Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
271
Cevap
7
Favori
391.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şazenuş

    Kardeşim, fazla bekletirsen tahriş ettiği doğru. Kenarlara taşınmayacaksın. Sonuçta ağzımıza asit sürüyoruz resmen. Yara beyazlayincaya kadar tutacaksın. Allah şifa versin. Çok acılı bir sürec. En kötüsüde dilde çıkanı.

    aynen hocam kenarlara çok kaçırdım. şimdi kenacort uyguluyorum tahriş olan bölgeye
  • Tam dilimin ucunda cikti benim de. 4-5 gundur hayati zehir etti resmen. Oralmedic uyguladim ama bir gun fayda etti sadece. Bu aksam bir kez daha uygulayacagim bakalim umarim ise yarar bu defa
  • Hocam herkese Allah şifa versin, ben 26 yaşındayim 12 yaşımdan beri bu derdi çekmekteyim, İstanbulda ikamet ediyorum, gitmediğim doktor denemediğim ilaç kalmamıştır, otopsi Behçet dahil bütün tahlilleri yaptırdım ama sonuç yok, hiç birşey gözükmüyor. ortalama ayda bir yada iki sefer çıkar Kenecort A kullanıyorum bende yara çıkınca üzerine sürüyorum gece Yatarken iki gün sürdüğümde yetiyor genelde. Ama önemli olan şu yaranın iyileşmesinden çok bunun bir daha çıkmamasını nasıl sağlarız? bunun için bir araştırma yapılmalı. bu arada çörek otu yağı ve dut pekmezinide denedim hiç bir faydasını göremedim. Allah Tekrardan herkesin şifasını versin ..
  • Selam arkadaşlar,bademciğimde çıktı bu meretten 3 4 gün oldu tık yok daha önce bademciğinde boğazında çıkıp geçen arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?
  • Bosnia kullanıcısına yanıt
    Bademcikler ulaşması güç noktada olduğundan dolayı şuan için gargara çinko ve B vitamini almak dışında seçenek yok gibi. Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Bademcikler ulaşması güç noktada olduğundan dolayı şuan için gargara çinko ve B vitamini almak dışında seçenek yok gibi. Geçmiş olsun.

    Teşekkür ederim,su an gargara ve birkac antibiyotik kullaniyorum karadut şurubu pek işe yaramadi.Mikostatin deneyecegim bugün kullanip ise yaradığı olanlar var.
  • 2-3 gündür mikostatin kullanıyorum bugün o irin baya indi ara ara ağrılar var ama iyi geldiğini düşünüyorum.Bebelerin ağzında çıkan pamukçukta kullanıyolarmış düğme kadar büyümüştü boğazımda irinli bu ilaç iyi geldi.
  • Bu bende de 2 defa oldu, hatta su an gecen seferki gibi altdudağımda. Bence sebeblerinden biri dudak yemek. En azından bende böyle oldu. Dudağa dişlerini kökledikçe sanırım böyle bir tepki veriyor vücud. Bende fazla sürmedi ama bir haftaya geciyor.



    Kulak çöpünü alıp tuza batırıp üstüne basıyordum, böyle sanki bir yerlerimi dağlıyorlar gibi geldi resmen. İşe yaramadı ama. Kendiliğinden gecer diye önemsemiyorum.
  • karadut iyi geliyo diyolar.cikan aftin uzerinde bekletince biraz
  • arkadaşlar öncelikle hepinize acil şifalar dilerim. ben bu yaraları yaklaşık 15 yaşımdan beri çekmekteyim yaşım şuan 36 herkes gibi denemediğim bişey pek kalmadı ve hiçbir sonuç alamadım taki 2-3 yıl öncesine kadar ilk başta belirtmeliyimki öncelikle alkol kullanıyorsanız bırakın çekirdek ve acı şeyler kesinlikle yemeyin gelelim asıl kullanmanız gerekene 2-3 yıl önce bi diş macunu aldım allahıma çok şükür iyiki almışım bu macunu kullanmaya başlayalı çok faydasını gördüm ha çıkmıyormu yara hala çıkıyor ama küçükken pek etkisini hissetmeden geçiyor artık uzun süre çıkmadığı oluyor normalde 2 kere fırçalıyorsam dişleri yara olunca 4 kere fırçaladığım oluyor çünkü çok faydasını gördüm bu hastalığı çeken biri olarak birilerine faydam olursa ne mutlu bana çünkü çok acı verici insanı hayattan soğutan bişey allah daha beterinden korusun inşallah gelelim diş macuna İPANA PRO EXPERT EXTRA FERAHLIK olanı ortası koyu mavi olan AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ???




