Şimdi Ara

Alfa Romeo Tonale (Ana Konu) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: alfisti_35900
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.098
Cevap
28
Favori
43.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Hocam benim sorunu hatırlıyorsundur, servis tamamen çözdü sorunu. 3-4 defa ayar yapmak zorunda kaldıklarını söyledi servis, direksiyon açısı vs ayarlanmış hep. Yazılım atılıyor bu işlemler yapılırken dediler. Normalde ücret alınacak bir işlem ama garanti kapsamından karşılandığını ilettiler sonrasında. Bağlantılı bir sorun olabilir, bence servise uğrayın. Hatta benim aracı da söyleyebilirsiniz plakayı özelden yazabilirim

    Gacırtı sorununu hatırlıyorum hocam da titreme sorunu da var mıydı sizin arabada ya? Sorunlar düzeldi mi şu an, o hızlarda titreşim sorunu yaşamıyorsunuz o zaman anladığım kadarıyla. Direksiyonun titresim motorunu çalıştıran yazılımsal bir şey olmadığı kanaatine varabiliriz o halde.

    Plakayı özelden yazabilirseniz makbule geçer hocam.

    Servise kesin uğrarım zaten, başka türlü içim rahat etmez çünkü.




  • abandonware A kullanıcısına yanıt

    Gacırtı sorunu yoktu hocam bende. Sola çekme vardı, direksiyon hafiften yamuk duruyordu bi de. İster istemez hafiften titreme de yapıyordu

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Sola çekme sorunu bende de var hocam. Servise söyledim test araçlarını kontrol ettiklerini onlarda da olduğunu o yüzden normal olduğunu söylediler :) ama bariz bir sola çekme var, hatta sol lastiği çok az fazla hava basıyorum :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Gacırtı sorunu yoktu hocam bende. Sola çekme vardı, direksiyon hafiften yamuk duruyordu bi de. İster istemez hafiften titreme de yapıyordu

    Bilgi verdiğiniz için teşekkürler hocam. Ben bir goruneyim servise tekrardan.
  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Böyle bir sorun yok hocam bende. Genelde uzun yol yaptığım için olsa fark ederdim diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: phrts

    Böyle bir sorun yok hocam bende. Genelde uzun yol yaptığım için olsa fark ederdim diye düşünüyorum
    Teşekkürler hocam yanıtınız için.
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Servis çözdü hocam sorunu ama dediğim gibi uzun bir süreç 1 tam gün istiyorlar. Sağolsunlar ikame araç verdiler. Yazılım yükleyip direksiyon açısını düzeltmişler, dışarda rotçuda yapılacak bir işlem değil. Ama 200-300tl lik benzinimi harcamışlar bu sırada :D 3-4 defa test sürüşü yaptık dediler

  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Genel bir problemse çok önemsemeyeyim diye düşündüm ama bir dahaki gidişimde bir göstereyim. Aslında dikkat edince sinir bozucu olabiliyor
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Arabanın rot ayarı bozuk olabilir yine de hocam. masterap hocam istisna sanırım ama yetkili serviste düzgün rot ayarı yapıldığını pek duymadım. Hatta eski Opel'imde ben de yetkili serviste rot ayarı yaptırmıştım ve var olan ayarı daha da bozmuşlardı. Sağlam bir ustaya göstermeyi değerlendirebilirsiniz. Ben arabayı aldığımda da sağa ya da sola (tam hatırlamıyorum) çekme durumu vardı ve iyi olduğunu bildiğim bir rotçuya ayarını yaptırdıktan sonra düzeldi. Ayar yaptırdığımdan beri sağa sola çekme konusunda bir şikayetim yok.


    Önemli olan iyi olan bir ustaya göstermek, kötü usta daha da bozar. Fabrika çıkışlı olarak rotu bozuk arabalar da olabiliyor bu arada. Benim rotçu bir ara sürekli sıfır bmw x6 mı ne geldiğini söylemişti.

  • Bu konuyla ilgili çok bilgim yok ama direksiyonu düz tutunca düz gidiyor araba. Ellerimi bıraktığımda hafif sola açılı duruyor direksiyon ve hafif sola doğru gidiyor haliyle. Direksiyonu düz tutunca düz gitmesi rot ayarının düzgün olduğunu göstermez mi?
  • Sorun sadece rot değil, rot aslında basit kısmı. Sıkıntı direksiyon açısı. Çok irdelemedim ama otonom sürüşten ötürü yazılım işin içine giriyor olabilir. Ben ilk farkettiğimde başımdan aşağı kaynar sular dökülmüştü :) Şehir içinde farkedilmiyor zaten
  • Buraya bir not daha bırakayım.


