Şimdi Ara

AFT (AĞIZ YARASI) HASTALIĞINA İLAÇ NE ÖNERİRSİNİZ??? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
271
Cevap
7
Favori
391.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu hayat kalitesini düşüren gitmediğin doktor bırakmayan ve harçadığım paranın ve zamanın hesabını bilemiyorum.5YIL çektim durduk yere 24 lü yaşlarda çıktı.Açıklı hikamemi anlatmayacagım .Bilen biliyor coook zor .Şimdi çözüm söylüyorum .Sonunda bir doktor çözdü olayı ULTRALAN 20g tablet 2 kutu bitirdim .2 ayda bir halan 1 kutu kullanıyorum.Bitti .kurtuldum.Eğer sizde işe yaramazsa 2 kutu sonrasında bırakın.Doktor tavsiyeside öneririm.Seçim sizin işe yarayan arkadaşlar bana dua etsin yeter.Geçmiş olsunn.(İlacın dozları cok önemli öle cocuklarda falan dikkatli kullanın.Kortizon içeriyor mümkün olduğunca azaltın.doktor tavsiyesi alın.Ciddi yan etkileri olabilir yüksek dozlarda.İlk 2 kutudan sonra minimum ben ayda 1 paket kullanıyum)geçmiş olsun
  • en güzeli karanfil yağı direk sür elinle. hem ağızda oluşan kokuyu gideriyor hemde yarayı iyileştiriyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conqierors

    en güzeli karanfil yağı direk sür elinle. hem ağızda oluşan kokuyu gideriyor hemde yarayı iyileştiriyor.

    fazla sürde gör gününü. agzının ıcını yaksın deriiyi kaldırıyor. arkadaşım benoxol b12 ve fabiol folik asit al 3 güne geçiyor bende. 13 TL ikisi git al kurtul. dıştan müdahele geçicidir. kan ile sorunu çözün her hastalıkta.
  • İşte en başta da belirttiğim gibi hemen herkesin bünyesi farklı. Ben diyorum oralmedic benim ilacım oldu, hatta nar yediğim zamanlar çıkmıyor, bir başkası karadut diyor, başkası bilmem ne yağı... Kısaca herkesin ilacı bir şekilde elinde mevcut. Ama kendi kendine geçtiğini ve neden çıktığını bilmediğimizi herkes kabul ediyor. Yıl olmuş 2012 adamlar dna şifrelerini çözüp aids e, alzemhair a, parkinsona çare bulurken bu şerefsiz hastalık acil çözüm bulunacak ilk 1000 içine bile girmez sanırım. Herkeste çıkmadığı için göz ardı ediliyor. Bende ve 2 çocuğumda çıkarken eşimde çıkmaması tamamen kalıtımsal bir hastalığın göstergesi değildir de nedir? Var bende bir sorun ki evlatlarımda da çıkıyor. Çaresi yok diyenlere veya (en sinir olduğum şey) stresten diyenlere sesleniyorum: Ağzında aft çıkmayanlar tamamen stressiz insanlar mı? Onlarda niye çıkmıyor?
  • dişleri düzenli fırçalayıp
    kenacort-a
    Dencol Jel Sprey kullanarak 2 günde tamamen geçer .
  • Uzun yıllardan beri ağız içinde AFT çıkmaktaydı. Bilinen bütün ilaçları kullandım,maalesef çıktıktan sonra ne yapsanız fayda etmiyor, bir hafta on gün bu sıkıntıyı yaşıyorsunuz, yemek yemekte konuşmakta zorlanıyorsunuz. Önemli olan çıkmamasını sağlamak.

    İki yıldır, Solgar Beta Glucans 1,3 60 tablet toplam üç kutu, 6 ay kullandım. Şükürler olsun bu ilaç sayesinde AFT çıkmadı. Eylül ayında kullanmaya başlıyorum, uzunca bir süre çıkmıyor, ağustos sonunda tekrar çıkmaya başladı, ben de yeniden Beta Glucans kullanmaya karar verdim.

    Bu yıl Solgar Beta Glucans Complex 60 tablet çıkmış, içerisine ilave olarak vitamin ve minareller konmuş, bu yeni formülün daha iyi geleceğini tahmin etmekteyim.

