Şimdi Ara

Altay tankı için motor açıklaması geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilk 250 adetlik partinin motorları zaten MTU'dan alınacak. motor geliştirmeleri sonraki paketler için. o zamana kadar bir yola girilmiş olur. herşey adım adım ilerliyor. Öncelik sırasına bakmak gerek.

  • Böyle şeyleri görünce insan üzülüyor. Şurada üç beş adamız herhalde, "bunların işi gücü yalan dolan, DH da bu yalan dolana alet oluyor" diyoruz ama dinleyen yok. Bir de üzerine ya da vatan haini oluyoruz, ya da bu işleri kıskanan "dış güç" oluyoruz.

    Dünyada kimse %100 silah da üretmiyor. Teknik becerin olsa bu sefer ham madde ihtiyacın olacak, yapacak fabrikan olsa, fabrikada bu aletleri yapacak makineye ihtiyacın olacak. Dünyada kapitalist bir globalizasyon söz konusu. Tank yapmadan önce doğru düzgün müttefik yapman lazım. Bütün dünyaya düşman bir türkiye nasıl yaşasın? Üç tarafımız denizlerle, dört tarafımız düşmanlarla çevrili. Bu kadar düşman yapacağımıza dost yapacak politikalar yapman lazım. Sonra tanka ihtiyacın da kalmaz.

    Yahut tank yapmak yoğurt yapmakla bir mi hiç? Akıl fikir buna izin verir mi? Bırak tankı, arabayı baştan sona üreten bir tane firma mı var? Cep telefonunu baştan sona üretebilen var mı? Şu "yerli ve milli" propagandasını ısrarla yiyen insanlara "kullanışlı cahil"den başka laf bulamıyorum. Almanya'nın kıskandığı havalimanının bazı ihaleleri bile Alman firmalara veriliyor, buradan fakir dh üyesi kendini süper güç zannetsin. İnsan yazmaktan sıkılıyor bir de utanıyor, bunlar kandırılmaktan utanmıyor.





  • Yahu adamlar zamaninda 129 gunde 4 tane araba ve 10 tanede motor yapmis yok mu kalmadimi babayigit muhendislerimiz hepsini kaybettik galiba

  • avrupada pek çok ülke bize düşman da açık ara fransa, almanya, avusturya, lüksenburg daha çok düşman. her tür işte bunlardan uzak durmak gerekir. mitsubishi type 10'un motorunun patentlerini vereydi iyiydi ama vermedi, bizi bu avrupalıların eline bıraktı. Rusya daha iyi bir seçenek.

  • Ruslardan ya da Çinlilerden yardım almamız gerekecek. Avrupa postayı koydu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deeper

    Zamanında "Motor bizim olmadıktan sonra ne olacak, parça vermediler mi kalırız" dediğimizde bizi vatan haini ilan eden arkadaşlar da burada mı?

    %100 yerli diye yesin dursunlar sizi, dışını bile G.Kore ile ortak yapıyoruz, motoru hiç yapamayız! Kalır bu tasarım da böyle!

    Şimdi sen böyle söyledin diye seni yine vatan haini ilan eder, bu çakma vatan severler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EmRe42TRK

    Kafalar yine pril, pril Senin beynini seveyim.

    Aydınlat bizi de pırıl pırıl kafamız olmasın.

    Hayvan gibi örtülü ödeneğe ödenen para yerine argeye yatırım yapılsın diyoruz. Varsın sonuç elde edilmesin ama mühendis yetişsin diyoruz. artık inşaat a yapılara verilen paralar ile ilerleyemeceğimizi biliyoruz.

    Senin kafa ne kafası?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klavye kahramanları yine iş başında
    köstek olmaktansa destek olmaya ne gerek var dimi?
    Milli projelere gönülden destek vermeliyiz.

  • o kadarı olmuş en önemli parçası olan motor kaldı iyi mi ? bir tane bile mühendis kalmamış ülkede ...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deeper

    Zamanında "Motor bizim olmadıktan sonra ne olacak, parça vermediler mi kalırız" dediğimizde bizi vatan haini ilan eden arkadaşlar da burada mı?

