Şimdi Ara

Anakart değişiminin getirdiği sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemim :
    Asus M2N Anakart
    Amd Athlon x2 6000 3.0 ghz Socket Am2
    Kingston hyper-x 2gb 800 mhz ram + Elixir 800mhz 1gb Ram
    Sparkle Calibre 8500GT ekran kartı

    bu sistemde hiçbir sorun yoktu arkadaşlar firewire ses kartı aldığım için sorunsuz çalışması için Gigabyte MA785GM-US2H anakart aldım. Sıfırdan temiz bir sistem kurdum Windows 7 kullanıyordum aynı dvd ile tekrar sistem kurdum açılmada Starting Windows ekranında yaklaşık 1 dakika bekliyor artık makina film izlerken mavi ekran alıyorum arada sırada ve fanlardan gelen ses dahada yükseldi özellikle ekran kartı fanı hiç olmadığı kadar sesli çalışmaya başladı. bir kaç kez format attım fakat soruna çözüm olmadı ne yapabilirim arkadaşlar anakartı aldığımda bile sorun yaratmaması için işlemci uyumluluğuna varana kadar araştırdım ondan sonra aldım fakat ne yaptıysam çözüm olmadı. Yardım ederseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.







  • Mavi ekrandaki hata kodunu yazarsan belki problemin ne olduğunu daha kolay farkedebiliriz.
  • Bu topicden sonra tek tek donanımları söküp takarak şansımı denemek istedim un4saken bi yabancı forumda gigabyte boardlarında ramler kimi zmaan bu tür sorunlara yol açıyormuş diye gördüm Elixir rami söktüm ve bi anda makina hızla açılmaya başladı sanırım problemim bundan kaynaklı idi fakat herhangibir sorunla karşılaşırsam bu kez mavi ekran kodunu buraya bildiririm
  • Farklı iki ram kullanmışsan yapıyordur, doğrudur. Aynı tip, aynı marka 2 rami kullanmakta fayda var. Hattta 2x yerine tek ram kullanmak çok daha mantıklı geliyor bana veri akış hızını kesmemek adına.
    Umarım görmezsin o maviyi yeniden
  • Bilgisayarım > Sağ klik > Özellikler > Gelişmiş > Başlangıç ve Kurtarma altındaki Ayarlara tıklayın.Sistem hatası bölümünde "Otomatik olarak yeniden başlat" seçeneğinin yanındaki çentiği kaldırın.

    Bu şekilde hata kodunu kaydedebilirsiniz


    Everest Ultimate Edition >http://forum.donanimhaber.com/m_22393337/mpage_1/key_//tm.htm
    Sıcaklık değerlerini kontrol ediniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.