Şimdi Ara

Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
7
Favori
12.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Balkondaki masanın aynısı bende var demek ki geçinebiliyormuşum boş yere sıkıntıya giriyorum bende

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 600 Euro kira 500 Euro içki et kahvaltılık dahil aylık market alışverişi geriye ortalama 2500-3000 Euro para kalıyor elinize , karı koca çalışırsanız en kötü işte bile ayda 5000-6000 Euro artar çok harcamazsaniz 2 seneye altınıza sıfır Mercedes S class alabilirsiniz yada zaten aylık 300-500 taksitle satıyorlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam merhaba 300e olan evin o bölgeye göre konumu ve çevresi nasıldır bilmiyorum.

    5 ay finlandiyada (helsinki) kaldım erasmus için kar amacı güdmeyen kuruluşa 3oda bir evde ( salon yok) bir oda kiralamak için 400 euro aylık verdim 500 de depozito.

    Merkeze biraz yakın ve toplu taşımaya yakın evler 800-900 eurodan başlıyordu 2+1

    Arkadaşım hamburgda işe girdi o da bir paylaşımlı bir evde bir odaya 450 euro veriyor ( maaşı 2500 euro)

    Berlinde yine arkadaş gitti 2 oda bir ev salon yine yok geniş ama eşyalı faturalar dahil kişi başı 850 euro veriyorlar toplamda 1700 euro ve merkezde de değil ev (maaşı 3000 euro)

    Berlinde paranız dahi olsa aile değilseniz zaten 3+1 hatta 2+1 ev dahi kiralayamıyorsunuz öncelik ailelerin.


    Uygun fiyatlı daireler ve evler olabilir ama o şehrin neresinde etrafında neler var çevresi nasıl ( Özellikle Almanya bana hiç güvenli hissettirmemişti Finlandiya'dan sonra)

    bunlar fiyatı belirleyen konular.

    Avrupa genelinde konumu güzel içi güzel evlerde oturmak isterseniz maaşınızın yarısını vermeniz gerekiyor. Aile olduğunuz zaman sorun yok ama o eve sadece bir maaş giriyorsa sadece yaşarsınız





  • İstanbulda ankarada da merkezden tutarsan değil yarı maaş 1 maaşın kiraya gider oda 30-40 yıllık 2+1 için.
    Alırsın 3-5 bin euro ya bi golf gider gelirsiniz sanki türkiyede yalıda kalıyormuşsunuz gibi triplere girmeyin.
    Almanyada 10 bin euro kiralık evde bulursun 200-300 eurolukta
    Türkiyede ahır olmadığı sürece ankara istanbulda 2k altına ev yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt

    İstanbul il sınırında bulunan işyerimin karşısında kiralık evler 3000 TL bandında ısınma aidat gibi şeyler de yok. Bunlarda öyle lüks evler değil. Sadece ev.


    Yakında deri organize sanayi ve daha bir çok organize sanayi var. dericilerden öyle pis bir koku geliyor ki anlatamam yaşamak lazım. Çevre mi o ne hiç bir şey yok. istanbuldan istanbula gitmek için toplu taşıma ile en az iki saat, arabayla ise bir saat o da trafik yoksa.


    Baldızım evleniyor. 2500 TL kira verip tuttukları evde çocukları olursa çocuğa ait bir yatak koyamazlar. Evde öyle bir yer yok. Sözde bu evde 2+1 Burası da öyle merkezi bir yer değil Sancaktepe


    İstanbul'da insan gibi yaşayayım öyle konumu güzel, güzel bir evde yaşayayım dersen maaşın yarısı yetmeyebilir. Ortalama bir maaşın fazlasını vermen gerekir.

  • aslında çevreden kastım buydu güvenlik, sosyal yaşam, komşular, etrafındaki diğer imkanlar vs.


    Ankarada sözde relax plus diye bir yer var 2+1 lüks daireler sosyal imkanları ile 3000-3500 lira civarında ama otobanın dibinde.Site olmasına rağmen otopark sorunu var. Merkeze aşırı derecede uzak vs.


