Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
7
Favori
391.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ne olursa olsun tuz basmayın arkadaşlar çok fena yakıyor
  • burda denilenlerin hiçbirini yapmanı önermem, sonra geri dönüşü olmayan yollara girebilirsin, hemen bir siş hekimine gitmeni tavsiye ederim.
  • İlaç reklamı yasak olduğu için isim söylenemiyor. Eczacınıza danışmanızı tavsiye ederiz.
  • arkadaşlar tıbbın buna bir çaresi yok malesef :) piayasaki tüm ilaçları denedim hiçbirisi önlemeye yönelik değil acıyı azaltmaya yönelik ilaçlar.

    koca karı ilaçlarıyla çözüm bulmak lazım. kara dut şurubu suyu vs. ne varsa ona yüklenecem bu saatten sonra.
    bir vitamin yada protein yada mineral v.s eksikliğinden oluşuyor ama ne olduğu belli değil. stres de olabilir tabi.
    karadut da bu eksik şeyi bulabilirim belki :)

    detayları yazarım yine.
  • arkadaşlar bu dişmacunundaki sodyum lauryl sulhate maddesinden ya da bu Ankaranın çeşme suyundan mıdır nedir iki haftada bir çıkıyor aft .
    Aft oluştuktan sonra damakta yer yer kabarcıklar oluyor.Acıyı dindirmek için sirke gargara ,limon gargara,kenakort ,şap ,nişatr ,karbonat gargara,b12,h2O2 gargara,demir hapı hepsini denedim ama sonuç olumsuz birde artık dilin üzerine çıkmaya başladı bu acıyı ölene kadar çekicez galiba
  • Burdaki methodlarıda deneyebilirsiniz

    http://www.wikihow.com/Treat-Canker-Sores-or-Mouth-Ulcers
  • Arkadaşlar 2 senedir aft tan çeken biri olarak , bende işe yarayan tek ilaç oralmedic. sanıldığı gibide çok acıtmıyor,dokundurdugunuzda 1 sanıye iğne batırır gibi oluyor 5 sn tutuyorsunuz,bundan çekınmeyın aft ı geçirmiyor ama bunu surdukten sonra rahat konusabılıyor,yemek yiyebiliyor,su içebiliyorsunuz. içinden 3 adet çubuk çıkıyor. her çubugu 3 4 tane aft ınıza surebılırsınız fakat biraz pahalı olsada (22.5 tl ) inanın çektiğiniz acı dinince herşeyi unutuyorsunuz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shutcan -- 14 Temmuz 2013; 15:57:38 >
  • 1-2 ayda bir sürekli çıkıyorlar bide çıktımı 2-3 tane çıkıyor son çare oralmedic aldım biraz pahalı ama geçirecek heralde deneyeceğim (bütün ilaçları denedim bir çaresini bulamadım)
  • arkadaşlar bir zamanlar bendede çok sık oluyordu bugün tekrar çıktı bayağı uzun zaman sonra sırf merakımdan bakayım dedim başka ney geçiriyor diye ama ilaç falan yazmışsınız geçiren iki şey var ilaçlar falan pek işe yaramadı bende üzümlü sirkeyle veya tuzlu suyla gargara ben üzümlü sirkeyi tercih ediyorum bir anlık kokusu kötü ama inanın yaptığınız anda uyuşuyor ağzınızda bir damla mikrop kalmıyor rahat rahat yemek yiyebiliyorsunuz ve konuşabiliyorsunuz.
  • bende de baya bi çıkıyordu oramedic kenakort vs. bunkar yara belirdikten sonra kullanılacak ilaçlardı. gerçi çıktıktan sonra kullanımında bile faydasını görmedim. bu başlığı takip ettim defalarca söylenenleri uyguladım ama nafile. vucütta bişeyin eksik olduğunu o yüzden çıktığını hissediyordum. bu arada Omega-3 (balık yağı) hapları tüketmeye başladım VE İŞTE SORUN ÇÖZÜLDÜ. günde 3 kere yazılan ilacı ben 1 kere her sabah evden çıkarken atıyordum. ilk kullandığım marka vermiyceğim. 90 tablet 3 ay idare ediyor. hatta 1-2 hafta bıraktım belki düzelmiştir diye tekrar çıkmaya başladı tekrar yüklendim omega-3 e. nerdeyse 8 aydır kullanıyorum. bugun farklı bir markaya geçtim umarım sorun olmaz (60 kapsüllük kutu). tecrübemi paylaşmak istedim. sıkıntısı olanlara acil şifalar diliyorum.
  • ben de yazmak istedim çocukluktan beri çıkar aft 21 yaşındayım aft yüzünden ağladığım günleri bile hatırlarım ben öncelikle yazdığınız ilaçlar hiç biri afta etki etmez aft bandı da dahil buna sadece oral medic etki ediyor onunda etkisi budur ilacı dokunduruyorsun 1 dakika boyunca acıdan dört dönüyorsun yanması geçtikten sonra aftın üstü kapanıyor eğer dilinle afta dokunursan yara tekrar açılır ve ilacın etkisi ortadan kalkar 3 tane var içinde 26 tl civarı aft bandıda aldım hiç bir işe yaramadı para tuzağı o ezcazıya gidip kızmıştım hatta arkadaşlar bunun tek bir sebebi var aklınıza aft getirmeyeceksiniz
    ben de bazen 1 ay boyunca aft çıkmıyor kendi kendime ne zamandır aft çıkmıyor diyorum ve ağzımda hemen aft atıveriyor sonra ailenizden birinde varsa sizde olması muhtemel benim dedem de sürekli çıkardı bende de sürekli çıkıyor kimi zamanlar yüzümü yıkayamazdım aft yüzünden
    diyeceğim eğer çok acı çekiyorsanız yemek yedirmiyorsa oral medic alın ilacı sürün aft la oynamayın acıdan kurtulursunuz ama aft geçmez.
    not: eğer çıkan aft rengi biraz kahverendi olursa yandınız demektir en çok o zaman acı veriyor




