Şimdi Ara

Alman üretimi Bosch/Siemens çamaşır grubunda detaylar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
8.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hangi seri makinaların Almanya üretimi olduğu , Alman üretimlerinin kendi aralarındaki farkları , tutulmayan modeller hangileri , sökülebilir kazan ve yapışık kazan olan modeller hangileri ?




  • Siemens çamaşır makinaları Alman üretimi olanlar İQ700 ve İQ800 serileridir. İQ 700 lerde 2009 da üretim e başlanmış S serileri uzun süre piyasada kaldığından çok revizyon gördü. İlk serisinde su tüketimi 60 litrelerde iken son serisinde 80'lerde idi. Cihazda kullanılan parçalar, yazılım vb konular revizyon serisine göre değişir. Bunun için WM12S763TR/04 vb. olan son iki haneye bakmak gerekir.

  • BİR ARKADAŞIMIZDAN ALINTIDIR ; Siemens S serisini , Bosch WAW ve WAY dan üstün görmemin sebebi idos modelleri dışındaki bir kaç modelde daha aquasensör barındırıyor olması. WAY da sadece idoslar da var. WAW da hiç yok. Ek olarak S serisinin sonuna doğru amortisör kalitesini iyice arttırmışlardı.

    Hele ki Bosch WAW da yapıştırma kazana geçtiler ciddi kalite Düşüşü oldu. Bu bile S serisini kilometlerelerce öne çıkarıyor. Ama bu haliyle bile WAW şu an fiyat bandının en iyi makinelerinden biridir.


    WAW ve WAY da bir kaç fonksiyon tuşlara entegre edilmiş olabilir ama WAY da bir çok fonksiyon hala menüde gizli yani yine hafıza programı oldukça işe yarayacak durumda WAY serisi için. WAW da zaten bir çok fonksiyon kaldırıldığı için gizlide kalan bir şey yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 2 Temmuz 2023; 13:0:45 >




  • Siemens S serisi çamaşır makinelerinde , makine sessiz ama pompa motoru sesinden herkes şikayetçiydi. W ve Y serilerinde kullanılan pompalar kesinlikle çok sessizler S serisine göre.

    Öyle ki makine mutfakta olduğu halde sohbet ederken falan 1000 ve altı devirde sıkma adımında olduğunu anlamak için makineye bakmak gerekiyor. S serisinde pompanın sesi motorun sesini bile bastırıyor diyebilirim. Bakınız yüz devirde motorun çıkardığı değişik uğuldama sesini w ve y serilerinde rahatlıkla duyabilirken s serisinde bu ses pompa sesinin arkasına gizleniyor çok az duyulabiliyor. Bir yönden güzel aslında motor sesini bastırıyor düşük devirlerde ama yüksek devirde hem motor hem pompa orkestra gibi oluyor

  • BİR BİLEN ARKADAŞIN YAZISI ALINTIDIR; WAW serisi ile WAS serisi arasında tambur dokusu farkı var ve WAW yapıştırma kazan. Açıkçası tambur dokusu WAW ın daha iyi. Eski seri tamburun delikleri sertti bayağı, ve WAW serisi yapıştırma kazan. Sağlam makine o yüzden bunu dert bile etmiyorum. Ancak bunun sonrası var örneğin garantisi bitince 10-15 yıl sonra rulman arızası yaşandı ne yapacağız evet servis değiştiriyor ancak bu yapıştırma kazanlı makinelerde bu değiştirme ücreti daha yüksek daha da işçilik gerektiren durum. Ancak vidalı kazanlı makinelerde eli yatkın olan birisi çok çok çok ucuza değiştirebilir servis de değiştirse ücreti bir nebze daha az olacaktır.



    Hem WAS da da WAW da da aynı 3 tane hidrolik yerleri çelik amortisörler var.


    Pompa sesi konusunda ŞİKAYET VAR TABİİ. . WAS serisinin pompası temizlenmez ise bir süre sonra zangır zangır çalışıyor. Suyu az alma konusunda da haklısın, fakat bu WAS serisi 2006 yılında çıkan en donanımlı Alman malı seri o yüzden program yazılım hataları mutlaka var.

