Şimdi Ara

Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
7
Favori
12.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    Bence yabancilara ev satisinin kisitlanmasi yada yasaklanmasi lazim, adam 100 bin dolarla geldiginde elinde neredeyse 1 bucuk milyon TL oluyor, buda ev fiyatlarini ucuruyor. Oyle olunca yerli kesim ev almakta ve kiralamakta zorluk yasiyor.


    Ses duyurmakla duzelecegini pek zannetmiyorum hukumetin degismesi gerekiyor. Yoksa ayni tas ayni hamam devam eder bu cile...


    Asgari ucreti arttirmakla cozulecek birsey degil bu ancak cogu asgari ucretli malesef bunun farkinda degil.


    Ha beni ilgilendiriyor mu? ilgilendirmiyor ancak Turkiyede yasayan sevdiklerim icin uzuluyorum, kurunun yaninda yas ta yaniyor.


    Bir arkadasim Ankara Batikentten ev aldi 1 bucuk sene once 400 bin civarina ki ozaman cok fazla gelmisti bana verdigi para cunku 400 bine yeni yapilan Atlantis ten ev alinabiliyordu ben Batikentte yasarken.


    Bu sene ayni arkadasimin ust komsusu evini 1.3 milyona satti inanilir gibi degil evin ederi max 250 bin saka gibi fiyatlar...

  • dusundugumden cok daha ucuzmus evler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    Zaten konut fiyatlarının normale dönmesi ya da en makul seviyeye düşmesi için olmazsa olmaz 3 şart var.

    Yönetimin değişimini eklememe gerek yok çünkü o zaten Allah'ın emri denecek kadar en olmazsa olmazı.

    Yönetim değiştiğinde;

    1: Milyonlarca sığınmacı en hızlı şekilde ve usulüne uygun olarak sınır dışı edilip ülkelerine gönderilecek. Ülkesinde savaş sona ermiş olan kimse sana ''Ben burada kalacağım'' diye zorlayamaz. Sonuçta geçici statüde geldiler ve ülkelerinden geldikleri günkü şartlarla şimdiki şartlar aynı değil. Devlet başkanları bile adamları tekrar istiyor.

    2: Ülkede siyasi güven sağlanıp da döviz kuru en azından 15-16 banından kısa sürede 7-8 bandına tekrar düşürülecek. Sonraki düşüşler zamanla ve aşamalı olacak. Ancak ilk etapta 10 Liranın altına hızlı bir düşüş yapılması inşaat maliyetlerinde ciddi bir azalma yapacak.

    3: Bir kanunla yabancılara konut satışı 2-3 yıllık geçici bir süre için tamamen yasaklanacak.


    Sen şimdi hem 5 milyondan fazla sığınmacıyı en hızlı şekilde ülkelerine yollarsan ve 10'ar kişi kaldıkları evlerin boşalmasını sağlarsan, hem ülkede siyasi ortamı güvenilir hale getirip yatırımcıların tekrar yönelmelerini sağlayıp döviz kurunu en hızlı şekilde aşağı çekersen ve hem de yabancılara yapılan satışları en azından 2-3 yıl için yasaklarsan emin ol şu an 1,5 milyon olan daireler 500-600,000 bine, 4000 Lira istenen kiralık yerler 2000-2500'e düşer.





  • Münih'te 300 500 Euro'ya köpek kulübesinde bile kalamazsın.

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    Hocam burda benim kafama takilan birsey var.


    Simdi asgari ucret 4250TL oda 287USD ediyor gunluk kurdan. Hadi diyelim bir mucize oldu ve USD 7 bandina dustu ozaman asgari ucret dolar bazinda 607 USD olacak, ki bu zaman zarfindan asgari ucrete hic zam yapilmadigini varsayiyorum. Eger zam yapilirsa 800USD ye kadar cikabilir kur 7 lira olursa...


    Ozaman bizim alim gucumuz inanilmaz bir sekilde artmis herkes refaha mi kavusmus olacak? Yani yurt disi kaynakli saydiginiz urunlere super kolay bir sekilde ulasimimiz mi olacak? x box series s mesela 300 dolar + vergi (https://www.bestbuy.com/site/microsoft-xbox-series-s-512-gb-all-digital-console-disc-free-gaming-white/6430277.p?skuId=6430277) olacak ve asgari ucretli arkadaslarimiz maaslarinin yarisiyla bu cihazi alabilecekler mi? Suanda bir bucuk maaslariyla alabiliyorlar... Sadece kur degisimi ile satinalma gucumuz 3 katina mi cikacak?