    Bilkentten 2+1 eve çıkmak istediğinizde ise 6 binlerden başlıyor. ki çoğu ev eski. Semt nezih sosyal imkanları geniş suriyeli yok vs


    12-13e yeni başlayan iyi eğitimli bir mühendisin şuan yarı maaşı yapar bu ücretlerde. Düşük maaşlı biri içinse tüm maaşını götürür :(

  • enizam E kullanıcısına yanıt

    bahsettiği muhitte genelde yüksek maaşlı yöneticiler, avukatlar vs oturur. normal bir çalışan için gereksiz pahalıdır. münih dediğin şehrin bulunduğu eyaletin ekonomisi tek başına istanbul'u bir kenara koyarsak Türkiye ile yarışır. bu fiyatlar da normal.


    dünya bankası istatistik bakarsak: bayern total gdp: 650 billion usd ( 650 milyar dolar)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 27 Nisan 2022; 12:2:3 >
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Adminlere para verdin sanırım yorumumu kaldırmaları için.

    Komik duruma düştün :)


    Bir kasabaya 20katlı apartman dikince orası kasaba olmakdan çıkmaz ayrıca en çok türkonun olduğu yerden bahsediyoruz.


    .



    https://rentola.com/listings/jagststrasse-kornwestheim-9d9e42

    Al sana merkezi bir yerde 1+1 studio daire fiyati 1500 euro.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Nisan 2022; 20:17:22 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • orada ev,beton rantı yok. ev sahipleri y.vşaklık peşinde değil. şu an Almanya TL olarak bizden ucuz olmaya başladı. bu ülkede ev almayı artık enayilik olarak görüyorum. parası olan o ülkelerde mal sahibi olsun.

  • Dolandırıcı ilanları onlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Seni anlamakta zorlanıyorum. Dün bir başlık altında harika bir yorumunu gördüm. Osmanlı tarihiyle ilgili çok isabetli ve güzel bir yorum yazmıştın. Kendi kendime dedim, bu insan madem böyle akıllıca şeyler düşünüp yazıyor da neden benim açtığım başlığa böyle sanki aktrol gibi saçma sapan şeyler yazıyor!


    Eğer ararsan 1+1 bir daireyi 500 Euro'ya da bulursun, 1500 Euro'ya da, 5000 Euro'ya da.

    Şimdi sen bu örneği verdin ya, peki benim yazdığım diğer örnekler yalan mı? Bak, başlığı güncelledim. Hamburg ve Münih'ten birçok ilan ekledim. Acaba o ilanlar yalan mı?

    Eğer o ilanları yalanlarsan o zaman burada ısrar ettiğin şeyde haklılığını savunabilirsin.

    Yani şurada 1+1 olup da 1500 Euro olan bir daireyi örnek gösteriyor olman diğer 400-500 Euro olan ilanları yalanlayabiliyor mu?


    Senin bu konudaki amacını ve düşünce yapını gerçekten anlayamadım. Diğer konularda böyle akıllıca ve bilinçli şeyler yazan bir insan bu konuda nasıl bir yarası ya da amacı var ki akla mantığa sığmayan şeyleri savunmakta ısrar ediyor!


    Hangi yorumunu silmişler? Eğer bu başlıktan bir yorumunu kaldırmışlarsa ayıp etmişler. Hakaret ve şiddet barındırmayan hiçbir yorumun kaldırılmasından yana değilim.





  • kralhasanyigit kullanıcısına yanıt

    Zaten durumun bu noktaya gelmesinde en büyük faktör de bu akıl almaz tercihleri yapanlardır.

    Bir de bile-bile alıyorlar.

    Misal, bir yıl önce 500 bin olan bir daireyi adam almaya niyetlendiğinde 1 milyon fiyattan görüyor ve önce ''Ulan bu kadar da olur mu be, ne ara böyle yükseldi!'' diyerek veryansın ediyor ama sonra satın alıyor.

    Yani demiyor, ''Bu kadar sürede böyle fiyat artışı olmaz! Bunu satın alarak fırsatçıların ekmeğine yağ sürmem.''

    Bizim ülkede toplumsal bir duruş yok. Örgütlü bir toplum değiliz.

