Şimdi Ara

Altay tankı için motor açıklaması geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Teknolji ile ilgili haberlerde bile siyasi yorumlarin olmasi gerçekten can sıkıcı. Ama kullanilan teknolojilerin millileştirilmesi konusundaki hassasiyette bir okadar güzel. Çalıştığım firmada elektronik ekipmanlarin en basitinden en komleksi olan ürünler kullanliyor ve bu ürünlerin hiç biri yerli değil ve inanın aslinda urunlerin çoğu basit teknoloji.Nasil biz uretemiyoruz diye kendimi yiyorum. Umarim ilerleyen zamanlarda bu teknolojilerde yerli olur. Hem egemenliğimiz hemde ekonomimiz bağımsızlığına kavuşur.

  • İçten yanmalı motora yatırım yapmaya gerek yok dışarıdan alsınlar bir müddet daha

  • skid_row kullanıcısına yanıt
    Hocam tümosanın üreteceği tank motoru ile uçak motorunun nasıl bir alakası var? Birinde turbofan motor olacak, diğeri dizel bir motor. Tamamen farklı platformlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skid_row kullanıcısına yanıt
    Altay tankı için kullanılacak motorlardan deniz platformlari için motorlar gelistirilecek tabii Tümosan bu işi kotarabilirse.

    Tei'nin Atak helikopteri için gelistitmeye devam ettiği Ts1400 turboshaft motor üzerinden uçaklar için farklı tip motorlar geliştirilebilir.

    Üstteki arkadaşın belirttiği gibi kara aracı motorundan turbofan motoru çıkamaz maalesef

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_virüs kullanıcısına yanıt
    Platform ve teknik anlamda evet, ama süreç yönetimi ve karşılaşacağımız zorluklar ve bunları aşma veya aşamama:) konusunda bizi eğitecek. Yoksa tabi ki tank motorunun iki üç yerini değiştirip jet motoru yapmayacağız. Özetle kilometretaşi gibi görmemiz lazım.

    Eşit 1: Bu arada Otosan Altay için önsözleşmeye OK dedi, kısacası Devlete ben hazırım seni bekliyorum, işi bana ver diyor. İlk 250 Altay çok yakın görünüyor, olmadı 2. parti de yabancı motorlu olur sonrakileri millileştiririz.
    Edit 2: imla:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skid_row -- 27 Ocak 2017; 18:39:4 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • skid_row kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizde haklısınız süreç yönetimi bizim öğrenmemiz gereken bir şey ve biraz daha ketum davranmalıyız.

    Füze konularında (Atmaca ve Göktuğ) hiçbir bilgi sızdırılmazken Altay tankını sağır sultan bile duymuş durumda.

    Yerel gazetelerde Sakarya Arifiye'deki Bakım ikmal merkezinin üretim işini alacağına yönelik haberler var hayırlısı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bkz. 16 aralıkta böyle demiştim anlaştığı firma da kendisi gibi beceriksiz

    Bu tümosandan hiç bişey olmaz boşuna güvenipte hayal kırıklığına uğramasınlar.Yıllardır traktör yapan bir firma tümosan tamam yerli malı kullanalım new holland john deere almayalım ama tümosan ın 120 bin tl lik traktörü var amcam da 4x4 kabinli klima teyp falan herşey var gel gelelim klimayı açtığınızda motor kayışı kopuyo nasıl becermişlerse bi yerde fabrikasyon hata yapmışlar tüm modellerde bu şekilde sen o kadar para ver traktör al yazın ortasında serinleyeyim diye klimayı açtığın an kayış kopup yolda kalırsın bunu duyduğumda anlamsız gelmişti yıllardır bu sektörde olan bi firma böyle bi hata nasıl yapar derken yolun kenarında aynı marka model bi traktörün durduğunu gördüm bi kaç kişi tamir etmeye çalışıyorlardı ki amcam inip baktığında klimayı mı açtınız?Dedi evet dediler o yüzden kayış kopmuş ve yolda kalmışlar bizzat gözlerimle şahit oldum biz yerli ürünleri destekleyelim derken maalesef bizim yerli üreticiler biz müşterileri hiç dikkate almıyorlar herkes hak ettiğini yaşar ne diyelim


    https://forum.donanimhaber.com/altay-tanki-icin-guzel-haber-yine-ertelendi--122583692