    Karamsarlik gibi duruyor ama ben pek zannetmiyorum boyle birseyin sadece siyasi guvenle olabilecegini, o kopruyu gectik gibi duruyor...





  • Cortana12 kullanıcısına yanıt

       

  • unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

    Açıkçası döviz kurunun o seviyeye düşürülmesi normal şartlarda bahsettiğin etkiyi yaratır/yaratmalı. Ancak bizim ülkede bunun bir garantisi yok, o doğru!

    Çünkü örnek vermek gerekirse, mesela savaş öncesi ham petrolün varili 95-100 Dolar iken bizim benzin ve mazot fiyatları şu ankinin yarısından bile azdı. Petrol 120-130 Dolar'a çıktı bizdeki fiyatlar katlandı. Fakat sonrasında petrol fiyatları tekrar 95-100 bandını gördü ama bizde bırak tekrardan düşüş yapmayı halen zam yapmaya devam ediyorlar.

    Çünkü iktidarı elinde tutanlar bunu istiyorlar.

    Normalde bu kadar düşüş sonrasında piyasadaki satış fiyatı da düşer ama bizde böyle olmuyor.

    Bu yüzden en başta dedim, ilk şart siyasi iktidarın ve yönetim sisteminin değişmesi. Diğer maddeler buna göre oluşur ve piyasada hissedilir etkiyi yaratır.

    Fakat, diyelim ki iktidar değişti ve gelen iktidar gerçekten samimi şekilde her şeye el atıp tüm ipleri eline alırsa o zaman dövizin düşmesi durumunda senin verdiğin örnekteki rakamların etkisi piyasalarda çok ciddi bir rahatlama yapar.

    Çünkü kontrol mekanizması yapacaksın. Yani diyelim ki 16 Lira olan Euro 8 Liraya düştü. Sen piyasaya denetmenleri sürüp gerekli güncellemeyi yapmayanların ensesine yapışacaksın.

    Dövizin o seviyelere düşmesi ister istemez ciddi bir etki yapar. 15,000 olan telefonu 7000'e alırsın. 300,000 olan arabayı 160-170,000'e alırsın.

    Bu rakamlar yine de olması gereken seviye mi? Elbette değil. Ancak ülke böyle bir duruma gelmişken rakamları şak diye normal seviyeye çekmek mümkün değil.

    Bu yüzden aşamalı olarak gerçekleşecek ve bence iktidar değişirse ve gelenler samimi şekilde ellerini taşın altına koyarlarsa bu mümkün.

    1 yıl içinde bunu göreceğiz. Açıkçası ben de umutsuzum ama zaman her şeyi gösterecek.





  • Cortana12 kullanıcısına yanıt

    Aynen.

    Münih'te 2 odalı bir köpek kulübesi, 594 Euro.

    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/131795155?#


    Münih'te başka bir 2 odalı köpek kulübesi 592 Euro.

    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/131795101?#

    Bu da Münih'te 2 odalı başka bir köpek kulübesi 300 Euro.

    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/131798275?#

    600-700 bandına çıktığında biraz daha iyi köpek kulübeleri bulabiliyorsun. Yani illa ki çok merkezi yerde ve lüks bir yer olması şart değil. Sonuçta orada herkeste araba var. İşe 10 dakikada gideceğine 20-25 dakikada gidersin. Tercihe kalmış.





  • Gurbetçilerin tuzu kuru olmayanların çoğu bittik geçinemiyoruz, her şey zamlaniyor maaşlar yillardir ayni diyor başta Almanya olmak üzere ama bizim muhalif tayfaya bakarsan global krize rağmen gurbetciler vur patlasin çal oynasin yaşıyor!
    Algıda çığır açtınız artik ne gelirse elden yapıyorsunuz ama işin ilginci doğruları paylaşınca silip engelleyen DH bu gibi kışkırtıcı ve yalan/çarpitma paylaşımları neden es geçiyor gerçekten düşündürücü!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Dj_ Mami


    Öncelikle, neden yorum yazar yazmaz beni engelledin ve yanıt vermemi beklemedin?


    İkincisi, bu konu başlığında yazdığın gibi ''Kışkırtıcı, yalan/çarpıtma'' olan ne var? Bana bir tane örnek göster. Tek bir tane!

    Almanya'nın bir emlak sayfasındaki kiralık ev ilanlarının direkt bağlantılarını buraya koyduk ve örnekler sunduk.

    Buradaki başlıkta bana yalan ve kışkırtma maksadı barındıran tek bir örnek gösterir misin?


    Hangi doğru paylaşımın silinmiş?

