Şimdi Ara

Android TV Box dönemi sona erdi: Akıllı TV satışları artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
3.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Bildiğiniz gibi Xiaomi TV Box başta olmak üzere Android TV kutuları, sınırlı yeteneklere sahip olan akıll TV'lerin vazgeçilmez gibi parçası haline geldi. Öyle ki geçmişte her markanın kendi işletim sistemi vardı ve kullanıcılar yalnızca premium cihazlardan verim alabiliyordu. Bu da harici TV cihazlarına olan talebi artırdı diyebiliriz. Ancak görünen o ki o günler geride kaldı. Son raporlara göre TV Box'lar için yolun sonu görünmeye başladı.



    TV Box'lar için yolun sonu görünmeye başladı



    Sizlerin de bildiği gibi akıllı televizyonların popülaritesi geçmişten günümüze katlanarak artıyor. Günümüzde ise birçok kişi, akıllı olmayan bir TV satın alıp onu akıllı hale getirmek yerine uygun fiyatlı akıllı TV modellerine yönelmeye başladı. Bu noktada pazar araştırma şirketi IDC, bu eğilimi kanıtlar nitelikte bir rapor paylaştı. Öyle ki TV Box satışları, yalnızca Hindistan pazarında yüzde 85 oranında düşüş gösterdi.



    Çin'deki satışlar ise, 2023'ün ilk yarısında yüzde 28,7 oranında düşerek toplam 3,5 milyona ulaştı. Bu sayının 2016 yılında 14 milyon civarında olduğunu belirtelim. Dolayısıyla son sekiz yılda 10 milyonu aşan bir kayıp söz konusu. Peki Xiaomi'nin de yer aldığı listede durumlar nasıl?




    Rapora göre maliyetlerin düşmesi özellikle büyük ekranlı TV satışlarına yansıdı. 55 inç ekran boyutu segmentinin pazar payı geçen yıla göre yüzde 9'dan yüzde 12'ye yükseldi. Ayrıca bu gelişme, 400 dolar fiyat segmentinde yıllık yüzde 35'lik bir büyümeye işaret ediyor. Hindistan pazarını konu alan grafikte ise, Xiaomi'nin (yüzde 14) liderliği sürüyor. Özellikle uygun fiyatlı modeller söz konusu olduğunda Xiaomi'nin HD ve FHD'de tartışmasız lider olduğunu söylemek doğru olur.



    Ayrıca Bkz.Xiaomi 13T ve 13T Pro tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri



    Xiaomi'nin hemen ardından ise Samsung (yüzde 13) geliyor. Ancak Koreli devin 4K pazarının yüzde 25'ine, 8K pazarının ise yüzde 90'ından fazlasına sahip olduğunu hatırlatalım. Listenin devamında yer alan markalar ise sırasıyla LG (yüzde 12), TCL (yüzde 8) ve OnePlus (yüzde 7) oldu.




    Kaynak:https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP51263923







  • TV donanımları çok yetersizdi, box ile benzer yaşta TV'de uygulamalar çöküyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İşi bilen insan tv'lereki ıvır zıvırlara bakarak tv tercihini belirlemez TV'ler görüntü performansı ve bütçe noktasında tercih edilmelidir.

  • Evimde webOS işletim sistemli 49" LG 4K Tv mevcut. Fakat artık günümüzde o kadar çok kasıyor ki harici bir box alma ihtiyacı kaçınılmaz oldu. En kısa sürede bir AppleTV edineceğim.

  • met@lrock kullanıcısına yanıt
    Apple ekosisteminde başka ürünleriniz de var ise kesinlikle doğru karar.

  • lg 43um 7100plb 4k uhd tv de mi stick 4k kullaniyorum normal smarti kasiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GERÇEK HABER ŞU

    Dolar kuru 2025'te 40 lirayı aşabilir"

    Türkiye için dolar kuru tahmininde de bulunan S&P Global, dolar/TL'nin 2023'te ortalama 24,70, 2024'te 35,00, 2025'te 41,30 ve 2026'da 42,60 olmasını bekliyor

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • android TV'lerin satışının düşmesi yazılım desteğinin sorunlu olmasından kaynaklı, insanlar tecrübe edilmiş şeylere geçerken daha kolayca seçim yapabiliyor, androdi zıvırtıların neredeyse çoğu bilgi gerektiriyor insan daha kolay basit bir cihaz ve destek istiyor.
    apple TV'de dalga geçtiğimiz TurkcellTVBox 'ta aynı sebepten sorunsuzluktan tercih ediliyor.
    şimdi web'de biraz araştırın az çok alınırken dikkat edilmesi gereken cihazlar oldugunu anlayacaksınız, birde şöyle bir durum var, android tv box donanımları iş görsede yazılım desteği olmadımı en çok 3 yıla cihaz aynı TV üzerindeki android TV özelliği gibi atıl hale geliyor. etrafımda TV'sin android kısmını kullanan birkaç numune dışında kimse kalmadı.
    Turkcell TVbox eleştirilse de tüketici tarafında tercih ediliyor.

