Şimdi Ara

Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
762
Cevap
15
Favori
65.849
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üyelerin hiçbir sorusuna doyurucu cevap verilmiyor. Çoğu ciddi sorulara ise hiç cevap verilmiyor. Ya da üyeler öylesine argümanlarla geliyor ki cevap verilemiyor. Sürekli, "öyle bir şey yok", "iddialar dayanaksız", "gizlilik gereği" vs. vs.. Başta bütün sorulara cevap vereceğiz demişsiniz fakat onun yerine sürekli laf kalabalığı yapmışsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brky -- 1 Ağustos 2017; 18:20:6 >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    "vermeye calisan"
  • ahmet. kullanıcısına yanıt
    Bu konu hikayenin sıvama bölümü değil mi?
  • **** olayı patladığından beri forumdan soğudum. nadiren girip özel şeylere bakıyordum. artık onu da yapmamaya çalışacağım çünkü hala lafı çeviriyorsunuz, hala olayı 10 dakika incelemiş olan şahsımın bile fark edeceği kurnazlıklar peşindesiniz. artık forumu işim düştükçe belki kullanırım.

    açgözlülük yüzünden girdiği delikten çıkamayan tilkiden farkınız yok gözümde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Haksız yere kapatılmış bir hesap varsa zaten açılır ki bizim acımasızca bu konuda eleştiren arakdaşların hesapları da açılmış hesaplardır.

    benim 2 önceki mesajımı da yanıtlar mısınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caneycaney kullanıcısına yanıt
    Amazon olayı nedir kısaca anlatabilen var mı günlerce konuşuyorlardı fakat hiç bilmediğimden anlamamıştım teşekkürler.
  • Şeffaf olmadığınız için özür dilediniz ama eleştireni banladınız. (Küfür edenleri banlamanızı sonuna kadar destekliyorum bu arada)



    Editörünüz kullanıcılara "vitaminsiz" diyor yetmiyor iyi bir şey demiş gibi yayında da vitamin ilacı gösteriyor. Ona herhangi bir yaptırım yok ama eleştirenler banlanıyor.



    Yine aynı editörünüz forumdaki insanları yanlış bilgilendiriyor. Ona bir yaptırım yok ama eleştirenler banlanıyor. (Bu arada bahsi geçen editörün bütün incelemelerini izlerim kendisi alanında üst düzey bir insan.)



    Madem böyle bir hata oluyor ya cezalar karşılıklı olsun yada banlanan kullanıcıların banını kaldırın. Kaldırınki bizde samimiyetinizi anlayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayın ortaya çıkmasından beridir konuyu takip ediyorum. Bugüne kadar Amazon'dan ürün almadım yada ürün paylaşmadım. Şunu belirtmek isterim ki forum yöneticisinin çıkıp video çekerek verdiği cevaplar bu forumu bağlar. Öyle düzeltme yaptık ile bu iş düzelmez. Videoda geçen hakaretlerden sonra da forum yöneticileri üyelerin attığı mesajlar üzerinden eleştiri getiremez. Herkes bir başkasına hakaret ederken kendine göre bir haklı gerekçe uydurabilir. Üstelik üyelerin attığı mesajlar kendilerini bağlarken o yönetici arkadaşınki bütün şirketi temsil etmektedir.

    Konunun başından beri forum yöneticilerinin ve hatta forum sahibi kişinin genel tavrı; burası benim siz ne karışırsınız şeklindeydi. Şöyle düşünün; bir araba firmasına bir eleştiri yöneltiliyor ve firma yetkilileri diyor ki bura bizim mekan, bunu biz ürettik istediğimiz gibi üretiriz. Konunun yöneticiler tarafından yapılan savunması bu kadar saçma işte. İnsan bari kibarlık olsun diye eleştirilerinizi dikkate alacağız falan der.