    WAW serisini kullanan biri ve WAS serisini gözlemlemiş olarak söylüyorum. WAW serisine yapıştırma kazan koymaları maliyeti azaltmak. Fazla özellik koymamışlar bunun sebebi da sade, ucuz, hataları giderilmiş Alman malı makine yapmak .

    Alman üretimi Bosch/Siemens  çamaşır grubunda detaylar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 5 Temmuz 2023; 9:12:8 >




  • Bosch WAW28560TR çamaşır makineleri Bosch WAS 24765TR nin yerine çıkan bir model.

    Herzaman yeni çıkan model, yerini aldığı modele göre oldukça pahalı oldu çünkü gerçekten daha iyilerdi. WAW 28560 ın WAS 24765 in yerine çıkmasına rağmen, dolar euronun o kadar yükselmesine rağmen WAS 24765 ten yaklaşık 50 tl daha ucuz çıkması zaten bütün tartışmaları sonlandırıyor.


    Amortisör konusunda açıkça söylememi istiyorsanız: daha kalın amortisör kullanılmış, diğer çoğu modelde kare kesitli ince amortisör vardı. Waw da ise yine was daki gibi silindirik amortisörler var ama o kadar kalın değiller.


    Boşuna mı diyorum WAW serisi hataların giderilmiş olduğu seri diye.

    Alman üretimi Bosch/Siemens  çamaşır grubunda detaylar.


    Asagıdaki fotoğraf WAW seri 8


    Alman üretimi Bosch/Siemens  çamaşır grubunda detaylar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 5 Temmuz 2023; 8:54:11 >




  • Alman üretimi Bosch/Siemens  çamaşır grubunda detaylar.

    7 yıldır çok memnunum nazar değmesin
  • Alıntıdır ; Miele çamaşır makinelerinde;


    Miele WKF 121 WCS PW

    : WKF121 PW(Power Wash) modeli WKG120 ile benzer özelliklere sahip fakat bu modelde PW(Power Wash) özelliği var bu özellik sayesinde 59 dakika da çamaşırlar farklı tambur hareketleri ve mekanikleri ile birde Power Wash özelliği ile yoğun bir yıkama ile kısa sürede temizlenir. Bu model de TD(Twin Dos) özelliği yok. 8kg 1600 devir,yıkamada 47dB sıkmada 72dB ses seviyesine sahip. 1600 devir olduğu için A sınıfı sıkma performansına sahip yani çamaşır yıkandıktan sonra kalana nem miktarı çok daha az. ProfiEco motor var. Bu sayede klasik fırçalı(kömürlü) motorlara göre çok daha sessiz, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu/ekonomik.


    WKG120 de ki TD(Twin Dos) özelliği ve WKF121 PW(Power Wash) özelliğinin 2.0 sürümü bir arada olsun ve 9kg olsun isterseniz WKH122 WPS PWash 2.0 & TDos XL modeline bakabilirsiniz.


    WKG 120 WCS TD: WKG120 TD(Twin Dos) modeli WKB120 nin üzerine konumlandırılmış W1 serisi makinelerden. TD yani Twin Dos ünitesi var. Bu sayede sağ alttaki kapaklı bölüme Miele nin kendi deterjanı ve deterjan güçlendiricisi(bir nevi leke çıkarıcı gibi düşünün) alıp koyup kullanabiliyorsunuz veya makine ile gelen boş Twin Dos ünitelerine sıvı deterjan ve yumuşatıcı veya iki farklı sıvı deterjan koyabiliyorsunuz. Twin Dos ünitesinden çamaşırın miktarı ve çeşidine göre sıvı deterjan ve yumuşatıcı alınır. Ayrıca bu makinede normal deterjan çekmecesi de var buraya klasik toz deterjan ve yumuşatıcı dolumu gibi seçeneklerde mevcut. 8kg 1600 devir,yıkamada 48dB sıkmada 73dB ses seviyesine sahip. 1600 devir olduğu için A sınıfı sıkma performansına sahip yani çamaşır yıkandıktan sonra kalana nem miktarı çok daha az. ProfiEco motor var. Bu sayede klasik fırçalı(kömürlü) motorlara göre çok daha sessiz, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu/ekonomik.


