Şimdi Ara

Alkolik olan yada çok sık alkol alanlar plz bi içeri gelin.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostlar yaş 27.. 10 yıl önce tanıştım içkiyle son 2-3 yıl hariç,gençliğin verdiği puştlukla içki dahil herboku içtik yani uyuşturucu olaylarınada girdim çok sağlam..ama hiç birine düşmedim Allah a şükür..ama alkolü içmeye devam ettim..sonuçta alkol yaa beni esir alabilirmi,ben neler içmişim alkol mü beni esir alıcak? bazı sıkıntılardan dolay çok antidepresan haplar kullandım falan bi süre sonra onlarıda bıraktım..bazen kendimi iyi hissettim bazen tekrar aynı kötü hislerle başbaşa kaldım..ama bütün bu dönemler boyu alkol hep yanımdaydı..yaş 27 ya daha genciz kendime konduramadım sanırım alkolikliği...şehir değişikliği yaptım herşey farklı olur belki diye ama hala daha akşam olduğu zaman sanki içki içmessem zaman geçmiyor ve uyuyamiycakmışım gibi geliyor..her içtiğim akşam kendi kendimle konuşuyorum olm yarın içme bi dinlendir spora başla falan ama olmuyor..şimdi okuyan bi çok arkadaş dicekki bana alkoliksin sen bi doktora git.ben artık antidepresanlarla yaşamak istemiyorum..amatem e yatarsam zaten iyice kendime olan güvenim gidicek..kendi kendime çözmek istiyorumm ama adım ı bi türlü atamıyorum..belkide ertesi günkü stresimi bi şekilde atlatsam kendime gelicem.napıcam bilmiyorum..benimle aynı duyguları paylaşan arkadaşlar varmı acaba? paylaşalım sorunlarımızı..sonuna kadar okuyan dostlarada teşekür ederim..







  • Kendine birini bul seni hayta bağlayan ve onun için içmeyeceğimde artık kendine değer vermez olmuşsun.
  • kendime değer vermez oldum kesinlikle.teşekür ederim yorumun için.öle birini bu halde zor bulurum ama inşallah o beni bulur tek dileğim.
  • Kafani baska seylere yorman gerek. Kitap olur dizi olur film olur. Spora git mesela insan zinde hissediyor gunun daha guzel geciyor bi suredir gidiyorum iyi geldi bana. Arkadaslarinla ickisiz kafelerde bulus sosyal olmaya bak. Tek yol icki degil bunu kabullenmen gerek. Burda biz ne dersek bos aslinda. Sana bir sey yaptirabilecek tek kisi yine sensin. Kendini ikna et.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belkide aktif bir sosyal hayatın olmadığındandır?
  • Niye birakıyorsun ki ? Azalt sadece. Günde 3-4 biraya düşür, sonra günde 1-2 biraya düşür. Sonra 1 gün iç 1 gün içme.

    En sonunda da haftada 2-3 kere falan içersin.

    Azaltırken de baska seyleri arttır. Spor olabilir, asitli içecekler içebilirsin, kafein içebilirsin.
  • Hocam adrenaline yüklen derim.Mantıksız gelebilir kulağa fakat adrenaline bağımlılık bana kalırsa herşeyden üstün.Ekstrem bi sporla uğraş örneğin kaldığın yer müsaitse kayakla başla board yap sonra kendini geliştir.Ya da motora ilgin varsa motor öğren sonra hızlan.Maddi durumun elveriyorsa rüzgar sörfü ya da yelkenli ile uğraş derim.Ya da yine maddi olanakların ölçüsünde spor bi araç al ve ileri sürüş teknikleri eğitimi aldıktan sonra piste çık kiralanabilir pistler oluyor..Yamaç paraşütü denemeni öneririm hakikaten riskli ama bir o kadar heyecanlı.Bunları hayatına soktuktan sonra zaten odaklanmanı bu eylemlerine göre yapacağından ötürü yavaş yavaş tüketiminin azalacağını düşünmek olası.Alkol alıp mayışmaktansa bu tarz işlerimi hallederim yorgunluktan yatakta baygınlık geçiririm diyen iki büyüğüm var oradan da biraz tecrübeyle aktardım sana bunları..
    Tavsiye niteliğinde fakat düşünmeni de öneririm..




