Şimdi Ara

Akvaryum alıcam yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle şimdiden teşekkür ederim bana yardım edenlere

    Elimde 600 tl para var ve bunu iyi değerlendirmek istiyorum 2 senedir balık besledim ve artık çok küçük gelmeye başladı almak istediğim akvaryumda artık motoruyla uğraşmak istemiyorum bu yüzden ne önerirsiniz motor sump sistemi varmış nasıl bir şeydir bilmiyorum . Ama kokusu aslaha rahatsız edemeyecek çünkü balkonda besleyeceğim oldukça büyük bir balkonumuz var internetten baktığım akvaryumlar uzunluğu 120 cm aşağısı olmayanlara baktım bunlar için ne olmalıdır içinde kafalı yunus ve sarı prenses besleyeceğim iç filtre ve dış filtre ne işe yarar eyer sump sıstemı olursa ne faydaları olur ne zararı olur hepsini öğrenmek istiyorum Birde sadece akvaryum ve malzemeler için 600 tl ayırdım . Balıklar için bir abim var çok güzel kafalı yunusları ve sarı prensesleri var ben gidimde ondan bir annenden gelen yavrularımı alayım sarı prenses ve kafalı yunus olarak yoksa gidipte bir kolonimi alayım .Üretim yapmak istiyorum ama yavrular ne kadar zaman içinde büyür ve yavru verecek hale gelir . Yada koloni alsam ne kadar zaman içinde yavru verir veya akvaryuma alışırmı . Bütün abilerimin fikirlerini almak istiyorum dediğim gibi yer sıkıntısı yok 150 cm de olabilir ama 150 yi geçmeyecek cevaplarınızı bekliyorum bana en uygunu ne olur yaş 14 8. sınıf öğrencisiyim cevaplarınızı en kısa zamanda bekliyorum







  • Benim merak ettiğim o akvaryumu kisin balkondayken nnasil isitacaksin hem zor olur hem de elektrik faturan kabarik gelmez mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkonda camlar var pimapenli yani kışın balkonda kalabilir cevabını bekliyorum abi
  • Filtre konusunda isi ehli arkadaşlar cevaplasin. Çünkü yanlis bilgi bir çok masrafa neden olur.

    Ne bezlerden Besle tek tur al ve cinsiyeti belirginlesmis olanlardan 3erkek 9 dişi olabilir. Nüfusu kesinlikle çoktutma. Eğer başlangıçta cinsiyeti belli olmayanlardan alirsan sonradan silinti yasayabilirsin.

    Üreme yaşi en az 6 aylikken baslar ama çok iyi bakilmis olursa. Genelde yasini girdiğinde olur. Büyüme durumu ayda 1 cm civarinda olur ve akvaryumun hacmi çok önemlidir.

    Sen simdi 120-130 cm gibi demissin ama bu hacim belirlemede yetersizdir. Hesabi su şekilde yapmalisin:

    En * boy * yukseklik / 1000 = hacim

    Cikacak sonuç en az 120 lt hacimli olmali 120 litrelik bir akvaryumda da ortalama 10-12 civarinda çiklet olur.

    Eğer üretim yapacaksanız yavrular içinde ayri bir akvaryum almalisiniz. Büyüdüklerinde elden cikarmalisin nedeni ise su an bbir servisteyim ve gozumun önünde 37 lt akvaryumda 40 a yakin yavru var eğer bakicisi 2-3 ayligi gecen yavruları elden cikarmazsa o balonlar için durum vahim olacaktır. Yanik olup buyumeyecek ve o baliklar ileride yavru verse bile boyu küçük olduğundan yavruları istemeye istemeye yutmak zorunda kkalacaktır. Yani üretim vebal gerektirir.

    Kum olarak silis kum önerilir. Dekor olarak da taslardan kayalardan ooluşturulmuş baliklarin saklanması için ortam oluşturulmuş bosluklardan meydana getirilir ve bitki kullanılmaz.

    Benden bu kadar eksiklikleri uzman arkadaşlar devam ettirirse uygun olur. SŞimdiden saglikli balıklar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefondan yaziyorum imla hatalari için kusura bakmayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç önemli deyil abi senin dediğin 120 litreye 10 veya 12 yazmışsın abi benim düşündüğüm akvaryum 300 lt altı deyildir ve buldugum akvaryum 450 lt
  • Herkesin yardımlarını bekliyorum çok sabırsızlandım
  • Neden kimse yardımcı olmuyor lütfen yardım ediniz...
  • Ozelden sor bizde yeni kurduk yardimci olabilirsem ne mutlu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.