Şimdi Ara

alfa julyet mi reno megane mı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
8.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçmişte "Alfa yı Tofaş üretiyor" diyen her dediği hikmet insanımız ve günümüzde DH üyelerinin Alfa yı savunması, takdire değer..

    İki aracı da dizel düşünüyorsanız Alfa Renault la beygir olarak aynı olmasına karşın 300Nm lik torku ile oldukca üstün; bu yüzdende daha yüksek performans sağlar ayrıca kullanım keyfi,tasarımı ve prestiji daha üstün bir araçtır.
  • kardeş arabaya bak önce ön panelde 'kübist baklava' logosu varsa hiç düşünme al o da şu oluyor:


     alfa julyet mi reno megane mı
  • bende julyet tercih ederim.dizaynından dolayı ve güçlü benzinli motorlarından dolayı.

    şöylede bir durum var,öyle cevaplar gelmişki tam komedi.
    sanki e serisi ile palio karşılaştırılıyor.

    megane 3 gayet kaliteli araç.sınıf standartlarını fazlası ile karşılıyor.hatta sınıfında ilk 3 e rahat girer.referans kabul edilen golf ten bir eksiği kalmamış aracın.bunun yanında f/p,yaygın servis ve yedek parça,ikinci el gibi nedenlerden dolayı bir adım öne geçiyor.dizaynıda jülyet kadar olmasada gayet estetik.hatta sıkıcı diğer rakipleriyle karşılaştırdığımızda gayet albenili.

    ithal olarak gelen megane araçlar fransa değil ispanya üretimi.dijital gösterge gibi 1-2 ıvır zıvır dışında bursa üretimi ile bir fark yok.


    dizel araç alacak olsam
    iki araç arasında kalır,gider jülyet alırdım.

    benzinli araç alacak olsam bütçemde varsa düşünmeden 235 hp lik jülyeti alırdım,tabi fiyatı d sınıfı araçların fiyatını geçiyor.




  • Megane HB ile julyet'in tarzları oldukça farklı böyle bir durumda ikilemde kalacak bir durum yok.Megane Coupe ise Julyet ile karşılaştırılabilir.Julyet'in yanına koyduğunuzda Hb gibi ezilmeyecek bir dizaynı var en azından.Alfa tarzı olan ve kendinizi özel hissetmenizi sağlayacak bir otomobil Megane Coupe da öyle ama kesinlikle Alfa kadar değil.Hitap ettikleri kesimler bence farklı bunu reklamlarından bile anlayabilirsiniz.Birinde dünyaca ünlü bir yüz oynarken , diğerinde dandik bir müzik eşliğinde grafik tasarım öğeleri mevcut.Babanızı ikna edebilirseniz Alfa tabiki tercih edilmeli ( aynı şansa sahip olsam bende ikna etmeye çalışırdım , ama para benim cebimden çıksa biraz düşünürdüm). Yinede özel hislere kapılıp buradaki antin kuntin yorumlara bakıp Julyet'in Megane'ın yanında çok ileride bir otomobil olduğunu düşünmeyin.Sonuçta aynı sınıfta olan otomobiller.Babanızı ikna edemezseniz Megane da dizel motoruyla sizi üzmez.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: LooK

    öncelikle cevaplarınız için çok teşekkür ederim julyetin yakıt tüketimi nasıl bilgisi olan var mı test verilerini biliyorum ama onları yakalamak biraz zor gibi dizel olan arkadaşların yorumunu bekliyorum 1 depoyla ortalama 1000km yol gidilir mi çok rahat?