    %100 yerli diye yesin dursunlar sizi, dışını bile G.Kore ile ortak yapıyoruz, motoru hiç yapamayız! Kalır bu tasarım da böyle!

    Şimdi sen böyle söyledin diye seni yine vatan haini ilan eder, bu çakma vatan severler.

    sen çakma değil gerçek bir vatanseversin galiba? kutlarım seni. vatanını seveni herkes sever. sonuçta vatanını bırakıp kaçan suriyelilerin hali ortada. sağcısı solcusu, dindarı, hristiyanı, ateisti, açığı, kapalısı bir elin farklı beş parmağı gibi birleşip meli, yumruk olmalıyız. bizi ikinci, üçüncü sınıf gören batılının pazarı olmaktan çıkıp (Rusya v.s. herkesi öyle görüyorlar) doğunun incileri Japonya, Kore Tayvan gibi olmalıyız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hollowman_

    ilk 250 adetlik partinin motorları zaten MTU'dan alınacak. motor geliştirmeleri sonraki paketler için. o zamana kadar bir yola girilmiş olur. herşey adım adım ilerliyor. Öncelik sırasına bakmak gerek.

    MTU almanların onlar vermiyor motoru zaten .Avusturyalılar da vermiyoruz dediler
    100% yerli değil bu derken bunu diyoruz işte.
    Türkiye ne yazık ki motor üretemeyen bir ülke.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teramit -- 5 Ocak 2019; 0:38:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moulder

    Tümosan mevcutta traktör motoru yapabilen bir firma neden Avusturyalı firmadan destek alıyork ki. Biraz arge işine ağırlık verip tank motoru mu yapamıyor. Bence özelleştirilip inşaatçı Albayraklara verilince sıkıntı oldu. Keşke sanayici bir firmaya verilseydi.

    emin ol traktör motoru da yerli değildir lisans ile üretiliyordur yada direkt ithaldir
  • ney tartışılıyor anlamış değilim. sen daha çöp üretemezken şimdi motoru vs hazır olsada dış kaporta dediğin bir çok önemli şeyi yerli yapıyorsun. misal akkor sistemi vs. 2. aşamadada ilkinde yapamadıklarınıda kendin yaparsın. eğerki hepsini kendin yapmaya kalksan bu sefer son teknoloji-sorunsuz yapamazsın.

    2. dünya savaşındaki teknoloji değilki herşey kara sistem olsun; elektronik-otomatik yüksek teknoloji. aynı şekilde zamanında 129 günde araba yapmışlarda o zamanlar kimse yakıtına performansına konforuna şimdiki gibi dikkat etmiyordu. o teknolojiyle yapmak kolaydı. amaç sadece çalışan bir araba yapmış olmaktı.

    altay tankı envartere girer, zaman geçer, o zaman dersin savaş çıksa bunların motoru nolucak, yerli motor ne zaman çıkıcak. ama daha prototipten ileri gidememişken motoru sormak yersiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musty3535123 -- 24 Ocak 2017; 2:50:5 >
  • Bundan yaklaşık 70 yıl önce , ortada hiçbirşey yokken, hitlerin emriyle almanya sanayisi birkaç ay içinde devrin ileri tanklarını yaptı yetmedi dünyanın en büyük tankını yaptı, yetmedi uçak yaptı, yetmedi füze yaptı, yetmedi ufo yaptı, yetmedi, denizaltı yaptı , top tüfek silah vs yi saymıyorum bile.
    Almanyadan neyimiz eksik, hemen hemen aynı büyüklükte ve aynı nüfuslara sahibiz. Onların 70 yın önce ki seviyelerine hala ulaşamıyoruz.

