Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.098
Cevap
28
Favori
43.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 600km kemer-ankara uzun yol, geri kalanı ankara karışık kullanım


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 2 Ağustos 2023; 22:34:11 >
  • %2 civarı bir zam gelmiş liste fiyatına. Veloce + yeşil renk harici opsiyonlar 2.615m olmuş.

    İkinci elde bir iki araç daha var güzel fiyatlı, diğer takip ettiklerim ilandan kalkmış
  • phrts P kullanıcısına yanıt
    Otomatik uzun far asistaninda çokça yasadigim bir durum. Uzun yolda fazlasiyla yolu aydinlatiyor. Sürüşe yardimci oluyor. Karşıdan biri geldiginde kendi otomatik kapatiyor ama biraz gec kaliyor. Durum bundan dolayi olabilir. Normal far modunda selektör yapan araca denk gelmedim.
  • Herkese merhaba.
    Yaklaşık 3 ay 1.6 dizel tonale kullandım. Şimdi ise phev modelini kullanıyorum. Deneyimlerimi kısaca paylaşayım.

    Dizel versiyonda kullanılan motor şanzıman bilindik ve güvenilir bir kombinasyon. Yakıt tüketimi ağırlığına göre fena değildi (şehir içi şehir dışı karışık ortalama 6.5 litre).

    Ancak performans açısından tatmin edici değil. Özellikle kalkışlarda biraz isteksiz. Tork sayesinde yokuşlarda pek bir sıkıntısı yoktu. Sakin kullanim karakteri olanları üzmez. Ancak fazla birşey beklememek gerekir 1.6 tondan daha ağır bir araba için.

    Benim dizel modelde hoşuma gitmeyen bir başka nokta fren hissiydi. Ağırlığına göre on disk çapının düşük kaldığını düşünüyorum (sanırım 300 mm idi).

    1.6 mj motorlar genel olarak gürültülüdür ancak seyir halinde rahatsiz edici değildi.

    Phev modelini ise yaklaşık 700 km dir kullanıyorum.
    Mhev ile kıyaslamak gerekirse performansı epey daha iyi. Elektrik desteği surekli var. Belirli bir rezervi pil bitti olarak görünse de sürekli hizlanmalarda destek vermesi için saklıyor.

    Ben genellikle şehir içinde sürekli elektrikle kullanıyorum. Yaklaşık 60-65 km gibi bir menzil sunuyor ve yaklaşık iki günde bir geceleri sarj ediyorum. Sadece elektrik modunda da özellikle eğim yüksek değilse akıcı bir şekilde aracı kullanmak mümkün. 100 km/s hızlara kadar rahatça çıkıyor. Yalnızca dik rampalarda hizlanmalarda biraz zorlanıyor.

    Benzinli motor yanılmıyorsam 180 bg lik haliyle ABD pazarında jeep modellerinde kullanıldı. Genel olarak kronik bir sıkıntısı yok. 1.3 litre hacmi ve sunduğu güç nedeniyle ömrü ne olur bilemiyorum. Ama çoğu durumda elektrikli motor desteği ile hareket ettiği için beklenenden az zorlanıyordur diye tahmin ediyorum.

    Arac çoğunlukla n modunda elektrikle hareket ediyor gaz tepkilerine göre benzinli motor devreye giriyor sabit hızlarda devreden çıkıyor. a modunda her iki motor da sürekli çalışır durumda. Benzinli motorun ani hizlanmalarda devreye girip çıkması phev araçların genel karakteri. Herhalde motorun sağlıklı çalışması ile ilgili gerekli önlemler alınmıştır diye ümit ediyorum.

    Özellikle ara hızlanmalarda şaşırtıcı derecede tepkili. Performanslı kullanımlarda 170 km/s hızlara kadar canli bir şekilde ivmeleniyor. Daha yüksek hızlarda denemedim.

    Şu ana kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yalnızca ic aydınlatma ledlerinin çalışmadığını farkettim. Uygun bir zamanda kontrol ettireceğim.

    Frenler elektrikli motorun desteği ile çok iyi. Her hızda güven veriyor.

    Yol tutuşu diğer versiyonlardan daha ağır yapısına rağmen epey daha iyi geldi bana. 4 tekerlekten çekiş ve ağırlık dengesinin iyi kurulmasi nedeniyle olabilir.

    En büyük eksisi bagajı. Yaklaşık 380 litre. Tüm bataryalar bagaj altına yerleştiği için epey derinlik kaybı var. Pandizot sokulunce doğal olarak bir miktar daha alan ortaya çıkıyor. Ben uzun yolculuklarda port bagaj ile sorunu çözmeyi düşünüyorum.

    Genel olarak yorumlarda direksiyon hassasiyeti merak edilmiş. Evet tepkilerine alışmak zaman alıyor. Yapay bir canlılık var. Aracın limitlerini olduğundan daha düşük hissettiriyor. Alıştıktan sonra o kadar da dert edilmiyor.

