Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
15
Favori
65.849
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Anlamak neden bu kadar zor? Birisi bir şirkette çalışıyorsa maaşı ödenir, sigortası yatırılır vs vs. Bunu mu tek tek anlatayım?

    Kırmızı bir elma yedim diye cümle kurarken parantez içinde kırmızı bir renktir, elmanın lezzetini ifade etmek için kullanmadım ha ona göre falan mı diyorsunuz siz?

    Ben bu olayın başından beri şeffaf olarak üyelere belirtilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa DH'nin, Murat'ın elde ettiği gelir helali hoş olsun. DH bu olayın başından itibaren;

    MühendisMurat arkadaşımızın ilgilendiği Amazon konusu yararlı görülüp, kendisiyle anlaşma yapılmış ve Donanım Haber bünyesinde kendisine iş imkanı sağlanmıştır. Hem kendisinin, hem de Donanım Haber'in gelir elde etmesi düşüncesiyle, arkadaşımızın konusundaki başlıklara referans linkleri eklenmiştir. Dileyen bu linklerden alışveriş yaparak, Donanım Haber'e destek olabilir"

    tarzı bir açıklama yapılsaydı, bugün bunu konuşmuyorduk. Onun yerine bu iş gizli yürütülmeye çalışıldı ve üyelere "Forumda referans linkleri yasak" demeye devam edildi. Alelacele forum kurallarına iki madde eklendi falan. İnsanların kızdığı şey şeffaf olmamanız. Forum duyuru kısmında yaptığınız özür bile zorlama. Oraya çok kısa olarak "Amazon konusunda şeffaf olmadığımız, üyelerimizi açıkça bilgilendirmediğimiz için, bütün üyelerimizden özür dileriz." yazsaydınız, burada bu açıklamaları bile yapmak zorunda kalmazdın.




  • linkleri kopyala yapıştır yaparak açın
    yada sağ click linki kopyala adres çubuğunda malum yeri sil aç
  • Ahmet bey Amazon ile yapılan antlaşma tarihi nedir gün,ay ve yıl şeklinde paylaşır mısınız? Murat için paylasabiliyorsanız, bunu da paylaşabilirsiniz!! Biraz şeffaf olun, herkesin kalbini kırdınız, perişan ettiniz. Şahsen bir kuruş dahi kazanmamanız için mini DH kullanıyor ve referans yok edici program kullanıyorum. Benim gibi düşünen herkesi böyle davranmaya davet ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farfar63 -- 1 Ağustos 2017; 16:37:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Referanslı link paylaşımı Murat tarafından 23 Haziran'da duyuruldu." öyle mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmet. kullanıcısına yanıt
    Kimin yaptığı yanlış ve çirkin?


    Amazonla bir sözleşme imzalıyorsun ve o sözleşme maddelerini ihlal ediyorsun! ( Hiç kimse reffli link tıkladığını bilmiyordu. Açıklama yaptık falan demeyin. Kimse burada açıklama görmedi insanları aptal yerine koymayın)


    Vitaminli bir ekip olduğunuzu kullanıcılarınızın vitaminsiz olduğunu sosyal medyada yazarak çirkinlik yaptık.


    Sonradan yaptığınız her açıklama diğer açıklamayı yalanladı.


    Haksız yere bir sürü üye banladınız (küfür edenler ya da trollerden bahsetmiyorum)


    İşinize gelmeyen yorumları sildiniz.


    Etik ve çirkinlik anlayışınızı açıkça belirtmenize gerek yok


    Sizden öğrenecek değiliz etik ve çirkinliği.




  • 3 Kuruş para için şeffaf olamadınız... Yazık...

    Belli ki Allah rızası için yapıyorum dediğinde bu işten bu arkadaş bir kazanç sağlamıyordu. Aksini düşünmek bile istemiyorum bırakın yazmayı...

    Kazanç sağlamaya başladığı anda açıkça bunu belirtmeliydiniz...

    Aynı şekilde, işe başladığında da bunu açıkça belirtmeliydiniz...

    Allah rızası için yapıyorum açıklaması altında bu iş aylarca devam etti...

