Şimdi Ara

AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4] (178. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.635
Cevap
106
Favori
169.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, geçtiğimiz hafta asus tuf 7900 xt alarak amd camiasına katıldım. Kartı kullanmaya başladığımdan beri şöyle garip bir sorun baş gösterdi;

    Pc'yi uykuya alıyorum ve sorunsuzca uykuya geçiyor. Ancak uykudan çıkarmak istediğimde kaldığı yerden açılmıyor ve yeniden başlıyor windows. Nette benzer sorun yaşayan kimseleri görsem de ne soruna ait kesin bir sebep ne de kesin bir çözüm önerisi bulamadım. Tavsiyeler üzerine tüm güç seçeneklerindeki ayarlara göz attım (zaten o ayarları hiç ellememiştim kendiliğinden değişmiş olamaz) ve bir farklılık göremedim. Biosta da bir farklılık yok. Windows 11 kullanıyorum ve tamamen güncel. Ekran kartı sürücüm güncel ama temiz kurulumla yeniden kurmak da işe yaramadı.

    Ekran kartı nasıl bir şeyi tetiklemiş olabilir de böyle bir problem başlamış olabilir? Benzer bir sorun yaşayıp çözüm bulabilen var mı aramızda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba aşağıdaki iki karttan soğutma sistemi, kalitesi daha iyi olan kart hangisidir acaba, uzun zamandır nvidia ile devam ediyorum 7000 serisine aşina değilim, yardımcı olursanız sevinirim.


    1.

    PowerColor Fighter Radeon RX 7900 GRE


    https://www.incehesap.com/powercolor-fighter-rx7900gre-16g-f-oc-16gb-gddr6-256bit-gaming-ekran-karti-fiyati-71244/?utm_source=epey.com&utm_medium=referral&utm_campaign=epey_genel



    2.

    Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE


    https://www.sinerji.gen.tr/sapphire-radeon-rx-7900-gre-pulse-gaming-oc-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-p-50575?utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel



    ilk karta ait test bulamadım, genel olarak test edlmiş modeller aşağıdaki gibi,

    AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]




  • Restart sonrasında Windows Event Viewer'ı incelediniz mi? Oradaki loglarda bir hata mesajı görünüyor mu?

  • hEro_ kullanıcısına yanıt

    Orada klasik hatalı kapatmalarda yazan 41 kernel diye yazan sebep yazıyor. Ama neyin neden olduğu ile ilgili bir detay yazmıyor. bazen birşeyler yaptığımda işe yaramış gibi oluyor kendiliğinden düzeliyor. birkaç sefer sonra yine başlıyor bu sorun. Şimdi de güç seçeneklerinde "hızlı başlatma" seçeneği pasifti onu aktif ettim. Birkaç sefer uykuya alıp uyandırdım sorun gözükmedi. Bugün ara ara deneme yapacağım bakalım yine başa saracak mı...


    EDIT: İşe yaramadı maalesef..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dutch van der Linde -- 28 Mart 2024; 20:30:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • einstein6161 kullanıcısına yanıt

    2 kartta hemen hemen aynı performansı verir diye düşünüyorum çok fazla fark olacagını sanmam.


    26 MART günü sinerjiden pure modelini aldım ben hala kargoanmadı Pazartesiye kalmış tedarik sıkıntısı oluyormuş. Muhtemelen bunlarda fena zam yiyecek gibi duruyor.


    Egerki beyaz renk olmasaydı kasam ben biraz daha üstüne koyup nitro modelini tercih ederdim.

  • 7800 XT almayı düşünen biri olarak en mantıklı olan buradan kullanıcı yorumu almak gibi geldi. Ryzen 5600 ile kullanacağım 4k'da yeterli gelir diye düşünüyorum, 7500 watt PSU'da sorun çıkartmayacaktır diye düşünüyorum önerilenlere baktığımda.

    Aslında Nvidia dışında ekran kartı almam demiştim ama 4070 bütçe üstü 4060 ise saçma sapan bir seri olmuş 20 bin lira civarına alınabilecek en mantıklı kart 7800 xt gibi geldi arkadaşlar ne dersiniz?

