Şimdi Ara

Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
7
Favori
12.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Almanya'da şuan aylık asgari ücret 1650 euro ve ülkede asgari çalışan sayısı 84 milyonluk ülkede yanlızca 6.3 milyon kişi.Ortalama ağırlıklı olarak 2000-3000 euro aylık alan sayısı oldukça fazla ve bu tabloya görede ev+enerji harcamaları ortalama 800 euro kadar tutuyor.Ukrayna savaşı ile birlikte temel gıda,akaryakıt gibi kalemlerdeki anormal artışlar (Almanya genelinde) harcamaları artıran bir başka konu.


    Almanya ekim ayında çalışma saatliğine 12 euroya çıkaracak (şuan 9.45) ve asgari ücret ortalama 2200 euro civarına yükselecek ancak aynı paralelde kira,enerji ve gıda fiyatlarınında savaşın sürmesi sebebiyle artması söz konusu.Özellikle enerji alanındaki artışlar Almanya'yı geçmiş dönemdeki güçlü ekonomi profiline zarar veriyor.Son 30 günde otomotiv sektörünün 4 büyük devi günlük tek vardiya çalışmaya geçerek enerji harcamalarını kısmaya başladı.Benzer durumlar farklı sektörlerdede yaşanıyor.


    şuan Almanya'da savaş durumundan ötürü yıl sonu %3 ila %5 arasında ekonominin daralması ve resesyona girilmesi endişeleri var.Alman hükümeti ise %60 oranında Rus gazı ve petrolüne bağımlı olduğundan Rusya yaptırımlarına enerji alanında ayak uyduramıyor ve alternatifler arıyor.Bu geçiş sürecindede bir tarafdan askeri alana 100 milyar euro gibi 2.dünya savaşından bu yana ayrılan en devasa kaynak aktarılırken diğer tarafdan Rus gazına olan bağımlılığı düşürmek adına atılan adımlar Almanya ekonomisini çok zorluyor.Savaş bitmedende Almanya'nın ekonomide daha da güçlenmesi artık imkansız.





  • Bir odasımı 300 euro yoksa koca dairemi detaylı bilgilendirilirse sevinirim.

  • Ümraniye ile Miami kıyaslandı bu ülkede! Ve Miami de ev daha ucuz şu an. Tarih kitaplarına bu şekilde yazıldı.

    Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • paranın değeri olunca ekonomik stabilite olunca böyle ucuz oluyor her şey

  • @sabe

    Hocam konudışı ama Yuvam Hesabı açtırdınız mı ? Gurbetçilerimizin desteğine ihtiyacı var vatanımızın , açtırmadı iseniz ihmal etmeyin lütfen.Duymayan çevrenizdekilerede iletin lütfen.

  • Ev fiyatlarinin ucuz göründüğüne bakmayın. Biz parayi vergisine veriyoruz yeenim. 300 euro kira ama 5000 euro vergisi var onun siz bilemezsiniz 😂

    1+1 evde oturuyorum iskenderun gibi zittiribizik bir yerde otoparki bile yok 350k fiyatı var. Miami de dayalı döşeli deniz manzarali rezidans katlarını 400k ya satıyorlar. (Siz yazmadan soylim bizzat yaşadım)

    Yani biz bitmisiz ama aglayanimiz yok. 60 70 kuşağı bitirdi bu ülkeyi. Daha da çıkamaz... Yeni nesil ağzıyla kus tutsa ev araba alamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Essen konum olarak bizde hangi ile denk gelir?

    Berlin Münih Stuttgart Hamburg gibi yerlerde durum ne bizdeki İstanbul Ankara İzmir klasında yerlerle karşılaştırılmalı. Yoksa git Çorum'da ucuz kiralık ev var mesela eğer aradığın buysa.

    İstanbulun sorunu fiyatlar değil boş yer kalmaması. Kendi mahallemden örnek vereyim koskoca mahallede 2 daire var kiralık şuanda sahibindene baktığımda.

    Hem iktidar hemde dünyadaki savaş krizi sağolsun inşaat sektörünü çok kötü vurdular yeni ev arzı veya kentsel dönüşümü bitirdiler. Yeni ev gelmezse fiyatlar daha da yukarı çıkacak İstanbul'da.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt

    Hocam öldükten sonra hayatımı Almanya'da yaşamaya devam edeceğim, o zaman açtırırım. Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Kardes sen poor favordan mi bahsediyorsun.

    Yahu adam dolar 3 tl nin ustune cikarsa nufustan kaydimi sildiririm diye mesaji var, herif birak nufustan kayit sildirmeyi, forumdan bile sildiremedi sen boylesinden cok birsey bekleme. Halsiyeti olsa bu foruma bir kere bile ugramazdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya bu Almanya hep batıkdı böyle... çok fakirler bildiğiniz gibi değil.....
    1 Euro =15,86 Türk Lirası iken bizim uyanıklar bizim mallara ..
    1 Türk Lirası = 0,063 Euro diye anlatınca Almanya battı sanıyorlar.... puhahhahahaaaa..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama maaş da 3800 euro civarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "40 yaşındayım 52 sene yaşadım Almanya'da"

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1+1 eve 700 avro kira veren var!
    Bizim arkadaş boşuna bir yatak odası bir salona o kadar kira veriyor demek ki Berlinde, hem Hamburg dan daha ucuz bir yermiş Berlin. Salak mı bu adam sizce?
    Üstelik öyle çok merkezi konumda da değil, toki sitesi gibi binlerce daire yan yana bir yer, şehrin kenar mahallesi ve fiyat bu.
    Asgari ücret de 1350 avro diyor, bu paraya çalışanlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Konu sahibinin attığı evlere benzer, uygun fiyatlı bir ilan atar mısınız hocam Çorum'dan? Kayseri'de o tarz evler dudak uçuklatan fiyatlarda kiraya veriliyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konudaki aktrollü ciddiye almayın. Hiçbir şekilde mantıklı cevap veremez ve cevap vereneyince küser, engeller. Kaç defa dedim ağlayacaksan oynamayalım diye ama dinlemedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin kirası kapıdaki araçlardan daha pahalı yalnız Almanya Bitmiş! Bu Ev Kiraları Ne? 

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.