Şimdi Ara

Alokontör hırsızlık yapıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
25.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Met5n1k

    Alokontörden yaklaşık 1 hafta önce aradılar ve sizinde bildiğiniz ıvır zıvır şeyleri söylereyek (her kontör yüklemenizde şu kadar bu kadar vs.. vs.. )katakulli yapmaya kalktılar. Bendende kredi kartı numaramı ve arkasındaki 3 haneli güvenlik numarasını istediler.

    Kartımın yanımda olmadığını (ki sadece internet üzerinde kullandığım bir kredi kartı, kart cidden elimde değil) belirttim. Yani kendisine o an itibariyle kart numarası ve güvenlik kodu veremeyeceğimi bildirdim.

    Gelgelelim ben bu alokontörden 1-2 sene önce kontör yüklemesi yapmışım ve kredi kartı bilgilerim hali hazırda ellerindeymiş. Neyse konuşmasını devam ettiren "Mehmet Genç" isimli alokontör müşteri danışmanı kontör yüklemesi yaptıkça kontör kazanacağımdan dem vurarak konuşmasına devam etti. Sıkıcı bir pazarlama elemanı ile karşı karşıya olduğumu anlayarak kendisine ücretlendirme hakkında bilgi sordum.

    Bana verdiği cevap herhangi bir ücret olmadığı nasıl vodafonedan yükleme yapıyorsanız aynı şekilde yapabileceğimi bunun karşılığında ekstra herhangi bir ücret talep etmediklerini söyledi. He he dedim geçtim.. kartım yanımda olmadığı için ertesi gün beni tekrar arayacağını söyleyerek telefonu kapattık.

    Ekstrelerimi pek inceleyen biri olmasamda az önce internetten o karta ait ekstreye baktığımda 12X5.75 taksit ödemem olduğunu gördüm, kime derseniz.. Alokontör'e..

    Bildiğin hırsızlık yapmış birileri.. Aradım ve benden telefonda onay aldıklarını iddia ettiler, böyle bir onay vermediğimi söyleyince ses kayıtlarını dinleyip bana döneceklerini bildirdiler fakat sinirim yatışmadı banka ile görüştüm ki onlarda haklı olarak öncelikle o firma ile görüşmem gerektiğini söylediler. Tekrar alokontör denilen firmayı aradım müşteri olmanın verdiği haklılık ve sinirle "Mehmet Genç" ile görüşmek istediğimi belirttim ama karşımdaki hatun şikayetimin alındığını 48 saat için döneceklerini söyledi.. ses kayıtlarını dinleyeceklermiş.. Dinledikleri takdirde kendilerine kart numarası ve onay vermediğim açıkça görülecek ama bana dönüp .... bey onay vermişiniz vs.. diyecekler. Ses kayıtlarını bende dinlemek istiyorum dedim karşıdaki hatun birden celallenip söylediği şeyleri tekrarlamaya başladı ve nihayetinde telefonu suratıma kapattı..

    Ne ilginç dimi, "Yavuz hırsız evsahibini bastırırmış" boşuna denmemiş olsa gerek. Bu firma bildiğiniz hırsızlık yapıyor aman dikkat.
    Pek vaktim olmasada bu işin peşini bırakmamayı düşünüyorum, sadece kendim için değil. Kimbilir hergün kaç kişiyi dolandırıyorlar. Bu konu ile ilgili önerileriniz varsa almak isterim en azından yapabileceklerimiz konusunda alternatifleri çoğaltmış oluruz.



    Hocam hiçbir şeyle uğraşmanıza gerek yok, direk tüketici hakem heyetine gidin. Onlar sizin için hallederler.

    Bu arada bunların numarası nedir ? Aradıkları zaman tedbirli olalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi La Liberté -- 24 Mayıs 2012; 19:58:08 >




