohbet ederken kesfettim. Agziniza metal seyler sokmayin. Benim birde dis sikintim vardi, disciye artik ben soyledim metal olmayan bir dis yokmu. Zirkon gibi bi ismi vardi suan gelmedi aklima. Daha gecen gun kbb kontrolune gittim. Kamera ile bogaza bakildi o metalin degdigi yerde ciktigini dusunuyorum. Kucuk dil, hemen arka bogaz duvarimda var cunku. Umarim mesaji gorur ve faydalanabilirsiniz. Bray marka gumus nitrat cubuk. Bu cubuklar degdigi yeri karartiyor. Zamanla edindigim deneyimlere gorede, tam noktaya degdirmeye calisin, yarafa uc saniye kadar tutun yeterlidir. Tukurugunuzede bulasacak ve cubugu dudaginiza degdirmemeye calisin. Yoksa degdigi nokta karariyi dort bes gun oyle gezersiniz. Gumusnitrat uzerinde mikrop barindirmiyor. Hucreyi cok hizli yeniliyor. O yara yaniyor ve ertesi gun soyulup tertemiz oluyor. Saglikli gunler dilerim. Suan iskence cekiyorum. Kucuk dil berbat :( @orion1907
    Daha öncede yazmıştım yine yazıyorum.
    En azından yemek yiyebilmek ve konuşabilmek için AFTOJEL bunu kullanın.Aftadur yada benzer isimler değil.
    7 TL ücreti var.5 gramlık bir tüp.
    Aftın üzerine sürün.2-3 saat rahat edin.şiddetle tavsiye ederim.




  • Aftojel,calgel,piraldyne ,hepsini kullandım,tek çözüm oralmedic.başkası yalan abi yalan.yanlız fena can yakıyor.dilimin yan ceperinde gömlek düğmesi kadar aft cikti.1 hafta boyunca anamdam emdigim süt burnumdan geldi.sonra sürdüm oralmedici,neredeyse felç olacaktı beynim,1 dakika boyunca 10 tane aft acısını toptan çektim,ama sonuç harika ötesi,
  • yoğurt otunu tavsiye ederim. şu zamana kadar sürünüyormuşum vallahi. suyu kaynatın, kaynadıktan sonra kurutulmuş yoğurt otunu ufalayıp suya dökün, soğuyunca için diyorlar ama ben gargara yapıyorum ve 15 dakika içinde etkisini gösteriyor. ikinci günde aynı şekilde yaptığımda ağzımda yaranın olduğu yeri hissediyorum dilimle ama kesinlikle acı yanma vb kalmıyor. yoğurt otu resmi içiin bakınızhttp://www.sifavi.com/PHOTOS/53/013_B.JPG
  • Nöbet şekeri tavsiye ederim. Ben ne zaman çıksa kullanırım hemen geçirir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagle_beagle

    Nöbet şekeri tavsiye ederim. Ben ne zaman çıksa kullanırım hemen geçirir
    İçinde SLS olan diş macunlarını kullanmayın.Ağız içinde tahriş edici etkisi olduğu biliniyor.Aldığınız diş macunlarının içeriğine bakın.
    (SLS=Sodiun Laudry Sulfate) 2-3 harf yanlış olabilir :) )


    Ben Ersağ'ın Prepolis ve aloevera'lı diş macununu kullanıyorum.2-3 aydır 1 tane çıktı ve o da çabuk geçti.
    Sensodyne'de kullanabilirsiniz imkanınız varsa.Bunun içinde de SLS yok.

    Forever ve Amyvay ürünü olan Glister'de var bu melet SLS bilginiz olsun.


    Bende çok çektim bu illetten 2-3 aydır çok şükür iyiyim.

    dilimi ısırayım iyiyim bile demiyorum aft falan çıkar aman aman :)))