    Bu sorunun cevabı burada bulmak zor.Cidden bu araçlarla ilgileniyorsanız giulietta ve megane 3 forumlarını takip etmelisiniz.
    İkisi içinde açılmış başlıklar ve kullanıcı görüş&yorumları mevcut.
  • Bence de alfa romeo prestij ve kalite yönünden bmw audı mercedesle kıyaslanabilir.renault vw peugeut vs ile değil.Çünkü gerçekten ürettiği araçlarda mükemmel bir hava,ayrı bir tasarım var
  • Eğer Bravo'daki multijet motoru baz alırsak (aynı motora sahip olduklarını söylesek yanlış olmaz sanırım) ve şehir içi karma bir trafik yoğunluğunda kullanacağınızı varsayarsak bir depo ile 1000 km görmeniz pek mümkün değil.Üyesi olduğum Bravo forumlarında bir depo ile şehir içi 1000 km yapanı anımsamıyorum açıkçası belki çok sakin kullanım ve akıcı sayılacak trafikte o rakama yaklaşabilirsiniz (tabi ben yorumumu İstanbul-Ankara gibi büyük illeri düşünerek yapıyorum)..

    Megane mı Giulietta mı sorusuna gelince açıkçası objektif olmam mümkün değil çünkü Bravo kullanan ve hergün işyeri otoparkımda üstteki mesajda resmi bulunan Giulietta'yı gören biri olarak bin kere düşünsem bin kere Alfa derim..Bu yorum Megane'nın kötü araç olduğu anlamına gelmez ancak hitab ettikleri kitle farklı bana göre..Sıfır km alıp en az 4-5 yıl binecekseniz 2. elde kolay satılır mı acaba derdiniz olmaz zaten (acil bir durum olurda satmanız gerekirse o ayrı tabi)..

    Özetle bütçeniz yetiyorsa ve babanızı ikna edebilirseniz kesinlikle Giulietta derim




  • Ya Alfa bu kadar iyi madem, aynı paraya Avrupada niye esamesi okunmuyor? Megane satışları eziyor yav resmen, eziyor hatta Alfa megane ın rakibi değil :)

    megane zaman zaman golf satışlarını geçen bir trend yakalıyor.


    Megane III al dostum, Alfa alıp kafanı dağlara taşlara vurursun, 90 km hızla giderken aracın tüm elektronik aksamı çöker, gece karanlığında kalırsın elinde sertleşmiş taş gibi direksiyon, farlar yok , o şekilde kenara çekersin kalırsın gecenin ortasında

    (Bunlar yaşanmış olaylar)


    Alfanın tasarımına hastayım.

    Ama 50 küsür bin tl verip paramın yıllar geçerken erimesine şahit olmak istemem şahsen.


    Ama Megane alırsan 5 bin tl zarar eder satarsın en kötü çok zararın olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmertoglu -- 17 Kasım 2010; 12:05:17 >
  • İki araci karsilastiramayan, karsilastirmanin ayip oldugunu, hakaret oldugunu, komik oldugunu soyleyenlere kulak asma oncelikle.

    İki arac arasindaki en belirgin fark sportiflik konusu. Babanizin Renault'yu daha guvenilir bulmasi haksiz degil, ote yandan onu her iki aracin avantajlari hakkinda bilgilendirmeyi deneyin.

    Giulietta'nin motoru biraz daha verimli. (Performans ve tuketim)
    Megane'nin ici genis ve ferah.
    Megane cok sayida satildigi icin guven veriyor.
    Giulietta her kosede olmadigindan daha ozel.
    Megane daha ucuz.
    Giulietta'nin ici basik ve dar.
    Megane'nin yerli uretimlerinde bir takim ufak eksikler var.
    Giulietta'nin surusu sert sportif.
    Megane'nin onceligi konfor
    ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaya1983

    Bence de alfa romeo prestij ve kalite yönünden bmw audı mercedesle kıyaslanabilir.renault vw peugeut vs ile değil.Çünkü gerçekten ürettiği araçlarda mükemmel bir hava,ayrı bir tasarım var


    Evet aynen katılıyorum zaten Giulietta için müşteri hedef kitlesi daha çok A3 ve Bmw 1 serisi olarak belirtiliyor italyanların premium markası, Ayrıca yeni fiat motorları ile alfalar çok daha ekonomik dayanıklı ve rekabetçiler benim c segmendi hb' araçlarda en beğendiğim modeldir Giulietta, Ayrıca Giulietta olmasa yinede magane düşünmez farklı alternatiflere yönelirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof2150 -- 19 Kasım 2010; 9:50:47 >
  • Kıyaslanır gayet neden kıyaslanmasın?Alfa'nın üstün yönü sürüş özellikleridir başka bişey değil.