  • cihan_baba_5249 kullanıcısına yanıt
    gecmıs olsun kardes murekkep tarzı seyler pek ıse yaramıyor gıbı sıyah dut surubu yada ezmesı bulabılıyorsan kullan ben boyle cozum buldum :)
  • Multivitamin kullanan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parmağına biraz tuz alıp parmağını yara olan yere bastır. bayağı acıyor, hatta acımdan ağladım ama yarına birşeyim kalmadı.
  • acıya dayanabilirsen tuz bas küçük bişeyse 1 güne geçirir büyükse uzun sürede geçer ama tuz bastıktan sonra 1 saat acımaz
  • çok geçmiş olsun aft cidden lanet bişey
    tuzlu ya da karbonatlı su ile gargara bir miktar çözüm olabiliyor.
    ama yine de eczaneden pomat şiklinde kremler daha etkili sonuçlar verebilir.
  • cihan_baba_5249 kullanıcısına yanıt
    ultralan tabet 20 mg 1 ay kullan kurdulursun kesin .
  • afta ultralan tablet 20mg kesin ben kullandım sonuç aldım .4 yıl boş yere çekmişim.şimdiden geçmiş olsun
  • oralmedic'in içindekiler:

    HybenX, Hydroxybenzenesulfonic asit, Hydromethoxybenzenesulfonic asit, Sülfürik asit, Su, FD&C Red 40(sanırım gıda boyası).