    Ne diyor kanun koyucu? İlk bakışta anlaşılmayacak şekilde bir hile olması gerekir, dolandırıcılığa konu fiilde diyor... Saymış nitelikli dolandırıcılık şartlarını, sizin olayınıza da uyuyor... Yazık ettiniz forumun imajına da kendi şahsi imajınıza da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farfar63

    Ahmet bey Amazon ile yapılan antlaşma tarihi nedir gün,ay ve yıl şeklinde paylaşır mısınız? Murat için paylasabiliyorsanız, bunu da paylaşabilirsiniz!! Biraz şeffaf olun, herkesin kalbini kırdınız, perişan ettiniz. Şahsen bir kuruş dahi kazanmamanız için mini DH kullanıyor ve referans yok edici program kullanıyorum. Benim gibi düşünen herkesi böyle davranmaya davet ediyorum.

    Perişan derken ?

    Haciz mi geldi linke tıklayınca ? Yoksa normalden fazlamı ödedin ürünü alınca ?

    Yoksa arkada birisi dediği gibi kargolarım DH ofisine gitmesin, linke basmıyorum mu diyor ?
  • yaptığınız açıklama biz bi haltlar karıştırıyoduk yakalandık sıvadık durum bu demekten başka bişey değil bence burdaki tepki bu işi yapmanıza değil gizli kapaklı yapıp foyanız ortaya çıkınca çekirge gibi zıplamanızadır olay bundan ibarettir yoksa kimse burada aç kalmanızı istemiyor zaten bu forumun amacı insanları en az maaliyetle alışveriş sağlamak olduğundan burdaki insanların böyle bir konuda sizin yanınızda olucağını düşünüyorum burdaki olay tamamen sizin gizli kapaklı iş yapmanızdan kaynaklıyor okadar reis arkadaşın dediği gibi burdaki kişiler sizi dava etse valla donunuza kadar alırlar net.
  • Olayların en başında amazonla karşılıklı proje olduğu söyleniyordu şimdi ise sadece referans mevzusu. Bizde programa dahil olalım herkesin olabileceği gibi bizde ortamlarda amazonla işbirliği yaptığımızı söyleriz kim bilecek.
  • _OlguN_ kullanıcısına yanıt
    Kandırılmak nedir? Bilir misiniz? Biliyorsanız sorun yok, hayatınıza hiç bir şey olmamış gibi devam edebilirsiniz. Yok eğer bilmiyorsanız tecrübe etmemenizi dilerim!

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Bu soruların hepsine kaç kere yanıt verdim ama yine yazayım.

    Mesut yaptığı açıklamayı sonradan düzeltti.
    Murat'ın Amazon'da aktif olarak kullandığı bir partner hesabı yok. İsteyebileceği bir bilgi de yok. Murat'la ilgili konular dayanaksız.
    Linklerin ne zamandan beri referanslı olduğu açıklamalarda var. Yaklaşık bir ay.
    Burası bir platform ve bir takım reklam geliri elde etmek son derece doğal. Siz yaptığınız alışveriş için ekstra bir ödeme yapmıyorsanız asıl sizin söylediğiniz saçmalık oluyor. Yaptığınız yakıştırma da son derece çirkin ve etik dışı.

    "Linklerin ne zamandan beri referanslı olduğu açıklamalarda var. Yaklaşık bir ay."



    Yaklaşık şeklindeki bir açıklama ne kadar sağlıklı? Ayrıca her türlü bilgiyi konunun ilk sayfasında paylaşırken, böyle bir bilgiyi niçin ilk sayfada paylaşma gereği duymadınız?



    Amazon, bu sistemi git göstere göstere paylaş, gizleme, saklama derken siz niçin linklere gizleme gereği duydunuz? Tıklamadan evvel gördüğümüz link refsiz link iken tıkladığımızda refli linke gidiyoruz.



