Şimdi Ara

Airbag açılmadı, Ford kusuru kabul etmiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
3
Favori
14.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Düşük ivmede aracın ön kısmının yolcu kabinine kadar girip böylesi dağılmış olması, yüksek ivmede yaşanan bir kazada hava yastıklarının açılmamış olmasından daha büyük bir Ford almamak sebebi olurdu benim için. Eğer bir aracın önü hava yastığı açmaya gerek olmayacak kadar küçük çarpışmalarda böylesi dağılıyorsa siz dükkanı komple kapayın gidin daha iyi. Mazeretleri kabahatlerinden beter...

  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Vay :d


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    "Ford beni arayarak "yaptığınız kaza sonucu hava yastıklarının açılmaması normal, yeterli ivme oluşmamış" dedi. "

    Adamlar zaten cevabını vermiş daha ne isyan ediyorsunuz anlamıyorum . Belki hava yastıkları açılsa daha ciddi hasarlar alabilirdiniz. Geçmiş olsun kimseye bir şey olmamış araç görevini yapmış. Daha da olayın üstüne gitmeyin . Davayı kazanma şansınız da düşük zaten .

    Edit : hadi diyelim Ford yalan söylüyor pek ihtimal vermiyorum ama şunu da göz ardında bırakmayın bir araçın ortalama airbag ömrü 10 yıldır. Bu kadar eski araçlarda airbaglere kesinlikle baktirılmasını öneriyorum ki böyle durumlar yaşanmasın .

    Her yerde bu tarz saçma ve ilahmışçcasına yorumlar yapıyorsun, özgüven eksikliğin vs. olabilirmi herhangi bir tanıdık doktora yönlendirebilirim istersen?


    Bu tarz insanları hiç mi hiç anlayamıyorum gerçekten, bol keseden öyle yorum yapıyolarki herşeye illa olaylar bunların başına gelcek yoksa akıllanmıyorlar.


    Bu arada geçmiş olsun hocam, kazaya bakılırsa airbag açmasını istemeniz gayet normal çünkü küçük bir kaza değil inşallah hayırlısı neyse o şekilde sonuçlanır süreç.





  • Hangi durumlarda airbag açtığı ile ilgili teknik bilgi isteyin. 3g mi 5 g mi artık neyse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moueson

    Ford bir Amerikan şirketi böyle küçük oyunlar oynayacak bir firma değil . Ayrıca eminim pek çok kanıt belge ve deliller ellerindedir.

    Asıl soru bu arkadaş böyle bir yolda nasıl kaza yaptı ??

    Üstte dendiği gibi telefon ile uğraşmaktan falansa yine iyi kurtulmuş . Yoksa bu arkadaş hakkında trafiği tehlikeye atmak suçundan dava acilmaliydı. Allah korusun sağında solunda araç veya yaya falan olabilirdi. Kimsenin trafiği tehlikeye atma hakkı yok !

    Ben yine arkadaşa geçmiş olsun diyorum umarım artık akillanmis ve daha dikkatli araç kullanacaktır.



    Alıntıları Göster

    Adam airbag dedi sen telefonlami oynuyon acaba dedin ya iki gozumsun harbi bisiden anladığın yok..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu olay düzgün bir yargı sisteminin olduğu ABD veya Avrupa ülkelerinden birinde olsa milyon dolar tazminat alınır.

  • omeryasin O kullanıcısına yanıt
    Hocam öncellikle geçmiş olsun. Birşey merak ediyorum. Emniyet kemerleriniz patladı mı? Daha önce emniyet kemerleri bağlantılı diye duymuştum. Hatta direnç olduğunda airbag açmaz diye. Doğru olup olmadığını teknik olarak bilemiyorum. Sadece o noktaya da bir bakın derim. Yanlış anlaşılma olmasın kemeriniz takılı olup olmadığını bilmediğim için takılı değil demiyorum. Sadece araştırın diye söylemek istedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brc3 -- 12 Ağustos 2021; 18:33:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arabadaki airbaglar sağlam mı daha önceden açmış tamir mi edilmiş? Araba 2011 model siz kaçıncı sahibisiniz , her gün görüyoruz airbag yerine atlet çıktı vs diye videolarda


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıllık airbag, açılmama ihtimali var. Arabaların ömrü 10 yıl zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Father Torque kullanıcısına yanıt

    Tüm yeni araçlar motoru bırakır ve dağılır kazalarda. Kabini korur. Bu konuda işini iyi yapmış.