    Sonra bir başka forum yetilisi çıkıyor diyor ki; evet bizim de hatalarımız oldu. Tam diyoruz herhalde yönetim durumu düzeltecek. Fakat özürün alt metnini bir okuyoruz ki gene üyelere yönelik suçlamalar. Gene biz bildiğimizi yaparız tutumları. Forum yöneticileri "biz bu forumun bu kadar büyüyeceğini düşünmemiştik, biraz rastlantıyla oldu, amatör olarak yapacağımız bir sürü iş vardı" diyorsa bu konuda haklıdır. Ama bu konunun başka bir açıklaması yoktur. Anlayın ki üyeler paylaştıkları şeylerin içeriklerinde bir değişiklik yapılmasını istemiyor. Paylaşılan şeyde varsa bir yanlışlık gerekli uyarılardan sonra paylaşımı silin ya da kişiye söyleyin değiştirmek istiyorsa değiştirsin. Ama yazım hatası dahi düzeltmeyin. Bunu yapabilme yeteneğiniz dahi üyede korku yaratır. Konunun anlam bütünlüğü bozulmadı diyerek nokta dahi eklerseniz bu üyede daha büyük değişikliklerde yapılabilir imajı yaratır ki bu bende de yaratıyor. Umarım bu forum sitesi ruhundan uzak sadece parayla ilgili olan mevzu yüzünden üyelerle aranız daha fazla bozulmaz. Bundan sonrasını toparlayacak olan forum yönetimi. Yazıyı okuyan tüm arkadaşlara da teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz-cekirdegi -- 1 Ağustos 2017; 18:38:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Haksız yere kapatılmış bir hesap varsa zaten açılır ki bizim acımasızca bu konuda eleştiren arakdaşların hesapları da açılmış hesaplardır.

    Yoo, açtığıınız bişey yok. arkadaşım için sana ve gün'e konu üstünden powerstorm'a da pm den yazdım yazılan mesajları da yazdım size. Zahmet edip bu adamın banı açılmaz da demediniz , başka bir cevap ta vermediniz.

    Ben olayın şahsi olduğunu düşünüyorum, özellikle seninle. "amazona istatistik vermek için link ekledik diyen saçmalamış" şeklinde bir mesajı vardı bu istatistik lafını da sen atmışsın ortaya ve haliyle bundan dolayı kinlendin diye düşünüyorum, ama bu da öyle sınırsız ban gerektirecek bir durum değil. 3 gün 5 gün üyeye hakaretten ceza verirsin ki bu bile saçma olur. He banlanma nedeni de bu değilse size zahmet SPaCeLoRD ne yazdığı için engellendi diye bi açıklayın bana da ben de adam için daha fazla uğraşmiyayım.

    Ki hala şunu açıklayamadınız, neden nickin üzeri çizilmiyor da üyelik deaktive ediliyor ? Forumda binlerce mesajı var bu adamın ilerleyen günlerde yeni üyeler ya da misafirler bu kişi yda kişilerin mesajlarını görünce banlandı yazısını okumasınlar diye mi bu yöntemi seçtiniz ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CaptanFarfan

    Şeffaf olmadığınız için özür dilediniz ama eleştireni banladınız. (Küfür edenleri banlamanızı sonuna kadar destekliyorum bu arada)



    Editörünüz kullanıcılara "vitaminsiz" diyor yetmiyor iyi bir şey demiş gibi yayında da vitamin ilacı gösteriyor. Ona herhangi bir yaptırım yok ama eleştirenler banlanıyor.



    Yine aynı editörünüz forumdaki insanları yanlış bilgilendiriyor. Ona bir yaptırım yok ama eleştirenler banlanıyor. (Bu arada bahsi geçen editörün bütün incelemelerini izlerim kendisi alanında üst düzey bir insan.)



    Madem böyle bir hata oluyor ya cezalar karşılıklı olsun yada banlanan kullanıcıların banını kaldırın. Kaldırınki bizde samimiyetinizi anlayalım.

    Adalet ancak her iki taraf fakir ise tecelli eder.




  • Önce konu dışı bozuldu sonra anasayfaya top 10 bilmem ne yerleştirildi forum siyaset meydanına döndü birde bu saçma sapan amazon yüzünden iyice saçmaladınız.

    İsminin hakkını veremeyen her türlü saçma konunun açıldığı inci sözlük den sadece küfür yasağıyla ayrılan bir forum oldu artık donanımhaber.

    Gönül isterki anasayfadaki üst konularda donanım , yazılım , oyun vs tartışılsın .

    10-11 senedir neredeyse her gün girerim Tarayıcım yıllardır bu şekildedir bu forum benim için herşeydir ama üzülüyorum gerçekten .

    Amazon Olayı Hakkında Açıklama ve Tartışma Ana Konusu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmet.

    Gizlilik sözleşmesi var diyorum belge paylaş diyorsunuz. Ortamı yeniden germeye çalıştığınız algısı uyandırıyorsunuz.