    Şuan çıkan AFT öylesine direncimi düşürdü ki inanamazsınız, duramadım eczaneye gittim ilave olarak Solgar Male Multiple ilacını da aldım, vücüt direncimi artırır diye...

    Bu ilaçlardan günde birer tane kullanmayı planlıyorum, umarım iyi gelir ...

    Ayrıca bu ilaçlar Bağışıklık Sistemini Güçlendirdiği ve Vücut Direncini Artırdığı için kışın nezle grip olma olasılığını da azalta biliyormuş ...

    Beta Glucansı iki yıl kullandım, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım.

    AFT an muzdarip arkadaşlara tavsiye ediyorum, şimdi tam kullanım zamanı, kışa da hazırlık olur ...


    Aftöz Stomatit'in Beta Glukan ile 6 Aylık Tedavi ve Takibi - Recurrent Aphthous Stomatitis Rekürrent

    Mustafa GÖREGEN, MDa, Ahmet Berhan YILMAZ, MDa, Saadettin DAĞISTAN, MDa, Özkan MİLOĞLUa, Oğuzhan ALTUN, MDa, Teoman ERDEM, MDb

    aDepartment of Oral Diagnosis and Oral Radiology, Faculty of Dentistry, Atatürk University, bDepartment of Dermatology, Faculty of Medicine, Atatürk University, Erzurum

    ÖZET Amaç: İmmünomodülatör ajanlar, çinko, B1, B2, B6 ve B12 vitaminleri, topikal analjezikler ve topikal ile sistemik glikokortikoidler rekürrent aftöz stomatit (RAS)'ın tedavisi için başlıca kaynaklardır. Bununla birlikte bu ilaçların klinik değerleri hâla tartışmalıdır. Bu çalışmanın amacı alternatif bir tedavi modeli olarak primer immün aktivatör olan beta glukanın kullanımını incelemektir.
    Gereç ve Yöntemler: Minör aftöz ülserasyonlu 28 olgu (18 kadın, 10 erkek) bu çalışmada yer aldı. Tedavi modeli olarak 10 mg beta glukan 6 aylık bir sürede günde bir kez verildi. Ülserlerin sayısı ve hissedilen ağrı dereceleri tedavi öncesinde ve tedaviden sonraki her iki aylık periyodun sonunda kaydedildi. Daha sonra her hastanın hastalık şiddet skoru, ülserlerin sayısı ve onların ağrı derecelerinin çarpımı şeklinde hesaplandı. Tedavi öncesi ülser skorları tedavi sonundakiler (2, 4, 6 ay) ile karşılaştırıldı.
    Bulgular: Hastaların tedavi öncesi ile tedavinin 2, 4 ve 6 aylık dönemleri sonundaki hastalık şiddet skorları arasında istatistiksel olarak anlamlı farklılıklar bulundu (p< 0.001).
    Sonuç: Bu sonuçlar beta glukanların minör RAS'ın tedavisinde kullanılabileceğini göstermektedir.

    Turkiye Klinikleri J Dermatol 2009;19(2):63-7

    BETA GLUKAN NEDİR
    Beta-glukan ekmek mayası hücre duvarından elde edilen çoklu bağ yapısında bir poliglükoz molekülüdür.

    Beta-glukanın bağışıklık sistemi üzerindeki uyarıcı etkileri tanınmış üniversitelerde (Harvard, Tulane, Lousville) yapılan çok sayıda çalışma ile gösterilmiştir.

    Bildirilmiş bir yan etkisi, kontraendikasyonu veya toksisitesi olmayan beta-glukan Amerika Gıda ve İlaç Dairesi tarafından "genel olarak emniyetli (GRAS)" kategorisinde değerlendirilmiştir.

    Hangi kaynakdan elde edildiği;

    Beta-glukan ekmek mayası dışında birçok tahıl ve mantar gibi farklı kaynaklardan da elde edilebilmektedir. Ancak molekül dizilişindeki farklılıklar beta-glukanların etkinliğini belirleyen faktörlerden biridir.

