Şimdi Ara

AMD’ye büyük şok: Nvidia ortaklık programı yeniden başlıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Teknolojiyi ve inovasyonu AMD'ye rağmen ilerleten Intel ve Nvidia'dır.

  • İnşallah ABD'de FTC kallavi bi ceza keser üzerine oyuncular akıllanır da madencilik bitince kart satamaz hale gelirsin hisselerin çakılır hissedarlar tekmeyi koyarlar sana Jensen o zaman o fırından çıkardığın kartları malum yerine takarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heheheh kaç parası var da program yapıp öncelik alacak..

    Nvidia kasasında para çok dağıtıyor rakibinin beline kürekle vurmak için. AMD böyle oyunlara girerse CPU/GPU tasarımı ile uğraşamaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Kendisi bilir. Kaynak sıkıntısı var diye, kapitalizmin nirvanasında dolaşan şirketler insafa gelecek değiller. Gpu pazarında işler bu şekilde ilerliyorsa, AMD bir yolunu bulup ayak uyduracak artık.

  • Ayak oyunları yapmak yerine kullanıcıya güçlü kartlar sunması daha mantıklı. Ayak oyunlarını şirketlere veya server sistemlerini alanlara yapsın asil getiri orada

  • E bu tekelcilik. Çin hukukunu bilmiyoruz ama batıda da yaparlarsa mahkemeler nvidianin ocağına incir ağacı diker

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptan666

    Teknolojiyi ve inovasyonu AMD'ye rağmen ilerleten Intel ve Nvidia'dır.

    Bu cümleyi neye dayanarak kuruyorsun acaba. Ben mahkeme yoluyla tescillenmiş ve cezaları kesilmiş olaylardan bahsediyorum.

    Teknolojiyi ilerleyen Intel olsaydı gidip AMD'den ekran kartı konusunda yardım almazdı.

    Dediğin gibi olsaydı AMD'nin ticari faaliyetlerini engellemek için çalışmaktan milyar dolarlık ceza ödemezdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: visioneer

    Yapay zeka (abartısız) nvidia sayesinde ilerliyor. AMD, teknoloji üretimi konusunda üçkağıtçıdan başka bir şirket değildir. Eğri oturalım doğru konuşalım, CUDA, DLSS, RTX vs. nvidia olmasaydı kimse yapmazdı. Intel de benzer şekilde bilgisayar mimarisinde ve sanallaştırma teknolojisinde çok açık ara üretici. AMD şimdiye kadar (AMD64 mimarisi hariç) bütün teknolojilerin açık kaynak kodlu uygulamalarını yapmaktan başka hiç bir şey yapmadı. Bu uygulamaları da çapraz platform (cross-platform) olarak yaptı. İyi bir hareket gibi gözükebilir ama sadece yapmak zorunda olduğu için yaptı, oyun geliştiricelerine vs. kullandırabilmek için yaptı.


    Bunun dışında AMD'nin son kullanıcıyı desteklemesinden çok yalan dolan ile kandırması vardır. Örneğin ROCm platformu ve VEGA serisi ile bütün endüstriyi ve son kullanıcıları kandırdı. FX serisi işlemciler felaketti. Mimariyi değiştirmemelerine rağmen anakart sat(tır)mak için "değiştirmiş numarası yaptıkları"nı da unutmadık. Şimdiye kadar güzel güzel fiyatlara satılırken işlemcide "defakto" olduktan sonra o masumiyetlerinin sönüşlerini ve çektikleri fiyatları da unutmadık.


    Nvidia ve Intel her ne kadar "şerefsiz" ise AMD'de bir o kadar dolandırıcıdır. Sizi de temin ederim şerefsizlik yapabildiği bütün anları da değerlendirdiler ve değerlendirecekler.

    Nvidia sayesinde mi ilerliyor? Satın aldığı şirketler sayesinde ilerliyor olmasın. :-)

    AMD64 platformu senin önünde çalışan PC'nin 3.3GB'tan fazla ram kullanabilmesini ve 64bit Windows kullanabilmeni sağlıyor.

    Bu yetmedi herhalde.


    "Intel de benzer şekilde bilgisayar mimarisinde ve sanallaştırma teknolojisinde çok açık ara üretici."


    Bu cümlenin ne olduğunu anlamadım ama istersen çok çekirdekli işlemcilerde kimin verimi daha yüksek araştırabilirsin.


