Şimdi Ara

AKN konusunda merak ettiklerinizi sorun! TurkNet ile Röportaj yapacağız! (Güncellendi) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
3
Favori
9.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Taahhüt bitti bizim. Neden taahhüt istemiyorlar. Gelecek ay zam yapabilme özgürlüğü için mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek sorum var; görünene göre firmaların sunduğu kotalı tarifeler sadece millete fahiş fiyatlı limitsiz tarife satma tuzağı. en ucuz limitsiz paket 90 lira olucak gibi seneye kadar.

    eğer telekomda bu topa girer ise; turknetin tepkisi nasıl olucak? sonucta telekomun altyapısını kullanıyorsunuz, ve onlar kayda değer zam yaptığı zaman sizi nasıl etkliyecek?

    diğer firmalar özellikle telekom benzer fahiş fiyatlardan limitsiz internet satmaya başlarsa size ticari olarak yaptırım yapabilirler mi? telekom kendisinden aldığınız altyapı hizmetinde fiyatları değiştirip, sizi zam yapmaya itip fiyatları kendi istedikleri kısma cekebilirler mi? bu konuda telekoma ne kadar bağımlısınız?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 4 Mayıs 2017; 5:11:51 >
  • -Sözleşmelerde 51200Mbit geçenler neden 50Mbit altı olarak değerlendirilip 16Mbite düşüyor?

    -Download ve Upload değerlerinde standart %20-30 kesinti yapılıyor? Bunun sebebi nedir? Hat kapasitesi olsa herkesde standart değil farklı olur?

    -Upload neden 2Mbit ile sınırlı?

    -SANAL IP neden zorunlu? Dinamik IP yetiyor ve statik IP ihtiyacı yoksa ve sanal IP kuullanmak istemiyorsam bu hak değil mi?. DDNS gibi servisler Sanal IP ile çalışmıyor.

    -Sanal IP'de gerçek IP'yi yüzlerce kullanıcı kullandığı için Google aramalar dahil özellikle alışveriş sitelerinde sürekli "robot musun?" pencereleri çıkıyor. Normalde bu pencereler bir kaç defa hatalı giriş sonucu çıkıyor. Sanal IP'de ise standart. Bunu nasıl çözmeyi planlıyorlar? Bunun için deStatik IP mi almamız gerekiyor?

  • Uygulama çok yanlış dünyada internet ucuzlarken bizde zam yapıyorlar zaten Adil kullanım kotası kalksa bile bu kadar fazla bir ücretlendirme artışı kabul edilemez halbuki olması gereken mevcut fiyatlar üzerinden adil kullanım kotasının kalkması lazım niye fazladan mevcut tarifemiz üzerine 40 50 tl para vermemiz zorunlu hale geliyor lütfen yetkililer bu yanlış uygulamaya bir son versinler

  • İnternetim iptal olana kadar kullandım Türknet'i tavsiye ederim, müşteri temsilcileri de gerçekten iyi niyetli bu tarz yerler bizim desteklerimizle yükselir.
  • Şu kota olayını kesinlikle net bir şekilde öğrenmemiz lazım. Haziran'da Turk.net' de dahil diğer operatörlerin kotaya geçip geçmeyeceğini, fiyatlarda bir artma olup olmayacağını, 2018 Aralıkta tamamen sınırsız internete geçilip geçilemeyeceği konusundaki öngörülerini sorun bence.
  • soru 1 : Alt yapı calışamaları hakkında ne kadar ilerlemişler ?
    soru 2 : Talep edilen bir yere alt yapılarını yapıyorlarmıymış ?
    soru 3 : AKN konusunda bu yeni düzenlemeden sonra ne tür adımlar atıcaklar ? ( ek ücret vs olcakmı )

    bunlara benzer sorular sorarsanız sevinirim :)
  • Superonline, Vodafone gibi issler VDSL portu tahsil edemezken siz, bunu nasıl sağlıyorsunuz?
  • alemburda34 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/telefon-veya-internet-aboneligi-olmayanlar-icin-turk-net-e-gecis-sekli-tavsiyesi-adsl-icin--125967495

    Bu konuyu incele.
    quote:

    Arkadaşlar merhaba,

    Ev telefonum ve internetim bir süredir yoktu.


