Şimdi Ara

anakart sorunu!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ne alaksı var arkadaşım hack crack le ya biz burda programın idsini çözemye çalışmıyoruz bu bir teknir servis işidir.bilmiyorsan çözümünü hiç uğraşma çünkü bunu çözebilecek düzeyde değilsin.
  • sonhack

    Bence sen ne yapmak istediğini bilmiyorsun ya da burada anlatmıyorsun..O zaman açıkca anlat,madem hack,crack işi değil,hangi programlar için böyle birşey gerekli vs. söyle,insanlar da ona göre cevaplarını versin..
  • arkadaşım burada işletim sistemini her anakartta mavi ekran vermeden, sorunsuz çalıştırmanın yolunu bulsakta,(ki amaçsız bir uğraş olduğunu düşünüyorum)
    sen hayır olmadı benim programlarım yine çalışmıyor diyeceksin..öyleyse soruyorum açtığın konunun amacı ne? programları cracklemekmi yoksa işletim sistemini farklı anakartta çalıştırmak mı?
  • mesuthaksoy arkadaşım ben ne yaptığımı biliyorum ne söylediğimide biliyorum burda herkes anladı ama ikiniz hala anlayamadınız.bak yukarıdaki mesajlara herkes bi okumada anladı.açıkca anlatıyorum elimizdeki bu programın çok değerli yaklaşık 4000 dolar değerinde bir mali müşavirlik bürosunda kullanılıyor.hatta bi kaç tane bi tanede değil anladınmı ve bunu tekrar yüklenemsi yaklaşık 800-900 liraya mal oluyormuş bunuda anladınmı bu yeni bi makina demek.şimdi yapma amacımı anladınmı umarım.

    ıdontknow sana gelince bu işn çözümünü bul ondan sonra deki bn buldum bak sen kabul etmiyorsun daha mantıklı hiçbirşey yazmadınki.sen soruyorsun bende cevap veriyorum bu konuy açmamadkai amaç işletim sisteminde herhangi bir değişikli yapmadan anakartı değiştirmek

    şimdi siz dersiniz bunun yolu yok bunun yolu var evet siz bilmyorsunuz bırakın bari bilen biri çıkarsa o cevaplar işte bundan dolayı açtım konuyu.benim bilmediğimi sen bilirsin senin blmediğini ben bilirim demi.




  • Size iyi dileklerimi üstteki mesajlarımdan birisinde iletmiştim..Konuyu bu kadar anlatmanızla alabileceğiniz yardım için söyleyebileceğim tek temennim sadece bol şanstır..Siz de böyle olduğunu göreceksiniz.
  • ilk önce teşekkür ederim ikincisi ise siz bilmiyorsunuz dye kimse bilmiyor değildir.çok uzun bir zamandır beri uğraşıyorum ve bu işi çözmeye gayret ediyorum birgün o yoluda öğrenecem veya bulacam el elden üstündür.bi söz vardır bilgisayarda yapılan hiçbir iş şansa bırakılmaz aklınızda bulunsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonhack
    ilk önce teşekkür ederim ikincisi ise siz bilmiyorsunuz dye kimse bilmiyor değildir.çok uzun bir zamandır beri uğraşıyorum ve bu işi çözmeye gayret ediyorum birgün o yoluda öğrenecem veya bulacam el elden üstündür.bi söz vardır bilgisayarda yapılan hiçbir iş şansa bırakılmaz aklınızda bulunsun.

    Valla tekrar soyleyeyim ben yapabiliyorum, tek harddiskimdeki ayni i$letim sistemimi 2 hatta 3 farkli donanima sahip bilgisayarda kullaniyorum..
    Bu onemli ve nacizane bilgimi neden sizinle durup dururken payla$ayim? Mesut'un dedigi gibi sana bol$ans
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axiadam

    Bu onemli ve nacizane bilgimi neden sizinle durup dururken payla$ayim?



    öncelikle paylaşım yapmak istemeyen birinin forumda ne işi var bunu anlamış değilim.


    ardından sonhack arkadaşın sorusuna gelelim:

    söylenenleri denemeden önce sistemin imajını al bi kenara yedekle her ihtimale karşı...

    sonrasında bunları dene.. ben denemedim internette biraz araştırma ile bunlara ulaştım. ingilizcen yeterli değilse zamanım olduğunda türkçeye de çevirebilirim.


    Changing the motherboard on a computer currently running XP

    1. Start Windows and Logon as Administrator.
    2. Insert the XP CD in the CD drive.
    3. Let Autorun start.
    4. Click on Install.
    5. Select the Upgrade [recommended] from the Windows Setup window Installation Type list.
    6. Click Next
    7. Follow on screen prompts until computer restarts.
    8. Turn off computer as it restarts.
    9. Remove power cord from computer.
    10. Open Case.
    11. Use either an anti-static wrist band or make sure you touch bare metal before handling or touching a component.
    12. After labeling all cables and other power connectors; remove cables from motherboard.
    13. Remove old motherboard and replace with new motherboard.
    14. Attach cables and power connectors by consulting the motherboard user manual, and the labels you made when you disconnected them from the original mother board.
    15. Reboot and access BIOS
    16. Depending on the BIOS and OEM manufacturer, set date and time [very important], hard drive detection, CPU settings [if necessary] and boot order.
    17. You will need to set the CD DRIVE before the Hard Drive in the boot order when booting from XP CD to Repair Install.
    18. For this Upgrade procedure, Ignore "Press a key to boot from CD" on restart.
    19. EXIT and say YES to SAVE BIOS settings.
    20. Reboot
    21. Allow upgrade to continue.
    - Setup installs the HAL [Hardware Abstract Layer]
    - The IDE controller drivers [Hard Drive]
    - Other drivers that the new motherboard must have.


    umarım işine yarar...