    Ön tekerlekten gelen gacırtı sesini sanayideki tanıdık ve deneyimli bir ustaya sordum. Giulietta'larda da aynı sorunun olduğunu söyledi (hatta bu zamana kadar düzeltmemişler mi hala ayıp bile dedi). Yetkili servis yağlayarak sorunu geçici olarak çözse de mevsim geçişlerinde falan tekrar eder dedi.


    Sorunun çözümü şu şekilde oluyormuş, rotillere delik açıyormuş ve yağlamasını o deliklerden yapıyormuş. Yıllık olarak bakım yapar gibi de yağlamaya götürüyormuşsun ve bir daha sorun yaşamıyormuşsun.


    Bu sorunu müsait bir zamanda Giulietta ve Compass kullanıcı kulübüne bir soracam, bakalım onlar ne diyecekler...

  • Gacırtı sesi park ederken falan nadiren geliyor, sizde olma sıklığı nedir?
  • masterap M kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam. İşin içinde otonom sürüş olmasaydı yazılım ile ilgili yapılan ayarları pek dikkate almazdım ama otonom olunca işler değişiyor. Yanıtınız için çok teşekkürler, ben en yakın zamanda göstereyim arabayı. Bu sefer ikame araç olayını soracağım :)


    Aynen dediğiniz gibi şehir içinde sorun yaşatmıyor, uzun yolda yüksek hızlarda fark ediliyor.

  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Her şeyden önce, park manevralarında direksiyonu tam kırdığımda ilginç bir gacırtı sesi geliyor. Onun kaynağını anlayamadım. Önemsemedim şimdilik.


    İkinci bir gacırtı sesi olarak, auto-hold özelliğinden gelen bir ses var. Araba siz frene bastıktan sonra kendisi otomatik bir şekilde fren yapmaya devam ediyor. Sorun şu ki, siz gaza bastığınızda araba bir yandan ileri atılmaya çalışırken bir yandan da fren yapmaya devam ediyor (yaklaşık 0.5-1 saniye kadar freni tutmaya devam ediyor yani). Bu da araba freni bırakırken bir gacırtı sesine sebebiyet veriyor. Ben ayarlardan auto-hold özelliğini kapatarak sorunu çözdüm. Yine de yokuşta dur kalk yaparken hill-holder nedeniyle gacırtı sesi çıkmaya devam ediyor. Çok sorun değil.


    Gelelim üçüncü gıcırtı sesine   


    Arabayı ilk aldığım gün yaşamıştım. Şöyle bir şey hocam:





    Şato kapısı gacırtısına benzeyen bu ses, ön tekerlerdeki rotil ismindeki parçalardan geliyor. Sürüşe bir etkisi yok ancak ses çok sinir bozucu ve arabanın yakınındaki yayalar bu ses ne diye diye dönüp bakıyorlar. Bu şikayete sahip hatırı sayılır miktarda kullanıcı mevcut. Yetkili servis yağlama yaparak çözüyorum diyor. Benim araçta da 15-20 dakikalık bir yağlama yapılarak sorun çözüldü ama yeniden başlar mı emin değilim. Yukarıda bahsettiğim ustanın çözümü, bu sorunu çözmek için.


    Yalnız araba ne gacırdıyormuş arkadaş   Tek nefeste 3 farklı gacırtı özetledim.





  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam benim söylediğim 1. örneğe uyuyor. Videolardaki sese denk gelmedim çok acayipmiş :) şato kapısı sesi nasıl çıkabilir diye düşündüm ama çıkıyormuş gerçekten
  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Arka tekerleklerin rotunda da bir sorun olabilir belki hocam ama siz böyle diyince yazılımsal bir kalibrasyon ya da offset hatası olması daha muhtemel gibi geldi kulağıma.

  • phrts P kullanıcısına yanıt

    Park esnasında gelen gacırtı sesinin kaynağını bulabilirseniz söyleyin hocam, ben de merak ediyorum. Şirket önüne park ederken bu gacırtı sesi nedeniyle tüm karizmayı çizdiriyorum ben. Karizmanın çizilme sesidir belki de, kim bilir  

  • abandonware A kullanıcısına yanıt
    Bulursam haberdar ederim. Belki de dediğiniz gibidir :))
  • Yav sola çekme düzelmiş ama bu sefer de direksiyon yamuk gibi geliyor. Psikolojik mi acaba, takıntı yaptım
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.