  • Ben de vodafone'un internet sitesinden lira yükleyecektim, ancak anlayamadığım bir şekilde bloke oldu. Müşteri hizmetlerini aradığımda çok garip ama 7010'u arayarak yapabilirsiniz dedi. Ben de bu servisi Vodafone'un kendisinin yaptığını sanmıştım. Aradım direk bi herif çıktı vıdıvıdı konuşuyor. Uykuluydum zaten bankamı sordu sonra da ilk 4 hanesini söylemeden kart numaramı istedi. Sanki o 4 hane banka adını bilince bulunamıyor.. Sonra kartımın skt istedi ve tc. kimlik numaramı da istedi. Dalgınlık işte verdim. Size bir şifre vereceğiz bununla gireceksiniz diyor. Güvenlik sorusu olarak da "İlkokulunuz nedir?" diye sordu. Ben de o sırada internetten bir bakayım dedim ve bütün şikayetleri gördüğüm an tereddüte düştüm ve adamın suratına kapattım, ne yapayım. Ama kartın arkasındaki güvenlik kodunu sormadı. Şimdi bu adama ben kimlik numaramı, kart numaramı ve son kullanma tarihini verdim. Pişmanım.




  • Yaklaşık 4 -5 sene önce bende alokontörü kullanıyordum.

    Ama şimdi internet bankacılığından çok rahat istediğim oranlarda TL yükleyebiliyorum.


    geçen beni aradılar, kesinlikle istemiyorum dedim. Lafı uzatmaya çalıştı bende kestirip attım kapattım sonra telefonu.
  • ARKADAŞLAR AYNISI BUGÜN BENIMDE BASIMA GELDI ISMIMI VE DOGUM TARIHIMI ISTEDILER VODAFONE MUSTERİ HIZMETLERINDEN ARIYORUM DEDILER ILK DAHA SONRA BANA BEDAVA KONTOR YUKLEYECEKLERINI VS VS SOLEDILER FAKAT BEN INANMADIM TABI CUNKU BENIM HAT ACIK BIR HAT VE BENIM UZERIME DEIL NASIL VODAFONEDAN ARIOLAR DEDIM DAHA SONRA VODAFONE LA ANLAŞMALI OLDUKLARINI VE 10 BUYUK BANKAYLA CALIŞTIKLARI VS KONULARA GİRDİLER EVDEN CIKMADAN RAHATLIKLA KONTOR YUKLEYEBILIRSINIZ VS VS BITON LAF KALABALIĞI BENDE ZATEN BUNLARA GEREK YOK BEN EVDEN CIKMADANDA KONTORUMU INTERNETTEN YUKLUYORUM BUNA HİÇ GEREK YOK DEDIM BU SEFER BANA HER YUKLEMENIZDE PUANLAR KAZANCAKSINIZ FELAN DEDI HERNEYSE BANA BI BANKA ADI VERMEM GEREKTIGINI SOLEYINCE BEN NEDEN SANA BANKA ADI VERCEKMISIM DEDIM BANKA ADI VERDIM VARSAYALIM DEDIM SIMDI SEN BENDEN BIRDE KART NOSU DA ISTERSIN DEDIM YOK DEDI SADECE KARTINIZI SON 13 HANESIMI BISI DEDI BENDE NERDEN BILEBILIRIM SIZIN GUVENILIR OLABILECEGINIZI DEDIM ODA EVET HAKLISINIZ DAHA ONCE MAGDUR OLMUSSUNUZ SANIRIM BU KONUDA BENDE MAGDUR OLDUM DEDI MUSTERI TEMSILCISI HALBUKI BEN BOLE SEYLERE MAGDUR HIC OLMADIM IS BANKA KREDI KARTI VS OLDUGU ZAMAN ORDA DURURUM HERNEYSE DEDIM SAOL BEN ALMIYIM IYI GUNLER DEDIM DAHA SONRA BITON KONUSTU YINE BENDE BEN BI INTERNETTEN ARASTIRIM DAHA SONRA DONERIM SIZE DEDIM KIZDA BANA TAMAM BEN SIZI NE ZAMAN ARIYIM DEDI BEN DE GUN ICERISINDE ARARSIN DEDIM ARADIGINDA TELI ACMICAK VEYA KAPATICAKTIM AMA ŞİMDİ AKSINE KONUSTURUP SORULAR SORUP LAFA TUTCAM SONRA ISTEMIORUM DIYCEM ....BIRDE ARADIKLARI TELEFON NUMARASIDA 444 10 10




