Şimdi Ara

Aldığımız Ürünlere Garanti yaptırmak Doğruyu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar forumda dolanırken bir konu ile karşılaştım ve işkillendim. Öncelikle konuyu hatırlatayım.
    Bir arkadaş bundan 1-2 yıl önce hepsiburada.com üzerinden Gtx 1060 ekran kartı almış ve ekran kartı fan arızası vermiş. Ürünü haklı olarak garantiye gönderen bu arkadaşa o zaman aldığı ekran kartının su anki kur farkı ile iadesi yapılmış. Bak bak bak. 1100 lira iade ile su an GTX 1050 bile alamaz bu arkadaş. Ürünün değişimi yerine kur farkından kazanç elde etmeye çalışmışlar.
    Ürünü alırken imzalanan ve bir çoğumuzun okumadığı sözleşmelerde onları haklı çıkartan bir çok madde bulunuyor.

    Şimdi asıl meselemize gelirsek , Arkadaşımız şu an 2500 lira olan kartını 1100 liraya sadece fan arızası yüzünden istemeden para iadesi adı altında satmak zorunda bırakıldı ve yaklaşık 1400 lira zarar etti ve ekran kartından oldu. Garantisi olmayan bir ekran kartının fan boyutuna göre yeni bir fan alıp fan bölmesine yerleştirip bir tamirciye yaptırsa 1400 lira ödeme çıkar mıydı ?
    Garanti yaptırmak , ürün bozulduğunda garantiye göndermek ne kadar doğru ?
    Gerçekten ben sıfır bir ürün alıp garantisi varken bozulsa bile şahsen garantiye hiçbir göndermedim. Çünkü çevremde iphone hariç ürün değişimi yapan bir tek firma bile olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu kart bazlı değil ülke ve servis ile alakalı bir sorun genelde avrupa ülkesi standardı üstünden bizlere hizmet verseler kart birebir değişim yapılmalı, ancak garantiye giden kartın satışı veya ülke bazlı temini söz konusu değil ise para iadesi yapılır bizde buna uyan yok hatta servise giden ürün daha beter geliyor. Ama gel gelelim ülkede yarın kur ne olur paramız ne kadar değer kaybeder belli değil ilen kart değişimi ne yazık ki artık yapılması zor bu durumda peki sen garantisi olan bir ürünü garantiyi es geçip param ile yaptırmaktan yanayım diyorsun bak emin ol o fan değişimini bile düzgün yapacak bir tane sağlam teknik servis bulmakta zorlanırsın hepsi leş yiyiciler; bulsan dahi amaçları kesinlikle kazıklamak olacaktır. Ülkenin çivisi çıkmış benim eskiden tavsiyem global garantili ürünleri bir şekilde avrupa üstünden almaktı misal evga sorun olduğunda Almanya'ya giden orada kalan tanıdık vasıtası ile garanti işini çözüyordum artık eu bölgesinden dahi ürünü kaçak soksan da yine pahalı her türlü lüks pc işi, amaç oyun ise konsola yönelmek şart en azından konsol kırılıyor yada bir süre sonra ex oyunlara ciddi indirimler geliyor.




  • Hocam çok haklısın çok da güzel yazmışsın. Belli başlı bazı tanıdık tamirciler ile çalışıp ürünümü bozduğumdan daha kötü almıyorum. Bazen Tamir bölümüne geçiyor ve yapılan işleri inceliyorum. Bazense izin isteyip kendi tamir işimi kendim görüp fan değişecekse değiştirir. Paste değişecekse değiştiririm. Burada anlatmaya çalıştığım en önemli şey hiç tanımadığın birinin tanıdığın birinden daha fazla risk içeren tamir seçeneği. Türkiye' de Garantili ürün alınmamalı. Alınırsa da garantiye gönderilmemeli. Hatta sıfır ürün alınırken 2 yıl garanti veriyorlar 1500 TL fiyat çekiyorlar mesela bir opsiyon olsa da garanti yok 1000 Liraya veriyoruz deseler direk o 2. seçeneği seçer ve garantiyi safdışı bırakırım.

    Türkiye' de garanti işi kendi paranla rezil olmaktan başka bir şey değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.