    Ortamı germeye çalışmıyorum. Ben bir üye olarak kanıt istiyorum. Her neyse gizlilik faso fiso bir şekilde tamam, amazon ile işbirliğiniz var. Mesut nickli üye kişisel bir gelir etmedi. DH forumu gelir elde etti. Her şeyi kabul ettik. Peki bunu kullanıcılardan gizlemek ne kadar etik? Amazon bu durumu kabulleniyor mu? Referans sistemi adı üzerinde... Normalde tıklamadan önce referansız gözüken link, tıkladıktan sonra referanslı linke dönüşüyor ve birileri komisyon kazanıyor. Bu etik mi? Bunu açıklayın. Ben adult site benzetmesi yapınca etik değil demiştiniz. Ama yaptığınız birebir aynı.


    Bakın dediğim gibi, baştan bize dense ki; "Linkler referanslıdır. Amazon ile işbirliğimiz vardır." diye emin olun daha fazla gelir elde edecektiniz. Üstelik rezillik olmayacaktı. Ki bu rezilliği de yine başka bir ÜYE farketti. Fark etmese sonsuza kadar "gizlilik sözleşmesi" nin arkasına sığınarak gelir mi elde edecektiniz? Yoksa belirli bir süre sonunda bize açıklayacak mıydınız?


    Tekrardan diyorum, bu bir internet sitesi ve aylık olarak giderleriniz fazla. Biliyorum. Benimde internet sitelerim var. Gelir elde etmek zorundayız. Bunun bende farkındayım. Ama gelip foruma kendi siteme yönlendirecek gizli linkler atmıyorum. Üstelik insanlar bu linke tıklasın diye dini ögeleri kullanmıyorum. Aksine siteme gömdüğüm reklamları kullanıcılarım ile paylaşıyorum ve AdBlock kullanmamalarını rica ediyorum. Benim gözümde yapılması gereken budur.




  • ilk mesaj benimdi, silinmiş. @ahmet. bey mesajımı istiyorum
  • RElS kullanıcısına yanıt
    Linke tikladim boyle bir sayfa yok dedi, gerisini okumaya bile ihtiyac duymadim, o kadar yazmisin ama çöp....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sir Wilde kullanıcısına yanıt
    Yok Mesut denilen şahıs hakaretler ettiği video ile sıvamıştı. Bu 'eteklerin tutuştuğu' bölüm.
  • MrKhan kullanıcısına yanıt
    Bana gelen bir mesaj yok. Yazın konuşalım.
  • Haberi DH yönetimi kaldırdı. Bunu kendileri de açıkladılar

    Kısacası parası, gücü olan konuşuyor.




    Ekşi sözlükte gördüğüm bir entry'i paylaşıyorum.

    üyelik kurallarının değişmesine neden olmuş rezalettir. forum kayıt olurken paylaşılan linkler üzerinden para kazandığını söylemezken kriz anında kuralları spontane olarak değiştirmiştir.

    10 temmuz 2017 günündeki 22. madde:

    22) donanım haber telefon numaranıza profilinizde bulunan isteğe bağlı seçeneği seçtiğiniz durumda bilgisayar dünyasından son fırsatları bilgilendirici sms'ler atabilir. eğer bu mesajları almak istemezseniz her zaman profilinizden değişiklik yapabilirsiniz.

    kaynak:https://webcache.googleusercontent.com/…lient=opera

    22 temmuz 2017 günündeki 22. madde:

    22) sitemizde üyelerin açtıkları konular, yazılan mesajlar ve diğer paylaşımlar üzerinden yapılan satışlardan gelir elde etmek üzere çeşitli firmalar ile sponsorluk anlaşmaları yapabilmektedir.

    kaynak:https://forum.donanimhaber.com/rules.asp

    konunun 3 yıllık konu olduğunu hatırlatırım.


    (entry amentos'a aittir. şimdi forum kurallarına bakınca 22. kuralı eski haline çevirmişsiniz.) kısacası hatalısınız. bunu sizde biliyorsunuz ki üst üste açıklamalar, kural değişikliliği hatta ÜYE SİLME işlemleri yapıyorsunuz. Sizden istediğimiz Amazon ile yaptığınız konuşmalar. Eminim ki Amazon gibi büyük ve uluslararası bir şirketin, uluslararası çapta pek tanınırlığı olmayan bir teknoloji sitesine GİZLİ LİNK yerleştirmesi Amazon'a bir yarar sağlamayacaktır.

    Bu sebeple öncelikle üyelere hakaret eden editör ve haksız yere üye silme işlemi yapan moderatörler özür dilemeli. Gerekirse Amazon ile iletişime geçip aranızda ki iş birliğinin şeması yayınlanmalıdır. Ben hayatımda hiç bir yerde referans sistemini gizli saklı kullanıldığını görmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Resurrectionn

    Herkes (Ben dahil) Gerçek yüzünüzü gördü. Bundan sonra şahsen benim için bu forum asla eskisi gibi olmayacak. Pasif üye olarak devam edeceğim.

