Şimdi Ara

amd phenom ii x4 955 be

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar. Başlıkta da yazdığım gibi amd phenom ii x4 955 be işlemcim var. Stok fanı çok ses çıkarttığı için,http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2922 bu üründen aldım. Kafama iki şey takıldı;

    1- Bu ürünün x4 işlemci desteği yok, sorun çıkartır mı?

    2- Bir de yüksüz sıcaklığı 67 derece, oyun oynadığımda 76 derece oluyor. Çok mu fazla?(Yaz ayı dışarıda sıcaklık 40 derece falan, Ege'deyim)

    Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BullyBasty -- 25 Temmuz 2010; 16:59:46 >



  • Soğutucunun montajını tam olarak yapamamışsınız galiba...iyi oturmamış olabilir...
    Termal macunu da sürmeyi unutmayın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckolik13 -- 25 Temmuz 2010; 18:40:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pckolik13

    Soğutucunun montajını tam olarak yapamamışsınız galiba...iyi oturmamış olabilir...
    Termal macunu da sürmeyi unutmayın...

  • Benim eski kulladigim islemciden bahsediyoruz,o cpu 62 dereceden sonra reset etmesi lazim,dedigin degerlere ulasmasi bile hayal gibi,sicaklilarinda anormallikler var,biosdan bak en iyisi.

     amd phenom ii x4 955 be
  • Ne yaptın? X4 955 BE'nin üst sıcaklık limiti 62 derece. Uzun süre bu sıcaklığını üzerinde kullanırsan işlemcini kolayca yakabilirsin.
    Soğutucunu tam olarak oturtamamış ya da işlemcinin üzerine çok ince termal macun sürmemiş olabilir misin? Belki de işlemci soğutucunun tabanını koruyan ince bir plastik koruyucu olabiliyor. onu sökmeyi gözden kaçırmış olabilirsin.
  • Sıcaklık değerlerine biostan bakmanızı öneririm.bu değerler gerçek değer olamaz.ayrıca işlemci soğutucunuzun montajında da yanlış bırseyler yapmıssınız sanırım.Bende stok fan kullanıyorum phenom II 955 ile cok rahatsız edıcı gurultulu ama sıcaklık bosta 47 yukte maksımum 57 gordum.izmirliyim oda sıcaklıgı 35 derece en az.
  • CPU Soğutucuyu taktırdığım bilgisayarcı kasanın egzoz fanlarını bağlamayı unutmuş(!) açıp baktığımda kasayı gördüm ve hemen bağladım. Core Temp diye programdan bakıyordum, BIOS'ta ise 61 gözüküyordu boş yükte. Şu an 49 derece boş yükte. Sanırım acilen anakart söküp, işlemci vs tak-çıkar işini öğrenmem lazım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Aynı işlemciyi 3,4 ghz de, ve 1.25 voltta, stock fanıyla kullanıyorum. Boşta masaüstünde 41 derecelerde, yük altında 54-55 e kadar çıkıyor.

    Biostan Cool n quit in enabled veya auto da olduguna bak, ayrıca bazı anakartlar gereksiz yere yüksek volt veriyorlar. CPU nun voltajını kontrol et, 1.35 V normal degeri, ama daha düşük voltajlarda da çalıştırabiliyorsun. Internette 1.175 V ile çalıştıranlar bile var. Voltaj düşünce, sıcaklık değerleri ve çektiği güçte düşüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.