    Saflık derecesi;

    Beta-glukan etrafında yağ ve proteinler bulunduğunda bağışıklık cevabını oluşturan hücreler tarafından tanınamaz. İyi bir saflaştırma işlemi ile etrafındaki yağ ve proteinlerden ayrıştırılarak vücut tarafından kullanılabilir hale getirilmelidir.

    Beta-Glukan gelişmiş üretim teknolojileri kullanılarak ileri derecede saflaştırılır.


    Beta-Glukan nasıl etki gösterir?

    Beta-Glukan, akyuvar hücrelerinin daha etkin ve hızlı savunma yapmasını sağlar. Vücut direncini artırarak, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kişinin kendisini daha sağlıklı hissetmesini sağlar.
    Grip ve soğuk algınlığı da dahil olmak üzere sık infeksiyon geçirenler,

    Tekrarlayan aft ve uçuk şikayeti olanlar,

    Yoğun tempoda çalışıp sters altında olanlar,

    Sigara içenler,

    Kötü beslenme alışkanlıklarına sahip olanlar,

    Yaşlanma sürecine girenler

    Beta-Glukan kullanımından fayda sağlarlar.

    Hangi dünyaca ünlü klinikler Beta-Glukan'ı araştırmışlardır?

    ABD Harvard Üniversitesi Abdominal ve Toraks Cerrahisi
    Baylor Koleji Bakteriyal Enfeksiyonlar
    Amerika Ulusal Kanser Enstitüsü
    Mayo Kliniği
    Norveç Tromso Üniversitesi
    ABD Tulane Üniversitesi
    Kanada Ottawa Hastanesi
    İsviçre Neastle Araştırma Merkezi
    ABD Silahlı Kuvvetleri Radyobiyoloji Enstitüsü
    gibi seçkin kurumlarda Beta-Glukan ile ilgili araştırmalar yapılmış ve etkinliği tesbit edilmiştir.

    Dünyada hangi ülkelerde Beta-Glukan kullanılmaktadır?

    Başta ABD olmak üzere Kanada, İngiltere, Norveç, İsviçre gibi ülkelerde beslenme desteği olarak OTC ürün kategorisinde;

    Japonya'da ise bazı mantar-türlerinden elde edilen Beta-Glukanlar ilaç kategorisinde bulunmaktadır.




  • @ayhanTR kardeş iyi hoş güzel yazmışsında bana verilen b12 vitamininde bile sorun oldu, baş dönmesi ve kulak çınlaması şikayetleri ile doktora gittiğimde derhal b12 yi kesmemi söyledi. senin şu yukarıda yazdığın hemen hemen tüm iyi yönlerini b12 içinde bahsediyorlar. biraz araştırma yaptığımda bu hastalık için seninde bahsettiğin gibi bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ne varsa onu öneriyorlar. Artık çare bulamayan doktorlar el yapımı (şimdilerin moda deyimi olan organik) ürünleri tavsiye etmeye başladılar. Bunların en bilineni nar, karadut pekmezi ve kırmızı meyveler. Butür ürünleri mide de çok çabuk eriyip kana daha çabuk karıştığı için etkisini çabuk gösteriyorlar. haliyle vücut direncini çok kolay bir şekilde artırıyorlar. aynı olayı kışın limon, portakal grreyfurt gibi meyveleri tüketmemizle bağdaştırabilirsiniz. yani nezle veya grip olmamak için vücut bağışıklığını korumamız gerekiyor. şimdi senin bu bahsettiğin ilacın bir yan etkisi olup olmayacağını sanırım bizim doktorlar da anlamaz. prospesktüsü okuyup ilacın yan etkisi yokmuş kullan diyeceklerdir. en iyisi bu kadar zahmete girene kadar organik yiyeceklere devam edelim bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: orion1907

