Şimdi Ara

airties 5340 ofis kullanımı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ofis içinde 2 masaüstünün ve 1 wd my cloud ın kablolu, 12'ye kadar dizüstünün kablosuz bağlandığı bir adet airties 5340 modemimiz var. Ara sıra internet bağlantısı ve/veya ağ erişimi kısa süreli olarak çöküyor. Bunun sebebi airties 5340 ın çuvallaması olabilir mi? Linksys wag320n sorunu çözebilir mi? Sadece wireless erişimi için access point/router gibi bir cihaza mı ihtiyacımız var?



  • guncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Finarfin34 kullanıcısına yanıt
    Bunun pek çok sebebi olabileceği gibi modemden olma ihtimali de vardır. Kablolu / Kablosuz ağınız aynı anda gidiyorsa modemden olma ihtimali yüksek.

    Linksys wag320n yerine AIR 5760 tavsiye ederim. 4 Gigabit ethernet portu / 1 WAN Portu / 2 USB portu 802.11 AC Kablosuz yayın özelliği var. ADSL , VDSL , Fiber desteği de var. Ofis için bunu öneririm.
  • pcdhcp P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim. Kablosuz ağ çökünce genelde kablolu ağ ve internet çalışmaya devam ediyor. Bu arada saydığım cihaz sayısı kadar da mobil cihaz sürekli bağlı durumda. Mesela bugün 1,5 saat kadar wireless ağa bağlanamadık sonra kendi kendine düzeldi. Acaba modemden mi yoksa başka bir sorun mu var? Air 5760 biraz fazla gibi geldi sonuçta kullandığımız kara düzen adsl Eğer modem bu kadar wireless ağ yükünü kaldıramıyorsa, bunu yapabilecek başka bir marka gerekiyor sanırım. Aklıma bu durumda cisco geliyor.
  • Finarfin34 kullanıcısına yanıt
    O zaman sizin kablosuz ağ sorununuz var ve muhtemelen kanal ayarları ile ilgili.

    İlk etapta, arayüzde ana sayfada Firmware sürümü 1.2.0.8 olduğuna emin olun ( en güncel sürüm)

    Eğer yazılım güncelse kanal değişikliği deneyebilirsiniz. Aşağıda kanal değişikliği linki var. Bunu deneyin. Bir gün kanal 1 'de bir gün Kanal 6 'da bir gün Kanal 11 ' de deneyin. Stabil çalışma durumuna göre değerlendirirsiniz.

    http://www.airties.com/_supportdocs/2/95/2_95_20120102193859.pdf

    Eğer yine çözülmezse başka modem tercih edebilirsiniz. Kablosuz bağlantı konusu çok sıkıntılı bir konudur, tespit edilmesi zaman alır. Boşuna masraf etmemek için bunları da denemenizde fayda var.

    Ağımda WD my cloud var dediniz diye AIR 5760 'ı tavsiye ettim. Ağ hızı gigabit olduğu için daha rahat veri alış verişi olur.




  • pcdhcp P kullanıcısına yanıt
    Anladım tekrar teşekkürler dediklerinizi değerlendiricem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.