  • Esrar birkaç kere içmiştim, şuan Esrar bulamadığım için içmiyorum madem Esrar bulamıyorum, Alkol de içmeyeyim bari o zaman dedim. Şuan hiçbir bok içmiyorum
  • ayyaş gel yardımcı ol adama
  • mhmtkesh kullanıcısına yanıt
    17 yaşında başladım 1 şişe şarabı götürünce kafam allak bullak oluyordu.Akşam atıyordum kendimi dışarıya dünya umrumda değil..Yanımdan taş gibi kızlar sevgilisiyle geçiyordu ayık olsam kesinlikle bakmazdım ama sarhoşken korkmadan öküz gibi bakıyodum
  • Yalnız değilsin dostum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • zntcrl kullanıcısına yanıt
    =) dostum teşekür ederim yorumun için ama bende panik atak var zaten yani eğer panik atağın ne olduğunu biliyorsan adrenalinden kaçmam lazım panik atağı besleyen şey adrenalin..ama değer verip yorum yazman mutlu etti beni
  • 6.cadde kullanıcısına yanıt
    yanlız olmadığımı bilmek güzel =) iyiki paylaşmışım içimdekileri dostlar herkese teşekür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dejavu

    Kafani baska seylere yorman gerek. Kitap olur dizi olur film olur. Spora git mesela insan zinde hissediyor gunun daha guzel geciyor bi suredir gidiyorum iyi geldi bana. Arkadaslarinla ickisiz kafelerde bulus sosyal olmaya bak. Tek yol icki degil bunu kabullenmen gerek. Burda biz ne dersek bos aslinda. Sana bir sey yaptirabilecek tek kisi yine sensin. Kendini ikna et.

    evet bunu bilyorum aslında dedğin yöntem en etkilisi ama işte akşam olduğunda bunaltımı atabilsem ilk günü bi atlatsam sonu gelecek farkındayım da bi türlü çıkmaadım bokun içinden.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swellingbot4

    Belkide aktif bir sosyal hayatın olmadığındandır?

    tam tersi aktif sosyal hayatım var ama hepsi paraya bakıyo =) para içinde çalışmam lazım.çalışmam içinde alkolü kesmem lazım.benim sorunum burda başlıyo
  • günde ne kadar içiyorsun
  • ortalama 50 cl içiyiorum.
  • 50 cl ne iciyorsun?
    alkolik oldugunu kabul edeceksin.cunku yoksunluk sendromu cekiyorsun.
    simdi alkol guzel birsey.ama her guzel sey gibi zarari buyuk.karaciger sirozunun en onemli sebebi.alkolik yagli karaciger vs bircok hastaliga yol acar.bagisikligini bozar , bircok hastaliga zemin hazirlar.
    simdi senin yapman gereken hayatinda alkolden baska bir renk katmak.eger en az alkol kadar eglenceli olmazsa da bir ise yaramaz bana gore.
    bir ornek vereyim , hayatim boyunca motosikletin selesine oturmamisken bu yaz ehliyet arti motosiklet aldim.ve hayatimda hem cok eglenceli hem de hic yasamadigim bir hobi edinmis oldum.motor kullanirken alkol de alamazsin mesela.
    bunun gibi bir hobi bulabilirsin sen de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende boşandıktan sonra alkole daldım. 38 yaşındayım. daha böyle ne kadar gidecek diye düşünmeye başladım. alkolü tamamen kesmedim. ama başka şeye yoğunlaştım. işe yani. yeri geldi iş yerinde kaldım. eve gitmedim. arada içiyorum. ama arada. kesinlikle dışarıda içmiyorum mesela. spora başladım. biraz kilo fazlam var. hem kilo vermek hem de kas yapmak için. kendine meşgale bul bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MD.Murat

    50 cl ne iciyorsun?
    alkolik oldugunu kabul edeceksin.cunku yoksunluk sendromu cekiyorsun.
    simdi alkol guzel birsey.ama her guzel sey gibi zarari buyuk.karaciger sirozunun en onemli sebebi.alkolik yagli karaciger vs bircok hastaliga yol acar.bagisikligini bozar , bircok hastaliga zemin hazirlar.
    simdi senin yapman gereken hayatinda alkolden baska bir renk katmak.eger en az alkol kadar eglenceli olmazsa da bir ise yaramaz bana gore.
    bir ornek vereyim , hayatim boyunca motosikletin selesine oturmamisken bu yaz ehliyet arti motosiklet aldim.ve hayatimda hem cok eglenceli hem de hic yasamadigim bir hobi edinmis oldum.motor kullanirken alkol de alamazsin mesela.
    bunun gibi bir hobi bulabilirsin sen de.

    aslında benim ki psikolojik bağımlılık , birde fizyolojik bağımlılık var yani elin ayağın titrer hani .. o raddeye gelmek üzereyim ben.(yada hala kendimi kandırıyorum bilmyiorum) fikirlerin çok değerli çok haklısın. özellikle "eger en az alkol kadar eglenceli olmazsa da bir ise yaramaz bana gore." bu sölediğin.. her akşam içerken kendi kendime sölediğim tek şey şu olm yarın lütfen artık içme..farklı bişey yap.kendime bisiklet aldım spor yapayım diye..ertesi günü oluyo en ufak bir stres yaşadığım zaman yine alkole koşuyorum..aslında sorun stresle başa çıkamamak..bi arkadaş bi yorumunda kendine birini bulman lazım seni kurtaracak kız arkadaş yani.sanırım öle birine ihtiyacım var aşık olucaksın ve ona kendini sevdirmek için fedakarlık edeceksin..yani tutancağın bi dalın olmalı bu hayatta..yaşamak için bi nedene ihtiyaç duyuyo insan.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.