  • Ben 7800X3D ile birlikte 7800XT ve 750WPsu kullanicisiyim fakat dediginiz gibi 4k da hangi tazeleme oraninda yeterli olur net birsey soyleyemem. Ben 180hz 2k da keyifle oynuyorum ama 4k icin yeterli olur mu emin degilim.

  • HARBINGER kullanıcısına yanıt

    4k oynarken tv'ye bağlayacağım hocam vrr ile 60-120 arası verirse yeterli olur benim için, onun dışında monitörlerim 1080p zaten onları 2k upscale etsem bile çok rahat yeterli olur diye düşünüyorum onlar içinde.

    Monitör 165 Hz duruma göre 1080p de bırakırım ama orada işlemci darboğaz yapıyor araştırdığım kadarıyla, işlemci upgrade planım da var ama oldukça uzun vadede.

  • Feunard kullanıcısına yanıt

    Hocam bende fiyat performans olarak bunu göz önünde bulundurup aldım, ama 10 gündür uğraşıp duruyorum ufak tefek tatsızlıklarla, Kartım Sapphire 7800 XT Pure modeli sıfır olarak aldım ama gel gelelim oyunlarda takılmalar vs vardı taki 2 gün öncesine kadar düzeltmeyi başardım diyebilrim, aynı sistemimde 3060 kullanıyorum hic bu tarz mevzular olmadı bu kartı taktıgım günden beri 10 kere windows kurdum sanırım :) gelelim kendi imkanlarımla yabancı forumlardan okuduklarımla bu işi çözdüm gibi birşey, öncelikle windows 11 de cok sorun yaşadım windows 10 daha azdı, sorunlarıma gelecek olursak 4K 60HZ Bir televizyonda kullanıyorum yıllardır sistemlerimi, bu kartı alıp kullanmaya basladıktan sonra ertesi gününde BIOS`a girince vede windows acılırken Green Screen denen durum başıma geldi, aha dedim buyur burdan yak, neyse bu sorunu ufak araştırmalarım sonucu çözdüm. Çözümü Adrenalin Edition ayarlarından RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standart FULL RGB secenegini secerek düzelttim. sonrasında oyunlarda sürekli anlık takılmalar yaşıyordum oraya bak buraya bak derken bir türlü çözemedim. bütün sürücüleri denedim vs ama nafile yani çözüm bulamadım, sonrasına win10`a gectim ondada bu durum aynıydı takılmalar devam ediyordu masaüstünde oyunlarda alakasız takılmalar, chrome youtube video izlerken anlık donamalar 2 3 saniye yanıt vermemesi vs gibi, nihayetinde bundada çözüme ulaştım gibi windows 10 ile en güncel sürücü 24.3.1 yüklerken yükleme seceneklerinde FULL Değilde Minimal secenegi ile kurulum yaptım ( bunuda yabancı bir forumda okumustum. ) tabi bu değişiklikleri yaparken sürekli sıfırdan temiz kurulum yaparak değerlendiriyorum. şuan en son güncel sürüm sürücü 24.3.1 ile windows 10 ile 2 gündür sorunsuz bir şekilde kullanıyorum masaüstündeki o alakasız takılmalar HDR 4K film izlerken kitlenmesi vs hepsi gitti, assetto corsa forza horizon bunlardada alakasız takılarmalar vardı şuan onlarıda yaşamıyorum 2 gündür yani bir kere bile yaşamadım. inanın 10 gündür dert sahibi olmustum neyseki araştıra araştıra vede deneyerek bu durumlardan kurtuldum. sizin düşüncelerinize gelecek olursak piyasada suan icin en iyi fiyat performans ekran kartı bende bu yüzden tercih ettim zaten. olurda alırsanız kullanamaya başladıgnızda söledikleriminde size bir yararı olur inşallah hayırlı günler.





  • erdo205 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam, beyaz olan sapphire pure modeli benim de aklımda oldukça da şık görünüyor. Takılma dediğiniz olay anlık fps düşüşleri gibi mi acaba yoksa stutter şeklinde mi?

    Yıllsr önce giriş seviye bir Amd kart kullanmıştım bende çökme gibi sorunlar bıktırmıştı açıkçası sorunla da uğraşmak istemiyorum.