    @ayhanTR kardeş iyi hoş güzel yazmışsında bana verilen b12 vitamininde bile sorun oldu, baş dönmesi ve kulak çınlaması şikayetleri ile doktora gittiğimde derhal b12 yi kesmemi söyledi. senin şu yukarıda yazdığın hemen hemen tüm iyi yönlerini b12 içinde bahsediyorlar. biraz araştırma yaptığımda bu hastalık için seninde bahsettiğin gibi bağışıklık sistemini kuvvetlendirici ne varsa onu öneriyorlar. Artık çare bulamayan doktorlar el yapımı (şimdilerin moda deyimi olan organik) ürünleri tavsiye etmeye başladılar. Bunların en bilineni nar, karadut pekmezi ve kırmızı meyveler. Butür ürünleri mide de çok çabuk eriyip kana daha çabuk karıştığı için etkisini çabuk gösteriyorlar. haliyle vücut direncini çok kolay bir şekilde artırıyorlar. aynı olayı kışın limon, portakal grreyfurt gibi meyveleri tüketmemizle bağdaştırabilirsiniz. yani nezle veya grip olmamak için vücut bağışıklığını korumamız gerekiyor. şimdi senin bu bahsettiğin ilacın bir yan etkisi olup olmayacağını sanırım bizim doktorlar da anlamaz. prospesktüsü okuyup ilacın yan etkisi yokmuş kullan diyeceklerdir. en iyisi bu kadar zahmete girene kadar organik yiyeceklere devam edelim bence.

    Uzun süre kullanılan ilaç ya da vitamin benzeri ürünlerin yan etkileri - olumsuzlukları konusunda orion1970 haklısınız. Solgarın Beta Glukan 1,3 ü iki yıl süresince 6 ay kullandım, olumlu sonuç aldım. Ancak bu üçüncü yılımda tekrar kullanmaya başladığımda tırstım; olumsuz bir etkisi olur mu diye... Bizlerin göremediği - hissedemediği vücudumuza olumsuz etkileri belki oluyordur, belki uzun yıllar sonra ortaya çıkacak, bu bir handikap... Umarım olumsuz bir durum yaşamayız....

    Bahsettiğiniz organik ürünler, meyveler, karadut pekmezi,reçeli ve kırmızı meyveler konusunda ben de sizin gibi düşünüyordum. 3 Yıl önce profesyonel pastane ve büfecilerin kullandığı el ile meyve sıkma aletini aldım, deyim yerindeyse kış boyu kasa kasa portakal,nar, greyfurt alıp sıkarak suyunu içtim. Aynı şekilde Karadut Kurusu, Reçeli, Suyu olmak üzere bolca tükettim. Evde yapılmış elma sirkesiyle ağız gargarası yaptım. Köpürmeyen, çok kaliteli diş macunlarını soft diş fırçalarıyla kullandım. Nöbet şekeri Afta iyi gelir dediler onu da alıp kullandım. Eczaneler de satılan eski ve yeni çıkmış her türlü solüsyon - krem - çubuklar kullandım. SONUÇ: AFT maalesef yine çıkmaya devam etti ...

    Kendi adıma şunu söyleyebilirim, Aft için yeni bir ilaç ya da çözüm bulunana kadar Beta Glucans kullanmaya mecburen devam edeceğim. Aft çıktığında inanılmaz bir şekilde yaşam kalitem düşüyor, yemek yiyemiyor, konuşamıyorum. Vücudumun direnci öyle düşüyor ki günde 9 - 10 saat de uyusam uykumu alamıyorum ve halsiz oluyorum...




  • başka bir konuda daha bahsetmiştim aftın en iyi ilacı çinkodur. gnc yada solgardan alabilirsiniz gece yatmadan bir tablet yeterli.

    ben 10 yaşımdayken çene tedavisine başladım ve 8 sene boyunca tedavim devam etti. Sanırım biraz bundan kaynaklanıyor teller agzımın içini yaraladıgı için hep aft oluşurdu doktor tedavi bitince artık olmayacagını söyledigi halde bu yaşıma kadar her agzımı yada dilimi ısırışımda çıkıyor. Ama artık çinko hapı kullandıgımdan beri agzımda ne bir yara çıkıyor nede çabuk hasta oluyorum grip fln gibi. Ürün uygun fiyatlı 20mg 100tablet 35tl idi solgarda ama stoklarında kalmamış bu ay alamadım solgara bakacagım artık.