    Konfor istiyorsan megane bu konuda daha iyi.Sınıfının en sessiz arabası.
    Yok sürüş keyfi arıyorum diyorsan tabikide giulietta.Megane'nın direksiyonu vs nispetten daha hissiz.
    Malzeme kalitesi olsun megane'da çok daha iyi.
    Benim kanımca aynı kitleye hitab etmiyor bu iki araç biraz farklı kesimlere yönelikler.

    Elimdeki agustos ayının auto&motor sport dergisini bulursam golf 6 ve megane 3 kıyaslaması var.Orda bile konfor,sessizlik,performans konusunda golf'den daha iyi megane 3.

    Birde şu link vardı ama şuan açılmıyor neden bilmiyorum Tüm C sınıfı araçların karşılaştırması Geyik testinden,kabin içi sessizliğe,performansa,yakıt tüketimine kadar.Açabilen olursa sevinirim banada gönderir.

    https://www.volkswagen.com/etc/medialib/vwcms/virtualmaster/de/Models/golf0/golf_6/media.Par.0035.File.pdf/mastertest_golf_0904064.pdf




  • Yerli üretimde eksiklikler var demişsiniz. Ben megane forumunda falan baktım araştırdım, öyle ahım şahım farklar yok.

    Hatta ve hatta, yerli üretimin artıları da bayağı önemli aslında...

    Aralık ayında EDC şanzıman da geliyor, gel sen beni dinle, ben de MEgane 3 1.5 105bg EDC den bir tane kapıyorum kısmetse :)

    Çift kavramalı şanzımanın zevkine varalım sen beni dinle
  • yalnız birşey keşfettim liste fiyatındanaz önce, 105hp lik dizel megane ile benzinli arasında 4600 lira fark var.

    Hiç benzinliyle ilgilenmemiştim, bakmamıştım bile şimdi dikkatimi çekti. Tamam dizelin ekonomisi bir başka ama 4600 liralık farkı eritmek için 45bin km yapmak lazım, bu da oha yani...

    İlk defa benzinliyi düşünmeye başladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

    Yerli üretimde eksiklikler var demişsiniz. Ben megane forumunda falan baktım araştırdım, öyle ahım şahım farklar yok.

    Hatta ve hatta, yerli üretimin artıları da bayağı önemli aslında...

    Aralık ayında EDC şanzıman da geliyor, gel sen beni dinle, ben de MEgane 3 1.5 105bg EDC den bir tane kapıyorum kısmetse :)

    Çift kavramalı şanzımanın zevkine varalım sen beni dinle


    Megane tercihinde ısrar etmenizin nedenlerini somut olarak yazarmısınız..Polemik olsun diye değil gerçekten merak ettiğim için soruyorum..


    Bu arada umarım istediğiniz araca en kısa sürede kavuşursunuz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

    yalnız birşey keşfettim liste fiyatındanaz önce, 105hp lik dizel megane ile benzinli arasında 4600 lira fark var.

    Hiç benzinliyle ilgilenmemiştim, bakmamıştım bile şimdi dikkatimi çekti. Tamam dizelin ekonomisi bir başka ama 4600 liralık farkı eritmek için 45bin km yapmak lazım, bu da oha yani...