  • doombringer ilk öncelikle yaralı bir mesaj yazdığın içn çok teşekkür ederim daha önceki yazılan mesajlara bakarsa beni daha iyi anlıyorsundur umarım.herşeyi baştan almaya karar verdim ve bugün yeniden başlayacam aklıma gelen bildiğim veya bilmediğim herşeyi gözden tekrar geçirecem ve bunu en kısa zamanda çözecem doombringer senin yazdığın çözümüde deneyecem bi sonuç alırsan çok süper olacak çünkü bu benim işim ben teknik serviste çalışıyorum bu işten kazanaıyorum ve buraya mesaj yazanlarında ve hatta hatta bu foruma giren hiç kimsenin bu iş yapabileceini sanmıyorum vede yaparım diyenlerede inanmıyorum zaten hepsi kalabalık olsun diye mesaj yazıyorlar.doombringer karasev vasilli ve zeki981 hariç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonhack
    doombringer ilk öncelikle yaralı bir mesaj yazdığın içn çok teşekkür ederim daha önceki yazılan mesajlara bakarsa beni daha iyi anlıyorsundur umarım.herşeyi baştan almaya karar verdim ve bugün yeniden başlayacam aklıma gelen bildiğim veya bilmediğim herşeyi gözden tekrar geçirecem ve bunu en kısa zamanda çözecem doombringer senin yazdığın çözümüde deneyecem bi sonuç alırsan çok süper olacak çünkü bu benim işim ben teknik serviste çalışıyorum bu işten kazanaıyorum ve buraya mesaj yazanlarında ve hatta hatta bu foruma giren hiç kimsenin bu iş yapabileceini sanmıyorum vede yaparım diyenlerede inanmıyorum zaten hepsi kalabalık olsun diye mesaj yazıyorlar.doombringer karasev vasilli ve zeki981 hariç.


    Once guzel bir imaj al imajda gume gitmesin cali$malarin, mazallah sonra buralarda doner durursun :)




  • rahat ol sen o konuda ben imaj almadan gene kuratrırım o dosyaları daha öğrenmen gereken çok şey var biraz daha araştır:)
  • axiadam
    sonhack

    Bence artık bu konu hakkında atışmayalım..Konu hakkında başka fikri olan arkadaşlar yazsınlar..
    Sonhack,sen de paylaşımcı birisi olarak bir çözüm bulduğunda bizi bilgilendirirsin umarım..
  • tabiki seve seve doğru söylüyorsunuz aslında tartışmanın anlamı yok ben üzerinde çalışıyorum zaten burda konu olarak açacam hatta o işlemiki herkes öğrensin bi gizliliği kalmasın tabiki bulabilirsem.
  • Ben programlama mezunuyum genelde uç noktada donanım yazılımilişkili konular google da dahi derdini tek cüümleye sığdırabilen herkeze deva olacka bilgiler ile doludur ancak benim anlamadığım,,Sonhack arkadaş enden yardımcı olamaya çalışan kişilere bu kadar saldırgan bir tutum izliyor..YOk sen bilmessin öbürü hiç anlamaz...Sen hele bir sormayı araştırmayı dene bak ne arkadaşlar sana yardımcı oluyor.Deki olamdılar sana cevap yamak mı kabahat.Ayıp etmişsin.

    Ne diyorduk.

    Replace Motherboard on a Windows XP System

    yaz google bitti gitti.
  • birincisi bende programlama mezunuyum ama bunun progralama ile bir ilgisi yok ikincisi kimseye karşı saldırgan yapım falan yok benim bak mesajları oku ondan sonra yorum yap yargısız infaz yapma lütfen bi önceki mesajıd çok iyi bir dile eleştridim sadece konuyu açarkenki mesajımda ise konuyu rahatlıkla anlaşılabilecek şekilde yazmıştım tekrar okuyunuz lütfen.başlık vererek sorunun halloduğunu sanıyorsun ama mesajıda hiçbir şey yazılı değil malesef sorunla ilgili daha öncede dedim uzu zaandan beri araştırıyorum ve google gib motorlardada fazlasıyla araştırdım ama bi sonuç çıkmadı verilen çözümlerde eğer elinde geçerli bir çözüm var ise yaz.
  • format atmadan pek randumanlı calışacagını sanmıyorum.neden ucuza bir hdd veya boot özelliği olan flash disk alıp işletim sistemini ona kurmuyorsun?Daha sonradan da suanki hdd'deki dokumanlarım ve ayarlarım klasorunu silip 2.hdd olarak kullanabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gforce2mx

    format atmadan pek randumanlı calışacagını sanmıyorum.neden ucuza bir hdd veya boot özelliği olan flash disk alıp işletim sistemini ona kurmuyorsun?Daha sonradan da suanki hdd'deki dokumanlarım ve ayarlarım klasorunu silip 2.hdd olarak kullanabilirsin.

    flash diske isletim sistemini hardisk e kuruyormuş gibi kuramassın, ama imzamdaki konuyu incelersen kurabilirsin...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.