    Özetle c suvlar ile premium olanlar arasında güzel bir alternatif. Şahsi görüşüm bmw x1 in daha iyi bir araç olduğudur. Ancak benzer donanım paketleriyle alındığında ciddi fiyat farkları olacaktır. Tonale opsiyon paketleri ile gerçekten çok dolu bir araç.

    Ben xc40, q3 ve muadili araçlara tonale yi tercih ederim (ettim de).
    1.5 Mhev modeli bana kalırsa tam dolu donanımıyla optimum seçim olur.

    Bütçeye göre ve bagaj büyük bir problem değilse phev modelini öneririm. Ancak kendi evinizde geceden sarj etme imkanınız yoksa vergi avantajının da olmadığı düşünüldüğünde phev modeller çok cazip değil.




  • witness W kullanıcısına yanıt

    Hem dizel hem de phev için değerli bilgiler için teşekkürler. Aracı ev modda kullanırken dik yokuşlarda ya da zorlarsanız benzin motorundan otomatik takviye geliyor mu ? Yani siz şehir içinde 0lt ile mi geziyorsunuz yoksa 1-2lt/100km gibi bir tüketim mi var ?


    Bu arada aracım güncelleme için geri çağrıldı. Bir iki de eksiğim vardı, bununla beraber bakacaklar. Tam gün sürüyormuş işlemler, ikame araç jeep renegade verdiler. Frenleri fecaat :D

  • Merhaba. D modunda benzinli motor devreye girmiyor. Ne kadar zorlanirsa zorlansin elektrikli motor ile devam ediyor. Bir kez d modu gecici olarak kullanılamıyor uyarısı aldim ve n moduna otomatik olarak geçti benzinli motor devreye girdi. Havalar çok sıcak malum bununla ilgili olabilir. N modunda yumuşak tepkiler olduğu sürece elektikle devam ediyor egim arttığında ya da gaz pedalina hizli başında benzinli motor gecikmeden devreye giriyor.

    Benim ortalamam 1.5t/100 km nin altinda. Ama örneğin son iki gündür sadece elektikle hareket ettim rotaya göre daha düşük hedefler elektrikli motorla tutturulabilir.
  • witness W kullanıcısına yanıt

    D değil de A modu olmasın? A modu sadece elektrikli, D modu dinamik olarak hem elektrikli hem benzinli motorun aynı anda çalışmasını sağlıyor diye biliyorum. N de ise ihtiyaca göre mümkün olduğunda elektrik, yetmediği yerde benzine geçiş olması lazım

  • Haklısınız dna diye aklimdan sıralayinca ters söylemişim.
    Bu arada a modunda yani sadece elektrikle seyahat ederken dip gaz yapıldıginda n moduna otomatik geçiyor benzin motor devreye giriyor.
  • Size ozel mesaj atamadım.

    Dizel araçla maddi hasarlı bir kaza yaptım. yaklaşık 80 bin tl tramer çıkınca zaten dizel zor satılıyor içime sinmedi takasla phev e geçtim. Denizli yön otomotiv den aldim phev aracı. Onlar da ilk phev modelini satacaklari için takas deger kaybına yakin bir indirim yaptılar. Şu sıralar takas desteği ve kredi kampanyası var diye biliyorum. Biraz da saticinin niyeti ile ilgili yapacakları indirim
  • Herkese merhaba. 1.5 hybrid tonale aracim yaklasik 3200 km'de. Araca ppf kaplama yaptirdim. Sonrasinda butun elektrik sistemlerinin devre disi kalmasi gibi sorun yasadim. Bu yaklasik 3 4 kez oldu. Hadi dedim kutup baslari söküldü kaplama yapilirken fardan dolayi diye düşündük fakat durum farkli cunku arac bugun 1 gün kullanmamanin üzerine calismadi. Akü ile takviye yaptim ama akü uyarisi veriyor. Bu durumu yasayan var mi bilmiyorum fakat ciddi derecede canımı sıktı. Anlamadigim nokta egeada bile 70 amper akü varken bu aracta nasil 60 amper inci marka akü olur? Bana cok mantiksiz geldi. Zaten arac hybrid ve elektriksel donanimi cok fazla. Araci kapatmaya korkuyorum. Benzer durum ile alakali sorun yasayan oldu mu? Servise yarin veya en gec sali yolda kalmazsam gidecegim. Gerekirse degistirilecek ama yepyeni arabada olmamasi gereken bir durum. Aracin bir seyi de acik degil, icerisinde vakit de gecirmiyorum ama buna ragmen boyle bir sorun yasadim.




  • baronlacroix kullanıcısına yanıt

    Bildiğim kadarıyla araç fabrikadan çıkıp bayiye ilk geldiğinde yapılan bir batarya kalibrasyon prosedürü var. Biraz uğraştırıcı bir şey diye biliyorum. Belki yeniden kalibre etmenizi gerektiren bir durum oluşmuş olabilir, yetkili servisle iletişime geçin derim.


