Şimdi Ara

Aklınız Varsa Meslek Lisesine Gitmeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dursundurmus D kullanıcısına yanıt
    her üniversite mezunu potansiyel işsiz değil ama, bazı bölümlerin kotası doldu. pek çok işveren c.v.'de yazan üniversite ismini gördüğünde, direk çöpe atıyor.) köklü devlet üniversiteleri ve çok az vakıf üniversitesi haricinde, işsiz kalma potansiyeli yüksek. asıl mesele yanlış tercih değil, üniversite diplomasının fazla abartılmasıdır. üniversiteyi derse girmeden, ders notlarının fotokopilerini ezberleyerek, naylon stajlarla bitirmeye çalışan bir kitlenin, aynı başarıyı iş hayatında da beklemesidir. kurumsal firmalar sadece diplomaya değil, ileri seviyede yabacı dil ve bilgisayar(mühendisler için, programlama dili) bilgisi gibi, vasıflara bakıyorlar. iş deneyimi de başka bir koşul. kimse "beni işe almazsanız nasıl deneyim kazanırım." savunmasına bakmıyor. geri kalanlar da üniversite mazunlarını asgari ücrette çalıştırmaya bakıyor.
  • eğitimi de leş gibi ortamı da leş gibi orada 4 sene okumak eziyetten başka birşey degil
  • Çok yanlış bence.İnsanlar sevdikleri işi yapmadıkları için mutsuzlar Türkiye'de. Eğitim kalitesi iyi olan bir meslek lisesinde sevdiğin bölümü okumak çok daha güzel.Bende Tekirdağ teknik lise elektronik(1999 yılı) mezunuyum. Çok severek elektronikçilik yapıyorum. 1995 yılında tekirdağ fen lisesi dahil başka liseleri de kazandım. Bilerek ve isteyerek meslek lisesine gittim. Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyelim.


    aklınız varsa meslek lisesine gidin( o bölümü okumak istiyorsanız)
  • gunes59 G kullanıcısına yanıt
    bu boş konuşan arkadaşa inanmayın 20 yıl önceki eğitimle şimdiyi aynı zannediyor
    akılsızlar lütfen meslek lisesine gidin ve güzel temiz anadolu lisesi gibi okulları rahat bırakın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grikurtccc

    bu boş konuşan arkadaşa inanmayın 20 yıl önceki eğitimle şimdiyi aynı zannediyor
    akılsızlar lütfen meslek lisesine gidin ve güzel temiz anadolu lisesi gibi okulları rahat bırakın
    hocam sen 150 puanlık meslek lisesinde okuduysan biz ne yapalım yüksek puanlı ve çok güzel eğitim veren bir sürü meslek lisesi var
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Hocam tüm mesajlarınızı okudum. Ve noktasina virgülüne katılıyorum. Hatta bence meslek eğitimi artik orta okullarda başlamalı. Vakit değerlidir.
    Üniversite ise mesleğini geliştirmek isteyen insan haricinde artik vakit kaybı gibi oldu. Çünkü ortalik üniversite mezunu dolu. Değeri düştü. Haa tıp falan okuyacaksınız tamam. Ve özel firmalarda üniversite diploması gerçekten de tek basina hiç bir şey ifade etmiyor. Anacak kpps çok çok iyi bir puan alıp devlete kapağı atmaya yarar
    Aksi halde tüm cocuklugunu ve gençliğini okul okumak ile geciren birisi 24 yasina geldiginde elinde hiç bir meslek kalmiyor. Son yıllarda millet artik çocuğuna çıraklık yapacak bir isyeri de bulamıyor. Çünkü kanunen yasak. Halbuki cocuk hem mesleğe adim atması hemde calisma hayatinin zorluklarını görüp okuluna cok daha sıkı sarılıyordu. Maalesef şu anda bu ortam pek yok. Benim 14 yasindaki oğlum da yaz tatilinde iş aradı ama maalesef kimse almadı çocuğu. Simdi evde pc basinda tatilini geciriyor.




  • CaimaN kullanıcısına yanıt
    Meslek lisesine gitmiş akrabam var gittiği meslek lisesi yüksek puanlı bir yerdi ona rağmen berbattı
    Meslek lisesinin en iyileri bile berbatken en kötülerini sen düşün giden akrabam pişman.
    Eğer üniversite okumak iyi yerlere gelmek gibi hedefleriniz yoksa güzel anadolu liselerini düzgün bırakın ve cahiller opluluğuna gidin
    yani Meslek liseleri oralarda ki insanlarda sizin gibi öğretmenleri kalitesiz öğrencileri diplerde ileride
    pis işlere bulaşıp ülkeye zarar verecek tiplerin neredeyse hepsi meslek liselerinden çıkar.
  • kugutex kullanıcısına yanıt
    meslek eğitimi orta öğretimde başlamalıdır. ilköğretimde proje bazlı dersler olabilir ama, işi ebeveyn yapacaksa bir anlamı yok. sana tavsiyem, çocuğuna hobi edinmeye teşvik etmelisin. robotik kodlama olabilir, ahşap boyama ve başka bir şey olabilir. internetten de hobi ve mesleki çalışmalara yönelik kaynaklar bulabilirsin. ama bunu dikte ederek değil, seveceği bir şeye yönlendirerek yapmalısın. meslek liselerindeki sorunların temelinde, alan dal seçiminin çocukların isteğine göre değil, büyüklerin tercihine göre yapılmasıdır. alanını severek gelmeyen öğrenci, yarardan çok zarar veriyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.