  • aktif34 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bendede çıkıyor kendi testinizi kendiniz yapınız bende mesala kavun şeftali yiyince çıkıyor su markalarını tek tek denedim bazı Suları içince çıkıyor kırmızı eti çok tüketirsem iyi geliyor ve çıkmıyor ve seks yada mastribasyon sık yaptığımdada çıkmıyor kısacası bu yapın Göreceksiniz sonucu:)
  • Aft için tedavi bilen varmı Kenecort ve karbonat tuz gargarası dışında lütfen vevap.
  • Oralmedic
  • Kardes oralmedic.baska care yok.12günde cektigin acıyı,12 saniye çekiyorsun.ondan sonra mis
  • Dencol jel sprey al eczaneden. Gunde 3 defa sur ertesi gune rahatlarsin.
  • Yengem çozüm olarak ülser ilacini ezerek aft uzerine uygulamayla geçirmişti..
  • 3 gün önce çıktı arkadaş yanak tarafında. Yutkunma yok acı bol. Ne yapayım dersiniz. Oral medic ile bant aklımda iyi yer etti ama. Doktorda bi sprey verdi hiç etkisi yok gibi. Yanıtlar için teşekkürler.
  • Aft yeni çıktıysa "kenacort a " en iyi tedavi yöntemi 20 senedir bende her ay çıkıyordu artık 2 ayda bir çıkıyor bu kremi sürünce geçiyor .Sürmekte geç kalırsam bu kremde fayda etmiyor diğer ilaçlarıda kullandım daha beter yapıyorlar.
    Oral medic te kullandım ilk 5 saniye daha önce hissetmediğiniz müthiş bir acı hissettiriyor gözünüzden mutlaka birdamla yaş çıkar yarayı sıcak demirle dağlamak gibi birşey , bende işe yaramadı sadece 12 saat acı çekmedim okadar ayrıca pahalı ve tek seferlik kullanılıyor.
    Sizin anlayacağınız kişiden kişiye sebebler tedaviler değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozok6666 -- 12 Nisan 2016; 13:51:32 >
  • Agızdaki yaralar cabuk iyilesir
    Kara dut pekmezi iyi gelir
  • En cabuk iyileşen 2 hafta sürüyor.
  • Ben de sürekli çıkardı uc tane falan olduğunu bilirim agzımda.Yutkunamazdım Ne zaman ki agız suyunu düzenli kullanmaya başladım Ciddi manada azalma var.Hatta en son ne zaman cıktı hatırlamıyorum bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: errgin

    4 gündür hayatımı mahvetti yine. Bir de dudağımda iki tane çıktı ikisi birleşti, su içerken bile ızdırap oluyor. Çıktım bugün Oralmedic aradım, birkaç eczaneye sordum yokmuş. Aklıma yukarda arkadaşların bahsettiği bant geldi ondan aldım. Birazdan uygulayacağım inşallah yarar işe. Yoksa Oralmedic yolları görünüyor yine

    Alıntıları Göster
    KESİN ÇÖZÜM
    ARKADAŞLAR BELKİ İNANMAYACAKSINIZ AMA FORUMA SIRF AFTA İYİ GELDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM ARDIÇ KATRANINI YAZMAK İÇİN ÜYE OLDUM. HATTA İYİ GELDİĞİNİ DEMEK ARDIÇ KATRANINA HAKSIZLIK OLUR ÇÜNKÜ 2 GÜN İÇİNDE 5 6 AFTIMI SÖNDÜRDÜ KÜÇÜLTTÜ. KENDİSİNE DUACIYIM. BABAM SAYESİNDE ARDIÇ KATRANININ İYİ GELDİĞİNİ ÖĞRENDİM ONUN DIŞINDA SİZİN SÖYLEDİKLERİNİZİ BNDE KULLANMIŞTIM (AFTOJEL KENACORT VB) İLAÇLARI GARGARALARI HİÇBİRİ KESİN ÇÖZÜM OLAMADI.
    UYGULANIŞI;
    MARKA VERMEK VE YANLIŞ ANLAŞILMAK İSTEMİYORUM. ARDIÇ KATRANINI AKTARDA BULABİLİRSİNİZ.
    PEÇETEYİ BÜKEREK (BU SELPAK OLURSA DAHA İYİ OLUR SERT OLUYOR ÇÜNKÜ) ÜZERİNE BİR MİKTAR ARDIÇ KATRANI DÖKÜN VE YARANIZA Bİ SAAT SÜREYLE BASTIRIN AĞZINIZA ĞOŞET GEÇİRMENİZ GEREKEBİLİR.
    BU Bİ SAAT SÜREÇTE YANMASI BİTTİKÇE BİKAÇ DEFA KATRANI YENİLEYİNİZ. SONUNDA GÜNLÜK HAYATININIZI ETKİLEYEN, VE SİZİ UYKUSUZ BIRAKAN AFTLARDAN KURTULDUĞUNUZU GÖRECEKSİNİZ.




  • Allah hepinize ve banadl şifa verir inşallah.. mutlaka hepimizin bir çözümü olucak.. dua edelim arkadaşlar.. diğer farklı hastalarada . Bazen çaresiz kalmis GİBİ hissediyorum ama Allaha dua ettikçe rahatliyor insan .. dua edelim ..
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1EE7697A5 -- 19 Ekim 2018; 8:6:18 >
  • Kardeşim, fazla bekletirsen tahriş ettiği doğru. Kenarlara taşınmayacaksın. Sonuçta ağzımıza asit sürüyoruz resmen. Yara beyazlayincaya kadar tutacaksın. Allah şifa versin. Çok acılı bir sürec. En kötüsüde dilde çıkanı.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.