Şimdi Ara

AMFİDE DİPSES SORUNU (TOPRAKLAMA MIDIR?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
8.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar
    biraz önce ses sistemleri bölümünde bir arkadaşa yardımcı olurken aklıma geldi. hemen eski amfimi takıp hala mı diye denedim ve evet hala. laptop ım prize takılıyken amfiyi bağladığımda hoparlörlerden fan çalışır gibi ses geliyor prizden çıkarınca yani pilde çalışırken böyle bir sorun yok masaüstü pcde de böyle bir sorun olmuyor sebebi nedir acaba bir fikri olan var mı?
    amfim hazır devreden lehimlenmiş bir amfi. amfi için kullandığım güç kaynağı da normal 12v bir adaptör direk bağlı. fazla ayrıntı veremiyorum çünkü bu sistemi çok eskiden kullanıyordum tam olarak bileşenleri hatırlamıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi withhonour -- 30 Eylül 2009; 0:07:39 >



  • Bir ara bizim oradaki Halk Eğitim Merkezi'nde bir program sunacaktık. Ben de ses - slayt vs. ile ilgileniyordum. elektrik panosu gibi bir şeyin içinde prizler vardı. 2 tane normal bildiğimiz priz 3 tane de 3 delikli priz. (Sanıyorum sanayide kullanılıyor, Telefon prizleri gibi ama büyüğü.) Laptopun fişini normal prize taktığımda ampli ve mixer falan açıkken acayip bir dipses vardı dediğiniz gibi. Sonra oradaki teknisyen geldi laptopun fişini o 3 delikli prizlere taktı (Sanıyorum bunlarda 2 faz 1 nötr var.) ve dipses kesildi. Yani topraklamadan olabilir. Çözüm yolu nedir bilmiyorum ama teknisyen bu şekilde çözmüştü.
  • 2 faz 1 nötr diye bişey yok, olsa olsa psu prizdir o eve psu lar daha stabil çıkış verdiğinden sistemlerdeki parazitik sesleri azaltır ancak sorunun çözümü daha kararlı bir besleme adaptörü kullanmaktır...
  • enteresan cvplar gelmiş çok komik gerçekteni bilen bilmeyen sallıyor.:):) arkadasım sana olabilesi ihtimalleri sırlıyorum.
    1: seninde bahsettiğin gibi evin topraklamasından yapar. onu ilk önce amfiyi başka bir evde deniyerek anlarsın, amfinin bağlı olduğu prizden değil, evin tüm prizlerine bakman lazım topraklama evin herhangi bir bölgesinde zayıfsa o paraziti yapar. mesela mutfak; buzdolabın çalışırken ses paraziti yapıyorsa gibi.

    2:amfinde sorun olabilir; amfinin ses girişleri Audio in ; RCA kablolarını bağladığın yere, amfinin dışından bir kablo ile şase ver. varsa paraziti keser.


    3: 2 faz bir nötre gelelim; 2 faz yani çift faz genellikle yeni elektrik tesisatı çekilen evlerde bulunur. bizzat elektrikçi arkadaşımla beraber montaja gittiğimden biliyorum. artık elektrikte eskisi gibi tek saatten 2 veya 3 kişi kullanma olayı yok yeni bağlatan herkesin evine çift faz olarak bağlanıyor. onun amacı ise direkteki hatlara, tek faz üzerinden fazla yüklenmemesi. yani kısaca sadede geliyim; senin evinde 2 fazda olsa 1 fazda olsa topraklaman yoksa o paraziti yapar. faz ile bir ilgisi yok.faz düşük gelirse zaten evin ışıkları gidip gelir veya bilgisayarın fişte iken kapanır. düşük voltajdan parazit olmaz. bence ve en yüksek ihtimal topraklama, sonrasında amfine bakarsın sorunun çözülür.

    dediklerimi yap olmazsa bana yaz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bilgi Paylaştıkça çoğalır...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetrex -- 16 Ekim 2009; 17:30:09 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.