    Intel'in her sene yeni soket yapısına geçmesi, AMD tarafında en temel kartarda NVME desteği yıllardan beri varken Intel tarafında çok sonradan gelmesi. AMD tarafında 3200 hatta 4000Mhz'e kadar ram destekleyen anakartlar varken Intel tarafında çok sonrasında bile adam akıllı destek olmaması zoruna gitmiyorda AMD'nin tüm bunları piyasanın en ucuzu olarak satması mı sıkıntı.  


    AMD olmasa Intel hala Core2Duo işlemcileri 300-400$'dan satmaya devam ederdi.

    Zaten güvenlik açıklarıyla düşen performansıyla güncel işlemcisi ile 5 sene önceki seviyeye ancak ulaştı ki bu ayrı bir tartışma konusu.





  • @Turkforce


    Evet. Net bir şekilde nVidia sayesinde ilerliyor. Yapay zekada çıkardıkları makalelerin haddi hesabı yok. İSTİSNASIZ yapay zeka üretimi yapan herkes nVidia GPU kullanıyor. Jetson, Xavier gibi ürünleri sayesinde edge ai ı da bu adamlar geliştiriyor. CUDA bildiğim kadarıyla uzun zamandır Nvidia nın geliştirdiği ve hiç bir aldığı şirketle geliştirmediği (ezelden beridir kendi geliştirdiği) bir framework. Tensor core'lar ve CUDA core'lar da öyle. Satın aldığı şirketler sayesinde ilerlettiği herhangi bir HPC (GPU Accelerated High Performance Computing - GPU ile hızlandırılmış yüksek performanslı hesaplama) teknolojisini ben şahsen bilmiyorum. Sen biliyorsan lütfen belirt ki öğrenmiş olayım, başka yerde rezil olmayım.


    AMD64 teknolojisine kesinlikle herhangi bir lafım yok. Çok büyük bir mimari. Modern sistemlerinin alayının temeli. Elimde olsa geliştiren adamların ellerinden öperdim.


    Intel cümlemde şunu kastettim. Geliştiricilerin ve hatta normal kullanıcıların hayatta farkında olmadan kullandığı bazı teknolojiler var. Örneğin sen virtualbox kurup bir şeyler deniyorsan, veya nox emulatörü kurup pokemon go oynayabiliyorsan bu intel sayesinde. Aynı zamanda mobil uygulama geliştirmelerinin neredeyse tamamı intelin bu sanallaştırma teknolojileri ile geliştiriliyor. Docker, WSL gibi sanallaştırma kullanan bir çok araç da yine bu intelin sanallaştırma teknolojilerinden güç alıyor.


    Intel aynı zamanda bilgisayarında kullanılan bir çok parçanın üreticisi ve geliştiricisi. WiFi kartlarından type-c portlarına kadar bir çok şey bu sayede oldu.


    Yani teknoloji geliştirmesi derken ben şahsım adına (Ryzen kullanıcısı olarak) aklıma gerçekten gelişen teknoloji aklıma geliyor. İşlemcinin üzerine bir kaç tane daha çekirdek fırlatmak değil.


    Son kullanıcı ürünleri ise farklı bir durum. Herhangi bir kısma samimiyet veya düşmanlık beslemeye gerek yok. O an hangisi daha iyi ve mantıklıysa onu alıp geçmeli. Intel'in üretim süreçleri ile alakalı sıkıntıları var bundan dolayı Ryzen muadilleri üretemiyorlar. Bu intel'in sorunu. Giderim Ryzen alırım. Yarın bir gün Intel bu süreçleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye başlar ve mantıklı fiyatlardan sunar, gider intel alırım.


    Burada ayar olduğum şey AMD'nin dünyanın en ponçik firması olarak gösterilmesidir. Değil kardeşim. Bu adamlar birinciliğe yükseldiği an çirkinliklerini göstermeye başladı. İmkanları olsa analarını boyayıp babalarına satarlar.


    Öbür taraftan düzeltmeye çalıştığım algı da teknolojiyi kimin geliştirdiği algısıydı. AMD'de bir iki şey yapmış olabilir. Ama şu anda ne kullanıyorsan İntelden çıkma. Gelecekte ne kullanacaksan da (özellikle yapay zeka alanında) Nvidia sayesinde çıkacak/çıkıyor.





  • Turkforce T kullanıcısına yanıt

    Böyle kişilere laf anlatamazsın boşa uğraşıyorsun dostum. AMD olmasa nvidia ve intel çivi bile çakmaz aynı teknolojiyi size yıllarca adını değişitirip satar durur. Tekelci zihniyet ülkeyi de böyle mahvetti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedycihan

    Böyle kişilere laf anlatamazsın boşa uğraşıyorsun dostum. AMD olmasa nvidia ve intel çivi bile çakmaz aynı teknolojiyi size yıllarca adını değişitirip satar durur. Tekelci zihniyet ülkeyi de böyle mahvetti.