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sweetymerve

    ARKADAŞLAR AYNISI BUGÜN BENIMDE BASIMA GELDI ISMIMI VE DOGUM TARIHIMI ISTEDILER VODAFONE MUSTERİ HIZMETLERINDEN ARIYORUM DEDILER ILK DAHA SONRA BANA BEDAVA KONTOR YUKLEYECEKLERINI VS VS SOLEDILER FAKAT BEN INANMADIM TABI CUNKU BENIM HAT ACIK BIR HAT VE BENIM UZERIME DEIL NASIL VODAFONEDAN ARIOLAR DEDIM DAHA SONRA VODAFONE LA ANLAŞMALI OLDUKLARINI VE 10 BUYUK BANKAYLA CALIŞTIKLARI VS KONULARA GİRDİLER EVDEN CIKMADAN RAHATLIKLA KONTOR YUKLEYEBILIRSINIZ VS VS BITON LAF KALABALIĞI BENDE ZATEN BUNLARA GEREK YOK BEN EVDEN CIKMADANDA KONTORUMU INTERNETTEN YUKLUYORUM BUNA HİÇ GEREK YOK DEDIM BU SEFER BANA HER YUKLEMENIZDE PUANLAR KAZANCAKSINIZ FELAN DEDI HERNEYSE BANA BI BANKA ADI VERMEM GEREKTIGINI SOLEYINCE BEN NEDEN SANA BANKA ADI VERCEKMISIM DEDIM BANKA ADI VERDIM VARSAYALIM DEDIM SIMDI SEN BENDEN BIRDE KART NOSU DA ISTERSIN DEDIM YOK DEDI SADECE KARTINIZI SON 13 HANESIMI BISI DEDI BENDE NERDEN BILEBILIRIM SIZIN GUVENILIR OLABILECEGINIZI DEDIM ODA EVET HAKLISINIZ DAHA ONCE MAGDUR OLMUSSUNUZ SANIRIM BU KONUDA BENDE MAGDUR OLDUM DEDI MUSTERI TEMSILCISI HALBUKI BEN BOLE SEYLERE MAGDUR HIC OLMADIM IS BANKA KREDI KARTI VS OLDUGU ZAMAN ORDA DURURUM HERNEYSE DEDIM SAOL BEN ALMIYIM IYI GUNLER DEDIM DAHA SONRA BITON KONUSTU YINE BENDE BEN BI INTERNETTEN ARASTIRIM DAHA SONRA DONERIM SIZE DEDIM KIZDA BANA TAMAM BEN SIZI NE ZAMAN ARIYIM DEDI BEN DE GUN ICERISINDE ARARSIN DEDIM ARADIGINDA TELI ACMICAK VEYA KAPATICAKTIM AMA ŞİMDİ AKSINE KONUSTURUP SORULAR SORUP LAFA TUTCAM SONRA ISTEMIORUM DIYCEM ....BIRDE ARADIKLARI TELEFON NUMARASIDA 444 10 10

    evet alo kontör müşteri hizmetlerinin numarasıdır. vodafone değilde taşeron bir firma hizmet verir ama yine vodafone a baglıdır. bu firmayla ilgili şikayetiniz olursa vodafone müşteri hizmetleri yardımcı olur. isterseniz şimdi arayıp alo kontör hakkında bilgi alabilirsin.

    ama kelime oyununa gelip evet falan demeyin hiç bir şeye. bu onay anlamına gelir. sizden yapılan yükleme karşılıgında 4 tl galiba ücret alınır. mesela 20 yükledin kredi kartından 24 cekerler. taksitle kontör alabilirsin. güvenilir bir firmadır ama buna gerek yok. internet varken ne gerek var :)




  • arkadaşım benım görüşüm internet varken ne gerek var niye 4 tl boşa gitsin sen 4 tl kaç tane sakız alınır biliosun:P
    kim ne yapıosa yapsın ben internetten halledıorum kendı fikirlerimi soledım kazıklanmak isteyen başvurur yapcak bişi yoq
  • yaw bende başka bişi demedim ki :) gerek yok dedim. açma telefnlarını boşver. bi kac kere daha ararlar sonra data dan silerler 3-4 sene aramazlar bida :D
  • arkadaşlar şimdi herkes vodafone suç atmış , turkcellinde bu sekilde bir hizmeti var ve onlarda aynı şekilde birsürü kişiyi dolandırmış bakınız şikayetvar.com