    @Joven ; aynen insanlar mağazalarda esas nokta TV'deki görüntü kalitesine odaklanıp bakacaklar, birde F/P durumuna hepsi bu, diğer ne varsa dikkate alınmaması lazım.





  • fenomen1701 F kullanıcısına yanıt
    5-6dan 30a cikan, yani 5-6 katına cikan dolar, seneye tekrar 5 katina ciksa buna şaşırır mısın ? Yani dolar 100 lirayi gecse bile 3.5 katina cikmis oluyor 😂😂😂 ben her seye hazirim şaşırma kotam dolu. Anca 10 katina cikarsa sasiririm.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Android tv box lar genelde kasma yaptığından kullanılamıyor. Apple TV yağ gibi akıyor ve güncelleme desteği yıllarca var. Cihaz inanılmaz bir WiFi hızına sahip evdeki tüm cihazlardan daha verimli interneti kullanıyor. Sıfır donma takılma. En ucuz led tv yi alacaksın Apple TV bağlayıp rahat edeceksin. Tv ye az para verince Apple TV fiyatı göze batmıyor. Ben ikinci el sıfır aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tycus -- 26 Eylül 2023; 15:44:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • met@lrock kullanıcısına yanıt
    webos lar android tv değildir. orjinal saf android tv ler 1 gb 8gb rom da bile akıcı çalışıyor. bakınız: onvo tv ler

  • Android tarafında alınacak tek cihaz Google chromecast 4k veya HD cihazıdır. Ne Xiaomi ne de Turkcell TV box. Uzun yıllar Xiaomi TV box 4k kullandım güncelleme almıyor ve lisansları bitip yenilenmedigi için Amazon prime video da HD izleyebiliyordum. Satıp Google chromecast 4k aldım şuan en son sürüm android TV güncellendi. Tüm platformlarda lisanslı olduğu için 4k izleyebiliyorum. Güncelleme gelecek mi sıkıntısı da kalmadı ilk güncelleme alan cihaz bunlar. Bu cihazlarda güncelleme ve lisanslama önemli. Apple tarafında zaten tek marka var, android tarafında ise yine tek cihaz Google chromecast cihazı diğerleri sadece kısa süreli kullanılacak cihazlar olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fenomen1701 F kullanıcısına yanıt

    iyimser miş


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar saçma bir içerik televizyon kaç para tv box kaç para ? Arada dağlar kadar fark var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • whyeagle W kullanıcısına yanıt
    1 hafta önce mi box'a güncelleme geldi, hrm prime hem de Netflix içeriklerini sorunsuz ve kaliteli bir şekilde de izleyebiliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mi box 4s haricinde hiç bir boxtan verim alamadım. Aldığım diğer iki mi stick'de baş belası çıktı. Mi box 2017'den beri taş gibi. Keşke stick belası yerine yine ondan alsaydım. Parayı durduk yere çöpe attık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • whyeagle W kullanıcısına yanıt
    Android tarafında da iyi cihazlar var. Evet xiaomi mi box u bende kullandım sonra sattım ama tüm android cihazlar kötü demek haksızlık olur. Şu an piyasada Mecool km2 plus, Homatics box r 4k plus gibi amlogic 905x4 kaliteli işlemciye sahip google lisanslı cihazlarda var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 25 dolara vergisiz hali ile tv box alabiliyorsunuz ancak 10 sene öncesi teknolijk parçaları olduğu için video izleme dışında iş yapmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 2010 yılında aldığım 40” Samsung lcd tv im var 3 senedir mi box ile kullanıyorum hiç başka tv alma ihtiyacı hissetmedim sayesinde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Salonda sony var android
    Diğer odada ilk aldığım beko işletim sistemi android değil ikisindede ssiptv var ama beko daha hızlı akıyor sonra xiaomi aldım hepsinden iyi tvlerde bence bu tarz uygulamalar kasıyor yeterli donanım yok ufak hareketler yapmak için ideal gerisi zorluyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.