Şimdi Ara

Alman üretimi Bosch/Siemens çamaşır grubunda detaylar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
8.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt
    Hocam ek bir not, bunlar hidrolik değil sürtünme tipi amörtisörler. Anpa ve suspa üretiyor bunları. Çoğu makinede orjinal/yan sanayi görebilirsiniz. Bendeki samsungda çıkan suspa yerine taktığım anpa 80kn neredeyse birebir aynı.
  • selamlar WG44A2XSTR alınır mı sizce?bol su ile yıkar mı :)

  • meeb kullanıcısına yanıt
    Bol su ile yıkamaz hocam. Yeni makineler suyu kısma derdinde hep. Yıkamada ekstra suya pek gerek yok zaten, az su detetjan konsantrasyonu için daha iyi ancak durulamada suya ihtiyaç var. Onuda ekstra durulama vs ile halletmek gerekiyor.

    Proestatı ile oynayıp su miktarını arttıran bir arkadaş vardı konu açmış ancak oda riskli iş.
  • onatba O kullanıcısına yanıt

    hocam bu cihaz enerji etiketinde 48 litre yazıyor, baktığım zaman vestellerde bile 36 litre yazıyor.birde bu makine de +3 kere kadar ilave durulama birde köpük tarama varmış.en önemlisi 71 db sıkma sesi ile biz beğendik.


    WG44A2XSTR 

  • meeb kullanıcısına yanıt
    Köpük tarama olması iyi, + durulama işi çözer. Yanlız birileri paylaşmıştı bazı modellerde kazan yapıştırma bazılarında vidalı geçme diye. Yapıştırma kazanda ilerde olurda tamir ihtiyacı olursa yüksek maliyet çıkıyor bilginiz olsun. Kazanın cinsinide nerden öğrenirsiniz bilmiyorum açılcası ancak fprumda paylaşanlar vardı.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    valla hocam vidalı olsada yapacak usta bulamadığımız için alet direk çöp oluyor.şöyle 10 yıl gaçırdamadan dans etmeden işini yapsın güzel yıkasın, servisle yüz göz etmesin tek istediğimiz bu.
  • Merhabalar. Danışmak istediğim bir konu var arkadaşlar.

    Devir sayıları aynı olan 9 kg çamaşır makinesi ile 10 kg çamaşır makinesinin amortisör, yay vb parçaları aynı mıdır. 1 kg fark var evet ama çok fazla fark olmadığı için aynımı kullanılır bu parçalar yoksa 10kg olanın ki daha mı farklıdır.

    Birde farklı olarak, kg aynı devir farklı olacak şekilde 9 kg 1200 devir makine ile 9kg 1400 devir makinenin amortisörleri aynımıdır. Devir arttığı için ona göre amortisör takılmıştır diyebilir miyiz.
    Bunu şundan dolayı sormak istedim, bir yerde okumuştum, mesela 9kg 1200 devir, 9 kg 1400 devir karşılaştırmasnda bir kişi 1400 devir alın demişti. Çünkü 1400 olan makineye, siz 1400 çalıştırma ihtimaliniz olduğu için ona göre amortisör, yay vb Prçalar takılmıştır. 1400 e dayanacak şekilde. Ama 1200 deki ise ona göredir demişti. Bi nevi devir artığı için, biraz daha dayanıklı olur demişti. Hep aklımdaydı, şimdi çamaşır makinesi alma durumum var. Sizlerde danışmak istedim




  • Profilo nerede yapılıyor?
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Oda doğru. Usta olma yolunda ilerliyorum bu yüzden bende sök tak yapıyorum artık baya baya. :) bilgisayar, süpürge vs derken çamaşır bulaşık termosifon fln söküyorum artık.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    BSH - Profilo çerkezköyde arge ve fabrika var sanırım. Birkaç yerde olabilir.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Aabi bu ne ya kaliteli mal almak mümkün değil bu ülkede
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam amortisör değerleri kN üzerinden yani makine kg değiştikçe yay/amortisor grubu, rulman vs değişmesi gerek. Hatta karşı ağırlığıda değişebilir.

    N11 de amortisör aratın çıkıyor 70kn 80kn 90kn diye.
    Bunun yanı sıra bazı makinelerde 2 bazılarında 3 amortisör var. Bu amortisörler sürtünme tipi amortisörler, gazlı değil.

    En kolay şekilde makinenin altından foto öekerek yada arka kapağını açıp bakarak kN değeri kontrol edilebilir ancak hiçbir bayiinin bu tarz bir işleme izib vereceğini sanmam.

    Devir artınca amortisör kapasitesinin artması gerek gene ancak çamaşır sıkmadaki esas sorun çamaşırdaki su miktarı. Kademeli sıkıp tahliye ediliyor su dolayısıyla amortisörlere binen esas yük suyun kademeli tahliye edildiği 0-600 devir arasında.