    Hava yastığı ise skandal




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 12 Ağustos 2021; 18:52:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 100km ile çarpsa sanki daha kötü olurdu durum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 12 Ağustos 2021; 18:53:13 >
  • Çok geçmiş olsun. Bir şey dikkatimi çekti, ön cam çatlamamış. Sinirinizi zıplatmak istemem, araç aslında baya güvenliymiş. Demek ki kabine kadar yansımamış darbe. Tabi içeride bu ivmeden dolayı hissedilmiştir. Kemer takılı olmasa felaket olurdu. Genelde daha azı için airbag patlatan araçlar gördüm. Hatta ne ön tamponu ne çarptığı aracın arka tamponunda belli bir şey olmayan audi'nin airbag açtığını görmüştüm.

  • Geçmiş olsun. Moueson denen trolü takmayın, kendisi azılı megane’cıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz bence ford Türkiye'nin cevabını ingilizceye çevirin veya çevirmen tutun.

    Ardından aracın fotoğraflarını da ekleyin ve Ford genel merkezine bir mail atın, gelen yanıt aynıysa haklılar demektir çünkü ABD'de bu tür olaylardan çok büyük tazminatlar alınıyor.

  • Geçmiş olsun,


    Kazayı küçük sıyrıklarla atlattıysanız Ford'un cevabı geçerli gibi görünüyor. Bence mahkemeyi de kazanacaktır, hatta hak kaybınızı ispatlayamazsanız mahkeme de davayı kabul etmeyebilir.


    Büyük kazalardan sonra bir retina taraması iyi olabilir. Bazı yırtıklar farkedilmiyor veya aylar sonra ortaya çıkabiliyor. Buradan bir şey çıkarsa o zaman aracın kusuru üzerine gidilebilir.


    tekrar geçmiş olsun

  • Ne garip insanlar var ,ne güzel açılmamış öyle ki diğer kazalı araç sahipleri keşke benimki de açılmamış olsaydı piyasa değerinin 5bin fazlasına bende koyabilseydim diyecek

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keske torosa kafadan girseydin. Anlattigina gore adam 100 de 100 kusurlu ama sen kazada olecektin . Keske icinden gecseydin. Ki bu arac gecer dide


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabanin onu dumduz olmus ve muhtemelen pert. Burda bile air bag acilmiyorsa. Bu arac gercekten turkler icin yapilmis . Deger kaybi olacagina cana gelsin demisler yaparken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun kardeşim. Sürücü koltuğu ve yolcu koltuğu hava yastıkları, sensör çarpmayı algılar ve araç yaklaşık 30 km veya daha yüksek bir hızla önden çarptığında açılır. Etki kısmen iletilirse veya dağılırsa cihaz doğru algılamayacağından açılma söz konusu olmaz.

    Peki arabalarda hava yastıkları nasıl çalışıyor?
    Alıntı…
    Hava yastıkları 80'li yılların başında ortaya çıktıklarından beri binlerce hayatı kurtarmışlardır. Aslında hava yastıkları İkinci Dünya Savaşı sırasında uçakların yere çakılmalarında bir önlem olarak tasarlanmış ve ilk patent o zamanlarda alınmıştı. Hava yastıklarının arabalara uygulanmasında birçok problemle karşılaşıldı.

    Basınçlı havanın araba içinde muhafazası, süratle şişmenin sağlanması, ani şişme sırasında yastığın patlamasının veya kişiye zarar vermesinin önlenmesi vs... Hava yastığında üç ana parça vardır. Birincisi yastığın kendisi ki, ince naylon iplikten yapılmış ve konsolda bir silindir üzerine sarılmıştır.

    Aslında sürücü tarafındaki hava yastığı diğerlerinden farklıdır. Diğerleri tipik bir silindir şeklinde iken sürücü tarafındaki direksiyonun ortasına uyacak şekildedir. İkinci olarak yastığa ne zaman şişeceğini bildiren, arabanın ön tarafında bir sensör vardır. Bir tuğla duvara yaklaşık saatte 15 - 25 kilometre süratle çarpıldığında oluşacak kuvvet karşısında sinyal verecek şekilde ayarlanmıştır.

