Şimdi Ara

amd sıvamaya başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • foruma bakıyorum da herkesin bir sorunu var ekrankartıyla. Bunların %80 ide amd tarafı bende bir amd kullanıcısı olarak sorunlardan bıkmış durumdayım. Fikirlerinizi merak ediyorum. Eskiden f/p olarak en iyi modelleri amd tarafı çıkarırdı fakat sizce de artık yeni fp kartı gtx 1060 değil mi?



  • kac yillik hd4650 bile gt740m den daha iyi calisiyor. nvidia nin planli eskitmesi cok fena.

    amd ekran kartinda fena degilde. islemcide batiriyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuana kadar hep amd kullandım şuan elimde r9 280x var bir fanı bozuldu hiç bir şekilde hız aşırtma falan yapmadım hep salak saçma şeyler çıkardı önüme. bir sonraki kartım nvidiadan olacağını söyleyebilirim en azından gücümüz 1070 1080 lere yetmese de en azından bir 1050ti seviyesi banagöre f/p olarak en iyisi diyebilirim piyasada
  • Kardeş rx 480 8gb gtx 1060 6gb dan hem 300 350 lira daha ucuz hem de ufacık bir farkla daha güçlü. Hem de 8 gb bellekli. Yani geleceğe yönelik bir artı. F/P konusunda değişen birşey yok yani. AMD ısınırdı, yazılımı çöptü. Ama RX serisi ekran kartlarında ısınma durumu yok. Yazılımda da son 2 yılda ciddi anlamda geliştiler. Bence bir sıkıntı yok yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 6 Şubat 2017; 5:59:13 >
  • Amd piyasadan silinirse o nvidia kartlarin fiyatlari 2 katina çıkar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam o kartta 8 gb bellek olsa ne olur olmasa ne olur?

    ati amd ye geçtiğinden beri cozurttu. önceden ati radeon 9800 pro dediğimizde akan sular dururdu ya. ağızların suyu akardı. şimdi söylerken bile tüylerim diken diken oluyor.
  • canskru kullanıcısına yanıt
    Daha 2 yil once 4 gb kart gereksiz derdik. Şimdi 4 alt limit oldu. 8 gb ramin artik yetersiz kalmaya baslamasi gibi ekran kartindada bellek ihtiyaci gitgide artiyor. Yani suan icin 4 gb evet yeterli ama ilerde 4 az gelecektir. Gelecege yatirimdir yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözünürlüğü dayadıkça daha da artacak. Millet yurtdışında 4K multi monitör falan konuşuyor; 8K konuşuyor.
    Ulan diyorum 3 tane 4K monitör burada yürür araba parası. Adama 1000TL gibi geliyor. Hüzünlendim.
  • %80 den emin miyiz ? az çok forumu takip eden birisi olarak o kadar çok insanın sorun yaşadığını göremedim kaldı ki AMD yi driver için veya GPU için suçlarsanız anlarım ama ref. model kullanmıyorsanız o kartın fanını AMD üretmiyor veya seçmiyor.

    Geçmişte açtığınız konularda görebildiğim kadarıyla o kart ile lol 30 fps de oynuyorum falan demişsiniz ki pek mantıklı değil sisteminizdeki farklı sıkıntılardan dolayı ve çözümünü bulamadığınız için ekran kartını suçlayıp soğumuş olabilirsiniz.

