Şimdi Ara

Almanya Vizesi ve diğer ülkeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    iş seyehati için Almanya vizesi başvurusunda bulundum. Aynı zamanda eşim ve oğlum için de başvurdum. Sonuç olarak Almanya Konsolosluğu üçümüze 6 aylık multi verdi.
    Ancak Almanya seyehatini 2 ay ertelemek zorunda kaldım. Vize süresi uzun olduğu için Almanya'dan önce araçla Yunanistan veya Bulgaristan'a geçme planları yaptık.
    Sorum şu: Almanya vizesi ile Almanya'ya gitmeden önce Yunanistan'a giriş yapabilir miyim?
    Mantık ile düşününce Schengen olduğu için sorun olacağını sanmıyorum ama kapıda "Almanya vizesi almışsınız ilk önce Almanya'ya neden giriş yapmadınız" veya "ilk önce Almanya'ya giriş yapmalısınız" sorunuyla karşılaşır mıyız?



  • Merhaba kural olarak Schengen vizenizi hangi ülkeden aldıysanız ilk o ülkeye giriş yapmanız beklenir. Neden oradan giriş yapmanız gerektiğini, pasaport polisine iyi anlatmanız gerekir. Sizin durumunuzda kara yolu ile Almanya'ya gittiğiniz için ve Almanya'nın verdiği Schengen vizesinin Yunanistan'dan daha prestijli olduğu için sorun çıkmama ihtimali yüksek. Onlara nüfusunuzun fazla olduğunu, pahalı olması nedeniyle uçak yerine karayolunu tercih ettiğinizi, transit geçeceğinizi söylersiniz. Aile olmanız da avantajdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam tersi durumla kendim karşılaştım. Vizem Yunanistandan alındı. Almanya'ya gittim. Bir gün öncesinden Yunanistana giriş çıkış yaptım. Uçağa binmeden önce AHL de geri dönersiniz muhabbeti yaptı thy görevlisi. Dedim ne alakası var. Yok efendim vizeniz yunanistan'dan alınmış vs vs.. Almanya'ya vardığımda pasaport polisi Yunanistan giriş çıkışına baktı özellikle. Okeyledi girdik. Sizin olay tam tersi ve yukarıda arkadaşında bahsettiği üzere Almanya vizesi daha prestijli olduğundan problem olacağını sanmıyorum. Durumu anlatırsın bi sıkıntı çıkmaz.
  • Durumu riske atmamak adına ilk önce Almanyaya geldim ve bira haftadır buradayım. Döndüğümde kafam rahat bir şekilde Yunanistan ve diğer Avrupa ülkelerine girer çıkarım artık
  • aldığınız vize ile sengen bölgelerine rahatlıkla girebilirsiniz. sadece aldığınız ülkeye giriş çıkış yapmanız sonraki vize alımları için artı puandır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhand28

    Tam tersi durumla kendim karşılaştım. Vizem Yunanistandan alındı. Almanya'ya gittim. Bir gün öncesinden Yunanistana giriş çıkış yaptım. Uçağa binmeden önce AHL de geri dönersiniz muhabbeti yaptı thy görevlisi. Dedim ne alakası var. Yok efendim vizeniz yunanistan'dan alınmış vs vs.. Almanya'ya vardığımda pasaport polisi Yunanistan giriş çıkışına baktı özellikle. Okeyledi girdik. Sizin olay tam tersi ve yukarıda arkadaşında bahsettiği üzere Almanya vizesi daha prestijli olduğundan problem olacağını sanmıyorum. Durumu anlatırsın bi sıkıntı çıkmaz.
    o işgüzarlığından öyle demiştir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.