    İlk defa benzinliyi düşünmeye başladım



    Kullanım alışkanlıklarınızı,yapacağınız yolu (hem km. olarak hemde tarfik yoğunluğu olarak) bilmiyorum ama benzinli 120'lik araç kullanan biri olarak (kullandığım güzergâhta genelde akıcıdır,İst.da köprü trafiği veya dur-kalk trafiğine hiç girmem rahat açık bir E-5 trafiği ve takiben otoban bağlantı yolu) benzinliden uzak durmanızı önerebilirim rahatlıkla Zira 8.5 lt'nin altına düşüremedim hiç..Gerçi daha aşağılara düşsün diye bir kaygım da yok çünkü hem bu kadar performanslı hemde daha ekonomik bir araç istiyorsam aracımın dizel olanını almam lazım..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bora_T


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

    yalnız birşey keşfettim liste fiyatındanaz önce, 105hp lik dizel megane ile benzinli arasında 4600 lira fark var.

    Hiç benzinliyle ilgilenmemiştim, bakmamıştım bile şimdi dikkatimi çekti. Tamam dizelin ekonomisi bir başka ama 4600 liralık farkı eritmek için 45bin km yapmak lazım, bu da oha yani...

    İlk defa benzinliyi düşünmeye başladım



    Kullanım alışkanlıklarınızı,yapacağınız yolu (hem km. olarak hemde tarfik yoğunluğu olarak) bilmiyorum ama benzinli 120'lik araç kullanan biri olarak (kullandığım güzergâhta genelde akıcıdır,İst.da köprü trafiği veya dur-kalk trafiğine hiç girmem rahat açık bir E-5 trafiği ve takiben otoban bağlantı yolu) benzinliden uzak durmanızı önerebilirim rahatlıkla Zira 8.5 lt'nin altına düşüremedim hiç..Gerçi daha aşağılara düşsün diye bir kaygım da yok çünkü hem bu kadar performanslı hemde daha ekonomik bir araç istiyorsam aracımın dizel olanını almam lazım..


    Şimdi şöyle, ben bu aracı alabilmek için örneğin 1 yıl çalışıyorum, , 365 gün, ve bu aracı alıyorum. Bu araç 2. elde, 2 yıl içinde 10-15 bin kaybettirirse, benim aylarca çalışmam heba olmuş oluyor.

    Tamam keyfin bir bedeli var ama, ALFA Romeo, sürüş güvenliği vermiyor, acaba arıza yapar mı psikolojisi var, 2. eli çok değer kaybediyor, parçası çok pahalı.


    Alfa beni ne kadar heyecanlandırsa da, para kolay kazanılmıyor.


    Megane 3 tercihine gelince, ben Opel araçlarını çok beğeniyorum, Insignia beni çok etkileyen bir araç sahip olmak isterdim, o olmazsa Astra düşünürdüm Megane aklımdan bile geçmezdi.


    Geçen gün arkadaşın megane ını bir inceledim. Gerçekten çok güzel bir araç olmuş. Donanımı da full, ve yerli bir araç. Araçta benim isteyeceğim herşey var. Ve 105hp dizel, bu opelde 95 hp ve opel ağır olduğu içni gitmiyor.


    Dedim tamam yahu benim aracım budur. Bir de aile aracı gerekiyor, benden çok ailem kullanacağı için aracı, ben kendi HB ufak Aveo aracım var şehir içi kullanmaya devam edeceğim, park sorunu yaratmıyor.


    Çift kavramalı EDC şanzıman da işin içine girince, tercih yapılmış oldu.


    Biraz uzun oldu ama, Megane 3 tercihi bundan ileri geliyor....Yerli , fiyatı uygun ve donanımlı, güzel ve kaliteli...




  • araci kimin kullanacagina gore degisir bu durum, yani burada arti olarak gosterilen bir cok etken ozellikle 40+ yas icin ciddi eksi olabilir.

    *Spor suspansiyon( sert ) bir cok kisi icin arti degil eksidir. Bir cok insan aracin daha sportif olmasini degil daha konforlu olmasini, cukurlari hissettirmemesini ister

    *Az bulunan ozel bir otomobil olmasi yine bir cok kisi icin arti degil eksidir. muhtemel bir kisitli/pahali yedek parca ve servis ucretlerini, ikinci elde uzun sure beklemeyi ya da ciddi bir zarari isaret eder.