  • teramit T kullanıcısına yanıt
    1988 yılına kadar fiat patentiyle üretim yapılıyordu sonrasında yerli oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her zaman söylerim; kaplumbağa tavşanı yener! Biz her zaman acele eder, bazı şeyler zaman alacak diye temel şeyleri sona bırakırız, sonra zaman su gibi akar, işin bir yerlerinde tıkanır kalır, ondan sonra ileri gidemez, geri dönemeyiz. O yüzden karar verici ve uygulayıcı kadroların çoğu GERÇEK mühendis ve bilim adamlarından oluşmalıdır, hatta meclisin çoğu da, diye kendimi bildim bileli bas bas bağırıyorum. Ama politika iğrenç bir şey maalesef ve lafla yalanla her şey oluveriyor ve sonra gerçekler ortaya çıkıveriyor!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mihl

    Bundan yaklaşık 70 yıl önce , ortada hiçbirşey yokken, hitlerin emriyle almanya sanayisi birkaç ay içinde devrin ileri tanklarını yaptı yetmedi dünyanın en büyük tankını yaptı, yetmedi uçak yaptı, yetmedi füze yaptı, yetmedi ufo yaptı, yetmedi, denizaltı yaptı , top tüfek silah vs yi saymıyorum bile.
    Almanyadan neyimiz eksik, hemen hemen aynı büyüklükte ve aynı nüfuslara sahibiz. Onların 70 yın önce ki seviyelerine hala ulaşamıyoruz.

    Sizin ozelinizde yazıyorum fakat genele cevap olabilmesi için genelleme yapacağım.

    Sadece tank değil, iha, gemi, veya otomobil konusunda takılmış yerli yerli yerli kardeşim Mercedes reno 1.5 dizel motor kullanmıyor mu?

    Benim clio daki motorun modified hali Vito da kullanılıyor, Nissan note da kullanılıyor. Bu arabanın üretildiği ülkeler vay efendim reno dan motor alındı yazıklar olsun Vs diyor mu? Hayır.

    Reno dci motor da yılların bilgi birikimine sahip Mercedes 2.0 altı bir dizel motor için arge yapmaya kalksa dünyanın masrafını yapmak zorunda, ayrıca zaman da kaybedecek, hatta belki şuanda zaten ar ge yapıyor ama neden üretimi durdurulsun ki reno dan alıyor yoluna bakıyor. Bizim ülkedeki logo sevdalılarına 35 bin liralık clio. Motorlu arabaları 100 bin liraya iteliyor.

    1920 de naziler motor üretmiş.

    1920 lerde başımız da olanların sorunu bu. Tüm telif hakları patentler kapılmış.

    Şimdi sen atölye ye girip motor yapamıyoruz mu zannediyorsun?

    Ben bile cnc tezgahı ve yeterli iş gücüne sahip olsam motor üretirim.

    Ama bunu ticari bir enstrüman olarak kullananam çünkü telif hakkı alınmış.


    Apple ve Samsung yıllardır birbirine yüzlerce dava açıyor. Adam dokunarak ekran üstünde aşağıya doğru parmak çekerek açılır menü yu patentliyor.

    Türk yazılımcı. Bunu. Kodlayamiyor mu kodluyor ama adam patent almış. Parasını. Ödemek. Zorundasın.

    Şuan turkiye dünyanın uzak doğu ülkelerinden sonra dünyanın en geniş yedek parça ürün gamına sahip üretici firması, biz ülke sınırları içerisinde hem arabayı hemde arabanın %90 in. Dan fazlasını üretiyoruz.

    Fakat üretilen her parçanın telif hakkı başka bir şahıs veya firma da.

    Haliyle türk malı olmuyor Türkiye de üretilmiş mal oluyor.

    Sürekli yerli motor değil, saray değil motor yapın, bi motor yapacak adam. Yok mi Vs Vs ile kendinizi komik duruma düşürmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Avusturya zaten acik dusman ulke. Onunla sozlesme yapmak nedir?

    Kesinlikle hic bir alisveris olmamali Avusturya ile. Bulsa bir kasik suda bogar Turkiyeyi...

  • son 90 yılın ekonomi bakanı konuştu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AVCI_31

    10 seneye bu ülke herşeyini kendi yapacak, bu sancılar normal.

    Yediğimiz ekmek bile dışardan geliyor senin ettiğin lafa bak :)
    Keşke senin dediğin gibi olsa kimseye eyvallahımız kalmasa ama hiç inandırıcı gelmiyor hükümetin yaptıkları.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.