    Hocam tekel düşmanlığı değil de nvidia ve intel düşmanlığı veya AMD dostluğu var gibi biraz sizde. Bir üstteki yorumumu okursanız anlatılmaya çalışılan lafı anlarsınız diye ümit ediyorum.

  • Olabilir yarın aynısını AMD yapsın onada saydırırım. İntel ve nvidia resmen müşterileriyle dalga geçer gibi ürünler çıkarmaya devam ediyor ne teknolojisinden bahsediyorsunuz?

  • Bu forumdan başka bir yerde var mı böyle mazlum, boynu bükük AMD güzellemesi bilmiyorum. Sanarsınız garibanın önde gideni, halkın dostu, kötülüğün düşmanı bi' süper kahraman. Madenciliği engellemeyeceğiz diyip madencilik performansını arttıran vs. de aynı AMD değil sanırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Güçlü kart yapmakla iş bitmiyor malesef. Yazılım tarafına da yüklenmesi lazım(dı). AMD'nin bu mağduriyet durumları, geçmişte pasif kalmasına bağlı az çok. Zamanında gerekli yerlere yatırımını yapan, şimdi faydasını gördü ve gücü ele geçirdi, doğal olarak istediği gibi at koşturuyor. Geçmişte de benzer bir durum vardı. Nvidia Cuda için takla atarken, ekosistemini geliştirmek için uğraşıp durururken, Ünilere kadar girip eğitimlerini verdi, sponsor oldu, yeri geldi kart bile hibe etti. AMD o sıralar ipimle kuşağım modundaydı. Kendi düşen ağlamaz durumu var birazda.


    https://www.donanimhaber.com/ODTUde-Nvidia-Destekli-CUDA-Egitim-Merkezi-Acildi-video-roportaj--24889


    https://forum.donanimhaber.com/nvidia-odtu-tubitak-isbirligi-ile-ileri-seviye-cuda-egitimi--81522250




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-327EB7750 -- 6 Haziran 2021; 17:26:46 >




  • Geçmiş zaman böyle hata yapan şirketlerle dolu ve hala akıllanmıyorlar. Böyle büyük şirketler küçükleri ezmeye çalıştıkca küçükler daha çok büyüyor insanları müşterileri arkasına alıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şerefsiz herifler. Kendi kendinize yenileceksiniz. Birinin önünü kesmek sadece müşterini kaybettirecek. Eski 2010 ATI'si değil bu artık NVIDIA.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Bu cümleyi neye dayanarak kuruyorsun acaba. Ben mahkeme yoluyla tescillenmiş ve cezaları kesilmiş olaylardan bahsediyorum.

    Teknolojiyi ilerleyen Intel olsaydı gidip AMD'den ekran kartı konusunda yardım almazdı.

    Dediğin gibi olsaydı AMD'nin ticari faaliyetlerini engellemek için çalışmaktan milyar dolarlık ceza ödemezdi.



    Alıntıları Göster

    Eskiyi konuşuyorsak, evet haklısın.

    Son 4 seneyi konuşuyorsak, AMD onu bunu satın alıp göz boyamaktan başka bir şey yapmadı. Yenilikler hep Nvidia ve biraz da Intel'den geldi.

    Çok tartışılır bu konu. Eski bir AMD fanı olarak, AMD'nin yeni yüzünü beğenmiyorum.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: palamutix

    bunlarda üçkağıtcılık bitmiyor.asus yeni cıkan amd mobil 6800xt li laptop çıkartmış içine hurda ram koyup performansı yüzde 20 düşürüp piyasaya sürmüş. Ayni asus geçen senede amd li laptopların havalandırma deliklerini kapatıp ısınmasını sağlamıştı.
    https://www.notebookcheck.net/The-Asus-ROG-STRIX-G15-laptop-with-Radeon-RX-6800M-cannot-reach-its-true-gaming-potential-due-to-slower-stock-RAM-and-missing-MUX-switch.543110.0.html

    Bende de RX 5700 TUF serisi var. Adi herifler soğutma bloğu yapmamışlar ekran kartı için, termal macun bile yok üzerinde. Bellekler kendi kafasına emanet. Sonradan tepki üstüne TUF EVO çıkarttılar ama bize vermediler. Asus almak istemiyorum gerçekten.





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.