    İnternet için öncelikle telefon hattı gerekliydi, internette şikayetler görüyordum, ne kadar doğru bilmiyorum, telekom bazı bölgelerde iyi portları kendi müşterilerine, kötü portları diğer servis sağlayıcı müşterilerine veriyor diye paylaşımlar vardı. Ben de en iyisi interneti de telekomdan alayım, sonra Türk.Net'e geçiş yaparım diye düşündüm. Tabii aktivasyon ücreti gibi ücretler ödememeliydim. Ayrıca Türk.Net'e başvurduğumda "port yokmuş, bekliyoruz" cevabı almamalıydım.

    Pazartesi: Mesai bitimine doğru Türk Telekom'a giderek bir defada hem taahhütsüz telefon ve hem de taahhütsüz, aktivasyon ücretsiz Hazır.Net (1Mbit Hız 6GB Kota, sadece kullanıldığında günlük 3TL) bağlatıyoruz. En ucuz telefon tarifesi de aylık 24TL civarı. +3 TL Günlük internet kullanımı. Kimse bu kadar yavaş ve kullanışsız bir internet bağlatmadığı için Telekomdaki memur hanım biraz şaşırdı.

    Salı: Telekomdan eve geldiler, hattı kontrol ettiler, telefonumuz bağlandı, internetin aktif olmasını bekliyoruz.

    Çarşamba: İnternetimiz aktif oldu, ttnet sms ile modem şifrelerini gönderdi. TTNet'e port taktıkları için ve telekom'a da hattı test ettikleri için teşekkür ederiz.

    Aynı gün internetten Turk.Net'e başvuru yapıldı.

    Perşembe: Belgeler yazıcıdan bastırılıp imzalandı, Yurtiçi Kargo ile 15 TL karşılığı Türk.Net'e gönderildi.

    Cuma: Türk.Net müşteri temsilcisi aradı, belgelerin tam olduğunu onayladı, belgelerdeki imzaların bana ait olup olmadığını, Türk.Nete geçişi sözlü de olsa tekrar onaylamamı istedi.

    Cumartesi: Modem şifrelerimi sms ile gönderdiler, internetim Türk.Net oldu.

    1 ay sonra telekom faturası geldi, fatura sadece 14 TL idi, 14 TL'ye hem telefon bağlatmış oldum, hem 3 gün ttnet'in yavaş HazırNet tarifesi de olsa internetsiz de kalmadım, hem hattı test ettirmiş, hem de muhtemelen iyi portlardan almış oldum, orasını bilemiyorum tabii. Yaklaşık 3 haftadır kesintisiz kullanıyorum.


    HazırNet nedir?https://bireysel.turkte...lar/hazirnet-paketi.aspx

    Arkadaşlar illa HazırNet olmak zorunda değil ucuz başka bir tarife ile de geçilebilir, şu anda en ucuzu HazırNet olduğu için ben böyle bir yol izledim.

    Konu sabitlenirse ulaşılabilirliği artar.

    Saygılar

    Turgay




  • İsteyene kotalı değilde 50GB 75GB dolduğunda yine benim hızımı düşürmeye devam edin gibi bir seçenek sunacaklar mı? Yani Biz zaten sınırsız internet adı altında (her ne kadar belli bir yerden sonra hız düşse de) paketler kullanıyoruz eskinin 4gb 6gb kotalı internetleri gibi şimdi de 50gb 75gb kotalı internet kullanmak nedir? Birde bu kota getirme kota aşımı tarifelerini 2018 aralığa kadar mı kullanacaklar takribi 1 yıl için mi kota çalışması yapılıyor eski usul devam etseydi olmaz mıydı? 2019 sonrası tamamen akk diye birşey olmayacak deniyor bu konuda ne düşünüyorlar? 50-60 TL lik standart paketleri 100TL üzerlerine mi çıkaracaklar? Şimdilik sorularım bu kadar :)

  • Sevgili donanımhaber bu ropörtaj işini lütfen superonline ttnet gibi firmalara da götürün gelsin konuşsunlar cevap versinler.

  • upload cidden yerlerde buna bir çözüm gelecek mi? 2mbit upload nedir allah aşkına ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baba1993

    türksat çalışanları ile görüştüğümde bu olayın btk tarafından yapıldığı ve diğer firmalarında aynı sisteme geçeceğini söylediler bu konu hakkında soru yöneltirseniz sevinirim

    Halk olarak bu konuda tepkimiz çok net. Btk'nın anasına sövüp interneti kapatıyoruz
  • Allah turknete yürü ya kulum dedi

    Bütün iss ler ekmeğine yağ sürüyor adamların
  • Bana bu iş mantıklı gelmiyor. Sanki koca bir balon. Çünkü kampanyalarını açıklayanlara bakıyoruz. Ancak kampanyalı alırsak fiyatlar düşüyor. Düşse bile AKN'li fiyattan yüksek.
    Bunun yerine örneğin 25 Mbit 2 Mbit'e düşüyordu ya. Onun yerine aynı fiyata hızı %50 düşürselerdi daha mantıklı olmaz mıydı?
    Yani AKN bitince kalan bir kaç gün için 12 Mbit kullanmak bana çok zarar vermeyecektir mesela.
    Ayrıca 300TL'ye 16 Mbit AKN sınırı olmayan tarifeler zaten vardı rakip firmada. Bu hikaye çıkmadan önce vardı yani.

