Şimdi Ara

Aktif subwoofer'a hoparlör bağlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
6.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Orta vâdede güzel bir amfi - hoparlör kombinasyonu plânlıyorum ama şu aralar maddi sıkışıklıktan dolayı beni bir süre idâre edecek bir sistem gerekli. Nette araştırma yaparken Sony SA-W2500 model aktif subwoofera denk geldim. Cihazın arkasında hoparlör çıkışları var ve kullanım kılavuzunda çıkış gücü 180w ve 6 ohm olarak geçiyor. Acaba bu alete YAMAHA NX - E 700 (40w - 6 ohm) gibi bir hoparlör bağlamak mümkün müdür ve ağırlıklı olarak sinema için orta halli tatminkâr bir performans alınır mı?



  • kendı seti var ise başka hoparlör baglamak mantıklı deyıldır.
  • ahh birde şu size mantıksız gelme nedenlerini açıklasaydınız...
  • Şu an edifier x600 ile idâre ediyorum, başka bir şey yok. Fenâ set değil ama bir yere kadar tabi. Dediğim gibi orta vâdede iyice araştırıp sağlam bir bütçeyle güzel bir sistem kurmak istiyorum. O zamana kadar idâre etmek üzere aktif sub + iki hop. eldekinden daha iyi olur mu? Daha doğrusu herhalde iyi olur da, böyle bir kurulum mümkün mü?

    Bir de merak ettiğim başka bir şey daha var: Ohm değerleri aynı olmak koşuluyla 30 wattlık hoparlör için 100 wattlık amfi sorun yaratır mı? Teşekkürler..
  • setlerde anfi ve hoparlörler kendilerine göre üretilmekte sen buna extradan hoparlör bagladıgında fazla ses alırım sanıyorsun ama bu yanlış.
    hoparlörler aynı bobine sahip olmadıgı için ses ve omaj farkı olacaktır.
    anfinin çıkışındaki omajları yukseltiğinde yada düşürdügünde (bu baglantı şeklıne göre deyişmektedir) hoparlörlerinbe yada anfine kısa sürede problem çıkarmayabilir ama uzun süreli çalışmalarda bir problem çıkarması kaçınılmazdır.
    anfide sizin extra bir hoparlör takmanız istenilmiş olsa zaten onu üreten mühendisler size bir çıkış verebilmektedir. bu yüzden paket sistemlere extradan hop. baglamak mantıklı deyildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirzop

    Şu an edifier x600 ile idâre ediyorum, başka bir şey yok. Fenâ set değil ama bir yere kadar tabi. Dediğim gibi orta vâdede iyice araştırıp sağlam bir bütçeyle güzel bir sistem kurmak istiyorum. O zamana kadar idâre etmek üzere aktif sub + iki hop. eldekinden daha iyi olur mu? Daha doğrusu herhalde iyi olur da, böyle bir kurulum mümkün mü?

    Bir de merak ettiğim başka bir şey daha var: Ohm değerleri aynı olmak koşuluyla 30 wattlık hoparlör için 100 wattlık amfi sorun yaratır mı? Teşekkürler..




    Aktif sublarda bulunan hoparlör giriş çıkışları sizin düşündüğünüz gibi çalışmaz. Bu giriş çıkışların amacı; Sub çıkışı olmayan amplilerden gelen sol-sağ çıkışlardan alt frekansları süzerek kendisi verir, gerisini hoparlörlere gönderir. Yani sinyalin yükseltilmiş olması gerektiğinden illaki ayrı bir ampli gerektirir.

    Kaynak olarak ne kullanıyorsunuz bilmiyorum ama, edifierleri ön hoparlör olarak kullanıp aynı anda aktif sub'a sinyal göndererek sistemin bas performansını ciddi bir şekilde arttırabilirsiniz.




  • Dün nette dolaşırken rastgelerek Pioneer a-209r amfi ile Pioneer X-HM50-S seti sipâriş verdim. Hoparlörler şimdilik idâre eder diye umuyorum.

    vitex, cevap için teşekkür ederim. Sipâriş ettiğim amfinin iki çift stereo hop. çıkışı var. Doğru anladıysam diğer stereo çıkışa aktif sub. bağlanabilir ve hissedilir bir fark yaratır. Edifier pc başında fenâ değil ama salona koyunca biraz yetersiz kalıyor, onu kaldırayım diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humanimal -- 6 Kasım 2012; 21:53:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefa091124011

    kendı seti var ise başka hoparlör baglamak mantıklı deyıldır.

