Şimdi Ara

Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşımın baba yadigarı 45 yıllık sanat eseri
    makaralı teyplerin popüler olduğu 70 ler başında fransada görevli olduğu zaman alınmış , Müzik sever insan olduğu belli . bizim peder 40 yıl yurtdışında kalsa mağazasının önünden geçmez

    arkadaşım gençlik yıllarında müzik dinletisini bu sistemle gidermiş ,üzerinde çalışmalar yapmış , nasıl çalışma derseniz , amplifikatör çıkışına minik ampul bağlamış , müzik ile birlikte yanıp sönsün diye . ne olduysa o zamandan beri belki 35 yıldır hiç kullanamaışlar ,eskiciye 3 30 paraya da satmamışlar . helal olsun severimn bu kalitede insanları
    cihazı 15 sene önce mahallenin elektronikçisine götürmüşler ,ya başından savmış yada bir halt bilmediğinden bu çalışmaz ,parçasını bulamayız demiş kestirip atmış .
    arkadaşım çıkışa ampul bağladığından dolayı çıkışlarından bir kanalın yandığını söylüyor , çalıştırınca özellikle bir kanaldan çok cızırtı geliyormuş .

    cihaz eşek ölüsü tabiri yerinde . tartmadım ama epey ağır . evirir çevirirken sağlam tutmak lazım .

    önce önyargı ile entegresini inbternette araştırdım STK -011 . İngilterede var . yaklaşık 15 dolar,aman iyi dedim .
    cihazı binbir zahmet söktüm , bingoooo entegreler sağlam . arıza herhaliyle potansiyometreler , switchler de . tek tek söküp temizlenmesi gerek kontak sprey sıktım ,ıh ıhh öyle üzerinde sağlam oksit tabaka oluşmuşki , çok az fayda ediyor .
    Volume pot söktüm , iyice dağıttım , karbonları temizledim , üzerinde gerçekten kötü bir tabaka vardı , çok temiz bir yüzey haline geldi temizlik sonrası . switchler biraz meşakatli , eski üretimler öyleki adamlar sanki asırlara meydan okusun diye yapmışlar , tel maşa teneke değil , sağlam metal var üzerinde sökmek için dikkatli orantılı güç gerekiyor .
    çalışmalarım devam ettikçe yayınlayacağım .
    aslında bu cihaz sürekli kullanılacağını bilsem sağlam bir ReCap işleminden geçse tadından yenmez . bu tür cihazların verdiği ses öyle plastik teypler gi,bi değildir . ama nereden bulacaksın makara ,nereden bulacaksın kayıt edilmiş bant .
    bence çalışsın yeter modunda arkadaşım . daha kendisi ile detay konuşmadık .yaptıracağını sanmam .

    İlk fotoğraf alıntıdır . biraz aceleye geldi ,ben fotoğraflayamadan dağıttım cihazı final kısmını koyarız inşallah
     Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 16 Şubat 2016; 0:15:50 >







  • 5 potansiyometre 2 switch bakımı tamamlandı ,her temizlik sonrası catırtı patırı ,cızırtı biraz daha azaldı ,sırada 2 tane komitatör var .
    soldaki temizlenmemiş oksit olmuş switch sağdaki temizlik yapıldıktan sonraki kontakların hali , gece gündüz kadar fark oldu . bunların tamamı iletkenlik üzerinde büyük rol oynar . eski cihazlarda mutlaka sökülüp temizlenmesi gerekir . soldaki temizlenmemiş olan sözde kontak sprey tatbik edilmiş olandı . potansiyometrelerdede aynı durum geçerlidir . ya yenisini bulursanız değiştireceksiniz yada eskisi kullanabilecek düzeyde ise temizleyip uzun yıllar hizmet edecek hale getireceksiniz . kontak sprey geçici çözümdür ..
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma




  • 40 seneyi devirmiş cihazları elledikçe nereye el atsan ,mutlaka sorunla karşılaşıyorsun . O ring aşınmış kaydırma yapıyordu , söktüm dağıttım , kimi yerlerde oksit ve pas izleri vardı , 800 numara zımpara ile temizledim yeni o ring bulup taktım ,gresledim montajını yaptım .
    asıl sorun capstan roller , sertleşmiş lastik ve aşınmış lastik bantı çekmiyor , dönerken hafifçe zımparaladım ,biraz daha iyi ,fakat benim gözümde kötü .
    yokmu var . ebay da 55 dolar . yuhhh . sahibi arkadaşa söyledim ,idare ettiği kadar daha sonra alırım dedi .
    bu arada tüm plaketlerdeki kondansatörler yenilendi . standart elna ,nichicon ,phılıps marka kondansatörlerle ufaktan recap ladık kısaca .
    boğukluk gitti ,netlik kazandı . zaten kapasite değerleri % 60 -70 artmış , kaçak akımlar çok yükselmiş ,diplerden hafif şişmeler baş göstermiş . yakında susacaktı anlayacağımız .
    plaket recap işlemi sonrası selilozik ile temizledim daha sonra plastik 70 ile spreyledim . pırıl pırıl oldu , üzerinde vernikleşmiş kötü bir tabaka vardı .