    şimdi size düşen eğer gerçekten haklıysanız ve haksızlıga ugruyorsanız toplu sekilde mahkemeye basvurmanız...
    haklı oldugunuz halde neden ödüyesiniz o paraları ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    arkadaşlar şimdi herkes vodafone suç atmış , turkcellinde bu sekilde bir hizmeti var ve onlarda aynı şekilde birsürü kişiyi dolandırmış bakınız şikayetvar.com

    şimdi size düşen eğer gerçekten haklıysanız ve haksızlıga ugruyorsanız toplu sekilde mahkemeye basvurmanız...
    haklı oldugunuz halde neden ödüyesiniz o paraları ?



    bi tek aveada yok bu hizmet onuda müşteri hizmetlerini arayarak yapabiliyosun zaten.

    hatta turkcell ve vodafone nun alo kontor hizmetini aynı firma veriyor desem bana inanırmısınız :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sahinmustafa1987

    quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    arkadaşlar şimdi herkes vodafone suç atmış , turkcellinde bu sekilde bir hizmeti var ve onlarda aynı şekilde birsürü kişiyi dolandırmış bakınız şikayetvar.com

    şimdi size düşen eğer gerçekten haklıysanız ve haksızlıga ugruyorsanız toplu sekilde mahkemeye basvurmanız...
    haklı oldugunuz halde neden ödüyesiniz o paraları ?



    bi tek aveada yok bu hizmet onuda müşteri hizmetlerini arayarak yapabiliyosun zaten.

    hatta turkcell ve vodafone nun alo kontor hizmetini aynı firma veriyor desem bana inanırmısınız :)

    aslında en doğrusu kredi kartı numaranızı kimseye vermemeniz veya internet alışverişlerine kapattırmanız.




  • sadece 20 tl yüklemek istediğimi, başka hiçbir kampanayaya katılmak, üye olmak istemediğimi 3 defa belirrttiğim halde taramalı tüfek gibi müşteri yetkilisi kampanya şartlarını saydı. kontör yüklemek için onay gerekiyor dedi.. onay verdim. kredi kartını bi kontrol ettim ayda 7tl 12 ay boyuncakesinti yapmış.. itiraz edip ses kayıtlarımızın dinlemesini sitedim ve iptal ettirdik..

    ya hu müşteri sana hayır diyor.. niye katakulli ile iş çevirmeye çalışıyorsunuz ki yani?
  • Beni az önce aradılar vodafone alokontör den arıyoruz diye, liralarınız bittiğinde vodafone hattınıza kredi kartınızla ücretsiz yükleme yapıyoruz dediler. Ben de içimden ne vodafonu, ben 1 ay önce aveaya geçtim dedim. 1 gün önce vodafone dan mesaj gelmişti, sizi tekrar aramızda görmekten mutluluk duyarız, 21 TL'ye 500 dk konuşabilirsiniz diye. Acaba onlar mı arıyor derken, müşteri temsilcisini bekletip, 1 sn kredi kartıma bakayım dedim. Google ile "alokontör donaanımhaber" yazdığımda burası çıktı. Ben de bunlara bir oyun yapayım deyip google ile "credit card generator" araması yaptım. Rastegele oluşturulan kredi kartı numarasını bir yere not ettim. Şartlar nedir, üyelik var mıdır, ek ödeme var mıdır, güvenilir bir sistem mi muhabbetlerine daldık. Ben sordum o sıraladı, ben sordum o sıraladı. Ben diyeyim yarım saat, siz deyin bir saat muhabbetin dibine vurduk. Sisteminizi çok beğendim, daha ne bekliyoruz, çok heyecanladım deyip hemen işlemlere başlayalım, sabırsızlıktan bayılmadan siz kontörlerimi yükleyin dedim. Kredi kartı numaramı isteyince not ettiğim numarayı verdim. Kartın arkasındaki 3 haneli son rakamı sordu uydurdum, doğum tarihimi sordu uydurdum, ismimi sordu uydurdum. 1 senelik üyelik yapıyorum onaylıyor musunuz dedi, onaylıyorum dedim. Teşekkür etti kapattık telefonları. Yarım saat sonra tekrar arandım ve kredi kartımın süresinin geçtiği söyledi. Ben kredi kartımın doğru olduğunu, ama ben avea ya geçtiğim için sisteminiz kabul etmiyor olabilir der demez yanlışlık olmuş, özür dilerim diyip telefonu kapadı...