    *Dikkat ceken farkli/sportif tasarim herkes icin bir arti degildir. Kimileri trafikte dikkat cekmek istemez.


    Sonuc: Araci kendin kullanacaksan Alfa gercekten sportif, guzel bir arac, ikinci el kismida senin icin sorun degilse, en mantikli secenek olacaktir. Ama araci kullanacak kisi baban ise Alfa nin yukarida soyledigim sebepler yuzunden baban icin uygun olacagini sanmiyorum. Hem guvenemedigi(yedek parca, servis, ikinci el) icin kafasi rahat olmayacaktir, hemde nispeten sert suspansiyonlari begenmeyecektir. Ben babani boyle bir karara zorlama, birak neyi istiyorsa onu alsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bora_T


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

    yalnız birşey keşfettim liste fiyatındanaz önce, 105hp lik dizel megane ile benzinli arasında 4600 lira fark var.

    Hiç benzinliyle ilgilenmemiştim, bakmamıştım bile şimdi dikkatimi çekti. Tamam dizelin ekonomisi bir başka ama 4600 liralık farkı eritmek için 45bin km yapmak lazım, bu da oha yani...

    İlk defa benzinliyi düşünmeye başladım



    Kullanım alışkanlıklarınızı,yapacağınız yolu (hem km. olarak hemde tarfik yoğunluğu olarak) bilmiyorum ama benzinli 120'lik araç kullanan biri olarak (kullandığım güzergâhta genelde akıcıdır,İst.da köprü trafiği veya dur-kalk trafiğine hiç girmem rahat açık bir E-5 trafiği ve takiben otoban bağlantı yolu) benzinliden uzak durmanızı önerebilirim rahatlıkla Zira 8.5 lt'nin altına düşüremedim hiç..Gerçi daha aşağılara düşsün diye bir kaygım da yok çünkü hem bu kadar performanslı hemde daha ekonomik bir araç istiyorsam aracımın dizel olanını almam lazım..


    Şimdi şöyle, ben bu aracı alabilmek için örneğin 1 yıl çalışıyorum, , 365 gün, ve bu aracı alıyorum. Bu araç 2. elde, 2 yıl içinde 10-15 bin kaybettirirse, benim aylarca çalışmam heba olmuş oluyor.

    Tamam keyfin bir bedeli var ama, ALFA Romeo, sürüş güvenliği vermiyor, acaba arıza yapar mı psikolojisi var, 2. eli çok değer kaybediyor, parçası çok pahalı.


    Alfa beni ne kadar heyecanlandırsa da, para kolay kazanılmıyor.


    Megane 3 tercihine gelince, ben Opel araçlarını çok beğeniyorum, Insignia beni çok etkileyen bir araç sahip olmak isterdim, o olmazsa Astra düşünürdüm Megane aklımdan bile geçmezdi.


    Geçen gün arkadaşın megane ını bir inceledim. Gerçekten çok güzel bir araç olmuş. Donanımı da full, ve yerli bir araç. Araçta benim isteyeceğim herşey var. Ve 105hp dizel, bu opelde 95 hp ve opel ağır olduğu içni gitmiyor.


    Dedim tamam yahu benim aracım budur. Bir de aile aracı gerekiyor, benden çok ailem kullanacağı için aracı, ben kendi HB ufak Aveo aracım var şehir içi kullanmaya devam edeceğim, park sorunu yaratmıyor.


    Çift kavramalı EDC şanzıman da işin içine girince, tercih yapılmış oldu.


    Biraz uzun oldu ama, Megane 3 tercihi bundan ileri geliyor....Yerli , fiyatı uygun ve donanımlı, güzel ve kaliteli...


