Şimdi Ara

AMFİ-KOLON UYUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese arkadaşlar. philips 5+1 ev sinema sistemim vardı, yanlız evime hırsız girmesi nedeniyle ana cihazı çalındı. elimde kaldı kolonlar elimde kaldı doğal haliyle. şimdi bu kolonları yeni bi sistem almadan sadece amfi alarak halledeyim diyorum. elimdeki kolon olarak 2 tane ön 75 w lık ,2 tane arka 75 w lık, bitane merkezi 150 w lık ve bitanede 150 w lık subwoofer var. şimdi dışardan amfi alacam ama alcagım amfi nasıl olmalı bilmiyorum tam olarak, alcagım amfinin çıkışı fazla olursa kolonlarımı patlatırmı? yada düşük olursa kolonlardan iyi randıman alırmıyım? mesela 5x80w lık bi 5+1 amfi buldum bu bnm kolonlar la çalışırmı, bnm subw. 150 w ama bu 80 w uyarmı yane?
    mesela şu ilandaki sony amfi:
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-amfi-sony-str-de485e-gumus-anfi-dts-ve-dolby-digital-keyif/detay

    uyarmı?


    yada bilen iyi anlayan arkadaşlar bi tavsiye etsin bana nasıl bişey almam gerekiyo kolonlardan guzel randıman alabilmem için.. şimdiden teşekkür ederim.http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-amfi-sony-str-de485e-gumus-anfi-dts-ve-dolby-digital-keyif/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gleakan -- 8 Haziran 2010; 1:06:30 >







  • Öncelikle geçmiş olsun.
    Sisteminizin tam olarak modelini yazarsanız,giriş ve direnç değerleri bilineceğinden daha iyi yönlendirilmelerde bulunulabilir.

    Sisteminizin saydığınız hoparlörlere göre toplamda 600W'lık bir anfisi olması lazım.

    Göstermiş olduğunuz Sony STR-DE485 ise toplamda 400W'lık bir güç sağlayabiliyor.Hoparlörlerinizi bu anfiye bağlayıp kullanabilirsiniz ancak merkez hoparlör ve subwoofer performansında düşüş yaşarsınız.
    Aynı şekilde anfinin belirtilen değerlerden güçlü olması(ohm değerleri)hoparlörlerin daha fazla güce maruz kalmasına ve yanmasına neden olacaktır.
  • arkadaşım öncelikle cevabın için teşekkur ederim. cihazımın modeli philips HTS3357 dir..ohm değerlerini soruyorsan ön arka hoparlorler 3ohm, orta ve subw. 6 ohm değeri var.
    internette baya bi baktım bnm kolonlara göre uygun bi amfi bulamadım.. pekde olaydan çok iyi anlamadıgımda kesin. sizin öneriniz nedir bu konuda nasıl bi amfi bakmam lazım...yoksa illa kolonlarıda yenilemem mi lazım:S eski kolonlarda bodrum a gidecek o zaman:S
  • Sisteme ait amfi D tipi Dijital Amfilerden.
    Detayına girmek gerekirse;
    D tipinin en büyük avantajı transistörlerin çalışma prensibi ile alakalı olan durumdur.Distorsiyonlu amfilerdir.Q çalışma noktaları
    düşük akım bölgesinde seçilirler.Böylece daha distorsiyonlu bir sinyal olur ancak kazancımız yükselecektir.Bir yükselticinin kalitesini band genişliği ile kazanç çarpımı belirler.

    Firmalar genel olarak set halinde üretim yaparken amfileri ile kolonları birbirlerini karşılayacak şekilde üretirler.Yani siz bu amfiye başka hoparlörleri bağlasanız sistemin hoparlörleri kadar iyi performans alamazsınız.Aynı şekilde bu hoparlörlere başka bir marka amfi bağlarsanız sistemin amfisi kadar iyi performans alamazsınız.Çünkü her kanal için ayrı direnç değerleri farklı olarak belirlenmiştir.
    Açıkçası firmalar başka markalara yönelmenizi engellemek amacıyla parçaları sadece birbirleri ile en iyi uyumu verecek şekilde üretirler.

    Ki sistemde belirtilen değer 600W gibi bir güç,ancak bunun gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum.Çünkü ürünü Teknosa'da dinlediğimde son seste basslar ciddi derecede bozulma yapıyordu ve uydular kulak tırmalamaya başlıyordu.

    Size amfi olarak Yamaha RX-V365 veya Yamaha RX-V359 öneririm ancak fiyatları yaklaşık olarak sizin sisteminiz ile eşdeğer.
    Bu amfilerle hoparlörlerinizi kullanabilirsiniz,ileride kararınıza ve bütçenize göre amfiyi tutup,hoparlörlerinizi parça parça değiştirip hi-fi sisteme geçiş yapabilirsiniz.




  • teşekkur ederim arkadaşım ilgin ve değerlendirmelerin için. saygılar..
  • geçmiş olsun nette satılan ikinci el anfiler genelde uyar.sadec tiz bas ayarlarını hoparlöre göre ayarlaman
    gerekebilirhttp://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-amfi-firsat-ev-sinema-amfisi-28613206/detay.sorun olacağını zannetmiyorum.yaz döneminde fiyatlar uygun şimdi almanı tavsiye ederim.
  • Avr çihazlarıa bağlanan kolonlar genelikle 6 ile 8ohmdur sizinkini kesin kulanamasınız ucuz bir set derseniz HK 160 HK 11 setini öneririm 2500 tl civarı .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.