    Acaba avea hattını aradığı için çok yazmış mıdır? Muhabbetin sonunda tek merak ettiğim konu buydu... :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smartbidik -- 30 Eylül 2012; 17:25:34 >




  • Ya bu alo kontör ne kadar dandik bir şeydir böyle. Tamam dolandırıcısınız tamam hırsızsınız tamam üçkağıtçısınız her şeye tamam da arkadaş bari işinizi düzgün yapın. 19 Nisan'da bana alo kontörden SMS geldi "Özel müşteri temsilcimiz bilmemne sizi arayarak hizmetlerimiz hakkında bilgi verecektir" diye. Gün oldu 25 Nisan, ne arayan var ne soran
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aristeas

    Ya bu alo kontör ne kadar dandik bir şeydir böyle. Tamam dolandırıcısınız tamam hırsızsınız tamam üçkağıtçısınız her şeye tamam da arkadaş bari işinizi düzgün yapın. 19 Nisan'da bana alo kontörden SMS geldi "Özel müşteri temsilcimiz bilmemne sizi arayarak hizmetlerimiz hakkında bilgi verecektir" diye. Gün oldu 25 Nisan, ne arayan var ne soran

    bana da geldi ayni mesaj 3 4 gun sonra aradilar... Neyse konustu konustu ben de tamam dedim bir uyeligim olsun belki lazim olur dedim... Konustu konustu en son su hediye bu hediye diye kelimeleri pes pese dizerken 80kusur tl uyelik aidatini 12 taksitte odemeye onay veriyor musunuz dedi hizlica :) dedim orada dur... Yanlislikla onay versem gecirecekler bana... 10dk falan istemiyorum onay vermiyorum diye diye telefonu kapattim :) aman dikkat edin bu alo kontore...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin613


    quote:

    Orijinalden alıntı: Aristeas

    Ya bu alo kontör ne kadar dandik bir şeydir böyle. Tamam dolandırıcısınız tamam hırsızsınız tamam üçkağıtçısınız her şeye tamam da arkadaş bari işinizi düzgün yapın. 19 Nisan'da bana alo kontörden SMS geldi "Özel müşteri temsilcimiz bilmemne sizi arayarak hizmetlerimiz hakkında bilgi verecektir" diye. Gün oldu 25 Nisan, ne arayan var ne soran

    bana da geldi ayni mesaj 3 4 gun sonra aradilar... Neyse konustu konustu ben de tamam dedim bir uyeligim olsun belki lazim olur dedim... Konustu konustu en son su hediye bu hediye diye kelimeleri pes pese dizerken 80kusur tl uyelik aidatini 12 taksitte odemeye onay veriyor musunuz dedi hizlica :) dedim orada dur... Yanlislikla onay versem gecirecekler bana... 10dk falan istemiyorum onay vermiyorum diye diye telefonu kapattim :) aman dikkat edin bu alo kontore...

    Hocam peşini bırakma bak mutlaka bakiyeni makiyeni kontrol et, onay verdiniz diye faturaya geçirebiliyorlar, ses kaydı dinlemektir tüketici hakem heyetidir carttır curttur derken ömründen ömür gider valla.




  • cok sukur bir sorun olmadi... Para kesseler pesini birakmazdim zaten ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benide aradılar, her söylediğinizi onaylıyorum ama kredi kartım yok dedim, iyi günler deyip kapattılar.
  • Ben zede oldum bunlara malesef.. hemde kendim arayıp düştüm resmen.. ama bu vodafonun yatacağı yer yok kartımla tl yüklemek istiyorum dedim mhden vatandaş 7010 ara dedi hiç uyarmadı bu ayrı servistir ücretlidir fln diye aradık ve kart bilgilerimizide vodafon servisi diye verdik olan oldu =(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de vodafone hizmeti sanip bilgi aldim saydiklari iyi guzel sonra k.karti numarasi ve tarihini aldi ben de verdim fakat sonra 89tl ucret dedi onaylamiyorum dedim defalarca. ikna etmeye calisti dakikalarca o zaman anladim bi katakulle donuyor. Kart arkasindaki numarayi vermedim kontrol ettim para da cekmemisler su ana kadar.

    Sizce karti iptal ettireyim mi? Acil cevaplarsaniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok kardeşim kredi kartını iptal ettirmene gerek yok arkada cvv kodunu vermediğin sürece hiç bişey yapamazlar. için rahat olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.