Şimdi Ara

Airties RT211 net'e bağlanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,

    Dün internet hattım aktif oldu. Driverını önceden kurmuştum modemin ama benden kullanıcı adı ve şifre vs istediğini hatırlamıyorum. modemi açıyorum, masa üstündeki airties ikonunu tıklıyorum birşeyler yüklüyor 4 maddeyi çek ediyor sonrasında ya kablonuzu kontrol edin tekrar arayın ya da airties'ı arayın şeklinde öneriler sunuyor. Dün aradım airties'ı ama 20-15 ve 10'ar dk telefonda bekledikten sonra vazgeçtim. Servis sağlayıcımı aradım onlarda birkaç test yaptı ve sonunda bir bilgisayarcıya gidin dedi. Durum şu;

    Airties'daki 4 ışık (adsl, ppp, WL, vs) ve port ışığı kesintisiz yanıyor ama internet eksplorer'a girip (192.168.2.1 sanırım buydu, şu anda evden yazmıyorum size) enter'ladığımda erişimediği bilgisini veriyor. Ayrıca şu kullanıcı ve şifre bilgilerini sormadı diye driver'ı belki 5-6 kere kurup kaldırdım ama nafile hiçbirinde sormuyor, direkt yüleme yapıyor ve 4 kalem maddeyi kontrol edip bağlantınızı kontrol edin diyor. Bu arada Airties driver'ının önyüzünde yer alan ayarlar, bilgi butonlarıda çalışmıyor yani aktif gibi görülüyor ama basmıyor.

    Öneriniz nedir?







  • Modemi resetleyip tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz belki hattınız aktif olmadan önce bu işlemi yaptığınız için problem yaşıyor olabilirsiniz.
  • Evet hattım aktif olmadan önce modem driver'ını kurmuştum. Modemin arakasındaki reset tuşuna basıp tekrar yükleme yapacağım. İnşallah böylece çözeriz.

    Teşekkürler bynekm.
  • Rica ederim dostum umarım bu şekilde sorunun hallolur. Bildiğinizi sanıyorum ama emin olmak için şunu da söyleyeyim resetlemek için reset düğmesine modem açık iken 10-15 sn basılı tutmak gerekiyor. Power ışığı hariç diğer ışıkların sönmesi reset attığınız anlamına gelir.
  • Kardeş bi de şu var Servis sağlayıcım ip mi öğrenmek için run'dan ipconfig yazıp enter'lıyorsun ya onu yaptırdı. PC'nin ip'si yok. Bu arada bir arkadaşta ethernet driver'ı yoktur dedi. Böyle bir durumda varmış. Yani alternatifler çoğaldı
  • Aygıt yöneticisinde ethernet ile ilgili bir problem gözüküyormu ki dostum
  • Onlara bu akşam tekrardan bir bakacağım kardeş.

    Çok sağol.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.