    Ben yazdığım her mesajdan sorumlu iken sizin değiştirdiğiniz bir mesajımdan dolayı suçlanırsam eğer ne gibi bir yol izlemem gerekir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • DH blok 2017 listesi

    1- ahmet.
    2- gun
    3- Speed-Step
    4- fx57
  • Aşağıda ki açıklamanın meali. Üyeler araştırsın çalışsın didinsin bulduğu fırsatların kaymağını yönetim yesin. Şimdiye kadar bir tane ürün paylaşmadığım için ve amazon konusundan aktif faydalanan birisi olarak yazıyorum. Muhtemelen rant kavgası sebebiyle forumdan övünerek uzaklaştırdığınız kişiler(ki onların derdi de kazançtır, hayrına araştırdıklarını sanmıyorum ama umrumda değil ben faydalandığım fırsata bakarım) sebebiyle konunun kalitesinin düşeceğini düşünüyorum. Gerçekten kimsenin aklına gelmeyecek sıcak fırsatlar buluyorlardı. Şimdi bir kişinin(çalışanınız murat oluyor) tüm amazon havuzunu tarayarak sıcak fırsatları bulabileceğine ihtimal vermiyorum. Kendi ayağınıza sıktınız. İnsanları refli yada refsiz link paylşama konusunda serbest bıraksanız paylaşım yüksek seviyede olacaktı ve biz son kullanıcılar daha çok fırsata erişecektir. Kaldı ki kaç bin sayfa olmuş amazon konusunda, gidip ara sayfalarda fırsat linkleri aramıyoruz biz. O linklerden alışveriş yapacak kişi sayısı bir elin parmağını geçmez. Son sayfalarda paylaşılan bir fırsatı(refli yada refsiz), ilk sayfadaki ana yoruma eklerken zaten forum donanım refiyle eklerdiniz. Benim gibi tonlarca üye, sayfa sayfa okumuyor. Gidiyor ilk sayfaya son sıcak fırsatlara bakıyor tıklayıp alıyor. Yani refli link paylaşımı serbest bırakılsa bile her halükarda pastanın %90'ınını yine yönetim yiyecekti.

    Şimdi

    - En önemlisi rezil oldunuz
    - İnsanları soğuttunuz, konuyu bilen bir çok kişi amazon konusundan faydalansa bile refli linklerden özellikle refi çıkarıp refsiz alışveriş yapacak yani size kazandırmayacak.
    - Amazon konusunda paylaşım azalacak kalitesi düşecek. Totalda refli satışlar ciddi oranda düşecek.Bahsettiğim modelde(ilk sayfadaki ana yoruma donanımhaber refli link, ara sayfalar ref serbest) totalde paylaşım artacağı için donanımhaberin daha fazla kazanma potansiyeli vardı. Ama fazla açgözlülük yaparak kendi ayaklarına sıkmayı tercih ettiler.





    Daha önce referanslı link verildi mi?
    Daha önce forumda on binlerce referanslı link paylaşılmış. Murat ve moderatörler tarafından tespit edilip silinmiş linkler hariç tespit edebildiğimiz referanslı link sayısı 10 binin üzerinde. Ayrıca 700’den fazla farklı referans kodu bulunduğunu tespit ettik. Üstelik bu referansların çok büyük bir çoğunluğu şu anda kazan kaldıran ve yoğunlukla mesaj atan üyeler tarafından atılmış. Bir kısmını forumdan uzaklaştırdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWrong -- 1 Ağustos 2017; 16:58:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Bu soruların hepsine kaç kere yanıt verdim ama yine yazayım.

    Mesut yaptığı açıklamayı sonradan düzeltti.
    Murat'ın Amazon'da aktif olarak kullandığı bir partner hesabı yok. İsteyebileceği bir bilgi de yok. Murat'la ilgili konular dayanaksız.
    Linklerin ne zamandan beri referanslı olduğu açıklamalarda var. Yaklaşık bir ay.
    Burası bir platform ve bir takım reklam geliri elde etmek son derece doğal. Siz yaptığınız alışveriş için ekstra bir ödeme yapmıyorsanız asıl sizin söylediğiniz saçmalık oluyor. Yaptığınız yakıştırma da son derece çirkin ve etik dışı.

    Elbette bir gelir elde etmek zorundasınız. Ama bu geliri referans üzerinden elde edeceksiniz bunu üyeleriniz ile paylaşmalısınız. Bu sebeple adult siteye benzettim çalışma programınızı. Çünkü aynı yöntemi bizzat onlarda uyguluyor. Siteye giren kişilerden habersiz bir şekilde komisyon alınıyor.