    O halde bu doğruları buraya da bir yaz da biz de görelim doğruları ve eğer silerlerse hep birlikte yönetime ''Bir dakika! Adam doğruları yazıyor, neden siliyorsunuz?'' diyelim.


    Senin doğru dediğin ve kendini savunma şeklin bu mu? Bir çamur at ve sonra kişiyi engelle.

    Bugün bunu yapan ikinci kişisin. Nedense hiç tartışmaya bile girmediğim insanlar başlığın altına önce asılsız suçlamalar ve iddialar yazıp ardından cevap bile almadan direkt engelliyorlar.

    Kendinize yakıştırdığınız bu mu?





  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    Hocam kusura bakma bilmediğini düşünerek söylemek istedim. O paylaştığın daireler takaslik. Yani doğrudan kiralayamazsin. O evi kiralamak için sende de istenilen kriterlerde bir daire olması gerek ki karşılıklı evleri değiştirin.

    Amaç eski kiradaki evlerin kira artırımı olmadan takas edilmesi.

    Zaten resimlerde ve açıklamada "Tausch Wohnung" diye yazıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @piyanist2014


    Kendim Almanyada kaliyorum, insaat sektöründeyim sayilir ve genel ülkeler arasi ekonomi kiyaslamasina girmeden, verdiginiz örnekler hakkinda ufak bir düzeltme/uyari yapmak istiyorum.


    • Arama kriterlerinde/filitresinde burada "Tauschwohnung" diye tabir edilen daireleri (Degis Tokus Daireler) görüntülemissiniz maalesef. Bu genel kira fiyatlarini yaniltiyor. Söyle ki, bu Tauschwohnunglar (Degis-Tokus-Daireler) normal kira daire arayanlar icin degil, sadece karsiliginda daireyi veren kisiye uygun (genelde cok daha iyi durumda olan) daire karsiligi olursa, yani baska daire sahiblerine kiraya veriliyor. Yani bu daireleri arama filitresinden cikarmaniz gerekir.


    • Aramalarda görünen kira bedeli net bedeller degildir. Maalesef aramalarda genelde net kira bedeli gösterilir, ancak Türkiyede aidat denilen ek ücret de dahil edilince misal o 594 Euroluk kira bedeli, fix aylik 800-900 euro oluyor. Elbette Türkiyede aidatlar vardir, ancak Almanyada aidatlar Türkiyeye nazaren oranti olarak cok daha fazla, bazen yari yariya kadar variyor.


    • Yukardaki 2 düzeltme yapilinca, ki bir arama yaptim, ve 20, 30m2 karelik kücük daireleri de eleyince, normal 2-3 odalik (1+1, 1+2) daireler 900 eurodan basliyor, ve ortalama 1500 euro civaridir. Ki bu da Münih icin normal olani. Tabiki konum ve kalitesine göre cok daha pahali daireler var.


    Ancak Münihde gelirler Almanya geneline göre biraz daha fazla oldugu icin bir nevi yasanabiliyor.


    Benim kaldigim sehirden örnek verecek olursak, 350.000 nüfuslu baska bir eyalette olan bir sehirde kaliyorum. Burasi icin net bilgi verebilirim, 2 cocuklu bir aileye uygun olan daireler (2+1 ler) su an icin ortalama 1200 Euro dur. Düzgün temiz dairelerden bahsediyorum. Özellikle bu son 2-3 senede cok yükseldi.


    Almanya dogma büyüme oldugum icin yazimda, daha dogrusu Türkcemde grammer/yazim/imla hatalari olmustur, kusura bakmayin, maruz görün.





  • acizcool kullanıcısına yanıt

    Hepsi öyle değil. Ki hatta çoğu öyle değil.

    Mesela bunlar direkt normal kiralama ve fiyatlar 400'ün altında, Hamburg ağırlıklı.



    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/133273289?#


    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/132959039?#
    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/133225824?#
    www.immobilienscout24.de
    Ich bin kein Roboter - ImmobilienScout24
    https://www.immobilienscout24.de/expose/132691610?#




  • Selcuk_S S kullanıcısına yanıt

    Yukarıdaki yanıtta başka örnekler de verdim, Tauschwohnung olmayan normal direkt kiralamalar.

    Ayrıca, yakıt giderleri zaten net kira bedelinin yanında yazılı. Dolayısıyla Türkiye'de de doğalgaz giderleri ve apartman/site aidatı gibi giderleri de ilanlarda göstermiyorlar.

    Mesela kira ücreti 3500 Lira olan bir dairenin 400-500 Lira aidatı oluyor eğer site içindeyse ve kış aylarında doğalgaz kullandığında en aşağı 800-1000 Lira fatura geliyor. O da en aşağı.