  • Bizim motor yapamama gibi bir durumumuz söz konusu olamaz. neticede motor çalışma sitemin yeniden icat edilecek değil.neden bu kadar sorun olduğunu anlamıyorum .

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moulder

    Tümosan mevcutta traktör motoru yapabilen bir firma neden Avusturyalı firmadan destek alıyork ki. Biraz arge işine ağırlık verip tank motoru mu yapamıyor. Bence özelleştirilip inşaatçı Albayraklara verilince sıkıntı oldu. Keşke sanayici bir firmaya verilseydi.

    bu kafalar motor falan yapamaz. anca bizim arge mantığı ile ARakla GEtir yaparlar.
  • Ya nasil adamlarsiniz arkadas,senin oturdugun evin konusmalari telf kayitlarin basina veya i nete dusse ne yaparsiniz , hala anlamayanlar var olan olaylari sanki tapusunu ustune aldi sarayin._

  • "Çinlilerin eline geçen Thielert firmasının, Mercedes'in dizel motorundan devşirerek geliştirdiği bir güç paketi"

    Bak işte ne güzel yazmışsınız. Devir kardeşim

  • Eğitimde imam hatip politikası ile ancak peyganberimiz hangi sırayla tırnak kesti vesaire ezberleyen ot kafalar yatişiyor.
    Türksatları Fransızlar yaptı . 1980 lerde F16 montajı yapabiliyorduk . Altay tankı Hyundai lisanslı yapılıyor motor harici kısımlarını da yapabilmiş değiliz kendi kendimize , fırtına obüsleri de aynı şekide .

  • Son mesajdan 13 gün geçmiş. Yaklaşık 15 günde olumlu yada olumsuz hiçbir haber yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkedeki mühendisler keğıt mühendisi hiçbi üretimde motor olsun elektronik olsun bulunmadiklari için dış akla ihtiyacımız oluyor sorun gençlerde değil eğitim sisteminde üniversitelerde deney üretim projesi yok.

  • bütün yazıları okumaya çalıştım bizim tank motoru üretecek kadar ülkemizde hiç mi girişimci yok yazık çok yazık osman lıhanadan lığı bittikten sonra cumhuriyet ilan edilmiş atatürk ölene kadar bu ülkeye kalkındırmak için bir hamle yapış milli şef ismet inönü den başlayarak bu zamana kadar bizi yönetenler hep koltuk ihtiras hırs uğruna ülkeyi yönetmek yerine ülkeyi hep birilerine peşkeş çekilmiş hala bizi yöneten ler anlamıyorum iç çekişmeleri bıraksalar da şu ülke için çalışsalar veya çalşanları
    rahat bıraksınlar bütün dünya türkiyeye saldırıyorlar tıpkı çanakkalede olduğu gibi bakın o savaşa bütün avrupa devletleri oyle veya boyle vardı şimdide var şimdide topla tüfekle deyil siyasi ve ekenomik unsurları ile bilmemem anlatabildimmi hala biz ona bağımlıyız buna bağımlıyız adamlar pateti benim istediğime satarsın istemediğime satamazsın işine gelirse diyor saygılarımla





  • Kardeşim sorgulayın artık şu eğitim sistemini bir tane mühendismi yapamadı şu motoru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yıl prototip ile uğraşırken motor hiçmi akıllarına gelmemiş. şimdi bir 8 yılda motor için uğraş etti 16 yıl. bu iş bilmezlik ve liyakatsizlikten başka nedir. ssm nin başında da bir hayvanat bahçesi müdürü var galiba. tıokı tübitak ın başına geçirdikleri müdür gibi.