    Fiyatı 10 Lira olan şeyi aniden 17 Lira yaparlar, almaya gidenler yalnızca sitem eder ah vah eder ve yine satın alarak dönerler. Demezler ki, ''Ben bu ani fiyat değişimini kabul edersem bundan sonra hep böyle fiyatları yükseltmeye devam ederler. En iyisi bir müddet almayayım ki fiyat normale dönsün''

    Birileri toplumdaki bu zafiyeti fark etti ve sürekli fiyat artışlarıyla kasaları dolduruyorlar.





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Diğer yorumlarımı beğendiğiniz için teşekkürler.

    Benim aktroll olmadığımı bağımsız şekilde olaya bakmaya çalıştığımı anlamış olmanızı beklerdim.

    Belkide ben bir tık yanlışım ama merkezi yerlerde kiraların pahalı olduğunu biliyorum.

    Kardeşim düsseldorfda kaldı 400 euro sadece 1 oda için verdi 2 sene önce 1+1/0 daireden bahsetmiyorum sadece 1 oda ve bitişiğinde banyo normalde 5 odalı bir daireyi odalara bölmüşler ayrı ayrı kiraya vermişler.

    Almanlar dahil avrupada herkes kira fiyatlarına isyan ediyor.

    Avrupayı bedava gibi göstermeye çalışan insanlara genelde bir cevap verme zorunluluğu hissediyorum elbette türkiyeden daha iyi ama merkezi temiz yerlerde 400euro'ya 1+1 bulucak kadar değil.

    Mardinden örnek vererek abartmış olabilirim neticede oraya bomba düşmez fakat haraç kesilebilir,jihad olabilir,tecavüzcü afrikalılar,araplar olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Nisan 2022; 22:18:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • batkent B kullanıcısına yanıt

    Merhaba.

    Tabi şartların en iyi olduğu bir ülke bile olsa merkezi konumda ve çok donanımlı bir evde herkes oturamaz. Bunun bir bedeli vardır.

    Ancak burada dikkat etmeye çalıştığım şey, eğer bazı şeylere razı olursan ve araştırırsan orada her bütçeye uygun evler bulabiliyorsun.

    Mesela 400-500'e ufak ve temiz bir bağımsız yeri kiralamak yerine biriyle birlikte ortak yerde yaşatıp 700-800 ödeyenlerin genel amaçları evin konumu ve sabah kalktığında kaç dakikada işe gideceğidir.

    Kimisi diyor, ben 500 ödeyip sabah yarım saatte işe gideceğime 800 ödeyip 5 dakikada işe giderim daha iyi.

    Bunlar kişinin tercihine ve ihtiyacına göre değişir.

    Ancak, orada iyi konumda güzel bir daireye maaşının yarısını vermek yine bize kıyasla büyük bir artı. Şimdi İstanbul'da çok merkezi olmasa bile normal bir semtte depreme dayanıklı, yeni ve temiz bir 2+1 daireyi en ucuz kaça kiralayabiliyoruz?

    Şahsen geçen haftalarda bazı bölgelerde aradım ve 3000'e bile 2+1 temiz bir daire bulamadım. He buralar Kadıköy, Beşiktaş falan değil. Normal sıradan semtlerden bahsediyorum.

    O halde 3000'e bulamıyorsak sanırım 4000 falan vermemiz gerek anlattığım şekildeki bir daireye. Peki 4000'e bulursak maaşımızın ne kadarını vermiş olacağız?

    Maaşların ortalama 4250 olduğu bir yerde 3500-4000 kiraya veriliyorsa o zaman Avrupa'da merkezi konumdaki bir daireye maaşının yarısını vermek problem olmamalı.

    Çünkü orada yalnızca kira değil diğer tüm giderler de bizim ülkemizdekilerin çok altında. Burada 1000 Liraya doldurduğun bir alışveriş sepetini orada adam 150-160 Euro'ya dolduruyor.

    Tüm bu giderleri de hesaba katarsan kiralardaki avantaj oranı daha da yükseliyor.





  • Haha. Mardin örneği zaten efsaneydi. Saatlerce ara-ara güldüm ben orada. :)


    Ben başından beri Almanya'da kiraların sudan ucuz olduğunu orada hayatın ekmek elden su gölden olduğunu iddia etmedim zaten.

    Elbette şehir merkezinde iyi bir daire kiralamanın bedeli çok daha pahalı. Zaten aksini savunmadım.