    Dürüst olmak gerekirse kriterler tamamen sübjektif..Yani piyasadaki benzer diğer araçlar için de söyleyebileceğimiz şeyler bunlar dolayısıyla kişisel beğeni ve tercih desek sanırım daha doğru olur..

    Sürüş güvenliği olup olmaması biraz detaylı bir konu..Focus sınıfında en iyi yol tutuşa sahip araçtır denir ve bu ünvan (haklı veya haksız) kullanıcıların uzun süre araçla km yaparak beyan ettiği fikirlerden,aktardığı tecrübelerden yola çıkılarak ve diğer bazı kriterlere göre verilmiştir..Piyasaya çıkalı birkaç ay olmuş bir araç için "sürüş güvenliği yok yol tutmuyor vs." dersek bu genel kabul gören bir ispattan çok kişisel düşünce olur -tabi buna da saygı duyarım-..Belki test sürüşü yaptınız ve araç sizde bu hissi uyandırdı bu olabilir yada eski aracınız bir Alfa'ydı ve ondan yola çıkarak tahmin yürüttünüz bunlarda olabilir..

    Arıza ve parça fiyatlarına gelince..Açık olmak gerekirse Alfa'nın yedek parça fiyatlarını pek bilmiyorum,mutlaka ki çok ucuz değildir ancak piyasadaki birkaç marka hariç diğer araçların da parça fiyatlarının sudan ucuz olduğunu sanmam..Bir arkadaşım makyajlı (son kasa) Vectra C aldı ve ilginç bir sorun yüzünden far ampulünü yakmış..Olay da şu;

    Araçta far sensörü var ve kapalı garajda yatıyor araç,arkadaşta akşam gelince farları auto konumunda bırakıp direk stop ediyormuş..Tabi sabah çalıştırınca direk auto konumda farlar ve garajda karanlık olunca ilk çalıştırmada direk farlar yanıyormuş..Böyle böyle ampullerden biri gitti ve 500 küsur liraya tek far için (xenon) ampul aldı..Ha diyeceksiniz ki o araç D sınıfı şöyle böyle..Türkiye'de yerli araçların ancak periyodik bakım ve işçilik ücretlerinin yani servis ücretlerinin makul olmasından söz edilebilir,bunun haricinde benzer bir parça temini gerekse benim kullandığım FIAT'ta da Renault'ta da çok ucuza aynı parça bulunmaz,ha belki Alfa'ya nazaran görece olarak uygun fiyatlıdır o ayrı..Arıza çıkartma meselesinde sanırım haklısınız,ilk seri Peugeot 307'ler arıza şampiyonuydu ve sonraki üretimlerde durum düzelse bile arabanın adı çıktığından millette ön yargı oluştu (hatta 308 için bile) aynı durum sanırım Alfa için de geçerli..Değer kaybetme meselesi suni bir piyasa olmasından ileri geliyor..Yani insanlar aracın fiyatı ve donanımını kıyaslayarak değerlendirmek yerine araç piyasada ne kadar çoksa ve dolayısıyla ne kadar çok alıcı buluyorsa buna bakıyorlar,yani istedikleri her an nakite çevrilebilecek bir yatırım aracı gibi düşünüyorlar (buna bende dahilim tabi ki) ama otomobil artık bir yatırım aracı olmaktan çıktı bu bir gerçek..Bu mantıkla Linea'ların yada Albea'ların veya benzeri araçların en ideal araçlar olması gerekir,çok satılan 2. eli hareketli olan vs.vs...