  • Emre Kocakaya kullanıcısına yanıt
    yakında inşallah onu da yapacağız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interior designer

    quote:

    Orijinalden alıntı: mihl

    Bundan yaklaşık 70 yıl önce , ortada hiçbirşey yokken, hitlerin emriyle almanya sanayisi birkaç ay içinde devrin ileri tanklarını yaptı yetmedi dünyanın en büyük tankını yaptı, yetmedi uçak yaptı, yetmedi füze yaptı, yetmedi ufo yaptı, yetmedi, denizaltı yaptı , top tüfek silah vs yi saymıyorum bile.
    Almanyadan neyimiz eksik, hemen hemen aynı büyüklükte ve aynı nüfuslara sahibiz. Onların 70 yın önce ki seviyelerine hala ulaşamıyoruz.

    Sizin ozelinizde yazıyorum fakat genele cevap olabilmesi için genelleme yapacağım.

    Sadece tank değil, iha, gemi, veya otomobil konusunda takılmış yerli yerli yerli kardeşim Mercedes reno 1.5 dizel motor kullanmıyor mu?

    Benim clio daki motorun modified hali Vito da kullanılıyor, Nissan note da kullanılıyor. Bu arabanın üretildiği ülkeler vay efendim reno dan motor alındı yazıklar olsun Vs diyor mu? Hayır.

    Reno dci motor da yılların bilgi birikimine sahip Mercedes 2.0 altı bir dizel motor için arge yapmaya kalksa dünyanın masrafını yapmak zorunda, ayrıca zaman da kaybedecek, hatta belki şuanda zaten ar ge yapıyor ama neden üretimi durdurulsun ki reno dan alıyor yoluna bakıyor. Bizim ülkedeki logo sevdalılarına 35 bin liralık clio. Motorlu arabaları 100 bin liraya iteliyor.

    1920 de naziler motor üretmiş.

    1920 lerde başımız da olanların sorunu bu. Tüm telif hakları patentler kapılmış.

    Şimdi sen atölye ye girip motor yapamıyoruz mu zannediyorsun?

    Ben bile cnc tezgahı ve yeterli iş gücüne sahip olsam motor üretirim.

    Ama bunu ticari bir enstrüman olarak kullananam çünkü telif hakkı alınmış.


    Apple ve Samsung yıllardır birbirine yüzlerce dava açıyor. Adam dokunarak ekran üstünde aşağıya doğru parmak çekerek açılır menü yu patentliyor.

    Türk yazılımcı. Bunu. Kodlayamiyor mu kodluyor ama adam patent almış. Parasını. Ödemek. Zorundasın.

    Şuan turkiye dünyanın uzak doğu ülkelerinden sonra dünyanın en geniş yedek parça ürün gamına sahip üretici firması, biz ülke sınırları içerisinde hem arabayı hemde arabanın %90 in. Dan fazlasını üretiyoruz.

    Fakat üretilen her parçanın telif hakkı başka bir şahıs veya firma da.

    Haliyle türk malı olmuyor Türkiye de üretilmiş mal oluyor.

    Sürekli yerli motor değil, saray değil motor yapın, bi motor yapacak adam. Yok mi Vs Vs ile kendinizi komik duruma düşürmeyin.

    Alıntıları Göster
    üye olan herkes yazabiliyor diye böyle şeyler ortaya çıkıyor işte. baştan sona saçmalık.
    Tei müdürü savunma bakanlığına yerli jet motoru üretimi işini bize verin 14 yıl sonra bütün parçalarının patenti bize ait motoru üretelim diyor. Demekki böyle bi engel yok.




  • Son mesaj üzerine 5 yıl geçmiş. 5 yılda durumlarda değişiklik hiç olmadı mı? UP ☝


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.