    Ancak vurgulamak istediğim tek nokta, eğer razı olursan orada bazı özelliklerdeki ve konumdaki daireleri ihtiyacına göre çok uygun fiyatlara kiralayabiliyorsun.

    Bu Münih'in merkezi olmaz da şehrin girişinde kenar bir yerde olur. Ya da Hamburg'un merkeze uzal olan bir yerinde. Elbette ucuz bir dairenin şehrin göbeğinde olmasını kimse bekleyemez ve iddia edemez.

    Ancak, şu an İstanbul'un hangi bölgesinde küçük de olsa temiz bir daireyi uygun fiyata bulabiliyoruz?

    Geçenlerde biri bana ilan yollamıştı, Samandıra gibi bir yerde bile adam 1+1 çatı katını 2600 Liradan kiraya veriyor. Ki biz zamanında orada saray bile verseler oturmayız derdik. Diğer bölgelerden 1+1 daireye vereceğin paranın yarısıyla oradan 3+1 sıfır daire kiralayabilirdin.

    Ancak şu an oralarda bile kulübe gibi yerlere adamlar 2500-3000 fiyat yazıyorlar.

    O halde ben neden Almanya'daki uygun fiyatlı evlerden bahsetmeyeyim? Neden bir farkındalık oluşturmayayım?

    Ülkemizde insanlar gönül rahatlığıyla ev kiralayamayacaklar mı? Bir insan neden kazandığı paranın neredeyse tamamını kiraya ödemek zorunda kalsın?

    Bir insan neden Samandıra gibi bir yerde bile 1+1 çatı katına maaşının yarısından fazlasını versin?

    Bizdeki durum şu an katliam boyutuna ulaşmış ve acilen bu konuda ülkece kırmızı alarma basıp bir şeyler yapmalıyız.





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    İstanbuldaki esas sorun veya aslında sorun olmayan durum yabancıların konut alımı ve kiraya çıkması.

    Çok fazla talep olunca doğal olarak ev sahipleride fiyatları kökler.

    Planlanan şey er yada geç İstanbulu londra gibi yapmak londrada ingiliz bulmak ne kadar zorsa İstanbuldada türk bulmak o kadar zor olacak.

    Bunu büyük bir zafer olarakda sunabilirler İstanbulu dünyadaki en zengin 15 şehire soktuk gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Nisan 2022; 22:39:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstanbul üzerinden bir proje sürdürülüyor. Çünkü İstanbul stratejik bir bölge. İstanbul Türkiye'nin kalp damarı. Zaten son 8-10 yıldır mahsustan sınırlarımızı açtırıp iç çatışma çıkardıkları ülkelerden milyonlarca insanı ülkeye sokup demografik ve ekonomik yapımızı bozmaya başladılar. Yarım asırdan fazladır içimizdeki geri kafalı hainlerle başaramadıkları şeyi dışarıdan soktuklarıyla nihayete erdirmeye başladılar.

    Son süreçte bunu bölgesel şekilde yapıyorlar. İstanbul, İzmir, Adana, Hatay, Antalya ve diğer birçok büyük şehirde başta Araplar olmak üzere yabancı yığılması yapıldı.

    Bunların bir kısmı bolca parası olup kendi yabancı para birimiyle bizim pahalı konutları rahatça karşılayan kişiler. Diğer kısım ise zengin olmayıp ancak bir evde 8-10 kişi kalarak o evin yüksek kirasını paylaşımlı şekilde karşılayan kişiler.

    Böyle yapa-yapa şehirleri Türklerden arındırıyorlar. Buna en çok çanak tutanlar da ne yazık ki para uğruna her şeyi kenara atan ev sahipleri ve ellerini ovuşturup bunu organize eden emlakçılardır.

    Bu toplum bir noktadan sonra paranın da bir önem arz etmeyeceğini bir gün anlayacak ama iş işten geçmiş olacak!





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Aynı durum almanyada yaşandı biraz geçde olsa anladılar.
    Bazı ev sahipleri mesela sadece almanlara kiraya veriyor ve benim bildiğim kadarıyla bunlar piyasaya göre ucuz evler oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 27 Nisan 2022; 22:52:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 30 yaşındayım 78 sene yaşadım Almanya'da.

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.