    Miele WKB 120 :WKB120 W1 serisi yani Miele nin son serisinin donanımı en düşük modeli. 8kg 1600 devir, yıkamada 48dB sıkmada 73dB ses seviyesine sahip. 1600 devir olduğu için A sınıfı sıkma performansına sahip yani çamaşır yıkandıktan sonra kalan nem miktarı çok daha az. ProfiEco motor var. Bu sayede klasik fırçalı(kömürlü) motorlara göre çok daha sessiz, uzun ömürlü ve enerji tasarruflu/ekonomik.


    WDA 201 : WDA201 Miele nin giriş seviyesi modellerinden 7kg 1400 devir.




    tavsiyeler;

    Bence de eğer Miele alacaksanız WKF121 modeli Twin Dos a göre daha tercih edilesidir.

    WKF121 modeli içinde geçerli toz deterjan koyma özelliği fakat bu modelde Twind Dos yok Power Wash var.

    Power Wash mı olsun yoksa Twin Dos mu yoksa her ikisi de mi olsun yani WKH122 WPS PWash 2.0 & TDos XL 9kg modeli tercih sizin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 18 Ağustos 2023; 8:37:10 >




  • Bende de alman üretimi siemens marka modelini şimdi hatırlamıyorum çamaşır makinesi var.Bazen su alırken sinyal sesi verip musluk işaretini yakmakta.servise sordum bu durum normal dediler yapacak bişi yok dediler.Bole saçmalık olur mu arkadaşlar?Siz ne dersiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pruventa -- 4 Ekim 2023; 17:19:54 >
  • pruventa kullanıcısına yanıt

    musluğu kapatıp makinanın arkasından su giriş hortumunun sökün, hortumun girdiği yerde pislik filtresi var tıkanmış olabilir.

  • D.H deki Arşiv lerden derlenmiştir Alıntıdır ; KURUTMA MAK. TAVSİYESİ .2023


    Öncelikle 2 tip kurutma makinası var biliyorsunuz .

    1. yoguşmalı tip; yıllık 500/600kw tüketim ,

    2.ısı pompalı tip; yıllık 200/250kw tüketim ,


    Isı pompalılar Buzdolabı klima mantığı ile soğutucu gazlar ile çalışırlar buzdolabının dışında ısınan yüzeyleri düşünün, kurutma makinesi bu ısıyı kazana vererek kurutma yapar. Rezistanslı isitmaya göre çok daha az enerji kullanır. Daha düşük sıcaklıkta çalıştığı için çamaşır yıpranma oranı daha azdır.


    Yoğuşmalı tip makineler normal rezistans ile ısıtma yaparlar. Aslında dikkatli kullanılırsa ısı pompasız makineler de az yıpratır ama enerji tüketimi her halükarda daha yüksektir. Ayrıca ortam şartları konusunda daha hassastır. Sıcak ortamda kurutma süresi uzar.

    Isı pompalı cihaz ortam sıcaklığından bağımsız performans gösterir.


    Dar alan ve havalandırma imkanı da azsa, ısı pompalı almanız mantıklı, enerji tasarrufunda da yarı yarıya belki daha fazla bir fark olur(ısı pompalı daha az enerji tüketiyor )


    Siemen satıcısı demişki;

    Kendi evimdeki makine 2017 de alınan WT45W561TR modeli .daha sonra WT45W410TR modelini de annemlere aldım ve onlar yatak odalarında kullanıyorlar, yani banyoda yerleri yok.


    Kendini temizleyen makine her daim daha konforlu ve temizlik gerektirmez fakat servise müşteri hizmetlerine sorarsanız gerektiğini söylerler maalesef.

    Yıllardır burada ürün satıyorum ciddi adetlerde kurutma sattım ve burada hala aramızda kullanıcılar var rutin temizliğini yaptıktan sonra makineye hiçbir şey olmamaktadır.

    İnsanları korkutarak hak etmedikleri bir parayı alıyorlar insanlardan maalesef.


    Önceki sayfaları okuduğum kadarıyla Bosch WQG24100TR,Bosch WQB245A0TR,Bosch WTH22200TR genelde önerilmiş.


    cihazın daha uzun ömürlü olması sizin için önemliyse ; Siemens WT47XEH0TR (Bosch'da WTX87EH0TR) + ek filtre,

    yenilenmiş tasarım ve bir programda çift yöne dönebilen tambur önemliyse; Siemens WQ45B2A0TR veya Siemens WQ45B2AXTR. (Bosch'da WQB245A0TR ve WQB245AXTR).