    Yani 3500 sana oluyor 5000, aidat ve ısınma giderini eklediğinde.


    Tauschwohnung olmayan ve direkt kiralamada olan birçok ilan da var, 450-600 Euro aralığında.

    Mesela 400 Euro net kirası olan bir yerin ısınma gideriyle birlikte 590 Euro olduğunu da gördüm. Bizde ısınma gideri 1000-1500'ü bulurken orada 150-200 arası rakamlara tekabül ediyor.

    Bu yine de Türkiye ile kıyaslama yapıldığında uçuk bir fark gösteriyor.

  • Memleketteki ekonomik sıkıntının berbatlığını herhalde oturup burada reddedecek insan yoktur.


    Fakatbizim memlekette genel olarak ev, araba mevzuları kitlesel kafasızlıktan ve aracı olan emlakçı, galerici gibi tiplerden bu halde. Allah'ın unuttuğu, dört yöne gitsen dört yönü de sınırsız düzlük-bozkır olan Ankara'da şehrin en uzak yerlerine bile 20-30 katlı gökdelenler dikip, o gökdelenlerin 30. katlarındaki 1+1, 2+1 evlere 2 milyon gibi fiyatlar isteniyor ve komik olan da bu fiyatlara alıcı buluyor bu evler. Ulan yemin ediom kriptoda dogecoin'e girer gibi evlere giriyor insanlar. Sanki Manhattan'da ev alıyorlar.


    Ulan memlekette her yer ev abi, her yer emlak. İpini koparan, azıcık ona buna şakşak yapan herkes, 2 arsa ayarlayıp 2 beton atıp toplu konut yapmış son 10-20 senedir. Millette bu evleri kapışıyor resmen. Misal adam 25000TL kazanıyor, orta düzey mühendis, kiraya para vermeyim diye gidip 10 sene kredi çekip, tüm hayatını yağlı kazığa bağlayıp itin götünde toplu konut sahibi oldum diye mutlu oluyor. 20 milyonu olan insan gidip, değerlenir diye Zorlu'dan 20 milyona ev alıyor. Bu kadar vizyonsuzluk akıl almaz gerçekten.


    Gerçi ekonomik çöküşde insanları embole etti. Kim ne yapacağını bilemiyor o da var.





  • Dj_Mami kullanıcısına yanıt

    Türkiyeden 5 kat büyük ekonomi olan almanyada mı ölüp bitmişler? Onlar sizi kekliyor tası tarağı toplayıp gelmeyin diye. Hep bitiyorlar batıyorlar ama sizin yanınızda. Yazın görüyoruz neyle geliyorlar ne harcıyorlar burada. Onların geldiği arabaları bir ömür çalışsan alamazsın.

    Almanyayla aşık atmak neyinize? Almanyada en fakir çulsuz asgari ücret alanı buradaki malı olmayan asgari ücretliden 2-3 kat zengindir.

  • almanya'ya gitmek için herhangi bir çabanız var mı? Girişim, plan vs. ?

  • İleride Amerika yada Avrupa'da yaşamak gibi bir hedefim olduğu için sürekli kira ev fiyatlarına bakıyorum Almanya'da genelde 500-1200 arası oluyor kiralar senin gösterdiğin kiralar köy vs gibi yerlerde olabilir mi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dj_Mami kullanıcısına yanıt

    Asıl algıcı olanlar ölen, biten, geçinemeyen, vatan hasreti çeken ama bir türlü Türkiye'ye dönmeyen iki yüzlü gurbetçilerdir. Tabi bir de bunları savunup Türkiye'yi güllük gülistanlık gösterenler. Madem bitmişler, geçinemiyorlar, buyursunlar ve cennet vatanlarına dönüş yapsınlar. Daha bir tanesinin dönüş yaptığını görmedim. Almanya'da yaşayan halam Türkiye'ye bayram tatiline geldiğinde diğer halama ev araştırmasında eşlik ederken fiyatları uygun görüp müteahhite "bu ne len, bir ev de bana sar" diyerek ev aldı. 7/24 sarhoş gezen amcam Avusturya'da yediği önünde yemediği arkasında bir hayat yaşadı. Hangi bitik ekonomiymiş o öyle. Benim lügatımda "geçinemiyorum, bittik" diyip de ülkesine dönüş yapmayan adama "dönek" denir. Kıvırmanın alemi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    E şimdi sen böyle mantıklı cevaplar yazarsan adam sana nasıl cevap versin ki? Fanatikliğini sürdürebilmesi için böyle Ali Cengiz oyunlarına ihtiyacı var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.