Şimdi Ara

anime indirmek için site önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
6.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • flean kullanıcısına yanıt
    Bitrate video kalitesi açısından neredeyse çözünürlük kadar önemli bir ayrıntıdır. 1 snye içerisinde ekranda işlenecek veri miktarını belirtir.

    Bitratei dusuk bir video ile Bitrate'i yüksek bir video arasında hissedeceğiniz en önemli fark videonun smooth yani pürüzsüz geçişlere sahip olup olmamasinda ortaya çıkar. Özellikle ekran boyutu büyüdükçe bitratei dusuk olan bir videoda sahne geçişlerinde bir yapaylik hissedersiniz. Sanki sahne kare kare atliyormus gibi gelir. Bitrate i yüksek videolarda ise geçişler puruzsuzdur bu açıdan siz farketmesenizde yüksek bitrateli bir video izlerken sanki her geçişte daha bir yumuşaklık olduğu için daha yüksek tatmin alırsınız. Çünkü beyin bir kesik kesiklik hissetmeyecegi için görüntü daha doğal gelir.

    İkinci olarak bitrate farkı kendini ayrıntılarda hissettirir. Özellikle anime değilde bir film izliyorsunuz yüksek bitrate oranına sahip bir filmde sahnede bulunan ayrıntılar ve renk değişimleri en ufak detayına kadar verilir. Bitrate düşük olduğunda ise örneğin gölgede kalan bir yerde yüksek bitrate dosyasında 2 veya 3 farklı renk tonunu görebilirler dusuk bitrate burayı size tek bir gri renk olarak sunar.(Burada 8 bit - 10 bit renk ayrıntıda devreye girer bu söylediğim ona ek olaraktır) Bu ayrıntı farkına neden olur. Ama animelerde bu tarz detaylar pek bulunmadığı için düşük bitrate dahi olsa güzel resim kalitesi elde edilir.

    İkinci olarak aynı bitrate meselesi ses dosyalarında da var. Gördüğüm kadarıyla judas ve diğerleri 96 kpbs ses sunuyor ki bu oldukça düşük. Yukarda saydığım raw gruplarında 600'den başlayıp 2800 kpbs'ye varan bitrate oranlarına sahip Flac ses dosyaları bulunur. Özellikle iyi bir kulaklık kullanıyorsanız. Yine aynı şekilde

    1 sesde bulunan ayrıntıları farketme ( Yani müzik oluşturulurken çalan her çalgının sesini birbirinden düzgün bir biçimde ayırma )
    2 sesin yumusak ve berrak olması yönünden fark hissedersiniz.

    Yukarda saydığım ayrıntılar daha çok audofil veya videofil : ) olarak tanımlanan her zaman en iyisini isteyen kişileri ilgilendiren konular daha çok. Eğer siz bu derece ayrıntıya önem vermiyorsunuz ve görüntü sizi rahatsız etmiyorsa pek takmaniza gerek yok ama 1.1 gblik x265 flac veya 2.2 gblik x264 flac görüntü ile 200 300 MB x265 aac video arasında bir kalite farkı mutlaka vardır.

    Özellikle yukarda bahsettiğim smooth yani gecislerdeki yumuşaklık tarafında hissedilir bir fark olacaktır. Özellikle ekran büyüdükçe daha net hissedilecek bir fark o nedenle düşük boyutlu sürümleri daha çok küçük ekranlarda izlerseniz aradaki kalite farki bir nebze olsun düşecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Ocak 2020; 23:54:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • flean kullanıcısına yanıt
    Hocam anime deposuna baktım da megaya yüklemişler, orada sınır var. Nasıl çözdünüz indirme sınırını?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şimdiye kadar ya yadisk'e, yada download.ru'ya yüklüyordu. Mega'dan paylaştığını hiç görmedim. Muhtemelen uygulamasını indirerek veya hesap açıp kendi driveınıza atarak çözebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok eskiden çeviri yaptığım site tek geçerim: horriblesubs.info

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece Nyaa ve BakaBT'i kullanarak 30+ TB Anime-Manga arşivi yapmışlığım var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.