  • Türknet'e Geçmeyi düşünen biri olarak soruyorum bunu;

    Müşteri hizmetlerinizden, müşterilerinizin sizin destek hizmetlerinizden yararlandıklarında ki memnuniyet oranı ile ilgili bir anket yapıyor musunuz ? Yapıyorsanız bu oran kaçtır açıklar mısınız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Experto Crede -- 4 Mayıs 2017; 10:52:44 >
  • TürkNet'in müşteri hizmetleri temsilcilerinin yeterli bilgi ve tecrübeye sahip olmadığını bir çok yerde okumuşuzdur.
    TürkNet'in, müşteri hizmetleri temsilcilerini eğitmek gibi bir programı bulunuyor mu? Orta düzey bir internet kullanıcısının sorununu veya talebini anlayamayacak müşteri temsilcileri olduğu söyleniyor forumda, bu konuda şikayetler var.
    Yine TürkNet artan müşteri sayısına göre yeni müşteri temsilcisi almayı düşünüyor mu? Böyle bir plan varsa en azından daha önceden herhangi bir ISS'de tecrübesi olanlara öncelik verilebileceğini düşünüyorum, zira bası ISS'ler kendini batırmaya çalışıyor, buradan bir sürü tecrübeli destek elemanı boşta kalacaktır.
    Böylece kota uygulayan İSS'leri boykot etmeyelim diyen duyarcılar da çenesini kapatır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İrfan -- 4 Mayıs 2017; 11:4:6 >




  • Forumda sürekli söylendiği gibi turknet hızları kırparak mi veriyor, daha doğrusu %20 civarında kırptığı kesin. Bunu niçin yapıyorlar.

    Örneğin ilk 15 gün 77mpbs hızımla maximum 61 aldım şimdiyse onu da 40a düşurduler, niçin niçin

    Bir de bu upload hızları niçin verilmiyor modemde 8 görünüyor ama 2 alabiliyoruz en fazla o da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jizzy Quuatily


    quote:

    Orijinalden alıntı: KaTürk

    Telefon şart değil, telefon hattı şart. Telefon bağlantısı yapıp üzerine xDSL çekiyorlar. O telefonu kullan ya da kullanma. Size ait bir telefon numarası oluyor ama splitter takmayıp doğrudan hat girişini modeme yapın. Telefonun zararı yok. Bedava zaten. Kapatırken ikisini birden kapatıyorsunuz açarken ikisini birden açıyorsunuz. Ne zararı var anlamadım? Üstelik yararı var. Cep telefonunuzun şarjı bitti, dakikası bitti vs. ev telefonunda 1000 dk her yöne bedava olması güzel bir şey.

    şirket çalışanı mısınız? onların ağzından konuşuyorsunuz? benim ihtiyacım internet. versin internetimi alsın parasını ben istediğim zaman da kapatıyım bitti gitti. daha şarj dakika muhabbetine falan ne gerek var?

    Çalışan değilim :)



    DSL bağlantı telefon hattı üzerinden yapılır. O kablo zaten çekilecek. Aksi mümkün değil. Size zaten hattınızın desteklediği maksimum hızı piyasadaki en iyi fiyata veriyor. Yanında telefon hediye. Hala anlamıyorum ne zararı var?



    Telefon baglantısı olmasının hem sosyal hem de teknik avantajı var. Alet edavat kullanmadan hattın sorunsuz çalıştığını çevir sesinden anlayabilirim. Sosyal avantajlarını zaten yazdım. Evde elektrikler giderse o zaman o ev telefonunu mumla ararız :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bulgaristan romanyada internet fiyatlarının aşırı ucuz olduğunu biliyoruz acaba TurkNetin de Yurtdışından internet alma gibi bir durumu olabilir mi Türk Telekom yurt dışına internet gönderiyoruz diye övünüyor TurkNet ve tam tersi internet satın alma olasılığı var mı

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.