  • bu arada unutmuşum kesinlikle en yumuşak diş fırçasını kullanın ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra dilinizin üstünüde hafifçe fırçalayın mutlaka deneyin bıkmadan  AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ???
  • Peşimi birakmayan agiz ve dil yarasi. Bikac vitamin eksikligi ve bunye zayifligindanmis.

    1- kenakordkrem en hizli sonuc bence

    2- karadur

    3- karbonat

    4- tuzlusu

    5- besebgeldiysen kes dili:)
  • En etkili ilacı nar ekşisidir. Sosu değil direkt ekşisi. Salatalarınıza bol bol ekleyin.
  • Merhaba arkadaşlar, bende uzun yıllar ağzımdaki aftlara çözüm bulmaya çalıştım. Doktorlar genelde tedavi etmeyen sadece yaranın üzerine sıkıldığı zaman acıyı hafifleten spreyler yazıp gönderiyordu.Bir arkadaşım ısrarla bu yaraların vitamin eksikliğinden olduğunu söyleyince son çare vitamin markalarını araştırmaya başladım.Şudur budur derken kullananların memnun olduğu bir markada karar kılarak eczanenin yolunu tuttum. 4-5 tane eczane dolaştım ama nafile hiçbirin de yok. Getirmeme sebepleri ise pahalı olduğundan dolayı talep yokmuş. İnat ettim bulmaya ve başladım dolaşmaya ve nihayet merkezi bir yerdeki eczanede ürünü buldum ve alıp eve geldim.Ümitsiz olarak başta günde 1 er tablet olarak kullanmaya başladım,aradan 2 hafta kadar geçti artık yeni aftımın çıkması için gerekli süre dolmuştu ama aft çıkmasına dair en ufak belirti yoktu. 1 ay doldu inanamadığım şeyler oluyor 3-4 tane çıkması gerekirken artık bir tane bile aft çıkmıyordu. Sonrasında tabletleri ortadan bölerek günlük yarım tablet kullanmaya başladım. Yaklaşık 10 aydır bu vitamini kullanıyorum 1 tane bile ağız içi yara çıkmadı ve üstüne üstlük tüm kış boyunca bırakın hastalığı hapşuruk,tıksırık ve kırgınlık gibi belirtiler dahi olmadı. Bunu şimdi niye yazıyorsun diyorsanız az önce kayın pederim aradı ağız yaralarından dolayı kullandığım vitaminden kendisi için almamı söyledi bende internet üzerinden fiyatlar uygun diye sipariş geçtim ve bu dertten muzdarip olanlar için yazmaya karar verdim. Umarım derman arayanlara çözüm olur. Konuşamamanın ,yemek yiyememenin , su dahi içememenin ne olduğunu çok iyi bilirim. En azından tüm çareleri denedikten sonra ümitsizliğe kapılmadan vitamini denemenizi tavsiye ederim. Marka ismi vermiyorum ama vm-2000 diye aratırsanız 30-60-90 ve 180 tablet olarak eczanelerde bulabilirsiniz. Başlangıç için 30 tablet alın fiyatı 60 tl civarında eğer sorunuz çözülürse fazla olanlardan alırsınız.




  • İyileştirmek için yapılacak en doğal şeylerden biri Karadut reçeli veya pekmezi. Aft üzerinde bekletin.
    Gaziantep'te satılan urmu dut suyu var. 3 sene önce bundan içtim. Ayda 2 tane çıkan aftlarımın sayısı 6 ayda bire düştü. Yolum düşerse yarım litrelik bir şişe alıp yine içicem. Bulabilirseniz bunu muhakkak alın ve için. Şerbet gibi birşey, tatlı bir içecek.
  • Sizlere tavsiyem gluten adlı proteinden uzak durun ve bağırsak sağlığınızı düzeltin.Glüten diyeti yaparsanız çok faydasını göreceksiniz.Bu işin çözümü bu.