    Son olarak tekrar edeyim eğer maddi imkanlarınız el veriyorsa mutlaka dizel tercih edin..Ben şimdiki aracımı alırken hesap hatası yaptım şimdi anlıyorum bunu..Önceki aracımla yılda ortalama 10 bin en fazla 11 bin km yapıyorum bu yüzden bana benzinli araç lazım diyordum ama şubat 27'de 4.800 km'de aldığım aracım şu anda 16 bin km'yi geçti ve yılının dolmasına 3 aydan fazla var,bu gidişle 15 bin km'yi rahat deviririm sanırım..Bu durumu ön görebilseydim dizelini alırdım ama geçmiş olsun

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bora_T


    quote:

    Orijinalden alıntı: hasanmertoglu

    yalnız birşey keşfettim liste fiyatındanaz önce, 105hp lik dizel megane ile benzinli arasında 4600 lira fark var.

    Hiç benzinliyle ilgilenmemiştim, bakmamıştım bile şimdi dikkatimi çekti. Tamam dizelin ekonomisi bir başka ama 4600 liralık farkı eritmek için 45bin km yapmak lazım, bu da oha yani...

    İlk defa benzinliyi düşünmeye başladım




    Kullanım alışkanlıklarınızı,yapacağınız yolu (hem km. olarak hemde tarfik yoğunluğu olarak) bilmiyorum ama benzinli 120'lik araç kullanan biri olarak (kullandığım güzergâhta genelde akıcıdır,İst.da köprü trafiği veya dur-kalk trafiğine hiç girmem rahat açık bir E-5 trafiği ve takiben otoban bağlantı yolu) benzinliden uzak durmanızı önerebilirim rahatlıkla Zira 8.5 lt'nin altına düşüremedim hiç..Gerçi daha aşağılara düşsün diye bir kaygım da yok çünkü hem bu kadar performanslı hemde daha ekonomik bir araç istiyorsam aracımın dizel olanını almam lazım..


    Şimdi şöyle, ben bu aracı alabilmek için örneğin 1 yıl çalışıyorum, , 365 gün, ve bu aracı alıyorum. Bu araç 2. elde, 2 yıl içinde 10-15 bin kaybettirirse, benim aylarca çalışmam heba olmuş oluyor.

    Tamam keyfin bir bedeli var ama, ALFA Romeo, sürüş güvenliği vermiyor, acaba arıza yapar mı psikolojisi var, 2. eli çok değer kaybediyor, parçası çok pahalı.


    Alfa beni ne kadar heyecanlandırsa da, para kolay kazanılmıyor.


    Megane 3 tercihine gelince, ben Opel araçlarını çok beğeniyorum, Insignia beni çok etkileyen bir araç sahip olmak isterdim, o olmazsa Astra düşünürdüm Megane aklımdan bile geçmezdi.


    Geçen gün arkadaşın megane ını bir inceledim. Gerçekten çok güzel bir araç olmuş. Donanımı da full, ve yerli bir araç. Araçta benim isteyeceğim herşey var. Ve 105hp dizel, bu opelde 95 hp ve opel ağır olduğu içni gitmiyor.


    Dedim tamam yahu benim aracım budur. Bir de aile aracı gerekiyor, benden çok ailem kullanacağı için aracı, ben kendi HB ufak Aveo aracım var şehir içi kullanmaya devam edeceğim, park sorunu yaratmıyor.


    Çift kavramalı EDC şanzıman da işin içine girince, tercih yapılmış oldu.


    Biraz uzun oldu ama, Megane 3 tercihi bundan ileri geliyor....Yerli , fiyatı uygun ve donanımlı, güzel ve kaliteli...

    alfayı biraz kullanın bakalım. hatta yeni modeli olmasınada gerek yok. şöyle 2000 model 156 ile şehir içinde biraz tur atın.
    alfanın verdiği konfor, sürüş hissi ve yol tutuşu, o sınıf başka bir araçta (hele hele reno, opel falan) bulursanız istediğiniz aracı size gidip alacağım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 17 Kasım 2010; 15:45:33 >




  • aracı ben sürücem bende olucak araç ama babam alıcağı için onunda fikirleri önemli bu arada çifr kavramalı şansızıman ne oluyor tam olarak triptrionik gibi bir şey mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LooK -- 17 Kasım 2010; 17:31:18 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.