    işi bitmedi , bu tür eski cihazlar insanı çok oyalıyor , üç kuruşluk cihaz insana oldukça vakit kaybettiriyor , arkadaş hatırı olmasa , uğraşılacak gibi değil .
    tamirciye vermiş yıllar önce yedek parçası yok deyip geri vermiş arkadaş . servis biliyor ne ile karşılaşacağını
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma




  • Eline sağlik Uğur abi, kolay gelsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bama_boyy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim Tolga kardeşim .
  • Sonunda bitti , ama bende bittim .
    daha önce dedim ya 45 senelik cihaz ,nereye dokunsan , problem var , zaten elime geçtiğimde hiç bir şey çalışmıyordu . adam ettik . ama ben insanlıktan çıktım
    Pınch rollere çare buldum . kalkıp elin amerikalısını 55 dolar kaptırmaktan kurtardım arkadaşımı , lastiğin üzerine sıkı geniş teyp lastiği taktım , harika iş görüyor ,Türk insanı çaresizlikler ardında çare üretmeyi bilir .
    Arkadaşımın verdiği makarada cihazın kendisi gibi rahat 45 senelik herhalde , kafa ve roller katili . gittim yeni makara aldım ,mecburen
    kayıt yaptım gayet güzel siliyor ve kayıt ediyor , bant uyduruk ,TDK ,Maxell gibi markaların yeni makarasını bulursa istediği kayıtı daha güzel yapar . kafaları rollereri demagnetize ile manyetik alandan da kurtardım . İstek doğrultusunda recap işlemişde gerçekleştirdim , bütün kondansatörler yaklaşık 70 tane değişti , hepsi kaçak akımları tavan yapmış ,iyide oldu . cam sigorataları değiştirdim , üzerinde orijinal olmayan kötü cam sigorta vardı , seramik sigorta ile yeniledim .ceviz kasayı temizledim aluminyum paneli temizledim , düğmeler temizlendi ,Vu meter lambası değişti daha ne olsun .
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma Akai 1731W tamir ve bakım üzerine çalışma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 28 Şubat 2016; 0:37:30 >




  • Ustad bi sorum daha var size.sony mhc 5600 set var.belli bi sure valdiktan sonra yani amfi isindiktan sonra tak diye sesi kesiyor.15 20 dakka sonra ses tekrar geliyor.bu neden kaynaklananilir.kalin kablo kullanmam bunda etken olabilirmi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olasılıkla koruma devreye giriyor , aşırı ısınmadan dolayı ve çıkışa uygun olmayan empedansta hoparör bağlanması sonucu olabilir . sistemin gerektirdiği omaj da hoparlör bağlayınız . veya arıza daha derinlerde ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Gözün aydın Uğur abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslim edeyim bayram edeceğim ,o derece yani
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    süper olmuş. kafaları nasıl demagnetize ile manyetik alandan kurtardınız.
  • progrock kullanıcısına yanıt
    Demagnetizer cihazı ile
    yalnız kafa değil , pinch roller ve capstan mil dahil ,
  • demagnetizer hiç kullanmadım. neden gerek duydunuz kullanmaya?
  • Teyp kristalleri ,video kristalleri gibi sürtünmenin olduğu alanlarda mıknatıslanma meydana gelir. bunu bertaraf etmek gerekir . sinyalde bozulmalar meydana getirir.
    ilk günkü performansına kavuşur . kullanım süresine bağlı arasıra yapılması gerekir .
    detaylı bilgi için youtube ilgili videolar mevcuttur ..
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    o videoları izledim. ben genelde saf alkol ve pamuk kullanıyorum. sinyallerde bozulma hiç yaşamadım
  • progrock kullanıcısına yanıt
    Nasıl emin olabilirsiniz . cihaz üreticilerinin tavsiye ettikleri hatta bazı cihaz markalarının kendi markası altında ürettikleri ürünleri var . demekki bu durum var ki , üretim var .
    siz durumdan memunsanız sorun yok tabiki .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.