    Son olarak da şişirme sistemi vardır. Hava yastıkları sıkıştırılmış veya basınç altındaki havanın veya bir gazın salıverilmesiyle şişmezler. Bir kimyasal reaksiyonun sonucunda şişerler. Bu kimyasal reaksiyonun ana maddesi 'sodyum azide'dir, yani NaN3. Normal şartlarda durağan olan bu molekül ısıtılınca anında ayrışır ve ortaya nitrojen gazı çıkar. Çok az miktarından, yani 130 gramından 67 litre nitrojen çıkabilir.

    Ancak bu ayrışmadan ortaya bir de sodyum (Na) çıkar ki, çok reaktiftir. Su ile birleşince vücuda bilhassa gözlere, buruna ve ağza ağır tahribat verebilir. Bu tehlikeyi önlemek için hava yastığı üreticileri kimyasal reaksiyonda sodyum ile birleşebilecek bir gaz daha kullanıyorlar ki, bu da potasyum nitrattır (KNO3). Bu reaksiyondan da yine ortaya nitrojen çıkar.

    Arabanın önündeki sensör belli bir seviyenin üstündeki çarpmada, NaNS'ün bulunduğu tüpe bir elektrik sinyali gönderir. Burada çok küçük bir spark oluşur ve bunun yarattığı ısıdan da NaN3 çözülür, açığa çıkan nitrojen hava yastığına dolarak şişirir. Burada ilginç olan sensörün çarpmayı algılaması ile yastığın şişmesi arasında geçen zamandır.

    Sadece 30 milisaniye yani 0.030 saniye. Bir saniye sonra yastık üzerindeki özel delikler vasıtası ile kendi kendine söner ve kazazedeye devamlı baskı yapılmasına mani olur.
    …Alıntı

    Yararlı olur diye paylaştım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Arkadaşlar güzel dilekleriniz ve mesajlarınız için teşekkür ederim, soruları sırayla yanıtlamak isterim.

    @Brc3
    Evet hocam emniyet kemerleri takılıydı ve kaza anında zaten olması gerektiği şekilde bizi korudu. Kemerlerde de herhangi bir deformasyon ya da oynama, direnç vb. yok.

    @Brother Tolga
    Aracın airbagleri kaza sonrası incelendi ve airbag ve ilgili donanımın tamamının orijinal, oynanmamış, hasarsız olduğu, tamir görmediği servis tarafından raporlandı.

    @jetsercat
    Airbaglerin ömrü yokmuş hocam, sadece üretici firmalar tazminattan korunmak için kitapçıklara "10 yolda bir değiştirilmesi önerilir" gibi ibareler koyuyorlarmış. Zaten aracım henüz 10 yaşını doldurmamıştı.

    @Huan8
    @amadeus99

    Ben de önce öyle sanmıştım ama sonradan farkettim ön camı. Ön cam çatlamış, daha doğrusu kaputun büküldüğü yerden darbe ile kırılıp, devamında çatlamış, fotoğrafta çok iyi görünmüyor, şoför tarafında. Evet kabinde sorun yok, bu yönüyle mutluyum ama hava yastığı açılmamasını aklım hala almıyor, bu kazada açılmaması bana çok çok saçma geliyor. 100 km ile fren bile yapamadan çarptık, inanılmaz.

    @van_hoijdonk
    Takmıyorum hocam, az çok belli ediyor insanlar kendini. Ancak neden böylesine nefret dolu bir toplum olduk onu düşünüyorum.

    @concordato
    Hocam Ford Amerika'ya ait bir mail adresi bulamadım. Sadece normal posta ve telefon numarası var. Sosyal medya destek hesapları var ama onlara yazınca da şikayet formuna yönlendiriyor, o da zaten bizim Türkiye'ye geliyor. Burada bizimkiler rahat zaten, şikayet olsa ne olur olmasa ne olur, adamların umurunda değil. Malesef coğrafya kaderdir, Avrupa'da olsak, Amerika'da olsak devlet dişini sökerdi firmanın. Ne malımız kıymetli burada, ne de canımız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.