    Önce den günümün çoğu forum da geçiyordu, Elimden geldiğince insanlara yardım ediyor DH ye katkı sağlamaya çalışıyordum. Fakat bu olaylardan sonra sadece ama sadece tüketeceğimi tüketip hiç bir olumlu/olumsuz katkı yapmadan çıkıyorum.

    Elim den gelse hesabı ve tüm mesajları sildireceğim, fakat forum bunun yerine hesabı sadece BANLAYIP benim şahsıma ait olan bütün mesajları aynen tuttuğu için PASİF üye olarak takılmak en güzeli.

    Not: Bu tamamen kendi fikrim ve düşüncemdir. Kimseye bir itham da bulunmuyorum, Kimseyi gaza getirmeye çalışmıyorum, Kimseyi bir şey ile suçlamıyorum. Sadece düşüncelerimi paylaşıyorum.

    +1

    10 yıldır internete her girdiğimde ilk açtığım site burasıydı ama bu olaylardan sonra soğudum. Ne yalan söyleyeceğini bilmeden üç dört yönetici hepsi farklı farklı şeyler söyledi bu olayın ayyuka çıktığı gün. Bunu en başından açıklasalar kimse karşı çıkmazdı kendi referans linklerini paylaşan ölücüler hariç. Ama böyle haber vermeden olunca kendimi kobay gibi hissettim. Hatta olay bu şekilde ortaya çıktıktan sonra bu olayı bilenlerin ne kadarı o linkler üzerinden alışveriş yapar onu da bilmiyorum.

    Dediğiniz gibi mesajları otomatik olarak silebileceğimiz bir eklenti vs olsam hiç düşünmem silerim. 40000'den fazla mesaj atmışım. Google aramalarında vs çıkıp siteye hit kazandırmak istemiyorum, üzerimizden kazandıkları komisyonlar yeter onlara. Açtığım bir iki rehber vardı onları sildim, artık film kitap vs bölümler hariç yorum yazmak haricinde bir şey yapmam forumda.




  • Bu tip bir açıklama oldukça profesyonelce ama Mesut Çevik bey ile MühendisMurat adlı beyin yaptıkları hoş olmadı. Amatörün de ötesine geçen terbiyesizce açıklama ve davranışlar zaten duygusal bir millet olan bizleri gönülden yaraladı.
    Forumda katkıda bulunan (soru sorarak bile gelen cevaplarla aslında katkıda bulunabiliyorsunuz bence) insanların bu forumu forum yaptığını, şirketleşmenizi sağlayıp size ekmek yedirdiğini unutmayın.
    Bu moderatörlerinizi de artık bir hizaya sokmalısınız madem farklı bir yapılanma ile düzeltiyorsunuz. Aynı konuda biri ak derken diğeri kara diyebiliyor. Açıkçası kesin ve net kurallar olmalı, kriterleri iyi belirlemelisiniz tıp askeriyede olduğu gibi en aptal kişinin bile yönergeleri uyguladıktan sonra hata yapmasına müsaade edilmeyen prosedürler gibi. Ben uyanın koyunlar dedim diye mesajım silindi ilk defa uyarı aldım ama benzer ifadeleri çok gördüm yerlerinde durdukları gibi üyelere de birşey olmadı. Banlamak yada atmak en uç nokta olmalı. Elinizde kılıç sallayıp bak atarım haa gibi olmamalı.
    Son olarak evet ticari bir işletmesiniz para kazanmak konusunda etik olmak ve yasal zeminde olmak şartıyla birşeyler yapmanızın sakıncası yok hatta forumun çoğunluğu destek bile olur almayacağı yada başka şekilde alacağı eşyayı sizin bağlantılarınızdan alarak ama sizler de samimi, açık ve içten olmalısınız. Görünmeyeceğini sanıp vitaminsizler diye yazmak yıllarca verdiğiniz emeğin bir anda değersizleşmesine bile sebep olabilir.




  • ahmet. kullanıcısına yanıt
    Açmadınız. Arkadaşım hesabına girse desteğe mesaj atacak ama giremiyor. Mail attı, dönüş olmadı. Üyeliğiniz aktive değildir diye bir uyarı çıkıyor. Hiçbir konuda samimi değilsiniz, niye böylesiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi schlimazi -- 1 Ağustos 2017; 19:1:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.