    Birde hocam kartın ısınma duurmu ve ses durumu nasıl, şuan kullandığım 2060 çift fanlı bir model ve nispeten ses yapıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feunard kullanıcısına yanıt

    Hocam takılmalar masa üstünde mesela mouse falan donuyor 1 2 saniye hareket etmiyor sonra ekran siyah olup geri geliyor herşey devam ediyor ama hatada vermiyordu, bazı arkadaşlar uyku modundan cıkarken sorun yaşamıslar ben zaten hic o modu kullanmıyorum o yüzden tecrübe etme fırsatım olmadı, oyunlarda takılma olarak fps düştügünü görüyorum zaten 4K 60HZ Bir cihaz kullandıgım icin VSYNC Acık 60 fps oynuyorum forzada ani duraksama oluyor sesle beraber bakıyorum 55 57 fps sonra hemen 60 oluyor sonrasında bir süre sorunsuz devam ediyor, canı istedikce yapıyordu, mesela ilk kullandıgımda full install yaptıgımda chrome youtube müzik acık adrenalin software`de gezerken menulerinde anlık ses takılması oluyordu arkada calan video müzik kesilip 1 saniye kadar tekrar devam ediyordu, ozaman dedım bu adrenalin uygulamasında bir maraz var,. bunların hiç birini şuan yaşamıyorum minimal install yaptıktan sonra, sizin sordugunuz sıcaklıklara gelirsek oyunlarda zaten 60 derece olmadan fanlar çalışmıyor 60 oldugundada calısmaya basladımı 50 ye kadar kısa sürede sessiz bir şekilde devam ediyor sonrasında fanlar duruyor, ben zero fanı kapatıp denedigimde forza horizon5 2k ultrada ne var ne yok hepsi açık FSR Hariç %70 gibi bir gpu kullanımda 50 55 derece arası geziyor genelde hot spot ondan 10 15 derece daha yüksek oluyor. şuanlık izlenimlerim bu şekilde hocam





  • erdo205 kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam teşekkür ederim, nvcleaninstall muadili bir şeyle kullanmak gerekiyor belkide minimall install da arka plan uygulamalarını kurmuyor demekki onlar sorun çıkartıyor.


    Muhtemelen ben kartı alabilirsem bile 15 gün daha vakit var, sizde bu arada iyice test etmiş olursunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7900 xtx ile 27 inch 2k 144 hz monitörden 4k 144 hz e geçiş fark yaratır mı ? Kredi kartlarına taksit sınırı olmadan alayım diyorum yoksa boşu boşuna yapılan upgrade mi olur.
    Arada bf falan oynuyorum rekabetçi oyun düşüncem yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feunard kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba şuan 7800 xt nin bir üst modeli 7900 GRE modelini araştırmanızı öneririm. fiyat aynı hatta daha uygun gibi f/p açısından . Ben şahsen alacakken daha uygun fiyatlı olduğu için 7700 XT aldım incehesap gaming gecelerinden.

    Ben de 4K 120 hz Tv ile oynuyorum , bana 60 fps versin yeterli gözüyle bakıyorum . 4000 serisi baya beklentim dışında olmuş mevcutta 3060 ti kullanıyordum bir upgrade yapayım dedim 4060 ti hiç beklentileri sağlayamamış o yüzden vazgeçtim.

    7900 gre 4070 super ayarında bir kart sinerjide, incehesapta fiyatlar uygun görünüyor.

    Yazılım konusunda sıkıntı yaşayacağımı tahmin ediyorum ancak 10k fazla parayı vermek istemiyorum nvidia modellerine.


    1.PowerColor Fighter Radeon RX 7900 GRE


    https://www.incehesap.com/powercolor-fighter-rx7900gre-16g-f-oc-16gb-gddr6-256bit-gaming-ekran-karti-fiyati-71244/?utm_source=epey.com&utm_medium=referral&utm_campaign=epey_genel



    2.Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE


    https://www.incehesap.com/powercolor-fighter-rx7900gre-16g-f-oc-16gb-gddr6-256bit-gaming-ekran-karti-fiyati-71244/?utm_source=epey.com&utm_medium=referral&utm_campaign=epey_genel







  • einstein6161 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam, o modelide gördüm ama özellikle hb trendyol gibi yerlerde vade farksız erteleme/taksit kampanyaları var ve şu anda peşin alma şansım yok.7900 gre satılan yerlerdeyse ciddi vade farkı biniyor üzerine. Şu 20 15 gün içerisinde karar verip almayı planlıyorum ekonomik olsrakta daha sonrasında çok mümkün olmayacak gibi.

