Şimdi Ara

AĞ ÜZERİNDEKİ PCLERİN SUNUCUYA GİRMESİNİ ENGELLEMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 32 makinalı ağımızda Kafe dısından 3 bilgisayarın Ağımıza girmesini yani PC mize girmesini istemiyoruz yapmamız gereken nedir ?

    işaretlediğim PC lerin SERVER PC sine Girişlerinin olmamasını istiyorum kullanmam gereken Program nedir yardım ederseniz sevinirim

     AĞ ÜZERİNDEKİ PCLERİN SUNUCUYA GİRMESİNİ ENGELLEMEK



  • Firewall kullanabilirsin istediğin ip lere izin verir istediklerini engellersin
  • Firewall olarak ne kullayayım işte tam bi program warmı bende onus osruyorm tam bir Program ismi ve yardım lazım 3 PC nin Server a girmemeis lazım detaylı olarak yardım edebilirseniz bide O pclerin İP lerini nasıl alırım ? Nslookup dan görebilirmiyiz ?
  • modeme gir log tutuyor pcleri.ipleri ekle ekledıklerın gırer yada şifre koy.
  • Modemden sınırlamak işe yaramaz anladığım kadarıyla . çünkü her bağlantı modemden geçmiyor. bu kadar pc için switch kullanmış olmaları lazım.
    Bunu yapmak için illa modemden sınırlama getirecekseniz. bu 3 makineyi bir switche ve switchide modemin girişlerinden birine diğer makinelerin bağlı olduğu porttan farklı bir porta takarsanız . Arkadaşın dediği sınırlama işe yarar. ama bunları Ip değil MAC bazında sınırlamalısınız. (Ip değiştirilebilir). Bridge bölümünden kaynak ve hedef MAC lara izin yada yasak koyarak kullanırsınız.. yasaklar için kullanın kural giriş sayısı sınırlıdır. 16 gibi.

    bazı modemlerde portları subnet ler şeklinde ayırabiliyor ve bu subnetlerin birbirine geçişini engelliyebiliyorsunuz. buradan ıp değiştirseler bile işe yaramaz.

    Şimdide server yazılım çözümleri server diye nitelendirdiğiniz makinede DHCP servisiniaktif ettiyseniz. bu bolume kural tanımlayın.

    yada ISA server yazılımı kullanılabilir. biraz karışıktır ama profesyonel çözümdür.




  • olmadı dostum senin 30 makinan var kaç tanesinin iletişimini istiyosun 25 tanesinin mi gir fire walla 25 makinın ipsini bitsin bu çile kastırma bizii
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.