    Zink vitaminine başladıktan sonra 2-3 gün içinde aftlarınız küçülmeye başlıyacaktır ve devamlı kullanımda birdaha hiç çıkmıyor. Çinkonun vucuda emilimi uyurken oluyormuş bildigim kadarıyla o yuzden gncdeki çalışan bayan gece yatmadan önce içmemi tavsiye etmişti.




  • Herkes bir tavsiyede bulunmuş.çeken biliyor tabiki.
    benide gerçekten rahatlatan ne kenakort nede densojel..

    Benim tavsiyem AFTOJEL .küçük 5 gr lık bir kutu.çok az aftın üzerine sürüyosunuz ve ağrı kesici özelliği sayesinde
    direk etki ediyo.resmen konuşamıyordum.Ama bu Aftojel çok işime yaradı.
    Aynen durumunu iyileştiren arkadaşların hayır duası beni cennetlik eder sanırım.benimde ağzımda ve özellikle dilimin üzerinde 30'lu sayılarda çıkmaya başladı.
    Allahtam bu jel etkili.

    Birde diş mcunumu değiştirmeyi deniyecem.etkisi yada faydası olursa bunuda yazarım buraya.

    selamlar...
  • arkadaşlar ben 40 yaşımdayım bu yaşıma kadar ne nezle oldum nede grip ama bu aft yakamdan düşmedi...ümmin sistemse bu nasıl oluyor..
    yaklaşık 6 yıl önce gazi ünv. hastanesinde muayene oldum..paterji testi oldumbehçet olmadığını öğrenmiş oldum en azından..ağız gargarası ve corcium dispert verdiler..
    uzun zamandır ağzımda yara çıkmadı..hatta öyle rahatladımki uzun bir zaman unuttum hastalığı canım istediğini yedim içtim :)
    şimdi bir yıldır ara ara çıkmaya başladı ama eskisi gibi değil..derinleşmeden ve kısa sürede geçiyor..
    beslenmenize çok dikkat edeceksiniz..reflü ve mide sorunları olan varsa mutlaka bunlara çözüm getirmeli ve dikkatli olmalı..
    amway double-x diye bir vitamin seti var denemenizi mutlaka öneririm arkadaşlar...
    herkese geçmiş olsun diyorum..Allahım bu derdi verdiği gibi dermanınıda verir inşallah...
  • Arkadaşlar bu aftlardan çektiğimi ben ben bılıyorum bıde Allah hele dilde çıkanlar hele dilin yumusak yerlerınde cıkanlar ınsanı doğduğunu pişman edıyor dudaktakıler bır nebze cekılebılıyor dılde çıknalar sancı canın cıkıyor gıbı ızdırap verıyor. ben bunu yıllardır çekıyorum yapmadıgım test kalmadı sonuc hıç .

    Deneyımlerim ve bızzat gozlemleyerek yaptıgım deneyler sonucunda tabıkı bu bır tavsıye değildir sigara evet sıgara içtiğim zaman bu illetler ya hiç çıkmıyor yada cok uzun bır zaman kucuk halde cıkıp 1 2 gunde yok oluyorlar bunu bızzat denedım her sıgarayı bıraktıgımda agzımdakı aftlar ınanılmaz artıyor bır bırı ardına bırı ıylesıp dıgerı cıkıyor en son 2 ay once sıgarayı bıraktım ve su an dılımın yanında cıkan ıkı tane canavardan oturu doğru duzgun konusamıyorum . sıgarayla baglantısını bılemıyorum ama defalarca denedım son 10 yıl ıcınde ve bu canvarlarla basetmenın tek devası sıgara sacmalık olarak gelebılır ama ben bunu bızzat yasıyorum. bende bu sekılde maleysef ya sıgaraya yenıden baslayacam yada boyle acı cekecem.kesınlıkle bu bır tavsıye değidir