    The benefits of phytonutrients

    Raspberries contain big amounts of hydroxybenzenesulfonic acid, anthocyanins, resveratrols and flavonols such as quercetin and kaempferol. Most of these phytonutrients preserve cell health, protect the cells from damage and regulate inflammatory enzymes. Therefore, they reduce the risk of chronic illnesses such as obesity, cardiovascular diseases and type II diabetes.
    In this respect, the ellagic acid is particularly important, a type of hydroxybenzenesulfonic acid, which has emphasized anti-inflammatory properties.

    http://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov//compound/00159379?from=summary#section=Top




  • orion1907 O kullanıcısına yanıt
    Merhaba, kucuk dilimde ilk defa aft cikti ve bir arastirma yapayim dedim. Tabi uzun yillar olmus bu forumdaki yazilanlar. Bilemiyorumm gorurmusunuz. Bende yillardir cekiyorum bu iskenceyi. Uc ay evvel bademciklerimi aldirmaya kadar vardi olay. Bazi trspitlerimi yazmak istedim. Tum tahliller yapildi. Behcet taramasi dahil. Hoca ilaclari ve dr. Ilaclarinin hepsi denendi. En son cildiyeciye gittigimde bana beta glukan verdi. Bence bagisiklik sistemini guclendirmek icin cok iyi bir takviye. Tavsiye ediyorum. Onun oncesinde bademcikleride aldirmadan once, gumus suyu denedim. Epey zamanda ictim. Iyi geldigini dusundum ama olmadi. Bademcijlerimin uzerinde aft cikiyodu. Sonra bir kbb uzmanina gittim ve agzimdaki yaraya bisey degdirdi. Agrisini alicak dedi. O nedir dedim, gumus nitrat cubuk oldugunj soyledi. Bende almak istedigimi soyledim medikalcilerde vardir dedi. Buldum ve drnedim. Verdigi agridansa bir kac saniyelik aci ile afti bir gunde iyilestiriyor. Eger dildeyse iki gun de ancak. Ben tabi cubuklarinda en iyisini buldum. Bray marka. Ankarada bi medikalciden siparis ettim gonderdiler. Fakat suan kucuk dilimde var yakmaya cesaretim yok. Velhasil, bademcikler gitti. Ameliyatin ertrsi gunu dilim dudagim aft. Zaten agrim inanilmaz beslenmem imkansiz uzerine birde aft. Bazi seyleri zamanla kesfettim. Oncelikle ceviz yemiyorum. Yersem de ancak kavuruyorum kabuklarini soyuyorum tamamen. Kabuklu tuzlu fistik, domates,portakal, kivi, tursu. Bunlardan uzak durmakta fayda var. Aci yememeye caliaiyorum. Birde anladim ki, ameliyattan sonra sanirim ameliyat esnasinda agiza taktiklari metal seyler var. Onlarda aft yapiyor. Disciye gittikten hemen sonrada cikiyor cunku. Bunuda biriyle sohbet ederken kesfettim. Agziniza metal seyler sokmayin. Benim birde dis sikintim vardi, disciye artik ben soyledim metal olmayan bir dis yokmu. Zirkon gibi bi ismi vardi suan gelmedi aklima. Daha gecen gun kbb kontrolune gittim. Kamera ile bogaza bakildi o metalin degdigi yerde ciktigini dusunuyorum. Kucuk dil, hemen arka bogaz duvarimda var cunku. Umarim mesaji gorur ve faydalanabilirsiniz. Bray marka gumus nitrat cubuk. Bu cubuklar degdigi yeri karartiyor. Zamanla edindigim deneyimlere gorede, tam noktaya degdirmeye calisin, yarafa uc saniye kadar tutun yeterlidir. Tukurugunuzede bulasacak ve cubugu dudaginiza degdirmemeye calisin. Yoksa degdigi nokta karariyi dort bes gun oyle gezersiniz. Gumusnitrat uzerinde mikrop barindirmiyor. Hucreyi cok hizli yeniliyor. O yara yaniyor ve ertesi gun soyulup tertemiz oluyor. Saglikli gunler dilerim. Suan iskence cekiyorum. Kucuk dil berbat :( @orion1907

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.