    Suyu çoğunu sıkıp tahliye edip makine dengeye geldikten sonra amortisörlere pek görev düşmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Aralık 2023; 22:54:19 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Yerli üretimler yeterince kaliteli. Şikayetvar da alman malı şikayetleri dolu.

    Dahası kompınentleri üreten fabrikalar belli.

    Ana sıkıntımız bizim ufak çaplı tasarım hataları(plastik kazan gibi). Onunda fabrikayla alakası yok pek.

    Şijahetvar dan ğahalı alman markasının şikayetlerini inceleyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 8 Aralık 2023; 22:50:53 >
  • Makinekerin genelinde görebilexeğiniz sürtünme tipi amortisör/damper

    Bkz
    https://www.suspa.com/global/products/friction-dampers/

    Amazon satış kanalı bkz
    https://www.amazon.com.tr/%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r-makinesi-amortis%C3%B6r/s?k=%C3%A7ama%C5%9F%C4%B1r+makinesi+amortis%C3%B6r

    Bu amortisörler yağlı gazlı fln değil sürtünmeli tiptir. Yani içerisindeki sürtünme kuvvetinden faydalanarak çalışır. Çok pasit parçalardır.




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam.
    9 kg 1200 devir almak yerine 9kg 1400 devir almak daha mantıklı diyebilir miyiz o zaman peki hocam.
    Tabiki 1400 deviri hiç kullanmayacağız buyuk ihtimal. Ama 1400 devir olduğu için, amortisör yay vb parçaları daha sağlam olur mantığı güdebilirmiiyiz.
    Bim kafamdaki mantık, devir arttıkça kullanıcını bu yüksek deviri kullanma ihtimalide olacağı için, ona göre parçalar takıyorlardır diye düşünüyorum hep
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam 1400 devir daha çok motor gücüyle alakalı diye biliyorum. Üzerinde daha kuvvetli motor vardır muhtemelen. Ondan daha mantıklı. Ancak 1200devir motoru yazılımla kısılıor olabilir mi o da olabilir. Kaldırıp makineyi bakmak lazım motoruna. Firmalar malesef açık paylaşmıyor bu bilgileri.

    Makine yedek parçalarını şnceleyerek daha net fikir yürütmek mümkün.

    Uygunparca.com

    Da hedek parcalar oluyor genelde.

    Makineyi kaldırıp altına baksanız motor etiketine fln görülür. Amortisör üzerindede kN değeri yazar ancak amortisör zaten ucuz basit bir parça. Tanesi 50tl fln.

    Amortisörün görevi makinein yürümesini ve dağılmasıını önlemek yükü sönümlemek. Be kadar sert amortisör varsa makine kasasına o kadar yük biner. Bunu dengelemek karşılamak için de fazladan karşı ağırlık gerekir.

    Yani 6 kg lık makineye 10 kg amortisörde takabilirsiniz ancak bu sefer kasası esner yürür.




  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Şimdi bşraz daha oturdu kafamda. Amartisör birqz daha kg ile alakalı sanırım dediğiniz gibi.
    Şöyle sorsam bir de size hocam, 9 kg bana yeter gibi geliyor aslında ama 10 kg alayım hem ileriye dönük olsun hemde tambur içine çamaşır attığımızda birqz boşluk kalır, makine daha rahat çalışır diye düşünüyorum.
    Fakat bunda da şöyle birşey düşünüyorum. Genelde misal attığım çamaşır 5 6 kg olduğunu düşünsek, çok fazla boşluk kaldığında bu da skntı yaratır mı makineye. Hani nasıl desem, daha fazla boş taburun dönmesi, makineye zarar verir mi. Gerçekten dolu dolu çamaşır olmayacaksa, 10 kg biraz mantksz mı olur acaba.
    Yoksa 10 kg almak, daha mı mantklı olur sizce. Tamburun içinde kalan daha fazla boşluğun, makineye daha rahatlacağı mantığı ile
  • batarist B kullanıcısına yanıt
    Hocam tambur hacim farkı ne kadar var?

    Büyük tamburda çok az çamaşır sıkıntı ancak 5-6kg sorun çıkarmaz. Yani 1-2 havlu atıp çalıştırırsanız hangi makine olursa olsun makine dengelemekte zorlanabilir.

    Olay kazanın dengede olması.

    Bendeki 6kg makineye çarşaf+havlu atınca birbirine dolanıyor top oluyor açıp sıkamıyor makine. 11 kg makineye bornoz battaniye yorgan fln atıyorum gayet dans ede ede sıkıyor 1400devirde.

    Yani biraz açıkcası içine atacağınız çamaşır tipini makünenin huyuna göre sizin seçmeniz gerek. Makineyi kullandıkça huyunu suyunu bilirsiniz.
  • GÖLCÜK G kullanıcısına yanıt

    selamlar hocam wg52a2xvtr modelini önerir misiniz? teşekkür ederim

  • burakxd383 B kullanıcısına yanıt

    selamlar wg52a2xvtr modelini önerir misiniz? teşekkür ederim

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.