    Alıntıdır; Kurutma alırken nem sensörü olmasına özellikle dikkat edin, bayanların korkusu çamaşırlar çekiyormuş yıpranıyormuş dedikleri durumların aslında ana nedeni nem sensörü olmayan makine tercih edilmesi. Tabi bu bilerek değil bilmeden yapılan bir hata.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÖLCÜK -- 18 Ekim 2023; 9:41:33 >




  • GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

    Piyasada nem sensörü bulunmayan bir kurutma makinesi var mı acaba da her eline klavye alan papağan gibi nem sensörü olmazsa olmaz diyip duruyor ?

  • Bosch wav28mh0tr mi almak mantıklı Siemens wm16xmh0tr mi?


    Bana 9 kilo yeter ona takılmıyorum ama hangisinin amortisörleri daha iyi hangisinin tamburu daha iyi? Detaylı bilgi verirsen sevinirim

  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Alman alırsanız da türk üretimi alırsanızda tamburların ömürleri aynıdır kalitelerinde çok ciddi fark olmaz. Bsh serie 8 modellerinde türk üretimlerine kıyasla altını basit bi sacla kapatıp bi pompa motoruyla hortumunu 36bin liraya satıyor. 1600 devir almak daha mantıklı ama arasından.
  • Mesaja ek olarak;
    36 bin liranın ben gereksiz olduğunu düşünmeye başladım artık tüm markaların Miele veya v-zug almadığınız sürece üretim ömürleri standart halde makineler artık garanti süresi kadar dayanacak şekilde fabrikasyon ayarlanıyor kullan at o yüzden bu kadar pahalı cihaz tercih etmenin gereksiz olduğunu arçelik bekonun daha mantıklı olduğunu düşünüyorum nasıl olsa oda 6-7 yıl dayanacak bu da çok değişen bir şey yok.
  • Bu iki modeli dijital gösterge olduğu için istiyorum. Program seçme düğmesi dijital olmayan model almayacağım. Beko cm9120b de dijital düğmeli onu da alabilirim. Bosch ve Siemens'te ön yıkama ve ekstra durulama seçenekleri var,Beko'da ön yıkama ve ilave su seçenekleri var. Ben bu özellikleri bol su kullanımı olsun diye istiyorum.

  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Beko cm9120b daha mantıklı duruyor, duospray su jeti de var. Bsh alırsanız ekstra durulama açsanız dahi makine suyu fazla arttırmıyor. Dışardan sürahiyle sürekli su dökerek yıkamak istemiyorsanız beko…
  • burakxd383 B kullanıcısına yanıt

    Benim tek isteğim bol suyla yıkamak. Beko'da ekstra durulama tuşu yok ama program bitince durulama yapabilirim. Bosch çok şık bir makine, Beko tipsiz.


    Bosch'un ek durulamada bile az su kullandığını hangi veriye göre söylüyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz?


    Altus,Arçelik,Beko görsellik hariç her şeyiyle aynı mı? Örneğin üçünün de 9 kiloluk çamaşır makinesindeki motor,amortisör aynı mı? Bir yerde okuduğuma göre Altus'ta en kalitesiz amortisör varmış.

  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Benim size önerebileceğim o zaman arçelik beko grubunda grundig ürünlerine bakmanız sizin için daha doğru olur. Ben arçelik veya bosch hiç birinin çalışanı değilim yaptığım işte bu sektörden tamamen alakası olmayan bir iş, ama size boschun ek durulamaya basıldığında dahi az su aldığını videolarla kanıtlayabilirim yabancı youtube kanallarından sizlere video atacağım ve tam yükte durulamada dahi kuru kuru çevirdiğini size göstereceğim. Her şey görüntü de bitseydi 70 yaşında kadın makyajla 20 yaşındakinden iyi olurdu öyle değil mi?

    Siz daha birkaç aylık serie 8 cihazların kayış kaçırma sorunundan dahi haberdar değilsiniz o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakxd383 -- 21 Kasım 2023; 10:9:54 >
  • merhaba, baya alakasız olucak ama benim 0 bosch was serisi makine bulmam lazım. Tercihen idoslu. Seneye evleniyorum ve bu makineden başka makine almak istemiyorum. Çocukluk hayalim. Bi şansım var mı bulma konusunda??

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.