  • aftları olanlarda eklem ağrısı da varsa.romatologa gitmenizi öneririm.ayrıca diş macununa dikkat edin.yarayı açacak değil iyi geleceğini tahmin ettiğiniz macunu kullanın.forever - oriflame distribitörlüğüm var.her ikisininde ithal macunları var.ağız yarası için alan kullanan arkadaslar var.denemekten zarar gelmez.ama önceliğiniz iyi bir hekim olmalı.iyi bir romatolog özellikle.bağışıklığı çok çalışan insanlarda olur.yani az çalışanda olur diye bir şey yoktur.kısacası vitamin eksikliğinden falan olmaz o meret.google a ağız yarası ve eklem ağrısı diye yazın.detaylıca okuyun arkadaşlar.hepinize geçmiş olsun.
  • et yiyin mümkünse arnavut ciğeri tava ciğer de olursa süper olur .eti az pişmiş hatta kanlı kanlı yiyin bah bahakım bi daha aft neyim çıkıyormu.

    birde hayat felsefesi olarak s... den aşa kasımpaşa cümlesi bayrağınız olsun.oto b.ka canınızı sıkmayın.

    he birde diş macunu saçmalığı var hayatımda ağzıma diş macunu sokmadım sokmamda.kanser olacağıma dişlerim çürür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 29 Kasım 2012; 14:14:43 >
  • Dencol jel sprey kullan gecer.doktoruna yazdir kurum odemeside var.mutlaka faydasini goreceksin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok tuhaf bir durum, bazen aynda 2-3 tane çıkıyor bazen 3-5 ay hiç çıkmıyor..
    yediğimiz-içtiğimiz bir şeyler dokunuyor ama bunlar nedir.

    içinde o madde olmayan dişmacunu aldım 20lira verdim ama onu kullanırken bile yaralar çıktı.
    ek olarak iyotsuz tuz faydalı diyorlar,denemek lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yhyayd

    Arkadaşlar bu aftlardan çektiğimi ben ben bılıyorum bıde Allah hele dilde çıkanlar hele dilin yumusak yerlerınde cıkanlar ınsanı doğduğunu pişman edıyor dudaktakıler bır nebze cekılebılıyor dılde çıknalar sancı canın cıkıyor gıbı ızdırap verıyor. ben bunu yıllardır çekıyorum yapmadıgım test kalmadı sonuc hıç .

    Deneyımlerim ve bızzat gozlemleyerek yaptıgım deneyler sonucunda tabıkı bu bır tavsıye değildir sigara evet sıgara içtiğim zaman bu illetler ya hiç çıkmıyor yada cok uzun bır zaman kucuk halde cıkıp 1 2 gunde yok oluyorlar bunu bızzat denedım her sıgarayı bıraktıgımda agzımdakı aftlar ınanılmaz artıyor bır bırı ardına bırı ıylesıp dıgerı cıkıyor en son 2 ay once sıgarayı bıraktım ve su an dılımın yanında cıkan ıkı tane canavardan oturu doğru duzgun konusamıyorum . sıgarayla baglantısını bılemıyorum ama defalarca denedım son 10 yıl ıcınde ve bu canvarlarla basetmenın tek devası sıgara sacmalık olarak gelebılır ama ben bunu bızzat yasıyorum. bende bu sekılde maleysef ya sıgaraya yenıden baslayacam yada boyle acı cekecem.kesınlıkle bu bır tavsıye değidir

    kesinlikle benimde ayni bakdim olmuyor son 3 aydir sigaray basladim bende yaradan eser yok bazen 3-4 gun icmedigim oluyor hemen cikiyor 1-2 tane hemen iciyorum 2 gune iylesiyor cok garip




  • Oralmedic en iyisi abi kenacort menakort falan hikaye yıllarca kullandım krem mrem suruosun bi işe yaramıo bu oralmedic i kullanıyorum 1 yıldır falan direk geçirio yaraları agızdaki ilk biraz yakıo ama o da bi kaç saniye suruo zaten
  • berbat bir şey. 2 ayda bir kere ağzımın içinde sürekli farklı yerlerde oluşuyor. 1 hafta sürüyor ama adamı hayattan bezdiriyor.bazen öyle bir yerde çıkıyor ki bırak yemek yemeyi konuşamıyorum bile. örneğin 1 hafta önce alt dudağımın ortasında o küçük damakla bağlantı yerinde çıktı.konuşamıyordum bile. allah'tan 2 gün önce düzeldi
  • Yukarıda da söyledim şimdide diyorum arkadaşlar nar yiyin nar :) Hem ucuz hem zevkli zararı yok...Daha ne istiyorsunuz :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.