Şimdi Ara

Anahtar priz baglama ve buattaki kablolarla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    Evlerdeki anahtar priz baglantilari ve bir buati acinca karsimiza gelen kablolarin ne icin oldugunu anlamaya dair ornekleri konusalim istiyorum. Pratik bilgim yok ve ogrenmek Istiyorum. Teorik bilgim var ama uygulama sifir.

    Mesela priz baglantisi: Duvardaki bi prizi soktugumuzde karsimiza 3 tane kablo gelir. Faz notr ve toprak. Faz ve notr prizin sag ve soluna , toprak da govdeye baglanir. Toprakli degil ise ev , 2 kablo gelir faz,m ve notr olarak. Simdi sorum;

    1- prizin arkasinda 3 ten fazla kablo olabilir mi? Prizden prize atlama denen olay oldugu icin soruyorum. Olursa hangi senaryolar olur ve kac tane kablo Olabilir?

    2- prizin hemen ustunde yukarida buat var. Bu buatin kapaginj acip bakinca bi suru kablo varmis gibi gozukuyor, bantlarini cikarip test yapmiyorum tabi. Odada sadece 1 buat , 3 priz, 1 de ortada duya bagli lamba var. Bir de komutator anahtar var, biri balkonu biri odayi takiyor. bu odadaki faz notr toprak kablolarini sigorta anahtar priz duy vs paintte cizerek anlatabilecek biri var mi? Buat icinde , priz arkasinda, komutator anahtarda, renk renk ve hangi kablo nereye nerden bagli, nerede klemens kullanilir ya da bantlanie kafam basmiyor Canlandiramiyorum. Bi odayi kavrasam genel olarak anlayacagim sanirim uygulama Mantigini. Yardimci olursaniz super olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dediklerin doğru. Prizde 3 ten fazla kablo olabilir. Başka prize gider. Ben yapmıyorum her prize ayrı linye çakarım. Buat ise her odada priz ve lamba için ayrı ayrı buat olmalıdır. Eski binalarda hepsi karışık biribirine bağlı oluyor. Komütatörün bir düğmesi de balkonu bir düğmesi odayı yakıyorsa kesin eski bina:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya öyle de hocam baglantıları bilen birisi paintte falan çizip gösterse şuraya çok güzel olur , internette bu tip şeyler için güzel bir rehber de yok. Yani bi prizi bi anahtarı bi buatı açınca neyin ne oldugunu anlama ya da yenisine bağlamayı ögrenme açısından çok güzel olacak ama... :)
  • Bi hort yapalım. Şimdi benim sorunum şu: bir priz yuvasi var ve bunun içinde 6 adet kablo var, normalde 1 priz icin 3 adet kablo olmalıydı.
    Aslında eletrikten az cok anlarim ama hepsinin de uçları açık, kafami kariatiran durum bu. Diğer 3 kablo nereye baglanacak ya da baglanmayacaksa neden uçları açık.

    Yeni eve mutfak dolabi takiliyordu ustalar o takili olan prizi çıkarmışlar dolap takilacak diye. Neyse bende sonrasinda prizi takayim diye gittim sonuç bu. Foto atiyorum.
    Anahtar priz baglama ve buattaki kablolarla ilgili

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.