    Bende sizin gibi 4k da 60+ görse yeter diyorum rt vs. açmadan.

    Düzgün soğutmalı 4070 ti superler de yine 30k fiystları buluyor ki onlsr da mümkün değil benim için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD Radeon RX 7000 Serisi [ANA KONU] | [FSR3-TSMC5N-PCIE4]Terra Nigmayoutube
    I overclock and take a deep dive with the RTX 4090 and RX 7900XTX in Horizon Forbidden West. I wanted to see how the best of AMD and Nvidia do in multiple resolutions at native and with upscaling. I also enable AMD Fluid Motion Frames on the 7900XTX to see how it compares to DLSS 3 Frame Generation on the RTX 4090. This was a very interesting video to make and the results are very interesting. HARDWARE SETUP: AMD Graphics Card, Sapphire Nitro+ Vapor X RX 7900XTX Nvidia Graphics Card, ASUS TUF RTX 4090 PC SETUP: AMD Ryzen 7 7800X 3D - 8 Core Processor 360 AIO H150i Corsair Elite Capellix 32GB 6000 mhz CL 30 DDR5 Memory ASUS ROG Strix X670E - A Gaming WiFi Motherboard ASUS TUF Gaming 1000 Watt 80 Plus Gold ATX 3.0 Fully Modular Power Supply 1TB Samsung 980 Pro NVME SSD Operating System Drive 2TB Samsung 980 Pro NVME SSD Game Drive Lian Li 011 Dynamic EVO PC Case Windows 11 Pro GeForce Driver 551.86 Radeon Driver 24.3.1 00:00 Intro and Settings' 00:46 1080P 02:56 1440P 04:39 4K 06:41 DLSS and FSR Quality 08:54 DLSS Frame Gen. and AFMF 15:16 Conclusion #horizonforbiddenwest #pcgaming #rtx4090 #rx7900xtx #amd #nvidia
    https://www.youtube.com/watch?si=P9lDwiJCdQax5lhU&v=V3clI1zuQpI&feature=youtu.be
  • corsairms kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bende 25 Mart da pulse modelini aldım aradığımda pazartesi ye ertelemek zorunda kaldık dediler.
    Sizin üründe bir hareket olursa yazar mısınız? Nedense siparişi iptal edecekler gibi bir his var nitro+ da satıştan kalkmış.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bulkathos kullanıcısına yanıt
    RTX 3090 Aorus Master i (400-450W a kadar çıkabilen bir model) Corsair RM650 ile kullandım. 5600X de işlemcim vardı hiçbir sıkıntı olmadı. UV yaparak 300-350W aralığına indirip devam ettim sonrasında.
    Stok halinde uzun vadede konforlu ve mantıklı bir hareket değil tabi ki. PSU nun boşluğunun olması sadece ömrünü değil fan devri, sesi direk etkiliyor.
    Sizin psu gold sertifikalı, iyi tier bir psu ise ve 200-250w lık güç emen bir cpu ya bağlayamayacaksanız bir problem olacağını sanmıyorum gene 650w ile.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Silkolet kullanıcısına yanıt
    Merhaba evet banada pazartesi dediler

    Bakalım iptal olacağını sanmıyorum da biraz gecikiyor haliyle yeni çıktı globale

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Epeydir sistemi güncellemek vardı aklımda, ama daha evvel de yazdığım üzere eşim hayatta kabul etmez güncelleme işini. Ona göre bir elektronik cihaz en az 10 sene kullanılmalı. Ha 10 sene dolunca da bozulmadıysa devam, mantık bu gerçekten.

    Az önce ne olacaksa olsun diyerek AM4 sistemimi AM5 olarak güncelledim. Daha doğrusu sipariş geçtim. İşlemci, anakart, ram ve sıvı soğutucu aldım. Bu 4 parça yerine sökülecek 4 parçayı da satarım. Alış da satış da yine içişleri bakanından gizli tabi :). Nasılsa kasa aynı kasa, içini görmüyor, ki görse de anlamıyor. Kasa içinde değişiklik bu sene için tamam kısmetse :). Seneye bakarım yine bir şeyler.

  • 
Sayfa: önceki 176177178179180
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.