    Elektronik biraz şans işi fabrikadan çıkan ürünlerin hepsi malesef aynı kalite olmuyor bu nvidia tarafı içinde geçerli umarım yakın zamanda nvidia karta geçiş yapar dertlerinizden kurtulursunuz :) tabi unutmayın driver veya CW tarzı sorunlar orada peşinizi bırakmayabilir.
  • rx480 8gb verdıgı perf 1060 ayarında 8gb degıl 18gb olsa ne olur.Gpu gucu yetersız kart bunlar 2 sene sonra dusuk sevıye olacak kartlar ama ramden dolayı degıl gpu ları yuzunden.8k cozunurluge gecmedıgınız surece 6gb yeterlı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 6 Şubat 2017; 15:28:15 >
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    AMD mühendisi anlatıyor, "Biz değil kullanıcı parasını ödüyor bu belleklerin" diyor. Sana getirisi önbellek düzeneğinde devamlı sistem belleğiyle alışveriş içerisinde çalışması olacak. 6GB yeterli diyeceksin ama bir yanda da 192-bit veriyolundan bellekleri dolduruyor olacak. Bunun gecikmesi farklı 256-bit'ten. AMD Pro SSG m.2 bellekli ekran kartını çıkaralı beri yöntemini farklılaştırmak derdinde. İstiyor ki geliştiricilerin karşısında eli kuvvetlensin, sürücüde bellek yönetimini yaparak bu işi geliştiricilerden devralsın. İtiraf etmek gerek ki bunu da en iyi yapabilecek olan kendileri. 256-bit 4GB olsa da 'verialanı havuzunu küçültüyorsun' bizzat mühendisin lâfıyla.
  • AMD'yi hemen öyle çöpe atmayın. Bu yıl Ryzen'le Cpu, Vega ile Gpu tarafında dengeleri değiştirebilir. Eğer öyle olursa daha iyi kartlar satın alabiliriz.

    Bir de aldığınız kartın Gpu markasından başka, üretici markasına ve o bileşende kullandığı komponent kalitesine de bakın. Adi bir soğutucuyu Nvidia karta takarsan benzer sorunları orada da alabilirsin.
  • 8 yıllık Hd4850 ile war thunder'dan paladins'e modlu skyrimden gta5'e ne oyunlar oynadım(Halada oynuyorum). Elektronik işi şans işi biraz hemen genelleme yapmayalım bence.
  • Hd 3650 daş gibi hala. Pc voltajdan bozuldu ona ragmen daş. 7670m de daş maaşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne varsa eskilerde var. OEM üreticiler pislik yapıyor AMD değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün kartlarım AMD. Sadece çok eskiden FX 5200 kullanmıştım o kadar Sıkıntı yaşamadım hiç ben. Şans herhalde Nvidia içinde geçeli bozulabilir kartlar normaldir.
  • Bana göre Nvidia hicbir ekran kartı F/P degil. Ayni veya yakin performanslı Amd ekran kartlarına göre hep daha pahalıydı.

    Sorunlara gelince dh forumda Amd ekran kartlarinin sorunlarini çok yazılmasinin sebebi daha çok tercih sebebi olmasındandır. Yani Türkiye de tüketicinin Amd ekran kartlarını F/P olarak gördüğünün ıspatıdır

    Sadece Donanimhaber okuyan yukarıda taraflı konu açıp babasının ortağıymış gibi neden Nvidia yı savunanları anlamiyorum.

    Yakin zamanlarda sürücülerden dolayı pek çok Nvidia ekran kartının yandığını okuduk.

    Daha geçenlerde Evga nin 10** seri kartlarının yandığını okuduk ama hayır Nvidia da olmaz bunlar...

    Her kart arıza yapabilir marka tutmayın bu firmalar babamızın malı değil sonuçta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aseuz -- 8 Şubat 2017; 23:26:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • abi 2006 dan berı bılgısayar kullanıyorum 2011 den ınternet kafe acıldı emin olun kı 2011 zamanında nvdıa dedık dırek amd bıle demedık 20 tane bılgısayar aldık 20 tane 9800 gt sene 2017 hala lolde 200 fps uzerı verıyorlar Masallah 2015 te yenı kasalar ekledık su anda 42 tane bılgısayar var denemek ıcın bır amd kartı aldık adını bıle hatırlamıyorum 1 sene ıcınde yasattıgı sorun kalmadı

    fakat son yıllarda gpu olarak cok ıyılestıler ama ben yınede sunu soylemek istıyorum GÜÇ tuketımı olarak nvdıa hala cok onde giriş sevıyesı ekran kartından bıle amd ıkı katı harcıyor

    ve fiyat olarak rx460 1050 6 gb 1060 rx 480 var bence gpu olarak cok iyi olmaya basladılar Kafede rx 470 de toplayan oldu 1070 de 1050 ti kendı bılgısayarımda var zaten

    herkes cok memnun kımse kartından sıkayet etmıyor fakat bır ınternet kafeye 1050 mı takarsınız 460 mı :D

    yakın olanları beklerım her zaman denizli çivril iyi geceler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.