    o iş öyle değil işte.


    bazı sistemler var uyduları veya kolonları güzel ses veriyor tatmin ediyor bazılarınınkinin ise woofer ı


    kendinize göre en iyi kombinasyon hangisiyse işte en iyisi odur size göre
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zirzop

    Dün nette dolaşırken rastgelerek Pioneer a-209r amfi ile Pioneer X-HM50-S seti sipâriş verdim. Hoparlörler şimdilik idâre eder diye umuyorum.

    vitex, cevap için teşekkür ederim. Sipâriş ettiğim amfinin iki çift stereo hop. çıkışı var. Doğru anladıysam diğer stereo çıkışa aktif sub. bağlanabilir ve hissedilir bir fark yaratır. Edifier pc başında fenâ değil ama salona koyunca biraz yetersiz kalıyor, onu kaldırayım diyorum.

    Edifier'e sub önerisi tamamen idarelik amaçlıydı zaten, sırf bas perfonmansını arttırıp sese dolgunluk kazandırmak adına. Ancak daha iyisini yapmışsınız hayırlı olsun.

    X-HM50-S'nin netten fotoğraflarına bir göz attım da arkasında subwoofer çıkışı var. Sub'ı doğrudan buna bağlamanızı öneririm. Ancak mutlaka ampliden almanız gerekirse, ya biamp modunda (varsa tabi) kullanın ya da tek çıkış kullanın. Zaten sub alt frekansları kendine alıp diğer frekansları hoparlörlere göndereceği için bir sorun olmaz.




  • 1 litre ped e 2.5 litre su koyarsan taşar. Sende 180 watt a 60 watt takma derdindesin ses kademesini artırdığında o hoparlör duman atar kisa devre oluşumu ve amfinin yanması hic de zor olmaz. Sen o güc deki yükseltece 200 watt civarında bi hoparlör kullanmak zorundasin. Ve son bisi bass hoparlörü yerine neden düz hoparlör kullanmak istersin yokluktansa birak hic kullanma paran olunca al gitsin yaa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibrahimtapu

    1 litre ped e 2.5 litre su koyarsan taşar. Sende 180 watt a 60 watt takma derdindesin ses kademesini artırdığında o hoparlör duman atar kisa devre oluşumu ve amfinin yanması hic de zor olmaz. Sen o güc deki yükseltece 200 watt civarında bi hoparlör kullanmak zorundasin. Ve son bisi bass hoparlörü yerine neden düz hoparlör kullanmak istersin yokluktansa birak hic kullanma paran olunca al gitsin yaa.

    Sanırım arkadaşın mesajını tam okumadınız, arkadaş aktif subwooferdan bahsediyor. Aktif subwooferlar yalnızca kendi kullanacağı sinyali işler. Hoparlörlere gidecek sinyali yalnızca filtreler ancak herhangi bir yükseltme işleminde bulunmazlar.
  • Mesajda yanlışlık yapmışım; Pioneer S-HM50 yazacağıma X-HM50-S yazmışım. Yani aldığım sistem a-209r amfi artı S-HM50 hoparlör seti. Şimdi tekrar değerlendirirsek bu amfiye hem iki hoparlör, hem de aktif bir sw bağlanabilir mi?

    Amfi: http://www.hifi-pictures.net/amplifiers-home/Pioneer%20A-209R/Pioneer%20A-209R.htm

    Hop: http://www.hifi-tower.co.uk/Pioneer-S-HM50-HiFi-Speakers-Magnetically-Shielded-100W-RMS_i4740.htm




  • Tabi ki bağlanabilir, önceki mesajımda anlattığım gibi bağlantı yapabilirsiniz. Sub henüz almadınız herhalde. Aldığınızda (veya internetten bulabiliyorsanız almadan önce) kullanım kitapçığını okumanızda da yarar var. Bağlantı şemaları sublar arasında ufak tefek farklılık gösterebilir.
  • Set geldi ve ilk bir kaç saatlik kullanımdan sonra oldukça hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Fiyatına göre (460 TL) performans hiç fenâ değil. Hoparlör takımı baslarda oldukça yetersiz doğal olarak ama x600le berâberbir miktar telafi ediyor durumu, ş,mdilik sub almayacağım sanırım. Tabii bugüne kadar hep bilindik multimedya setleri kullandım, amfi hoparlör olayına ilk defâ girdim, bu yüzden bana güzel geliyor olabilir ama ilk etapta işimi görecek gibi. İlgilenip cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi humanimal -- 10 Kasım 2012; 1:41:15 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.