Şimdi Ara

AM2+ Soket İşlemciyi AM2 Soketli Anakartta Kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anakart olarak Gigabayt'ın 690G yongasetli GA-MA69G-S3H modelini kullanıyorum. İşlemcim ise AMD Athlon X2 4400+. Gigabyte'ın internet sitesinden gördüğüm kadarıyla anakartımda AMD'nin Phenom II işlemcilerini kullanabiliyorum. Fakat şöyle bir uyarı var:

    (Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the Frekans Hızı of AM2+ CPU will not be impacted.

    Yani eğer anakartımda AM2+ işlemci kullanırsam, sistem veri yolu hızı HT3.0 standardı olan 5200 MHZ değil, HT1.0 standardı olan 2000 MHZ olacak; fakat işlemci frekansında herhangi bir kayıp olmayacak.

    Benim sorum ise şu:
    İşlemcinin HT3.0 yerine HT1.0 standardını kullanması bana tam olarak ne kaybettirecek? Performanstan bir miktar kayıp verileceği kesin ama bu kayıp yeni bir anakart almayı gerektirecek kadar önemli midir?
    Teşekkür ederim.

    Not: Almayı düşündüğüm işlemcinin veri yolu hızı 3600 MHZ. Yani 1600 MHZ'lik bir kayıp olacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siber84 -- 3 Şubat 2009; 15:42:26 >







  • esasen cok ciddi bir kayip degil...

    esasen senin hissdecegin ciddi bir kayip yok..

    800mhz ram kullanmanin getirecegi bir kayip ve cok sayida donanim parcasina alacagin destek azalmis olacak...

    Ekran karti ve diger bilgisayar parcalari ile islemci arasindaki veri akisinin hizi dusmus oluyor... Normal Phenom'larda gordugum kadariyla 4 cekirdekli bir Athlon kullanmis gibi oluyorsun... yani veri isleme hizin ayni ghz'deki Athlon islemcilere cok yaklasiyor... ama 4 cekirdekli olmasindan dolayi yine de bir cok uygulamada ve multitask'ta Athlon'un onundesin..
  • Towarscke'ye katılıyorum. Aşağıdaki linkte HT frekasındaki artışın performans üzerine etkilerini ortaya koyan bir grafik var. Bu grafiğin yorumu şu: HT frekasındaki artışın CPU ve RAM yoğun uygulamalar üzerinde hiç bir etkisi yok. HT bağlantısı, İşlemci ile Northbridge arasında iletişim sağladığından ve PCIe, SATA ve ses bağlantısı bu hat üzerinden yapıldığından, HT frekasındaki artışın GPU yoğun bir uygulama olan 3DMark2001 üzerinde bir miktar etkisi olmuş. SATA bağlantısı zaten düşük hızlı bir bağlantı olduğundan, HD okuma ve yazma hızlarında bir değişiklik olmamış.
    HT frekasındaki artışın 3DMark2001 performansı üzerindeki etkisini yorumlayacak olursak; HT başlangıç hız değeri olan 400 MHz. (DDR2 800 MHz.) değerinde performans 1.0 kabul edilmiş. HT hızı sizin anakarınızın desteklediği 1000 MHz. (DDR2 2000) değerine çıkınca peformans 1.10, Phenom II HT hızı olan 1800 MHz.e (DDR2 3600) çıkınca 1.14 olmuş. Yani bir Phenom II işlemciyi mevcut anakartınızda kullandığınızda grafik işlem performansınız, HT 3.0 destekleyen bir anakarta göre sadece %4 azalacak. Bence büyük bir kayıp sayılmaz.
    Anakartınıza Phenom II işlemciler için Bios güncellemesi yapılmış ise ve 125W destekliyorsa, rahatlıkla kullanabilirsiniz. En azından HT frekansının etkilerini inceleyen bu testten öyle anlaşılıyor. Bu konuda böylesine detaylı bilgiler veren başka bir teste rastlamadım.

    Öte yandan, testte kullanılan HD4870X2 çok yüksek performanslı, dolayısıyla çok yüksek PCIe bant genişliği isteyen bir ekran kartı. Daha mütevazi bir ekran kartı kullanıldığında performans etkisi daha az olacaktır. On-board grafik kartı kullanıldığında ise, HT frekansının etkisi oldukça fazla olacaktır.

    Bu test Phenom ve Phenom II işlemcilerde NB frekansındaki artışın performans üzerindeki etkisini ortaya koyması açısından da ayrıca çok güzel. Phenom ve Phenom II kullanıcılarının detaylı olarak incelemesini tavsiye ederim.

    HT Link frekansının etkisi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.