    İlk gelen Tonale'leri bayilerin acemiliğinden dolayı düzgün kalibre edemediklerinden birkaç kişide durduk yere tüm arıza lambalarının yanması gibi absürt durumlar olmuştu diye aklımda kalmış.

  • witness W kullanıcısına yanıt

    Dizel ile ilgili mantalitenin değiştiğini tonalede net olarak gördüm. 2. ellerde 1.7m a dizeller zar zor satılırken, benzinliler 1.80-1.85m bandında rahat satılıyor. Bence erken farkederek doğru tercih yapmışsınız

  • Sorun araci belli bir sure kullanmama ragmen devam etti. Kullanim esnasinda da bu uyari geldi. Cekici gelince uyari söndü. Korktu herhalde arkadaş :) . Araç şu anda serviste ve problem olmadigi soylendi yetkili arkadas tarafindan. Hep boyle olur zaten, sorunu gosterirsin o an normale döner her şey. Valla umarim tekrar etmez bu sorun. Çünkü beni cok tedirgin etti. Ben akü degisimi istedim. Gelismeler ile ilgili bilgi vereceğim sizlere de.


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baronlacroix

    Sorun araci belli bir sure kullanmama ragmen devam etti. Kullanim esnasinda da bu uyari geldi. Cekici gelince uyari söndü. Korktu herhalde arkadaş :) . Araç şu anda serviste ve problem olmadigi soylendi yetkili arkadas tarafindan. Hep boyle olur zaten, sorunu gosterirsin o an normale döner her şey. Valla umarim tekrar etmez bu sorun. Çünkü beni cok tedirgin etti. Ben akü degisimi istedim. Gelismeler ile ilgili bilgi vereceğim sizlere de.


    Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) Alfa Romeo Tonale (Ana Konu)
    Geçmiş olsun hocam. Çekiş aküsünden kastı kaputun altındaki normal akü mu yoksa elektrik motorunu çalıştıran 48V'luk batarya mi?

    Sırf bu tür ikilemlere düşmemek için arabanin dilini İngilizce yapıyorum ben, genelde daha net anlaşılıyor hata mesajının ne olduğu.




  • bugün servisten aradılar, yazılım güncellemesi için çağırdılar. haziran ayında 15bin bakımında tüm güncellemeleri yaptık demişlerdi. başka aranan oldu mu?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: phrts

    bugün servisten aradılar, yazılım güncellemesi için çağırdılar. haziran ayında 15bin bakımında tüm güncellemeleri yaptık demişlerdi. başka aranan oldu mu?

    Bana da yaptılar hocam güncellemeyi. Yaklaşık 7-8 saat sürüyor. İkame araç isteyin. Bilginiz olsun
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Ben cuma günü yaptırdım, bir kaç güncelleme var sanırım. Gün boyu bırakmanızı isteyebilirler


    2. el alanlara ulaşamayacakları için eğer varsa alan servise uğrasınlar

  • Arabamda bir problem olduğunu düşünüyorum ve sizlere bir sorayım dedim.

    120-140 km/s hızlarda sürerken direksiyon durmaksızın titriyor. Sanki şerit takip beni şerite sokmadan önce direksiyonu titretiyormus gibi bir titreşim durumu var. Yani, rastgele bir titresimden ziyade sanki bir titreşim motoru direksiyonu titretiyormus gibi. Şerit takibi kapattim ve dynamic (Dna) moda geçerek tekrar denedim ama durum yine aynı.

    İlk başlarda hız limiti 85 olan yolda 130'la giderken bu durumu gözlemledim ve arabanın bir nevi hız limiti uyarısı verdiğini düşünmüştüm. Ancak hız limiti 120-130 olan çevre yolunda da aynı şekilde titreyince düşündürdü.

    Arabamin rot ayarlarını düzgün bir ustaya yaptırdım. Balans sorunu mudur bilmiyorum ama rot sorunu değildir saniyorum.

    Videosunu çektim ama tam görünmüyor. Ellerinizi bırakıp direksiyona baktığınızda da az ama gözle görülür bir titreşim var.

    Sizde de böyle bir durum var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 8 Ağustos 2023; 20:33:0 >




  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Hocam benim sorunu hatırlıyorsundur, servis tamamen çözdü sorunu. 3-4 defa ayar yapmak zorunda kaldıklarını söyledi servis, direksiyon açısı vs ayarlanmış hep. Yazılım atılıyor bu işlemler yapılırken dediler. Normalde ücret alınacak bir işlem ama garanti kapsamından karşılandığını ilettiler sonrasında. Bağlantılı bir sorun olabilir, bence servise uğrayın. Hatta benim aracı da söyleyebilirsiniz plakayı özelden yazabilirim

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.