    Hepinize tekrar geçmiş olsun.Allah şifa versin.Allah razı olsun derseniz bana yeter.
  • ağız ülseri diye bişey var kardeşimde görmüştüm ilk defa. İlaç kullanmadan da geçiyor bazen ama farklı şeyleri denemek lazım tabi
    detaylı bilgi var bakarsanız:
    http://www.sosyallob.com/agiz-ulseri-nasil-gecer/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanTR

    Uzun yıllardan beri ağız içinde AFT çıkmaktaydı. Bilinen bütün ilaçları kullandım,maalesef çıktıktan sonra ne yapsanız fayda etmiyor, bir hafta on gün bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz, yemek yemekte konuşmakta zorlanıyorsunuz. Önemli olan çıkmamasını sağlamak.

    İki yıldır, Solgar Beta Glucans 1,3 60 tablet toplam üç kutu, 6 ay kullandım. Şükürler olsun bu ilaç sayesinde AFT çıkmadı. Eylül ayında kullanmaya başlıyorum, uzunca bir süre çıkmıyor, ağustos sonunda tekrar çıkmaya başladı, ben de yeniden Beta Glucans kullanmaya karar verdim.

    Bu yıl Solgar Beta Glucans Complex 60 tablet çıkmış, içerisine ilave olarak vitamin ve minareller konmuş, bu yeni formülün daha iyi geleceğini tahmin etmekteyim.

    Şuan çıkan AFT öylesine direncimi düşürdü ki inanamazsınız, duramadım eczaneye gittim ilave olarak Solgar Male Multiple ilacını da aldım, vücüt direncimi artırır diye...

    Bu ilaçlardan günde birer tane kullanmayı planlıyorum, umarım iyi gelir ...

    Ayrıca bu ilaçlar Bağışıklık Sistemini Güçlendirdiği ve Vücut Direncini Artırdığı için kışın nezle grip olma olasılığını da azalta biliyormuş ...

    Beta Glucansı iki yıl kullandım, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

    AFT an muzdarip arkadaşlara tavsiye ediyorum, şimdi tam kullanım zamanı, kışa da hazırlık olur ...


    Aftöz Stomatit'in Beta Glukan ile 6 Aylık Tedavi ve Takibi - Recurrent Aphthous Stomatitis Rekürrent

    Mustafa GÖREGEN, MDa, Ahmet Berhan YILMAZ, MDa, Saadettin DAĞISTAN, MDa, Özkan MİLOĞLUa, Oğuzhan ALTUN, MDa, Teoman ERDEM, MDb

    aDepartment of Oral Diagnosis and Oral Radiology, Faculty of Dentistry, Atatürk University, bDepartment of Dermatology, Faculty of Medicine, Atatürk University, Erzurum

    ÖZET Amaç: İmmünomodülatör ajanlar, çinko, B1, B2, B6 ve B12 vitaminleri, topikal analjezikler ve topikal ile sistemik glikokortikoidler rekürrent aftöz stomatit (RAS)'ın tedavisi için başlıca kaynaklardır. Bununla birlikte bu ilaçların klinik değerleri hâla tartışmalıdır. Bu çalışmanın amacı alternatif bir tedavi modeli olarak primer immün aktivatör olan beta glukanın kullanımını incelemektir.
    Gereç ve Yöntemler: Minör aftöz ülserasyonlu 28 olgu (18 kadın, 10 erkek) bu çalışmada yer aldı. Tedavi modeli olarak 10 mg beta glukan 6 aylık bir sürede günde bir kez verildi. Ülserlerin sayısı ve hissedilen ağrı dereceleri tedavi öncesinde ve tedaviden sonraki her iki aylık periyodun sonunda kaydedildi. Daha sonra her hastanın hastalık şiddet skoru, ülserlerin sayısı ve onların ağrı derecelerinin çarpımı şeklinde hesaplandı. Tedavi öncesi ülser skorları tedavi sonundakiler (2, 4, 6 ay) ile karşılaştırıldı.
    Bulgular: Hastaların tedavi öncesi ile tedavinin 2, 4 ve 6 aylık dönemleri sonundaki hastalık şiddet skorları arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar bulundu (p< 0.001).
    Sonuç: Bu sonuçlar beta glukanların minör RAS'ın tedavisinde kullanılabileceğini göstermektedir.