    Mesut Çevik'in düzelttiğini biliyorum zaten. Belli ki pek okumamışsınız. Bu düzeltmeden ve farklı açıklamalardan sonra nasıl güvenebileceğiz yönetime? İkinci sorduğum sorunun cevabına nasıl güveneceğim mesela? Amazon ile olan yazışmalar paylaşıldı mı? Paylaşıldı ise göremedim. Eğer ki somut kanıtınız var ise ilk yoruma koyun herkes incelesin, kararını versin. Ama en baştan yapılan açıklamaları gördükten sonra şuanda nasıl güveneceğiz?




  • En azından bizim bunu bilmemiz lazımdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google facebook whatshapp gibi firmalar kullanıcı dostu oldugu için rakiplerini solladı. Donanımhaberde ilk zamanlarında öyle olduğu için bukadar büyüyebildi. Ama bu firmalar kullanıcı konforunu,perfonması elden bırakmadan reklam gelirlerini artırmayı başardılar. Donanımhaberde ise son yıllarda tek yapılan daha çok reklam. Senelerdir iş ilanınızın konuların arasında gezmesi bile rezillik. Abartmadan söylüyorum Sayfanın yüklenmesi bir dert, konuları bulup tıklamak dert, konunun mesaj mesaj yüklenmesi(bazen takılıyo kalıyor) ayrı dert. Bu olay vesile olurda bundan sonra kullanıcılarıda düşünürseniz umarım.
  • En başta dürüst olup, her şeyi söyleseydeniz bu iş buralara gelmezdi.

    Şimdi ise, en ufak negatif bir şey olunca bunlar hep yüzünüze vuralacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farfar63

    Kandırılmak nedir? Bilir misiniz? Biliyorsanız sorun yok, hayatınıza hiç bir şey olmamış gibi devam edebilirsiniz. Yok eğer bilmiyorsanız tecrübe etmemenizi dilerim!

    Kandırıldım . İki aylık maaşımı alamadan çıktım. Cebimden para zarar ettirdim.

    Bu konudan ref linkle nasıl kandırılıyorsun ? Cebinden para gitmiyor. Sadece açıklamayı hatalı yapmışlar.

    Benim anlamadığım üyeler ne istiyor ?

    Özür mü ? Dilenmiş.

    Para mı istiyorsunuz ? Yada banlı üyelerin banlarının kalkmasını mı ?
  • Basitçe Denilen şu olmalı o halde:

     
    1)Kurallar sonradan mı değiştirildi?
    Forumda kurallar zaman zaman zaten değişiklik gösterebilir ve forumu daha işlevsel hale getirmek adına kuralların değiştirilebileceği bilgisi de forum kurallarında yer almaktadır. Türkiye şartlarında bir zorunluluk olmasa da son yaşanan olaylardan sonra kural değişikliklerini üyelere sunup onaylatma alt yapısını hazırlamayı planlarımız arasına aldık. Dileyen herkes kolaylıkla kurallar sayfasına zaman zaman göz atabilir. Burası gizli bir sayfa değildir.

    2)Her kullanıcının kendi referal kodlu linklerini paylaşması neden yasak?
    Her kullanıcıya forumda kendi referanslı link’lerini paylaşma izni getirsek bu durumda ortam tam bir referanslı link çöplüğüne dönecek. Çok uygun fiyata sunulan bir ürünü herkes kendisi paylaşmak adına arka arkaya sıralayacak ve belki de aynı ürün onlarca kez paylaşılacak. Hatta daha da kötüsü fırsat olsun olmasın birçok gereksiz link paylaşılacak. Murat yıllardır bu düzeni sağlamak adına mücadele verdi ve bu mücadelede de kesinlikle haklıydı. Bundan sonra da konunun ıslahı için bu şekilde devam edilecek.


    1) Her kural yıkılmak içindir ,kendimizi korumak adına kuralları yıkmak için bile kurallarımız var.
    2) Şahıslar değil, konunun içeriğini serverlarında barındıran Donanım Haber, sadece tüzel kişiliği ile maddi kazanç elde edebilir.




  • Tipik Türkiye manzaraları... Bir yerden akar varsa diğerlerin akarları kesilir... sonra da bla bla bla... kullanım koşulu vs vs vs

    An itibariyle DH https://www.youtube.com/watch?v=z8voWbnVFus

    linke tıklamayın youtube a Yakalanan Kedi Bakın Ne Yaptı yazın :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Kitap Mağazası -- 1 Ağustos 2017; 17:10:33 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.