Şimdi Ara

anakart sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar çok çok büyük bir sorun var şimdi olay şu diyelimki elimizde via chipsetli kurulu bir makina var ve biz anakartı değiştirmek istiyoruz fakat anakartı değiştiriken chipsette değişecek olduğu için çünkü farklı chipsette bir anakart aldığımız için ve diskimize format atmadan windowsu çok düzgün eski çalıştığı halde nasıl yapabiliriz.bu işlemi türkiyede yapan insan sayılıymş öğrendiğim kadaryla lütfen bilen birisi bana yardımcı olabilirmi.çok önemli benim için.

    denediğim ve işe yaramayan maddeler aşağıda sıralanmıştır.

    herhangi bi bootable ve sistem açılış disketleri ile yeni anakartın driverleri kurulmuyor.
    yeni anakart takıldıktan sonra windows açılmayacağı için hiçbir işlem yapılamıyor
    yeni anakart takıldıktan sonra format atma işlemine geçince windowsu olduğu gibi bırak sys dosyalarını yükle vb.terimler gibi şeylerde olmuyor.
    diski imaj al yeni anakartı tak format at tekra imajı yükle gibi seçenekelrde noal.
    biostan da herhangi bir ayar yapılamıyor.

    daha denediğim ve aklıma gelmeyen çok şey var ama bir türlü bu işlemi nasıl yapacağımı bilmiyorum çok iyi bilgisayar bilen ve ameraikada master yapmış biri bile bu işi halledemedi ve o kişi şu anda kendi işyeri var ve teknik serviş işleri ile uğraşıyor.

    bildiğim şu aynı chipsetli anakart takarsak çalışma ihtimali yüksek
    ama farklı bir chipsette anakart takarsak çalışma ihtimali var ama şans.

    şimdiden yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.bu işte kendine gerçekten iyi gören arkadaşlar veya üstatlarda yardım istiyorum.bende bu işi yapyorum çözemediğim tanir olayı yok ama bu çok farklı bi olay.bi yöntemi var...







  • Ben bu zamana kadar bir çok kez chipseti farklı olup başka bir makinada taktığım zaman bir kaç kez çalıştığını gördüm ama randıman alamadım ve bununda bir çözümü olacağını sanmıyorum tek olarak çözüm aynı anakartı almak
  • Niye yeniden isletim sistemi kurmak istemiyorsunuz? Kurulu programlardan tekrar kuramayacak oldugunuz programlar falan mi var? Yoksa kurulu olan programlarin gerekli dosyalarinin yedeklerini alin ve formati atin gitsin.

    Yok icine giremiyor ve bunu yapamiyorsaniz o zaman bir live cd indirin (Ubuntu, hiren's boot cd, pardus) ve onunla dosyalariniza erisip dosyalari yedekleyin sonra format atip dosyalari geri yerlestirin.
    Onun disinda sistem kurtarma uzerinden repair etmeyi deneyebilirsiniz. Bu secenekle cok stabil olmasa da Windows Xp sistemi anakart degisimi sonrasi bir muddet kullanmistim.
  • entrapmen dediklerinizin anlaıyorum ama bunların hepsi bilindik zaten ev kullanıcıları bile yapıyor artık başka bir yöntemi var eminim aama kafayı yemek üzereyim bulamıyorum.evet tekrar işletim sistemi kuramıyoruz çünkü seninde deiğin gibi kurulu programlarda tekrar kuramayacak olanlarımız var kurulur amaçok büyük paralara mal olan programlar var onlar yüklü o yüzden format atamıyoruz.repair demişisn ama repair işlemi bozulan windows sys dosyalarını onarmakta kullanılır.burda bi işimize yaramaz.bazen işe yarar ama ısa bir süre götürürü seninde dediğin gibi stabil olmaz.başka önerisi lan varsa bekliyorum arkadaşalr üstatalr
  • Siz ilk once sistemin bir yedegini alinda komple, imaj mi alirsiniz ne yaparsiniz bilemem..
    Ondan sonra deneyin ne deneyecekseniz..