    Turkiye Klinikleri J Dermatol 2009;19(2):63-7

    BETA GLUKAN NEDİR
    Beta-glukan ekmek mayası hücre duvarından elde edilen çoklu bağ yapısında bir poliglükoz molekülüdür.

    Beta-glukanın bağışıklık sistemi üzerindeki uyarıcı etkileri tanınmış üniversitelerde (Harvard, Tulane, Lousville) yapılan çok sayıda çalışma ile gösterilmiştir.

    Bildirilmiş bir yan etkisi, kontraendikasyonu veya toksisitesi olmayan beta-glukan Amerika Gıda ve İlaç Dairesi tarafından "genel olarak emniyetli (GRAS)" kategorisinde değerlendirilmiştir.

    Hangi kaynakdan elde edildiği;

    Beta-glukan ekmek mayası dışında birçok tahıl ve mantar gibi farklı kaynaklardan da elde edilebilmektedir. Ancak molekül dizilişindeki farklılıklar beta-glukanların etkinliğini belirleyen faktörlerden biridir.

    Saflık derecesi;

    Beta-glukan etrafında yağ ve proteinler bulunduğunda bağışıklık cevabını oluşturan hücreler tarafından tanınamaz. İyi bir saflaştırma işlemi ile etrafındaki yağ ve proteinlerden ayrıştırılarak vücut tarafından kullanılabilir hale getirilmelidir.

    Beta-Glukan gelişmiş üretim teknolojileri kullanılarak ileri derecede saflaştırılır.


    Beta-Glukan nasıl etki gösterir?

    Beta-Glukan, akyuvar hücrelerinin daha etkin ve hızlı savunma yapmasını sağlar. Vücut direncini artırarak, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişinin kendisini daha sağlıklı hissetmesini sağlar.
    Grip ve soğuk algınlığı da dahil olmak üzere sık infeksiyon geçirenler,

    Tekrarlayan aft ve uçuk şikayeti olanlar,

    Yoğun tempoda çalışıp sters altında olanlar,

    Sigara içenler,

    Kötü beslenme alışkanlıklarına sahip olanlar,

    Yaşlanma sürecine girenler

    Beta-Glukan kullanımından fayda sağlarlar.

    Hangi dünyaca ünlü klinikler Beta-Glukan'ı araştırmışlardır?

    ABD Harvard Üniversitesi Abdominal ve Toraks Cerrahisi
    Baylor Koleji Bakteriyal Enfeksiyonlar
    Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü
    Mayo Kliniği
    Norveç Tromso Üniversitesi
    ABD Tulane Üniversitesi
    Kanada Ottawa Hastanesi
    İsviçre Neastle Araştırma Merkezi
    ABD Silahlı Kuvvetleri Radyobiyoloji Enstitüsü
    gibi seçkin kurumlarda Beta-Glukan ile ilgili araştırmalar yapılmış ve etkinliği tesbit edilmiştir.

    Dünyada hangi ülkelerde Beta-Glukan kullanılmaktadır?

    Başta ABD olmak üzere Kanada, İngiltere, Norveç, İsviçre gibi ülkelerde beslenme desteği olarak OTC ürün kategorisinde;

    Japonya'da ise bazı mantar-türlerinden elde edilen Beta-Glukanlar ilaç kategorisinde bulunmaktadır.


    Merhaba dostum yazdıklarını bana mantıklı geldi nedenmi normalde herzaman corbaya ekmek dograrim bunu yapmadugim zaman aradan 3-5 gun sonra agzimda yaralar cikar nedeni cok vardiyali calistigim icin uyku duzenim bozuk sigarayi biraktigimdan beridir cikiyor zaten azbi ac kalayim hele bide uykusuzlugum varsa tamam kesin cikar doktora ciktim kan sonuclarima bakti hersey tastamam kilom fazla zaten neyse lafi fazla uzatmicam senin su beta yi kullanayim bakalim birkac eczaneye sordum yok sonucu yazicam saygilar




  • O,şu,bu vs.. hepsini deniyoruz fakat kesin olarak bir çaresi şimdilik yok.
    Bende sık çıkma sebebi ise STRES!
    Stres olduğunda hemen çıkıveriyor.
    Diğer zamanlarda vücut direncim düşünce de çıkıyor.
    Tavsiyem stresten uzak durmak ama bu ülkede stressiz bir gün geçirmek neredeyse imkansız.
    Herkese çok geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.