    $ahsen ben evdeki diskimi sistem degi$ikligi ve senkronizasyon olayina bula$mamak icin
    2 lokasyonda 2 farkli pc ile ayni i$letim sistemimi sorunsuz kullaniyorum..

    Herhangi yaptigim ozel bir durumda yok :) Madem icindeki programlar sizin icin cok degerli ve kiymetli
    umarim herhangi anakart ve sistem degi$ikligine gidildiginde bu tarz programlarin pc uzerindeki donanimlarin
    ID lerini hafizalarina aldiklarini ve degi$iklikte cali$mayabileceklerinide biliyorsunuzdur?

    Bence elinizi biraz cebinize atinda yapalim
  • sonhack

    Format atamayız, önemli programlar var vs diyorsun.
    Anakart değiştirilince onarma yapın,öyle kullanın dendiğinde ama işletim sistemi eskisi gibi olmaz diyorsunuz.
    İyi güzel de ; anakartı hiç değiştirmediğinizi düşünün..Bu bilgisayar hiç çökmeyecek mi?Hiç format istemeyecek mi?
    Ben de bunu anlamıyorum.
    Farklı anakartlarda çalışma olayı şans..Ama güvenli modda açılır,onarma yapılır sistem kurtarılır.
    Ha ne kadar stabil çalışır o ayrı,üzerinde uzun uzun uğraşmak lazım.
    Bunun haricinde de sihirli değnek lazım istediğiniz şey için.
  • axiadam ın dediklerine aynen katılıyorum..
    sanırım yapmak istediğin lisanslı programların kurulu olduğu sistemin imajını alıp, farklı bilgisayarda kullanmak ama axiadam ında dediği gibi bu tip programlar cihaz ID lerini kaydeder ve bir değişiklik olduğunda demoya düşerler, tamamen aynı (anakart işlemci hdd v.s.) bir sistemde bile çalışmazlar..zamanında bir muhasebe programı için deneyler yapmıştım..
    not:bunları yazarken aklıma yeni bir yöntem geldi aslında ama lisans haklarına saygımdan dolayı paylaşmak istemiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IdontKnoWw -- 6 Ocak 2010; 2:35:00 >
  • hdd yi başka makinada slave çalıştırıp içindeki sürücüleri yeni çipsetinki ile değiştirseniz olurmu acaba!
  • axiadam arkadaşım ssitem yedeğini al demişsin sistem yedeğini almak demek komple bi iamj almak demek diyelikmi aldık ne yapacaz yeni anakartı takalım format atalım ee sonra ne olacak imajı geri nasıl yükleyecez.birşeyler söylemeye çalışmışsın ama çelişkili olmuş evet seninde deiğin gibi bu tarz değişmelerde bu tarz prolar idleri hafıaya aldıkalrı için ve çalışmayacağı için format atamıyoruz zaten umarı açıklayıcı olmuştur.

    meusthaksoy senin yorum gelince demişsinki format atamam önemli prolar var dedim evet doğru ve sonra anakart değişince onarma yapıp öyle deneyin deyince de işletim sistemi stabil omaz yani eskisi gibi omaz evet onuda dedim ee zaten sen kullandığın makinaya farklı chipseti olan yeni bir anart tak bakalım açabilecenmiki onarma yapıyorsdun b yönden dedim arkadaşım uamrı bu sefer anlamışsındır.hayır arkadaşım yanlış düşünüyorsun bi yolu var sihirli değnee gerek yok ama o yolu arıyorum işte.




  • ı dont know ve axiadam siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız sanırım karasewvasilli daha önce bu dediğini denedinmi işe yaradımı sen benim sorunu anlamışsın çünkü eğer bunu denediysen olumlu yada olumsuz bi cevap yazarsan memnun olurum
  • ben bir kere bu işi yaptım şu şekilde windows sistem32 drivers klasörünün içine giriyorsun
    içinde anakart marka üreticisine ait ne kadar dosya varsa siliyorsun tabi bunları eski anakartla sistemi açıp yapıyorsun
    daha sonra yeni anakartı takıp güvenli modda açıp tanıtıyorsun
    ben bu şekilde çalıştırdım ama şans ama tutu bilemem sildiğin sys dosyalarını da bi yere alki tutmazsa yeniden kopyalarsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981

    ben bir kere bu işi yaptım şu şekilde windows sistem32 drivers klasörünün içine giriyorsun
    içinde anakart marka üreticisine ait ne kadar dosya varsa siliyorsun tabi bunları eski anakartla sistemi açıp yapıyorsun
    daha sonra yeni anakartı takıp güvenli modda açıp tanıtıyorsun
    ben bu şekilde çalıştırdım ama şans ama tutu bilemem sildiğin sys dosyalarını da bi yere alki tutmazsa yeniden kopyalarsın



    Senin dediğinin benim dediğimden bir farkı yok.


    quote:

    Orijinalden alıntı: sonhack

    hayır arkadaşım yanlış düşünüyorsun bi yolu var sihirli değnee gerek yok ama o yolu arıyorum işte.


    Sana yapılabilecekleri söyledim..Hala başka bir yolu olduğunu iddia ediyorsan,sana bol şans..




  • zeki1981 sağol arakdaşım bu dediğini bi deneyecem mesuthaksoy senin cevaba gelince her şey senin bildiğinle sınırlı değil bunu aklından çıkarma bak ben izmirde yaşıyorum burda odtüden mezun olmuş biri var kensi işyeri var teknik servisle uğraşıyo adama hangi model chipsetten anakart getirirsen getir adam yarım saatte sana makinayı teslim ediyo ve sanki makinada hiç anakart değişmemiş gibi sorunsuz çalışıyo makşna şimdi anladınmı.demekki yapılıyormuş demi ama sen hala ısrarla yapılamaz diyorsu ben yapılacakları söyledim diye iddaa ediyorsun gitim adama sordum bunu nasıl yapıyorsun diye bunu türkiyede kimse bilmez diyo sayılı kişi yapabilir diyo trde şimdi anladınmı tabiki bu yazdıklarıma inandıysan.
  • tr de kimse yapamaz diye sallamış ya sanki biraz biraz kafa yorulsa yapılmıcak şey yok
    sonuçta çipst te tanıtılan bi donanım ve driveri mevcut driverleri tamamen silip izlerini yok eden bi programlada yapılır bu iş
  • trde kimse yapamaz demedi ya sadece trde bu işlemi yapacak insan sayılı demek istedi gerçekten yapabiliyor ama ben şu ana kadar bu işin kesin çözümünü bulamadım ve birininde yaptığını görmedim yıllardır teknik serviste çalışıyorum işin ilginç yanıda bu olsa gerek.bulamayacağım yazıklar olsun bana.
  • şimdi sistemi söküp başka anakart ile açacağım bu konu takıntı haline geldi
    ve deneyeceğim bakalım ne olacak hemde windows 7 de yapacağım
    sonucu yazarım
  • ya yanı anda bende çok çalıştırdım ama fazla dayanmıyo işletim sistemleri çok hatalar veriyo benim yaptığımda ve ister istemez feninde sonunda format atmak zorunda kalıyorum.
  • arkadaşım anakartı değiştirip sistemi çalıştırsanda senin istediğin prolar çalışmaz..çünkü o prolar her çalıştırdığında sistem ID lerini kontrol ediyor..dolayısıyla anakartın değiştiğini anlayıp çalışmazlar..
  • sonuda anlayabilmişsin olayı bizimde çözmek istediğimiz olay bu zaten o proları çalıştırmak bunu yapan var benim yaşadaığı yerde sen şimdi hala çalışmaz diyeceksin ama adam çalıştırabiliyo umarı yeterince açık olmuşumdur.
  • ben ilk mesajımdada anladım senin ne istediğinini ama açtığın konunun bununla alakası yok..bu tip konuları hack, crack içerikli sitelerde araştırman daha doğru olur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.